2017-03-25
行完好景買game,轉個灣行過仁安大廈個商場就見到呢間扒房,一入去時個感覺好似係神戶時食個間神戶牛餐廳,先上條樓梯,再到餐廳內,餐廳內座位亦好闊落,而上面位置有個自助沙律吧,同小食區,只要係套餐就可以自由取吃,無限任添!嘅然係扒房,當然要一嘗個扒先至知道龍與鳳!餐牌有牛豬羊嘅選擇,我當然係最愛嘅套餐~安格斯頂級穀飼肉眼牛扒$248,任吃任添嘅沙律吧,當然先吃過夠啦!選擇都多,有栗米,蘋果沙律,炸薯條,火腿腸!食物會不停填補!抵讚!是晚跟餐餐湯是忌廉湯,香滑濃郁,加埋塊搽滿蒜蓉牛油嘅香脆法包,真係一個好嘅開始!果然唔會欺騙你,大大塊嘅肉眼牛扒,真係差不多將碟子遮蔽,重有都好厚身,一切下去肉汁流出,我就要五成熟,外面封住了肉汁,而煎得唔會太生,恰到好處!入口個種軟滑肥美嘅感覺,又令我回想在神戶時吃和牛嘅感覺!雖然未去到入口即刻熔化嘅感覺,但入口時個種肉汁同肥美脂肪嘅感覺亦非常不錯!一個人吃真係有啲膩!當然我就完全吃完啦!最後上埋甜品朱古力泡芙,同香滑嘅咖啡就完成了今晚嘅晚飯!以價錢計係一個不錯嘅選擇,足料!
嘅然係扒房,當然要一嘗個扒先至知道龍與鳳! 餐牌有牛豬羊嘅選擇,我當然係最愛嘅套餐~安格斯頂級穀飼肉眼牛扒$248,任吃任添嘅沙律吧,當然先吃過夠啦!選擇都多,有栗米,蘋果沙律,炸薯條,火腿腸!食物會不停填補!抵讚! 是晚跟餐餐湯是忌廉湯,香滑濃郁,加埋塊搽滿蒜蓉牛油嘅香脆法包,真係一個好嘅開始! 果然唔會欺騙你,大大塊嘅肉眼牛扒,真係差不多將碟子遮蔽,重有都好厚身,一切下去肉汁流出,我就要五成熟,外面封住了肉汁,而煎得唔會太生,恰到好處!入口個種軟滑肥美嘅感覺,又令我回想在神戶時吃和牛嘅感覺!雖然未去到入口即刻熔化嘅感覺,但入口時個種肉汁同肥美脂肪嘅感覺亦非常不錯!一個人吃真係有啲膩! 當然我就完全吃完啦!最後上埋 甜品朱古力泡芙, 同香滑嘅咖啡就完成了今晚嘅晚飯! 以價錢計係一個不錯嘅選擇,足料!