2016-09-16 725 浏览
中價收費。大家樂質素。枱布吾乾淨。吾知係吾洗定洗吾甩?就咁放張紙係上面就算。Sell 半自助扒餐。自助既野吾多。一兜菜(如果有4個人去夾,第4個應該夾吾到,量吾多。)咖哩角。薯角。3兜生果。由於由去到坐低至到食完塊扒都無人拎過,我食左小小薯角就吾敢再食。吾知放左幾耐。叫左塊牛扒同我係大家樂食差不多。黎到隻碟仲有2-3粒瓜同茄子。碟大扒細瓜小。仲有係無得跟飯同意粉。得薯角,麻煩自己去夾。待應ok有禮貌既。但係應該係新做。睇得出碟都楂吾隱。有湯,扒,甜品,餐茶。菜生果任食。300左右係旺角吾算貴。但係吾會再去。因為真係無一樣野係好食既。花園餐廳會好食過佢。
中價收費。大家樂質素。
枱布吾乾淨。吾知係吾洗定洗吾甩?就咁放張紙係上面就算。
待應ok有禮貌既。但係應該係新做。睇得出碟都楂吾隱。
2016-08-14 966 浏览
出面好多牛扒餐廳都不及佢。因為最平既138牛扒已經好好食好有(炭味)同男友食到咀5成熟真的是5成熟沒有過火。仲有自助吧任食水果沙律薯角咖哩角。服務生招呼也算周到貼心。2個人300幾蚊落樓。
2016-08-14
2016-07-25 863 浏览
星期日嘅旺角好多人,烈日當空,喺街企多陣已經成身汗,要拿拿淋入餐廳坐下涼下冷氣約左班朋友仔本來去隔離街嘅小房子hea下,2:45坐低,先同我地講3:15先可以order.而且得一個餐揀$88仲唔包野飲早餐都未食,實在無可能等到3:15,即刻轉場廣華街附近咁多野食,是但走左入黎Starry Steakhouse唔使等位,坐得舒服雖然已經係下午茶時間,太肚餓嘅關係,點左個lunch set豬脾$68有野飲,餐湯,餐包餐湯有甘荀,蘿宋湯揀,我揀左蘿宋湯,味道唔係淡某某,但如果加少少辣會更好餐包熱辣辣,好香軟主角豬脾有三小隻,味道唔太咸,唔難咬,配燒汁食無咁乾薯角有薯仔味,唔差同班朋友仔傾下計,唔經唔覺就過左兩個鐘,店員無示意叫我地走,星期日周圍都排哂隊,呢度冷氣夠大,坐位舒服,任坐唔嬲,食物味道價錢正常

而且得一個餐揀$88仲唔包野飲

早餐都未食,實在無可能等到3:15,即刻轉場

唔使等位,坐得舒服

有野飲,餐湯,餐包
餐湯有甘荀,蘿宋湯揀,我揀左蘿宋湯,
味道唔係淡某某,但如果加少少辣會更好
餐包熱辣辣,好香軟

主角豬脾有三小隻,味道唔太咸,唔難咬,配燒汁食無咁乾
薯角有薯仔味,唔差
同班朋友仔傾下計,唔經唔覺就過左兩個鐘,
店員無示意叫我地走,

2016-07-24
朋友請食飯,亂到有半自助餐ge牛排餐,價錢又唔太貴就諗住試下,點知失望左少少...Set dinner 有呢d,都可以加錢享用自助沙律吧1.5小時半自助牛扒餐,有5款揀但係見到個沙律吧之後就即刻失望左,得果幾款野,仲要感覺唔太新鮮好dry感覺,唔凍架餐湯就稀左d,個包都ok ge特級西冷牛扒個肉似雪左好耐,又唔係好熱,分分鐘扒王好食過佢安格斯極上西冷牛扒呢個個肉感好少少,但係都係唔係咁好食,唔通要揀最貴果個先好d?食完仲有個甜品,咖啡布丁,好大咖啡味,但點解冇牛奶布丁呢?最後d牛扒我地係冇食曬架,唔係食得飽,係我地2個都覺得唔係咁好食...
Set dinner 有呢d,都可以加錢享用自助沙律吧
1.5小時半自助牛扒餐,有5款揀
好dry感覺,唔凍架
餐湯就稀左d,個包都ok ge
特級西冷牛扒
個肉似雪左好耐,又唔係好熱,分分鐘扒王好食過佢
安格斯極上西冷牛扒
食完仲有個甜品,咖啡布丁,好大咖啡味,但點解冇牛奶布丁呢?

落單時已問清楚碟上或鐵板啦,原來得碟上咁要5成熟啦,但出到來切開一半都差唔多全熟…咁同樓面同事反應啦,轉頭有個叫經理既走埋黎望2望同我太太講:你叫5成~個邊有d燶熟d係正常架,咁再由中間切開比佢睇同佢講熟到就黎切唔到喎…個經理仲要答:係咁架,個心仲有d紅啊~這刻我即刻出聲:ok5成熟係咁既?咁無你既事…叫佢行開……其實如果阿經理你係唔識煮牛柳既,係咪可以問下厨房煮個果,煮左幾成熟出黎呢?我覺得今時今日咁既服務態度完全正確啦,可能我cheap叫塊2百幾蚊既牛柳仲唔叫餐……2份埋單6百幾食左肚氣都飽左喔…

2016-06-25 593 浏览
點了一份燒牛肩,一百七十幾元。牛肩兩塊,手掌size,但一半肥膏,仲得3mm薄。好多根,咬落去知中伏。比橡根更韌。根本就不能食。碟野連D薯角都硬到食唔到。係返炸。叫左三個歺,埋单五百幾。揾笨歺廳

叫左三個歺,埋单五百幾。揾笨歺廳
係旺角周圍唔難見到呢間Steak House既廣告,基本上每條街都見到一個易拉架。主打 牛扒半自助餐 (主食、自助沙律吧、餐湯、小食、餐飲 ) ,以及晚上9時半後入座 主餐牌 75 折。沙律吧選擇唔多,只有一般粟米、青瓜、車厘茄、沙律菜,少量水果,再配以千島醬 / 沙律醬。小食方面有春卷、薯角。 唯一值得一提既係火腿薯仔沙律~~ 真係好好食<3餐湯原本只有 紅 / 白 湯兩款,但可以加 $15轉為龍蝦湯。雖然期望唔大,但都叫做可以試下其他餐湯~~ 味道一般~應該都只係用膏開~眼見沙律吧選擇唔多,我地決定叫一份自半助餐及一份主餐牌食物牛扒半自助餐入面可供選擇既牛扒種類共有五款,平至普通西冷牛扒、貴至和牛亦有,友人選擇左 S3 安格斯頂級穀飼肉眼扒 (七成熟 ) $238。牛扒配以薯仔及野菌汁,牛味偏淡,若果點埋野菌汁更將牛味覆蓋orz另一份為 主餐牌既 香草烤羊扒配芥末醬 (三成熟) $195 ,羊肉頗嫩,但同牛扒問題一樣,香草醃料完全蓋過羊肉本身應有既味道,感覺上似食緊一份香草味既肉最後食埋奶凍甜品 以及餐茶總括而言,水準真係超一般,如果以相同價錢仲有好多扒房可以選擇orz..
唯一值得一提既係火腿薯仔沙律~~ 真係好好食<3
眼見沙律吧選擇唔多,我地決定叫一份自半助餐及一份主餐牌食物

最後食埋奶凍甜品 以及餐茶
總括而言,水準真係超一般,如果以相同價錢仲有好多扒房可以選擇orz...

餐廳名稱 : 星級扒房 Starry Steak House

地址 : 旺角煙廠街33號朗廷軒 地下B舖及1樓

2016-06-20
2016-06-20 491 浏览
團購見到價錢幾吸引就去試下!百二蚊到包一塊牛扒同飲品,餐湯,沙律任食牛扒煎得剛剛好,手般大小,有肉汁有牛味,不會太乾,配菜有個蕃茄沙律,覺得好好食,唔知加左咩醬料而成小食有水果,沙律菜,撻仔,薯條等等經常refill ,不會無覺得大家要試下個忌廉湯,同出面既味有啲唔同,濃,好好味,但唔知點形容!職員服務態,好好!值得一讚!可惜之後無見到再有團購,不過正價去都唔貴,爭二三十蚊左右,值得一去!
團購見到價錢幾吸引就去試下!
百二蚊到包一塊牛扒同飲品,餐湯,沙律任食

小食有水果,沙律菜,撻仔,薯條等等
經常refill ,不會無

職員服務態,好好!值得一讚!
用餐优惠
團購
2016-06-05 512 浏览
今次帶左三個朋友黎傾計食飯,再次黎食牛扒半自助餐,正!我就點左S1,特級西冷,雖然佰零蚊,但都幾juicy 禾,炭烤味夠香,唔會太霖,唔係食緊鬆肉粉扒咁👍🏼朋友就點左肉眼扒,夠大件,肉汁保存到,正(不過望見今次有少少肥)意大利飯幾香,唔會太多汁水汪汪卡邦尼意粉都唔錯,標準水準呢到就黎變左聚會飯堂😂
今次帶左三個朋友黎傾計食飯,再次黎食牛扒半自助餐,正!
S3  安格斯肉眼扒
意大利飯幾香,唔會太多汁水汪汪
意大利飯
卡邦尼意粉都唔錯,標準水準
卡邦尼意粉
呢到就黎變左聚會飯堂😂
2016-06-02
S3  安格斯肉眼扒
意大利飯
卡邦尼意粉
2016-05-10 696 浏览
Been in HK for over 5 years, and I had to create an account just to review this restaurant. Brother and I took our mother here for Lunch to celebrate mother's day.Clearly the lack of manpower reflected on the poor service. From the time we sat down, the wait time whether it was for the menu, starter, main, drinks and the bill all took forever. For me the wait is not an issue if the food is good. We ordered 2 steaks and 1 duck breast. Food seemed like its frozen and defrosted in a rush to have it

Food seemed like its frozen and defrosted in a rush to have it cooked. Duck breast tasted off and the beef was literally raw (realised they never asked how we wanted it done when we ordered). Asked for the manager several times and was ignored. Staff argued with us that this is how the food is. There was no taste in the beef whatsoever. This place aint cheap either, for that price I would of had much better steaks at Outback.

For the price you're paying, you can get much better elsewhere.
2016-05-08
庆祝纪念
母亲节
2016-05-03 653 浏览
今日同朋友行行下旺角見肚餓,見到呢間扒房就想試下佢d扒,但上到去佢突然話得下午茶manual,但門口明明有扒既manual牌放左係到。唔緊要,肚餓就試下佢d下午茶。第一樣係食E餐,吉列牛扒三文治塊扒乾到好似條柴咁,肉又薄,manual 個圖完全係只供參考,得個包皮係同個圖似,沙拉律又係hea。比0分第二樣係B.烤雞翼配焗薯說好的焗薯呢?點解變左做薯條既?茶餐廳既雞翼薯條下午茶都抵食過佢,連檸檬都一片分四片👏🏼。根本係到呃人!呢餐真係食到嬲😤😤😤
第一樣係食E餐,吉列牛扒三文治
比0分
第二樣係B.烤雞翼配焗薯
說好的焗薯呢?點解變左做薯條既?
茶餐廳既雞翼薯條下午茶都抵食過佢,連檸檬都一片分四片👏🏼。
根本係到呃人!

呢餐真係食到嬲😤😤😤
2016-05-02
2016-03-15 808 浏览
今晚我們去到旺角煙廠街見到「Starry Steakhouse」嘅1.5小時嘅半自助牛扒餐,所以我們就選擇咗喺度食晚飯!我們叫咗特級西冷牛扒同安格斯極上西冷牛扒!另外有自助沙律吧任食同埋餐湯無限添飲!餐湯係周打蜆湯同羅宋湯!周打蜆湯都幾香滑,蜆肉都幾鮮味!羅宋湯嘅味道相當濃郁!蒜蓉包都幾惹味香脆!特級西冷牛扒同安格斯極上西冷牛扒嘅肉質都幾鬆軟,肉味都算濃郁,但本人就略嫌牛扒嘅表面燒得有啲燶咗少少,令到味道比較苦澀,令本人有少少失望!士多啤梨慕絲嘅質感都幾軟滑,味道好香甜!
我們叫咗特級西冷牛扒同安格斯極上西冷牛扒!
羅宋湯嘅味道相當濃郁!蒜蓉包都幾惹味香脆!
特級西冷牛扒同安格斯極上西冷牛扒嘅肉質都幾鬆軟,
肉味都算濃郁,
但本人就略嫌牛扒嘅表面燒得有啲燶咗少少,
令到味道比較苦澀,
令本人有少少失望!
士多啤梨慕絲嘅質感都幾軟滑,味道好香甜!
周打蜆湯
士多啤梨慕絲
凍檸茶
熱檸水
2016-03-12 486 浏览
一路都覺得呢間餐廳唔錯,所以一直同唔同既朋友去食,誰不知,今晚就遇上不禮貌對待!話說今晚一行三人去食飯,點左兩個1號餐西冷牛扒同埋其他野埋單碌卡之後才發覺收多左,然後找來女職員查問職員查單後發現,因「溝通問題」導致上錯餐,已食的牛扒是2號餐高一級的安格斯牛扒餐職員表示,由於客人們已食2號餐的牛扒,故需付相應的價錢才對公司公平若職員只收1號餐的價錢,但無左兩塊安格斯牛扒亦比較難向公司「交待」「你地食既時候無發覺塊牛扒好食左咩」對唔住,我唔係日日幫襯你,食唔出羅「FAIR D黎講,你地食左塊貴牛扒比返相應既價錢都好合理啊」「一係當一人讓一步,你地比一個1號餐既價錢,一個2號餐既價錢啦」我地唔同意,因為唔合理,同埋對方語氣已越來越差。最後職員讓步,願意退返錢比我地時,收走所有單同埋我張credit card,我唔瞭解退款程序,所以順口問多句:「仲要再用信用卡?」對方黑曬口面啤住我,好串甘講:「小姐啊,我唔羅你張卡,點幫你取消張單啊?」大佬啊,我唔係成日被人碌錯卡,鬼知你d程序。最後再簽卡既時候仲要全程講埋英文,想點?呢D淨係突然間講英文既高檔的舖頭,我唔會再去其實外出食飯,唔介意比多少少錢,
話說今晚一行三人去食飯,點左兩個1號餐西冷牛扒同埋其他野
埋單碌卡之後才發覺收多左,然後找來女職員查問
最後再簽卡既時候仲要全程講埋英文,想點?
呢D淨係突然間講英文既高檔的舖頭,我唔會再去

其實外出食飯,唔介意比多少少錢,有番相對良好的環境去同朋友傾計
但係不斷重申對公司fair既時候有無從客人的立場?甘樣做對客人就叫做fair?
你在我未知既情況下比個一千蚊既牛扒我,我都只會當138既牛扒去食
再者,個50蚊唔係比唔起,係職員的態度愈來愈差,令人有種「你係咪想食霸王餐」既感覺
最後再出來比我簽單時,仲要全程英文,令人覺得很唔舒服。呢d就係待客之道?>.<''
2016-03-11
2016-03-11 411 浏览
今日返工lunch 得一支公,去左公司隔離街呢間starry steakhouse 望到幾好有lunch 自助salad bar + set lunch 都係$48,二話不說就試下。雖然一支公食西餐怪怪地,但係今次有d驚喜啵,有窗口位坐!我最鍾意望街景,有時望得電話電腦多都好辛苦呀!走時竟然見到疑似Supergirl!今日注定好lucky! 巧令女噢 你都唔好話,今日竟然9點能順利完成埋project final editing. 夜晚我就心思思再黎幫襯多次,試下佢地既牛扒,有幾款選擇,細節無留意,總之選一款牛扒配任添自助吧,有沙律,小食,有皮薯條薯角咁,都幾多野食. 主角牛扒登場!真係炭烤,好香呀!食落好juicy, 好有牛味! P.S. 仲加左$15轉龍蝦湯! 今日好開心,事事順利!繼續努力!

意式肉醬意粉
走時竟然見到疑似Supergirl
!今日注定好lucky
! 巧令女噢

主角牛扒登場!真係炭烤,好香呀!
安格斯肉眼扒
食落好juicy, 好有牛味!
龍蝦湯
P.S. 仲加左$15轉龍蝦湯!

今日好開心,事事順利!繼續努力!
2016-03-10
意式肉醬意粉
安格斯肉眼扒
龍蝦湯
2015-12-27 729 浏览
有壽星生日,本想食拉麵但泊完車唔多覺有,之後壽星提意食扒,就行上去。舖頭枱與枱之間較窄,再見到有自助吧係跟餐加錢。t骨嚟咗就驚喜原來係炭烤牛柳感覺好食豕肉可能前幾天食過唔好的西餐,再食這間感覺天堂,價錢亦唔貴,多謝下年再一齊過生日
舖頭枱與枱之間較窄,再見到有自助吧係跟餐加錢。
T骨
t骨

嚟咗就驚喜原來係炭烤
西冷牛扒
牛柳
感覺好食
豖肉
豕肉

可能前幾天食過唔好的西餐,
再食這間感覺天堂,
價錢亦唔貴,