2024-03-16 1524 浏览
服務態度不佳,叫人當睇唔到,睇到個個話唔關佢事,執枱個位大姐,跌晒啲骨落人哋隻碟度,當睇唔到走咗,可以接受自助服務嘅先可以嚟,無下次,無以後,再也不會來,希望傳以後可以繼續,完全當人客透明,目不斜視,只望地下,望遠處,望枱面,就係唔望你,經理執嘢,跌晒d垃圾落食緊嘢既碟度,當無事,想走,對唔住都無,叫佢收走只碟,仲要黑面 加水叫左人10分鐘,叫左5個人,最後一個望住我地5秒先係過黎加,仲要收10%服務費,我唔知服務左d咩
2024-02-10 1988 浏览
請問依家餐廳個電話啲職員係咪廢?通咗兩三次,叫咗幾聲都唔應唔想做生意就唔好做啦,一係就換咗個電話佢啦都已經啲嘢食唔係好食,服務態度又唔好如果唔係老人家想食,我都唔會揀你啦,而家仲要電話都唔通
請問依家餐廳個電話啲職員係咪廢?
通咗兩三次,叫咗幾聲都唔應
唔想做生意就唔好做啦,一係就換咗個電話佢啦
都已經啲嘢食唔係好食,服務態度又唔好
如果唔係老人家想食,我都唔會揀你啦,而家仲要電話都唔通
2024-02-03 2411 浏览
自從黃竹坑新商埸The Southside開幕後,方便了南區尤其是黃竹坑屋民。上次試了點心,今次就來這裡試其晚餐菜式,但其實要食點心,晚上也有供應,因此,選擇都很多。我們一行四人點了以下菜式:🍽脆皮金磚豆腐有12條金磚,好味抵食。🍽金巢咕嚕肉好味。🍽砂鍋羔蟹粥有原隻羔蟹,以砂鍋盛載,夠熱好味,粥底甜。🍽沙薑雞腳正常發揮。🍽酸辣大蝦球蝦大隻,爽口,不錯。🍽鮮蝦水餃麵有4隻水餃,麵也爽口。🍽生磨蛋白杏仁茶有很多蛋白,認真,不求其。今次晚上6:00便到,都有位,但越來越多人進入,往後來的人已需要等位。 可能,我們這裡真是欠缺食肆,一有新地方,價錢又親民,即時變得很受歡迎,也漸漸成了我們的飯堂。我們4人,點了以上菜式,總計570多元,又是性價比高的一餐。
我們一行四人點了以下菜式:
🍽脆皮金磚豆腐
有12條金磚,好味抵食。
🍽金巢咕嚕肉
好味。
🍽砂鍋羔蟹粥
有原隻羔蟹,以砂鍋盛載,夠熱好味,粥底甜。
🍽沙薑雞腳
正常發揮。
🍽酸辣大蝦球
蝦大隻,爽口,不錯。
🍽鮮蝦水餃麵
有4隻水餃,麵也爽口。
🍽生磨蛋白杏仁茶
有很多蛋白,認真,不求其。

脆皮金磚豆腐
酸辣大蝦球
生磨蛋白杏仁茶
2024-01-28
2024-01-22 1986 浏览
又来饮茶了,周末下午两天没有下午茶优惠 点了没有吃过的菜品。 脆皮烧腩仔饭 肉不错,皮脆肉嫩,配的芥末酱很点睛,特色好吃; 柱侯牛筋腩面 卖相不怎么样,汤汁不错,肉我觉得偏硬,塞牙,牛筋还是可以的; 酱皇蒸凤爪 推荐,酱汁入味且好吃,鸡爪很肥,满口的胶原蛋白,口感很好; 日式咸水角 误打误撞点到这个绿色的点心,一直看到有人点,口感甜甜咸咸,感觉糯米皮有点抢过馅料的存在感,看个人偏好吧; 蠔皇鲜竹卷 味道不错,鲜美; 炸油条 很推荐,现炸的,很好吃,搭配桌位的甜酱油,口感绝美,超级好吃; 津白鲮鱼球 味道蛮好的,这个菜在香港吃得到,本土特色。整体不错的体验。
蠔皇鲜竹卷 味道不错,鲜美;
津白鲮鱼球 味道蛮好的,这个菜在香港吃得到,本土特色。
整体不错的体验。
脆皮烧腩仔饭
炸油条
浸白鲮鱼球
山竹牛肉球
2024-01-21 1182 浏览
黃竹坑區一直欠缺一個有食肆大型商埸,而且,自珍寶海鮮舫結業後,更加沒可以飲茶的地方。黃竹坑地鐵站新商埸Southside首階段試業,雖然只開了一層商埸,但已有數間食肆進駐,有名堂是其中一間。有名堂不算是酒樓,因為除了有點心供應外,還有粥、湯麵、奶茶咖啡等等,又是茶樓又是茶餐廳,而且,感覺茶錢平絕港九(只是個人意見,沒有做正式統計),只需要5元一位。由於想飲茶,所以都是點了不同點心,蝦餃、粉果、牛肉、鮮蝦腸粉、班蘭叉燒包、芝麻糊、擂沙湯圓等等....另外,還加了一碟茄子肉碎炆伊麵。所有點心正常發揮,不錯,除了蝦餃及蝦腸40多元外,其他都是20多元,性價比非常高。服務員服務態度也好,工作積極,定時加水,不會行過當見不到。惟始終不是大酒樓,所以細枱較多,一般二至四人會較易有位,而且坐得舒服,但如果人數多,則要等位耐一點。
服務員服務態度也好,工作積極,定時加水,不會行過當見不到。
班蘭叉燒包
擂沙湯丸
芝麻糊
茄子肉碎炆伊麵
2024-01-18 734 浏览
吃个晚午饭,两点之后进店有更优惠的下午茶菜单。这次点了三个吃过的餐品后,主要点了些没吃过的菜品。 豆抽豉油鸡饭 鸡肉很嫩,葱油很香; 干炒芥蓝牛肉河 味道中等,无功无过,不会满足了我对干炒牛河的渴望; 鲜虾菜苗饺 一如既往的好吃,虾肉与蔬菜结合的口感,搭配糯糯的粉皮,很好吃; 木鱼烧茄子 完全超出想象,不过口感还是很不错的,茄子中夹着鱼肉,蛮好吃的; 葱花虾米炸两肠粉 配的酱料很有特色,里面包的油条,满足了我对油条的渴望,外糯里脆,也可以自己淋上酱油,味道都不错; 蜂巢芋角 居然是咸口的,本来以为是甜的,其实口感还好,不是甜腻的口感,还蛮不错的。 流沙奶黄包 一定趁热吃,甜度适中,口味还不错。整体非常愉悦的用餐,性价比不错。
吃个晚午饭,两点之后进店有更优惠的下午茶菜单。
这次点了三个吃过的餐品后,主要点了些没吃过的菜品。
豆抽豉油鸡饭 鸡肉很嫩,葱油很香;
流沙奶黄包 一定趁热吃,甜度适中,口味还不错。
整体非常愉悦的用餐,性价比不错。
2024-01-17
  • 鲜虾菜苗饺
  • 斑斓叉烧包
  • 山竹牛肉球
  • 木鱼烧茄子
  • 豆抽豉油鸡
黃竹坑新商場 sOuthside 開幕暫時只係開一層 餐廳選擇唔多星期日中午黎到 等左一陣位 茶樓入面都幾闊落 坐得舒服 係員工未請足 好似樓面得6個人 南區來講,有咁嘅質素茶樓 都係開心事鮮蝦菜苗餃 好新鮮 皮唔會極厚 晶凝通透 多蝦雲吞蝦子撈麵 感覺一般 唔算太突出 味道好淡麵量都好多 無咩鹼水味蠔王鮮竹卷 味道偏咸 入面韮菜沙律春卷炸物都幾好 唔會油淋淋 炸到黑下次可以試吓其他炸物 早市孖寶睇落都幾抵 下次再黎早市可以用到MTR積分 好抵 乾淨企理南區人有新選擇飲茶
黃竹坑新商場 sOuthside 開幕
暫時只係開一層 餐廳選擇唔多
星期日中午黎到 等左一陣位
茶樓入面都幾闊落
坐得舒服
係員工未請足 好似樓面得6個人

南區來講,有咁嘅質素茶樓 都係開心事

鮮蝦菜苗餃

南區人有新選擇飲茶
2024-01-07
  • 鮮蝦菜苗餃
2024-01-06 1214 浏览
無言到笑😂 竟然可以做到新開嘅舖頭 食物質素可以咁差 樣樣都唔好食 四寶飯叉燒可以幹到咁 切到咁俾人😂 兩舊雞翼似係提前好耐整好冷凍再熱返賣出去咁 連汁都唔好食又少 幹曬 又咸 食過最離譜嘅四寶飯 擂沙湯圓嘅芝麻餡係干硬嘅 同事話之前一齊買過一次呢間外賣 唔係漏俾呢樣就漏俾嗰樣 粥就係味精味好重嘅粥 其他野未試過就唔知啦 無力再吐槽 絕對真實評論!唯一優點 係港島區 價格ok 食物質素就不再多陳述了 不會再幫襯😂 第一次俾商家評論 未試過咁離譜
無言到笑😂

無力再吐槽 絕對真實評論!

2024-01-06
10 分钟 (外卖自取)
2023-12-31 1138 浏览
新開中餐,七點都要等位,大概等15-20分鐘左右。菜式算多,晚市都有點心食,係唔錯既選擇。晚上開到11點,比起外面好多商場餐廳都要夜,不錯。因為新開,網上未有餐牌可以睇到,所以影左晚市餐牌比大家睇。
2023-12-30 633 浏览
黃竹坑新開茶樓當然試試佢,假期好多人,店舖內位置不算多,所以等左一陣間先入到坐.店好in,用二位碼落單,茶樓黎講我第一次-鹹水角一黎到個樣係綠色,好似中左毒咁,但其實佢係Wasabi口味,一定會有少少Wasabi,同鹹水角好夾,覺得幾得意-蝦餃係比皮薄多料-流心奶黃包我覺得最好食,係真流心,唔係出邊個d剩係得個名其實我仲有試咗福建炒飯,好多人鑊氣,好食,不過個汁就咸咗啲.呢間舖頭其實仲有好多嘢食,下次睇下再試埋其他
店好in,用二位碼落單,茶樓黎講我第一次

-鹹水角

-蝦餃係比皮薄多料

-流心奶黃包

我覺得最好食,係真流心,唔係出邊個d剩係得個名
呢間舖頭其實仲有好多嘢食,下次睇下再試埋其他
2023-12-23
2023-12-22 635 浏览
晚上少吃,二人点了三个小点心。想念小笼包,点一份解馋,觉得肉馅偏油;蔬菜饺味道还可以;,而且肉馅的肉比较散;牛肉球口味一般,肉的口感质量不是很Q弹,而且比较散的感觉;整体口味比较一般水平。
晚上少吃,二人点了三个小点心。
想念小笼包,点一份解馋,觉得肉馅偏油;
蔬菜饺味道还可以;,而且肉馅的肉比较散;
牛肉球口味一般,肉的口感质量不是很Q弹,而且比较散的感觉;
整体口味比较一般水平。