2021-03-28
今日咁啱嚟到屯門呢一度,男朋友揀咗一間有窩夫同梳乎厘pancake食嘅小店比女朋友 - 有料案內所。連個名都好有日本感,啱晒小港女 🤣🇯🇵我哋叫咗一個窩夫 lunch set,70幾蚊包一杯飲品。另外散叫咗一個梳乎厘 pancake同蝶豆花芒果梳打。珍珠奶茶伯爵窩夫🧇窩夫好鬆軟!完全唔會硬,好食!啲cream亦都有茶香味,配埋珍珠亦都好夾。仲有少少芋圓伴碟。焦糖梳乎厘 pancake:軟綿綿而且好有蛋香 😍 有梳乎厘嘅空氣感,但係感覺好足料,唔係食緊空氣😂上網睇返,啲人話佢係用日本蛋同北海道牛乳,唔怪得味道咁香濃!佢嘅蛋香味比起日本連鎖店嗰啲更加香濃,鍾意蛋味嘅朋友值得一試!至於飲品就麻麻地,芝士奶蓋四季春味道有啲淡,冇乜芝士味,茶底亦都唔濃,可能因為我哋叫咗少甜,成杯野感覺更加淡🙈而蝶豆花芒果梳打就好飲啲嘅。不過整體來講,因為食物真係高質,都值得俾笑面 😋 而且喺屯門嚟講都算係隱世小店,值得推介 👍🏻
珍珠奶茶伯爵窩夫🧇
焦糖梳乎厘 pancake:
而蝶豆花芒果梳打就好飲啲嘅。