2024-08-20
【屯門區】【木玥巷】知道遇星哥住大西北,入咗嚟屯門就梗係問吓佢同唔同我食飯啦,咁啱佢又得閒,就同佢一齊試呢間喺屯門虹橋嘅台灣嘢。佢個位置同埋裝修都好有隱世食店咁嘅 feel,餐廳英文名都好有木嘅感覺,叫做 Wooderful,幾得意,我哋就做佢哋嗰晚第一枱客。我哋先試 $98 嘅「蟹肉明太子炒新竹米粉」,好香海鮮味,新竹米粉亦都炒得好正。跟住試 $96 嘅「金鑽鳳梨蝦球」,感覺有少少似咕嚕肉,不過係用到虎蝦,仲有一塊塊金鑽鳳梨,正。跟住我哋兩個各自試一碗 $52 嘅「木玥招牌糖水」,不過配料略有不同。本身配仙草底、愛玉底加兩種配料,我要咖啡凍同黑糖珍珠,佢就要寒天晶球同黑糖珍珠,食落幾有台灣 feel,好味。飲品方面佢試 $42 嘅「木玥黃金水果茶」配鳳梨,我試 $38 嘅「蘋果氣泡益力多」,兩者都各有特色。埋單 $405,我覺得算係咁啦。。。(地址:屯門井財街7號力生大廈地下4-5號舖)@wooderful.restaurant#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #
(地址:屯門井財街7號力生大廈地下4-5號舖)
@wooderful.restaurant
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯門區 #屯門 #兆康 #景峰 #木玥巷 #wooderful.restaurant #蟹肉明太子炒新竹米粉 #金鑽鳳梨蝦球 #木玥招牌糖水 #木玥黃金水果茶 #蘋果氣泡益力多 #1am1482 #1ambackup