2016-12-08 1232 浏览
最近工作壓力太大好想去發洩下,冇約好㗎,同事突然話去食飯,都好吖,好想出去傾吓計佢地先去旺角,到我收工先知佢地去了李家熱氣和辣嘢都係我最愛馬上飛車過去啦未到步已經收到呢張相最初以為只是啤酒,試一口味道同平時飲嘅韓啤唔同味咼原來係焼酒+啤酒,呢個set 一支燒酒➕三支啤酒,唔係咁好酒量嘅我都有D驚醉,但友人好飲🉐️我地三個人共叫了2set我來到已經10:30了,邊食邊有其他客人上來,原來佢地收零晨五點,以後收得夜都可以來飲吓🍻食吓炸雞了燒五花肉對於鐘意食配菜嘅我,真心覺得D蔥和泡菜比肉更好吃,可能來到時肉已經涷咗,覺得有D硬甜辣➕原味,我比較喜歡有骨嘅炸雞,唔點解種是覺得比較滋味,雖然係凍咗,但係咬落去都係脆同埋有肉汁㗎韓式辣豬手呢個和芝士海鮮年糕係我加嘅餸豬手來到熱辣辣,超級香好彈牙嘅骨膠原,食都覺得自己皮膚彈番哂芝士海鮮年糕,最後先到的菜式,其實見到都覺得有D飽,好大碟一番開D芝士好多煙升上來,食慾又増加啦,除了海鮮之外,仲有好多蔬菜配上烏東和年糕一起焗,好好味呀因為佢加咗好多蔬菜落去,感覺會清新好多,讚
最近工作壓力太大
佢地先去旺角,到我收工先知佢地去了李家
熱氣和辣嘢都係我最愛
馬上飛車過去啦
未到步已經收到呢張相
最初以為只是啤酒,試一口
味道同平時飲嘅韓啤唔同味咼
我地三個人共叫了2set
燒五花肉
韓式辣豬手
呢個和芝士海鮮年糕係我加嘅餸
豬手來到熱辣辣,超級香
好彈牙嘅骨膠原,食都覺得自己皮膚彈番哂
芝士海鮮年糕,最後先到的菜式,其實見到都覺得有D飽,好大碟
因為佢加咗好多蔬菜落去,感覺會清新好多,讚

2016-12-01
外卖送餐
$350 (宵夜)
  • 芝士海鮮年糕
  • 韓式辣豬手
2016-10-10 1588 浏览
韓國熱潮未減, 炸雞啤酒係常識.李家有3間分店, 今次揀旺角因為可以訂位.用餐限時1.5hr, 冇人等位就唔洗急住交檯.食物款式唔多, 肉類為住. 價錢偏貴, 份量一般.今次試食 炸雞]左邊:甜辣, 右邊:原味 (可以揀辣or唔辣)總共有12件, size比較細, 3啖食完.原味好食過甜辣, 外層炸到脆脆的, 非常香口.入面雞肉仲有肉汁, 一d都唔乾身.配埋酸蘿蔔, 食極唔停, 唔覺得膩.(蘿蔔食完可以叫佢加, 不過要自己出聲先有)相反甜辣味比較失色, 醬汁比較濃郁, 冇咗炸雞的可口.雖然寫甜辣, 但辣度非常少, 唔食得辣的朋友都接受到.另外叫咗 比相像中好食, 推介!肉和脂肪分佈合格, 容易咬走肥膏.食落口有少少咸香, 似煙燻的味道.廚師應該最後用大火燒過, 逼走晒d油, 唔肥膩.旁邊配菜有泡菜, 咸的, 唔辣, 同五花腩肉好夾.仲有 外面吸引, 但食落一般, 全晚最差係e樣.個人中意蛋卷入面鬆軟, 李家煎得太熟.成個蛋卷比較硬身, 連芝士都係.亦冇咩蛋汁, 只靠最上面的茄汁令佢唔乾身.最後當然唔少得主角: 啤酒, 要咗 一黎到, 好香, 聞到甜甜的提子味, 未飲先愛上.雖然飲落冇提
韓國熱潮未減, 炸雞啤酒係常識.
李家有3間分店, 今次揀旺角因為可以訂位.
用餐限時1.5hr, 冇人等位就唔洗急住交檯.

食物款式唔多, 肉類為住. 價錢偏貴, 份量一般.
今次試食 [半半炸雞]
原味+甜辣
左邊:甜辣, 右邊:原味 (可以揀辣or唔辣)
總共有12件, size比較細, 3啖食完.
原味好食過甜辣, 外層炸到脆脆的, 非常香口.
入面雞肉仲有肉汁, 一d都唔乾身.
配埋酸蘿蔔, 食極唔停, 唔覺得膩.
(蘿蔔食完可以叫佢加, 不過要自己出聲先有)
相反甜辣味比較失色, 醬汁比較濃郁, 冇咗炸雞的可口.
雖然寫甜辣, 但辣度非常少, 唔食得辣的朋友都接受到.

另外叫咗 [燒五花腩肉]
燒五花腩肉
比相像中好食, 推介!
肉和脂肪分佈合格, 容易咬走肥膏.
食落口有少少咸香, 似煙燻的味道.
廚師應該最後用大火燒過, 逼走晒d油, 唔肥膩.
旁邊配菜有泡菜, 咸的, 唔辣, 同五花腩肉好夾.

仲有 [芝士雞蛋卷]
蛋卷
外面吸引, 但食落一般, 全晚最差係e樣.
個人中意蛋卷入面鬆軟, 李家煎得太熟.
成個蛋卷比較硬身, 連芝士都係.
亦冇咩蛋汁, 只靠最上面的茄汁令佢唔乾身.

最後當然唔少得主角: 啤酒, 要咗 [提子味]
提子啤酒
一黎到, 好香, 聞到甜甜的提子味, 未飲先愛上.
雖然飲落冇提子味, 但少少甜, 冇啤酒的苦澀.
女仔應該會中意, 小心唔好飲太多, 醉咗都唔知.
2016-10-09
原味+甜辣
燒五花腩肉
提子啤酒
2016-10-06 984 浏览
之前食開尖沙咀分店,旺角呢間開左一路都好想試下。甘岩同事生日話想食炸雞,又近公司,我當然即刻提議呢間重點係呢間有得book位!話說我地一行4人book左7.30,去到大概坐左1/3左右既台。有限時個半鐘,唔full就可以坐耐d。上次向tst食過新出個個蜜糖炸雞,忍唔住要食多次。落單個時個店員都有話個底會有d辣,但食落係比想像中辣。不過都係好好味當然仲有每次必點既五花腩,呢個比tst好味試左2樣新野呢個要襯熱食,中間有好多芝士,好好味芝士海鮮年糕,個底係有d烏冬,好味鐘意食李家,因為佢每碟既份量都唔細,價錢又唔貴,好抵食。我地4個人最尾飽到連碟年糕都食唔晒。
重點係呢間有得book位!

當然仲有每次必點既五花腩,呢個比tst好味
試左2樣新野
呢個要襯熱食,中間有好多芝士,好好味
芝士海鮮年糕,個底係有d烏冬,好味

2016-10-05
2016-10-04 625 浏览
位於花園街華園閣1樓既李家炸雞店環境一般!芝士燒BB骨以鐵盤盛載食材連Gas爐上檯,芝士佔左1/3既位置,份量驚人!待芝士燒至半溶狀態就可以用 鉗夾起排骨,再用芝士拉捲BB骨!BB骨骨多過肉,實左無咩好食!相比炸雞啖啖肉,都係選擇食笛炸雞好D~另外,加熱芝士既時間要小心芝士同BB骨燒燶,一邊傾計一邊留意火喉實在太麻煩!
位於花園街華園閣1樓既李家炸雞店環境一般!

2016-09-16 741 浏览
中秋節人圓兩團圓 為求同1班朋友開心下! 10 點幾打去問有無半價, 男店員接聽話有!最後埋單竟然話無, 職員更扯貓尾 要求我地比正價 幸好有通話記錄! 搭明明都有個半價牌 之後佢竟然除左 超級狡猾!! 最後佢話計返半價 但系其實無囉 只系廢事嘈落去所以就比錢!!! 不過好肯定一定無下次食物品質唔差 不過如果正價我的話真系未必會食 環境唔舒服 熱到死 好彩有把芭蕉扇 價錢偏貴 服務態度超唔ok ! 炸雞好食 bb骨有d辣 朋友話ok, 我覺得mama地囉肉掛好好味 我食左超多 肉好林 加個汁好好味! 雞肉炒年糕 個味好怪 芝士重 但無雞味 青椒果d味好重!!
中秋節人圓兩團圓 為求同1班朋友開心下!

10 點幾打去問有無半價, 男店員接聽話有!
搭明明都有個半價牌 之後佢竟然除左 超級狡猾!!
最後佢話計返半價 但系其實無囉

只系廢事嘈落去所以就比錢!!!
不過好肯定一定無下次

炸雞好食 bb骨有d辣 朋友話ok, 我覺得mama地囉
肉掛好好味 我食左超多 肉好林 加個汁好好味!
雞肉炒年糕 個味好怪

芝士重 但無雞味 青椒果d味好重!!
2016-09-08 602 浏览
店內的炸雞雞肉質鮮甜多汁,當中女同事(Yuki)表現服務親切,👍🏻而且地方環境舒服,食物抵食👍🏻店內更有多部電視可觀看不同節目,還有廁所,會同朋友再黎 😉
2016-09-08 439 浏览
第一次食李家 好好味 炸雞脆而不溜 平時其他鋪食炸雞會好油 但呢間炸到好乾爽仲有個泡菜煎餅 好足料 有少少魷魚係入面 仲有佢個汁好香 加左少少洋蔥 酸酸甜甜 我地不停拎炸雞點黎個汁仲有同事服務好nice 有位女員工見我蝦條唔夠又主動問候洗唔洗加 見我雞汁滴左落袋仲幫我抹搞到我唔好意思總結服務食物質素環境都非常好 坐位好舒適 員工有禮值得一讚以後食炸雞會黎呢到

搞到我唔好意思

半半炸雞
泡菜煎餅
  • 炸雞
2016-09-08 291 浏览
價錢合理 服務質素一流女店員yuki服務好好 同我地有講有笑 好nice炸雞都好好味 雞肉好嫩滑 泡菜煎餅都好足料坐得幾舒服 同一班朋友吹水一流真係幾出色👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼回再黎食❤️
價錢合理 服務質素一流
女店員yuki服務好好 同我地有講有笑 好nice
炸雞都好好味 雞肉好嫩滑
泡菜煎餅都好足料
坐得幾舒服 同一班朋友吹水一流
真係幾出色👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
回再黎食❤️
2016-08-22 538 浏览
炸雞味道尚可,比起KFC更有肉汁,甜酸雞食多一兩舊會覺得過甜普通薯條,呢一個覺得非常不值波浪形薯條係普通茶餐廳質素格仔薯非常咸呢個同普通橙汁冇分別,都係橙味唔重加好甜如果講炸雞,我有機會再黎,但必定唔係呢間分店服務態度令人難受男侍應想拎水比我地另一名女侍應話唔好比住 等佢地真係落左order先有一種難受嘅感覺, 覺得佢地認為我地係運吉其實食物美味固然重要,但服務態度同時要有,先會令客人食得開心同會再次返黎食
半半雞(甜酸雞+原味炸雞)
薯條
普通薯條,呢一個覺得非常不值
波浪形薯條係普通茶餐廳質素
格仔薯非常咸
濟洲橙汁
呢個同普通橙汁冇分別,都係橙味唔重加好甜

如果講炸雞,我有機會再黎,但必定唔係呢間分店
服務態度令人難受
侍應想拎水比我地
另一名女侍應話唔好比住 等佢地真係落左order先
有一種難受嘅感覺, 覺得佢地認為我地係運吉
半半雞(甜酸雞+原味炸雞)
2016-06-14 1685 浏览
忽然間好想食韓餐行開呢頭二話不說就來了由於當晚我同朋友都唔係好肚餓只係叫左兩碟菜不過份量都好大多一個人食都無問題叫左半份炸雞,半份韓式炸雞唔係淨雞翼仲有雞搥韓式炸雞都幾辣食到我流鼻水炸雞個粉醬炸得挺好 不厚身煙薰豬腩肉食落煙薰味好重感覺肉質好似食緊煙鴨胸由於豬肉有d乾身 所以有d難咬!右手邊既泡菜不是我口味反而左上角既絲爽甜鮮脆,愈食愈想食
忽然間好想食韓餐
行開呢頭
二話不說就來了
由於當晚我同朋友都唔係好肚餓
只係叫左兩碟菜
不過份量都好大
多一個人食都無問題
叫左半份炸雞,半份韓式炸雞
唔係淨雞翼仲有雞搥
煙薰豬腩肉
煙薰豬腩肉
食落煙薰味好重
感覺肉質好似食緊煙鴨胸
由於豬肉有d乾身 所以有d難咬!

右手邊既泡菜不是我口味
反而左上角既絲爽甜鮮脆,愈食愈想食
2016-05-27 1380 浏览
朋友生日想食炸雞,就簡左依間方便大家。朋友6點已坐底,不用排隊。芝士雞蛋卷:份量夠 厚厚的蛋包著芝士,芝士好煙韌,上面芝左好多茄汁,減底芝士膩既感覺。泡菜煎餅:微辣,配上一個汁點,酸酸的很醒神。個人很喜歡這個煎餅。原味炸雞:炸雞上枱果時仲熱辣辣 個皮炸到好脆 但入面既雞肉有點乾入口會有好香既雞味。不過可以咸少少。去唔到韓國食炸雞,可以選擇食依間頂住先。
朋友生日想食炸雞,就簡左依間方便大家。
朋友6點已坐底,不用排隊。

芝士雞蛋卷:
份量夠 厚厚的蛋包著芝士,
芝士好煙韌,上面芝左好多茄汁,
減底芝士膩既感覺。
泡菜煎餅:
微辣,配上一個汁點,酸酸的很醒神。
個人很喜歡這個煎餅。
炸雞上枱果時仲熱辣辣
個皮炸到好脆 但入面既雞肉有點乾
入口會有好香既雞味。
不過可以咸少少。
去唔到韓國食炸雞,可以選擇食依間頂住先。
2016-04-14
聽朋友介意 就黎左食但朋友好強調 佢係好中意 食芝士既人一開頭 嗌左兩杯 somersby因為酒吧個d溝得幾好飲但佢就比預期差可以佢地加左 燒酒 所以有少少藥水味嘗試想飲晒 但可惜 敵不過藥水味最後 成杯無飲到 所以建議 大家 可以先叫一杯黎先下 過下口癮是關我同我老公 一人一杯 大家 都飲唔落第二 我就叫左 個 芝士燒BB骨一黎 賣相好吸引 仲有韓仔招呼但可能我地真係唔酷呢隻芝士 就覺得好膩但真係有驚喜芝士係可以拉到好長但最尾 我地都唔啱食不過 好彩好彩 我驚我老公唔飽嗌左個烏冬個烏冬50蚊 仲要係清湯底所以最估唔到 呢個係最啱我地食既最後 我都會建議 年輕人黎試下
聽朋友介意 就黎左食
最後 我都會建議 年輕人黎試下
整完既BB骨
似藥水既somersby
2016-05-16
$300 (宵夜)
  • 烏冬
2016-05-06 988 浏览
今晚收工收好夜,知道韓國餐廳關好夜,咁就同同事去食一食野,差差電。 芝士牛油粟米,芝士質感比較膠,味淡,唔會搶左粟米既味。炸雞好香口,小小辣,十分惹味,好似食咁薯片咁脆。不過就唔鐘意佢連骨。全部腸味道分別不大,無咩研究過係咩腸,咸咸地,十分香口,不過有薯條隔一隔,腸仔唔會咁易燶。呢個好味,茄汁味咁重都搶唔到蛋香味,而且口感好好,應該係整左好多層,簡單食材,但好花工夫。即炸好脆口,粗薯條重薯仔味,口感十分好。薯格有小小咸辣味,好開胃。薯角就比夠薄身偏脆。味道同薯格差不多。
芝士牛油粟米,芝士質感比較膠,味淡,唔會搶左粟米既味。
即炸好脆口,粗薯條重薯仔味,口感十分好。

薯格有小小咸辣味,好開胃。

薯角就比夠薄身偏脆。味道同薯格差不多。
2016-05-02 601 浏览
大家見我做野做得唔開心!再約飯聚!本來去 Amico 1890 因為上次食左張現金卷可以再用!點知去到成門口都係人...唔記得訂位既壞處 😭😭即刻轉場啦!醒起馬會果邊有間李家不如上去試下啦!多人咪又走囉 😂😂 上到去都算好彩!仲有位!好快入座喇!主要想食炸雞!我選完之後朋友再點!燒五花腩,呢個好正!好香豬咪!入口又淋好易咬開!個蔥絲好香辣!好醒胃!蒸蛋湯,其實都冇湯...個名點黎 😂😂 個蛋老左少少!可以我將佢同日本蒸蛋比!哈哈!個底說好燶下!千奇唔好不咁底...個口會苦架!50/50 炸雞!即係原味同酸辣各一半啦!雞肉我覺得比較乾!冇汁!但味道兩個味都好好!個人認為原味比酸辣既辣!好攪笑!個皮都唔厚好脆!呢個係芝士海鮮炒年糕,朋友仲話唔夠既叫多個炸雞!原因係佢唔食年糕!點知我地分呢個既時候!入面竟然有烏冬!太好笑喇!慳番!入面海鮮唔算多!但好多菜、年糕同烏冬!十分飽肚!味道比其他菜辣!芝士扯極都唔斷...我分呢個分到想發脾氣 😂😂 總括黎講味道唔差!價錢可能叫左個平既!相對除 4個人又唔係好貴!每人都係 150蚊!都可以接受!

主要想食炸雞!我選完之後朋友再點!

2016-04-29
2016-04-25 554 浏览
其實,我本身想食喜來X,但係要排好長隊,於是乎, 諗起隔離有間李家炸雞,想上去撞下彩會不會快點,享樓下已經排隊上,好彩,店員話十零分鐘就有位,我當然等拿,我第一次食,真系想不到這麼有味。一坐低,我們二人可坐到大枱,店員是韓國人,系甘話我們張枱好闊好大,心裏都開心,坐得舒服食得舒適,轉頭已經叫得,因為頭先睇左十分鐘個餐牌。一來,叫左原味炸雞$150 之後叫了拌涼麵 $190五花腩$150,必食! 飲品,叫了波蘿米酒沙冰$190 整體每樣野食都好入味,足料,有心思!值得再試!如果唔洗等太耐位就好!

一來,叫左原味炸雞$150

之後叫了拌涼麵 $190
螺肉拌涼面
五花腩$150,必食!
飲品,叫了波蘿米酒沙冰$190
菠蘿米酒沙冰
整體每樣野食都好入味,足料,有心思!

值得再試!如果唔洗等太耐位就好!
2016-04-22
菠蘿米酒沙冰