2018-07-11 98 浏览
One word: DISGUSTING!1) it tasted like sugar water more than milk tea2) The pearls are hard so rocks and it was impossible to sip3) The so called "brulee" in the drink is basically a spoon of cream around the cup and it has zero contribution to the taste. It absolutely does not worth $40 ($35 + $5 pearl )
One word: DISGUSTING!

2018-07-11
10 分钟 (外卖自取)
  • none worth trying
2018-07-06 146 浏览
【香港版喜茶?】@東喜茶.早前見東喜茶開多咗幾間分店 其中一間就係尖沙咀 於是 好想飲奶蓋嘅🍎👧🏽就忍唔住去試🤣---------🍎👧🏽鍾意奶蓋+茶 的組合 今次就叫左 金鳳茶王($35) 🌱四季春 ($35) 🌱玉露茶后 ($39)。奶蓋的芝士咸度適中 但仍然不夠厚及挺身☹️ 喜茶嘅奶蓋 要飲2-3啖先飲倒茶底 但呢間 輕輕傾斜飲一啖 茶底已經衝破左層奶蓋😞 全脂同低脂 感覺分別不大😗。茶底方面.金鳳茶王 茶底不夠濃. 玉露茶后🌱 (不在照片中) 顏色出奇地跟金鳳茶王一樣😯偏深 茶味更濃 可是這款茶底應是偏青色🧐🧐(?)四季春 不過不失😌.反而焦糖珍珠有驚喜 大大粒 夠香 不太甜 好有咬口😋 💡珍珠本應要加$5 可能店員搞錯了 係某杯多加了珍珠🙈😂 ---------奶蓋水準一般 整體價錢太貴了🤦🏼‍♀ 不值
【香港版喜茶?】@東喜茶
---------
🍎👧🏽鍾意奶蓋+茶 的組合

茶底方面.
金鳳茶王 茶底不夠濃.
四季春 不過不失😌
反而焦糖珍珠有驚喜 大大粒 夠香 不太甜
好有咬口😋
💡珍珠本應要加$5 可能店員搞錯了 係某杯多加了珍珠🙈😂
---------
奶蓋水準一般 整體價錢太貴了🤦🏼‍♀ 不值
2018-07-04 117 浏览
看了一下OPENRICE 發現有一大部份的人都是喝過喜茶才來試東喜茶的我也不例外雖然怕胖 可是試過喜茶的芝士奶蓋後就回不去了.之前試過旺角分店覺得可以 所以今天經過 看人潮不算太多就買一杯來解暑.四季春 $35如果以價錢來說是挺貴的始終杯子的尺寸也不算太大職員基本上都會附上一根吸管但我卻不喜歡 反而喜歡對著杯子一口又一口地去品嘗等了大概10分鐘才有拿到以後立刻失望了我還沒有作出任何動作 上面的芝士奶蓋已經開始融入到茶中可以看到芝士奶蓋發得不夠所以不夠堅固 在芝士奶蓋沒融化前要盡快都喝下去喝下去更失望芝士奶蓋只有一點咸味 沒有芝士的味道茶我覺得還可以 最起碼能解渴在這種天氣下 我未走到K11 已經把它都喝光了.如果和其他分店相比是有點不足
看了一下OPENRICE

如果和其他分店相比
是有點不足
2018-06-04
2018-07-04 86 浏览
今日終於試到東喜茶的芝士綠妍了!!因為有幾個朋友都介紹了我好幾次東喜的芝士綠妍真的要飲飲,因為我本身十分喜歡飲綠茶!!但我今日去整頭髮就樓下有間東喜,那當然非買杯不可啦!店內裝修好整潔大方,有別於一般的外賣珍珠奶茶店!製作茶的過程完全一目了然,透明度好高!!出茶的過程好快,但當時並不是沒客人所致而快,我買茶的時候都有10幾多人的,我見職員個個手腳也十分爽快!負責給飲品客人的職員有笑容,還教我怎樣飲這杯茶才好飲!!芝士綠妍我真的比幾高分數,因為綠茶的茶味好清香又不會太濃,真的如我在日本到高階綠茶園圃所飲的綠茶味道相近,再加上軟軟的芝士沫是非常可口的配搭!!往後一定會再次光顧,希望此店能繼續保持這高質量的水平或更進一步!
今日終於試到東喜茶的芝士綠妍了!!

但我今日去整頭髮就樓下有間東喜,那當然非買杯不可啦!

店內裝修好整潔大方,有別於一般的外賣珍珠奶茶店!

製作茶的過程完全一目了然,透明度好高!!

負責給飲品客人的職員有笑容,還教我怎樣飲這杯茶才好飲!!

芝士綠妍

芝士綠妍
2018-07-04 56 浏览
今日經過見很多人排隊,所以望下是賣乜,原來是賣芝士茶和芝士水果茶的,見其它人買的飲品都好靚,都忍不住買了一杯叫芝士黑提子飲。飲入口原來是沙冰來的,真的很解渴因為天氣很熱,加上啲提子汁好清甜好好飲和啲芝士超夾(提子汁上面有啲芝士)🙆,真是消暑的好飲品,可以值得一試,啲芝士又creamy喎,無得頂👍。臨走時見到有人飲一杯粉紅色的,我問收銀姐姐杯野叫乜名,她說是芝士火火(火龍果),好靚呀,下次一定要買來飲,打下咭都仔。
今日經過見很多人排隊,所以望下是賣乜
,原來是賣芝士茶和芝士水果茶的,見其它人買的飲品都好靚
2018-06-30 127 浏览
曾在這飲品店飲過好多杯不同飲品,其中滿杯百香果我十分掛住他的甜甜酸酸味極愛,所以今日考慮了好耐飲水果四季春……滿杯百香果……滿杯橙子……還是……哈哈……最後揀了芝士瓜瓜。芝士瓜瓜真係超級好味,他們的瓜瓜冰真係好好好好味,有濃厚的西瓜汁清甜,咬落有少少瓜肉,我仲真的真的飲到有d茶香味(但我個friend飲不出茶味)。這店比芝士好多,而且芝士比起旺角店更多又好味d,上月去旺角間東喜茶飲d芝士又晞又暖溶左咁,好似好芝士奶咁,所以先唔再叫芝士飲品,但今日杯芝士瓜瓜令我對e間店的芝士有番曬信心,我覺得間間店的質素有不同,所以我只會幫尖沙咀果間買飲品,尖沙咀間質素好d,同埋近我公司。如果可以平d就10分滿分

如果可以平d就10分滿分
芝士瓜瓜
芝士瓜瓜
2018-06-27 123 浏览
今天行下isquare, 由於天氣炎熱,有點口渇,正想買杯凍飲。在不遠處發現有這家東喜茶。這家飲品店是主打芝士飲品的,還供應各種綠茶、水果茶同傳統奶茶,價錢約$25-$48。芝士茶飲亦可選全脂或低脂,而糖份也有五級可以選擇,頗迎合現在講求健美的潮流。布蕾奶茶是店內其中的一款熱賣產品,今曰一於試試看。布蕾奶茶$35由於個人比較喜歡多奶的奶茶,所以覺得這杯奶茶好喝!茶底甘香,奶味濃郁而厚身,口感香滑又creamy。最重要的是它不會過甜,只是輕輕的甜,冰凍凍的,十分清涼。其實這杯奶茶和鹿角巷的皇家九號奶茶唔差太遠,這杯奶茶的奶味多一點,而後者則茶味比較香一點點。可以一試。

布蕾奶茶是店內其中的一款熱賣產品,今曰一於試試看。

布蕾奶茶$35

2018-06-27
外卖自取
2018-06-26 72 浏览
今日去了尖沙咀朋友的辦公室,落雨😬不是太熱,經過一間叫東喜茶的飲品店,它的裝飾好grand🤓同埋好多人買野飲,見店舖職員整野飲都好快手,都有小小渴就去了排隊,見好多人都飲芝士乜乜……,但我怕肥最後見到原來有珍珠奶茶飲,可以有得飲和咬下,它叫虎珀珍珠奶茶,我問店員乜叫虎珀原來是珍珠名,不用5分鐘就整好了😎,它的珍珠是黃黃地顏色的,真的好有咬口和那些珍珠甜甜的好好味😍,還有啲奶茶好滑,詁不到不是主打都咁ok呀,真的好飲,好過對面馬路的(六角乜)又要等咁耐,飲入口成本奶水咁😖,下次都幫襯番你地,有水準
2018-06-23 94 浏览
琴日同媽咪行街見到尖沙咀有喜茶,那就唔理多人也好,立即同媽咪去排隊買了杯芝士綠妍,之前係深圳東門飲過好掛住芝士茶的味。我讓媽咪飲先因為她未試過,媽咪跟著店員教不用飲管的方式飲了啖芝士和茶,媽咪立即話要排隊買多杯,我無諗到媽咪咁鍾意,我飲了後覺得好開心因為真係好好味好好飲,味道好像還比之前係大陸飲更香更好,不知是否太想飲的心理作用,而且香港也能買到芝士茶真係好開心,因為我不鍾意返大陸。到最後等了媽咪杯芝士茶正要離開時,看看才見到原來自己搞錯哂,這店原來不是喜茶,是叫東喜茶,我就覺得這品牌也能做那麼好味有水準的茶,這真是香港人的幸運,不用返大陸也能享受。再到openrice看見好多人話假茶,偽茶……翻版這些字眼,我覺得其實大家也帶著成見去幫襯這店真係好傻,再看看原來荃灣也有,家住荃灣就更方便買來飲啦媽咪告訴我,原來拆了杯蓋飲更方便,因為蓋子會容易印了芝士在鼻上!!

,再看看原來荃灣也有,家住荃灣就更方便買來飲啦
2018-06-22 91 浏览
內地喜茶非常出名,直到現在都需要排長路等候! 知道香港有一間東喜茶,一樣以芝士奶蓋為產品!當然要即刻黎試! 我們飲了三款不同品種的茶加芝士奶蓋!我覺得金鳳茶王是最傑出的😆茶味是微甘的,芝士好香好滑,兩者混合得很好!而飲芝士奶蓋也有一定的技巧,不要用飲管,只需要打側杯45度,以使茶及奶蓋能同時進入你的嘴巴,就可以了!朋友試了西柚茶,佢都好喜歡!雖然唔知道東喜茶同喜茶有無關連,但若懶於長途跋涉北上飲喜茶,東喜茶其實都係另一好選擇!
內地喜茶非常出名,直到現在都需要排長路等候!
朋友試了西柚茶,佢都好喜歡!
2018-06-05
2018-06-20 63 浏览
我之前去東喜茶大都是買茶飲,但今日真係好煱好熱,所以買了杯芝士火火和芝士芒芒,我女友話芝士芒芒超好飲和芝士咸咸勁好味就不意外啦,因為我飲過,不再講芒講芝士啦。我就選擇左芝士火火,加上本人熱氣牙肉腫,就當飲涼茶。芝士火火真係要讚一讚,一飲落口超透心涼,因為是沙冰,立即解決了我悶熱的感覺,一般外面買的沙冰多數是過甜或太淡,但這杯絕對不會,它有清香的火龍果甜味,需知會加糖水但不過分,但色澤太靚,男人老狗揸住這杯周街行有點尷尬,但確實係好飲。除外今日下午同女友官塘行批發,見官塘間東喜茶好多人包圍,我企在旁邊煲煙望了一陣感覺這鋪有點像刻意凝聚多客人的情景,有乜理由入面有成5,6個店員都咁耐20分鐘都出不到一杯呀,咩料呀,咪玩啦,我地當然無買佢啦,夜晚去尖沙咀東喜茶的客人比官塘更多,但見不停叫客取飲品,那即是有效率啦買了不用6分鐘有得飲,老實不浪費客人時間出飲品係好緊要,時間就是金錢,但真的不明白,究竟誰是真正偽喜茶的東喜茶呢?因為官塘店無論飲品價錢和種類,隻杯,poster, 店鋪裝修……乜都和尖沙咀鋪不同,最奇怪係價錢不同, 和尖沙咀鋪無官鋪多款?官塘店價目3
我之前去東喜茶大都是買茶飲,
但今日真係好煱好熱,
所以買了杯芝士火火和芝士芒芒,
我女友話芝士芒芒超好飲和芝士咸咸勁好味就不意外啦,
因為我飲過,不再講芒講芝士啦。
我就選擇左芝士火火,
加上本人熱氣牙肉腫,
就當飲涼茶。
芝士火火真係要讚一讚,
一飲落口超透心涼,
因為是沙冰,
立即解決了我悶熱的感覺,
一般外面買的沙冰多數是過甜或太淡,
但這杯絕對不會,
它有清香的火龍果甜味,
需知會加糖水但不過分,
但色澤太靚,
男人老狗揸住這杯周街行有點尷尬,
但確實係好飲。

除外今日下午同女友官塘行批發,
見官塘間東喜茶好多人包圍,
我企在旁邊煲煙望了一陣感覺這鋪有點像刻意凝聚多客人的情景,
有乜理由入面有成5,6個店員都咁耐20分鐘都出不到一杯呀,
咩料呀,咪玩啦,我地當然無買佢啦,
夜晚去尖沙咀東喜茶的客人比官塘更多,
但見不停叫客取飲品,
那即是有效率啦
買了不用6分鐘有得飲,
老實不浪費客人時間出飲品係好緊要,
時間就是金錢,
但真的不明白,
究竟誰是真正偽喜茶的東喜茶呢?
因為官塘店無論飲品價錢和種類,
隻杯,poster, 店鋪裝修……
乜都和尖沙咀鋪不同,
最奇怪係價錢不同, 和尖沙咀鋪無官鋪多款?
芝士火火

官塘店價目

芝士火火
2018-06-19 57 浏览
今天和朋友去TST食飯,約好了係ISquare等,等左一陣好口渴想買杯嘢飲,俾我發現左北京道有間東喜茶,之前聽朋友話佢係尖咀開左兩個多月……原來就係e度!(即刻開心哂)我見到都好多人等,但真係都幾快手。所以叫了杯芝士奶茶,對於我e奶茶怪,我去到邊都一定要試奶茶。等左大約5分鐘吾駛好快就有,店員仲好貼心叫我嘗試打開一邊蓋45度甘飲會好味d. 我就跟住做。曄!一飲真心覺得好好味,芝士好滑不是太甜好香,混合奶茶真係一絕。飲落去喉嚨好舒服。相比以往飲奶茶,今次的感覺係好似多d層次感,不只是奶茶味。好有特別。15分鐘後見到d朋友到,仲叫左佢地每人買左杯飲,大家都有讚無彈!好值得再黎。

2018-06-15
  • 芝士奶茶
2018-06-19 49 浏览
4月中時尖沙咀東喜茶新開鋪,我幫襯買了杯芝士四季春,當時他們的芝士味道有點蘇味和好希,而茶沒什麼特別,所以之後沒有再買過。但今日和老友放工見鋪頭好像多了好多新飲品種類,我們就排隊是但買杯茶飲下,我老友買了杯珍珠奶茶話ok不錯,我就買了杯無糖芝士綠茶,我真係驚喜萬分,他們的茶進步了好多,芝士質地十分厚重味道好香且沒有蘇味,還有不過度的咸味充滿在每啖芝士內,再襯上無糖的凍綠茶,綠茶好清香解喝回甘,簡直令我不停口的在一分鐘內飲完了一整杯,其實杯子的份量不少,但因為茶確是美味,當無糖凍綠茶配上香滑常温的芝士,簡直令人飲得痛快,使我有狼吞的表現,失禮失禮。我建議飲茶不落糖才能嘆出真味道他們茶的種類甚多,真的有排我試……靚女店員好nice,比起官塘總店的冬菇頭黑面神串爆女店員好一億倍。

我建議飲茶不落糖才能嘆出真味道

2018-06-17 47 浏览
平時見這店的飲品係幾精美又多人話 ok好飲,但始終太貴所以一直全無意欲想飲,但同事請客就當然不客氣叫了杯最貴的水果四季春特飲,因為點單時沒看圖片就都唔知自己叫了杯乜,我們是電話點單後半小時到店自取的,當見到杯特飲感覺好得意真的有一件件水果在內,我選擇了四季春味的果汁茶,有點酸酸甜甜好醒胃,而且杯水果茶好大杯好飲,百香果子好好咬口,飲品好靚十分有觀賞影相價值,雖然最後水果我沒有食,因為蓋子好難開和自己懶得食,但杯飲品真係好美味,所以由我起初覺得好貴好唔值的到現在常試過後$42是值回票價,下次會自己比錢再買其他飲品,做人都係要多常試新事物,不要太主觀。同事叫了杯芝士乜乜茶,賣相也相當吸引,真的想試試芝士茶是什麼味道尖沙咀東喜茶

尖沙咀東喜茶
超級水果四季春
超級水果四季春
2018-06-16 51 浏览
每次食lunch都會經過東喜茶,本來一早都想試,每次都好多人排隊😎,所以都打消左念頭,今日和同事食飯,同事話要買來飲,咁就一起買🙆,以為要等好耐咁多人👫👬👭👪,點知不用5分鐘就可以攞到手,同事買了一杯叫芝士玉露的茶,她說好香茶味,和芝士好夾。而我就買了一杯芝士可可,因為他們在門口的相太吸引了,飲後真係真係太好味,d芝士加埋d 朱古力餅碎和朱古力,d芝士好濃(我是芝士痴)好soft和朱古力超夾,真係要比個like佢👍,就算等半個鐘都值,下次要試芝士芒芒😋😋,因為見好多人買,以後下午茶有著落了。
,因為他們在門口的相太吸引了,飲後真係真係太好味
2018-06-15