2019-09-18 199 浏览
東海堂經常做買一送一優惠不知為何每次只做三間分店真的想全線分店也可以做啊剛巧到荃灣逛街, 特意行去城市廣場買雪糕這次做的推廣是新味道 - 椰子味本人素來非常愛吃椰子味雪糕即使剛從泰國回來, 經歷每天吃椰子的日子也不減我對椰子的熱情可惜市面上都沒有椰子味的雪糕賣言歸正傳, 東海堂的雪糕非常之抵吃, 非常大杯買一送一的優惠下, 即是$15就可以享用這次的椰子味沒有令我失望非常之香濃的椰子味, 完全是可考慮納入它常設的雪糕口味之中令人津津樂道
東海堂經常做買一送一優惠
不知為何每次只做三間分店
真的想全線分店也可以做啊
剛巧到荃灣逛街, 特意行去城市廣場買雪糕

這次做的推廣是新味道 - 椰子味
本人素來非常愛吃椰子味雪糕
即使剛從泰國回來, 經歷每天吃椰子的日子
也不減我對椰子的熱情
可惜市面上都沒有椰子味的雪糕賣

言歸正傳, 東海堂的雪糕非常之抵吃, 非常大杯
買一送一的優惠下, 即是$15就可以享用
這次的椰子味沒有令我失望
非常之香濃的椰子味, 完全是可考慮納入它常設的雪糕口味之中
令人津津樂道
2019-09-14
2019-09-10 234 浏览
估唔倒咁好味既芝士流心撻,食完一啖令我決定用80字讚佢😂外面好脆,芝士面邊有少少燒過的焦糖香,一口咬落去流心芝士一湧而上…芝士愛好者必試食曬一個有D漏,好邪惡但非常滿足$14蚊略貴,但很值得

食曬一個有D漏,好邪惡但非常滿足

$14蚊略貴,但很值得

2019-09-04 147 浏览
東海堂成日唔係做雪糕,就係沙冰買一送一,今天難得做沖繩紫薯玄米茶撻,平均每件$10.5,一連兩日。成個甜品成本最貴係紫薯,所以我會認為紫薯甜品中佢係最抵食。紫薯蓉如圖般的多,中間少許cream,食唔到玄米茶味,失望係個撻底做得好差,未攞起已碎,有一件返到去已倒,底已裂,紫薯蓉塔完整地倒向盒,面目全非。紫薯蓉夠滑,唔太甜,表面無龜裂,相信係新貨,撻底基本全碎片,手感有點軟,難怪支撐唔住,味道是可以的,但等於一次過淨食梗多紫薯蓉,真係好飽肚!

2019-08-24 219 浏览
朋友介紹東海堂的牛乳蛋白撻好食,又香又滑,說我 這麼喜歡喝牛奶的人,一定要去試試。午飯時間剛好經過位於荃灣城市廣場的東海堂餅店,見到芝士撻貌似不錯,便買了2 隻,把牛乳撻忘得一乾二淨,下次再買吧。先試試擁有亮麗外表的芝士撻, 面層有薄薄的透明啫喱,難怪好像會發光一樣。咬一口,撻的外層就像石屎一般不斷剝落,軟得像泥沙。芝士醬過份地甜,整體完全與好味道靠不上邊。勉強地食了2 隻, 只能說希望越大失望越大。之前在其他分店食過雞批,味道都不錯,這間分店的水準,有待提升。

咬一口,撻的外層就像石屎一般不斷剝落,軟得像泥沙。

2019-08-05 218 浏览
前日(3-8-2019 Sun)晏晝,同老公買咗啲餸可到嚟,就諗有咩好買?佢話要買麵包塗笑牛牌芝士食,我哋行到嚟,見到大大張海報寫,$9.00一個嘅3.6北海道牛乳蛋白撻,做緊買四送一優惠,都幾吸引噃,行入去搵嘅時候,見到流心芝士撻賣$14.00一個,我又想試,但唔見有3.6北海道牛乳蛋白撻擺喺喥,就問店員,店員答焗緊,要等10分鐘,咁我買咗方包先。但又驚一出好快賣晒,於是諗起可唔可預訂,答案係可以,咁我用一張$50.00嘅劵買就啱啱好。俾完錢行一陣,夠鐘喇,返落嚟攞先。攞到返屋企安頓晒後就即刻打開食喇,先由淡味嘅3.6北海道牛乳蛋白撻食起,佢唔厚身,撻皮好脆,蛋白味道就一定係清,食到唔濃嘅奶味,OK。味道:5分然後同老公share嗰個到流心芝士撻,呢個明顯厚啲,切開睇,唔係心目中諗嘅流出嚟,食落,都幾鹹,口感係半流狀態,感覺麻麻,而半個都已經漏,真係好彩只買一個,而老公咁鍾意食芝士,都話唔鍾意呢種口感,重話覺得應該加火腿喺入面。味道:4分服務:當我哋攞撻時,職員只俾4個3.6北海道牛乳蛋白撻,我問唔係5個咩?佢答用餅咭冇送一優惠。我醒唔起用餅咭係唔可以享有優惠,收銀嗰個點解唔提我?我

4個3.6北海道牛乳蛋白撻,1個流心芝士撻
先由淡味嘅3.6北海道牛乳蛋白撻食起,佢唔厚身,
3.6北海道牛乳蛋白撻
撻皮好脆,
食o緊嘅3.6北海道牛乳蛋白撻
蛋白味道就一定係清,食到唔濃嘅奶味,OK。

味道:5分

然後同老公share嗰個到流心芝士撻,呢個明顯厚啲,
流心芝士撻
切開睇,唔係心目中諗嘅流出嚟,
味道:4分

服務:

我醒唔起用餅咭係唔可以享有優惠,收銀嗰個點解唔提我?我覺得佢哋應該敏感啲提醒客人,如果係咁,我唔會買4個,而係3個(1個俾爸爸食),然後再加嗰包麥方包同多一樣嘢,去砌夠$50.00用劵。

抵食係2.5分
2019-08-03
13 分钟 (外卖自取)
$16.67 (其他)
3.6北海道牛乳蛋白撻
食o緊嘅3.6北海道牛乳蛋白撻
2019-08-04 83 浏览
平時經過餅舖都好鍾意留意吓出邊個櫃發掘下有啲咩甜品 想食性價比嘅比較高嘅我誰都都會買一件芒果切餅返屋企食 切餅面頭有幾片芒果 食落去都唔會話太甜 加上入邊係有慕絲 食落去感覺好滿足
A while ago Arome Bakery launched these Ramune Soda Lactic Acid cake series which looked rather modern.There is the Ramune Soda Lactic Acid Sliced Cake or the Ramune Soda Lactic Acid Roll Cake so I got the sliced cake because the only difference is that it had jam in it.It had a hard biscuit base which I didn't like but the rest was ok, there was a layer of jelly in the middle, some jam, a thin layer of cake and yoghurt mousse!This is Hong Kong style cake for you, there is always less of the cak
This is Hong Kong style cake for you, there is always less of the cake than the mousse and it always has a biscuit base!
I think the roll probably tastes better as there is more roll to filling.
2019-07-19 77 浏览
說起東海堂就不得不提他們的蛋糕了, 美輪美奐,賣相精美。每年家人生日,也總會在東海堂購買生日蛋糕慶祝生日的。 東海堂出品必屬佳品已經深深烙印在我的腦海中之前到尖沙咀海旁分店買的一杯抹茶軟雪糕令人回味無窮,也想試試其他味道。今次來到位於荃灣城市廣場的東海堂,看到 門口人龍不斷,原來正在做 菠蘿味軟雪糕買一送一優惠雖然等下就要去食晚飯,但因為東海堂出品必屬佳品,我也排隊品嚐一杯,這次的 菠蘿味軟雪糕,一進口就感覺很酸,沒什麼奶味, 相信對於喜歡食軟雪糕的粉絲們會失望。 綠茶味最好味, 茶味充足,奶味香濃

綠茶味最好味, 茶味充足,奶味香濃

• 宇治抹茶雪糕
2019-07-14 66 浏览
東海堂陳日同今日做指定款式軟雪糕買一送一,明明陳日行過都無,頭先見到立即派人去買,好彩仲趕到,今次終於做季節限定菠蘿軟雪糕,雖然唔係即刻食到有啲融,但味道好自然,係泰國菠蘿仔熟透過種甜,食完口腔仲真係有少少食完菠蘿後嘅不適感,夠足料!大大支先十幾蚊,都係一句值!
2019-06-29 113 浏览
東海堂今個假期再做指定款式軟雪糕買一送一,今次係北海道3.6牛乳軟雪糕,雖然唔係季節限定菠蘿味有啲失望,但用依隻超香滑嘅原材料,大大支先十幾蚊,難得機會梗要食吓,做到1/7。
2019-06-26 73 浏览
東海堂冷藏西餅、蛋糕向來有一定質素,但預先包裝嘅,包括蛋糕都麻麻,今次佢牛油曲奇特價,因為過年時食過牛乳蛋白卷做得唔錯,係牛乳味太重,無咗蛋味唔適合我,但整體都唔錯。而東海堂工場分工向來明確,入去分咗你做依樣你就日日都做過樣,無第二款做,曲奇同蛋卷應該同科,所以都有啲期待。包裝有種奇怪感覺…唔多講,一包8粒,比預期細,每粒都完整,咬落鬆脆,但味道怪怪,植物牛油?奶精?一堆唔自然嘅味道出哂嚟,之前食蛋卷都係比重問題,而今次係原料完全唔掂!當然如果你食得曲奇又要騙自己追求健康,依隻幫到你。首先食完隻手唔油,甜度適中,植物牛油其實不飽和脂肪多之餘反式脂肪都多,但總有人覺得比真牛油好,奶精係化學合成,要嘜有嘜,所以甜度同脂肪量依啲都有得減,問心的確比外國出嘅低脂曲奇好食。本來見蛋糕卷做特價,有隻檸檬蛋糕想下次試,但宜家好有保留。

本來見蛋糕卷做特價,有隻檸檬蛋糕想下次試,但宜家好有保留。
2019-05-05 168 浏览
呢個蛋糕都出左一段時間,一直都想試好耐。咁岩今日有朋友生日,就揀呢個比大家試下啦!佢得一個size,所以細細個五六個人share就岩晒,多人嘅話就可能要考慮其他款式喇!一食落口已經有好濃嘅抹茶味(但又唔人話濃到有陣茶苦味,剛剛好),中間夾左兩層軟芝士,但又唔會覺得好漏,而且好軟熟,啲芝士打得好滑,$168黎講算係好高質!佢唔同一般芝士蛋糕咁實,所以就算四個人食都唔會話覺得太多,對輕食嘅朋友仔黎講都唔會話好heavy☺️
2019-05-02 124 浏览
噚日(1-5-2019 Wed) 勞動節假期,同老公喺荃灣飲埋天仁茗茶嘅嘢後,返落地下東海堂買甜品返屋企夜晚食,我哋買咗: 1. $22.00嘅芒果吉士撻呢個俾鍾意食芒果嘅爸爸食,冇問佢好唔好食.2. $20.00嘅鮮果吉士撻呢個我食嘅,生果冇乜特別,正正常常咁啦.但佢話係吉士,點解冇吉士醬?只係普通嘅忌廉;撻唔係幾脆,食到朱古力味.3. $21.00嘅白桃撻老公食嘅,佢喺今晚至食,撻皮竟然脆,唔知係咪因為雪得耐,被雪櫃抽乾咗水份.4. $24.00嘅抹茶若竹布丁杯兩個呢兩個都係今晚食,爸爸食一個,我同我老公食一個,打開後有隻膠匙藏喺蓋內,呢個味道唔甜甘甘地質地係好滑,但唔係堅挺,似mousse.今次買嘅嘢好似麻麻地啊.上次食評: https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E6%B8%85%E6%96%B0%E8%9B%8B%E7%B3%95-e3168153

1. $22.00嘅芒果吉士撻
呢個俾鍾意食芒果嘅爸爸食,冇問佢好唔好食.

2. $20.00嘅鮮果吉士撻
鮮果吉士撻
撻唔係幾脆,食到朱古力味.

3. $21.00嘅白桃撻

4. $24.00嘅抹茶若竹布丁杯兩個
抹茶若竹布丁
但唔係堅挺,似mousse.

今次買嘅嘢好似麻麻地啊.

1 分钟 (外卖自取)
$37 (其他)
2019-04-14 146 浏览
朋友生日,買左個皇家奶茶蛋糕慶祝。蛋糕賣相比較樸實,但仍然睇得出有唔同層次既啡色。切開個蛋糕之後就會更加清楚睇到一個個layer,面嗰層係奶茶cream,中間有奶茶味mousse ,奶茶啫喱、蛋糕同埋脆脆。感覺唔太甜,奶茶味突出,口感有層次,好好味。

感覺唔太甜,奶茶味突出,口感有層次,好好味。
2018-11-15
2019-03-20 194 浏览
今日有同事請食CAKE原來係近排新出既CAKE【NEW! 抹茶 · 二重軟芝士蛋糕 Cream Cheese X Fromage Blanc】arome東海堂推出全新「抹茶 ‧ 二重軟芝士蛋糕」,濃厚日本宇治抹茶配上兩種軟芝士 - 以白芝士 (Fromage Blanc) 製作濕潤軟滑的芝士慕絲,再以忌廉芝士 (Cream Cheese) 焗製蛋糕, 香濃郁醇,為味蕾帶來茶香甘醇且入口融化的食感。白芝士做成軟滑的芝士慕絲,再配埋忌廉芝士焗製的蛋糕,好軟滑同日本宇治抹茶🍵好濃抹茶味,都幾夾幾好食👍🏼4吋細餅仲適合任何時候同朋友一齊分享,一人一件細細件,唔怕肥
今日有同事請食CAKE
原來係近排新出既CAKE

白芝士做成軟滑的芝士慕絲,再配埋忌廉芝士焗製的蛋糕,好軟滑
同日本宇治抹茶🍵好濃抹茶味,都幾夾幾好食👍🏼
2019-03-17