2023-02-12 644 浏览
在觀塘工作的朋友約了今天吃午飯,他提議到裕民坊YM2 3樓的東羅泰館吃泰國菜。餐廳環境寬敞,對外是平台花園,加添休閒寫意的感覺。店員安排我哋坐在卡座位內,客人便可用QR code自助下單,快捷便利。午市套餐有泰式飯、麵、飲品,亦可隨意加配小食,各式各樣的。✨ 清萊白咖喱雞飯椰香味濃的白咖喱雞飯香氣撲鼻,雞肉嫩滑,配以帶點微辣又惹味的白咖喱,十分滋味。✨ 東羅泰滷豬手飯無骨的豬手飯份量也大,滷汁味道香甜,肉質軟腍,非常入味,骨膠原十足;配以白飯,吃一流。配菜還有糖心蛋、豆腐和酸菜等, 十分豐富。✨ 我們還加配小食:🐙 炭烤燒魷魚炭燒烹調試味道香濃,肉質鮮嫩爽口。🦐 東羅手打蝦棒(兩件)炸蝦棒使外表鬆脆,肉質彈牙,蘸上泰式甜酸醬汁,帶點微辣,加添鮮味。🐔 炭烤手作雞肉串(2串)香烤雞肉帶點香茅味道,肉質軟腍,炭烤方式令它加添了煙燻香氣。🍹🍹泰館特調雪條奶茶大家不約而同點了這款泰館特調雪條奶茶,店員溫馨提示,先把熱奶倒進放了雪條的杯子內,待溶化後再加入濃茶,便可製成香濃幼滑的泰式奶茶。
餐廳環境寬敞,對外是平台花園,加添休閒寫意的感覺。
午市套餐有泰式飯、麵、飲品,亦可隨意加配小食,各式各樣的。

✨ 清萊白咖喱雞飯
清萊白咖喱雞飯
✨ 東羅泰滷豬手飯
東羅泰滷豬手飯
✨ 我們還加配小食:
🐙 炭烤燒魷魚
炭燒烹調試味道香濃,肉質鮮嫩爽口。
🦐 東羅手打蝦棒(兩件)
🐔 炭烤手作雞肉串(2串)
🍹🍹泰館特調雪條奶茶

2023-02-07
2023-02-11 108 浏览
原本只係想係裕民坊YM入面食個簡單嘅午餐,但係點知第一次入黎食,就已經換黎一個咁不被尊重的體驗。入到去我被安排左坐高凳的位置,其後我亦都落左單,過左一陣,對面卡位的客人走左,咁我就坐左過去,而另一位同事係知悉此事,但點知突然俾一個女同事(紮低鞭的,其他叫佢丫cat)用一個非常之不尊重的語氣問我係咪落左單,我答係丫,隨後佢俾左一個好吾奈煩的眼神同表情我,暗示我做咩自己私自轉枱。作為第一次光顧的客人,我真係覺得好激氣,事後我立即同剛才知悉我轉位的同事問一聲: 我頭先有同你講一聲話轉位架嘛。對方亦回答係丫。但係個位惡言相向的女同事就兇神惡殺嘅樣話我搞亂左廚房落單的次序,佢仲反駁話佢只係跟程序做嘢。哇,我真係覺得好白眼,連隔離枱的客人都睇唔過眼,轉枱好小事,唔需要用一個咁冇禮貌的態度同一位客人講嘢,好似我做錯野咁。你唔知道我轉左位,咁呢個就係你同你同事之間溝通的問題。我吾知呢位員工知唔知咩係待客之道同埋基本的禮貌訓練。最後餐飯仲收我service charge, 請問何來有服務?令到我心甘情願咁你地呢?我問左其他同事,原來間餐廳只係上年先開業,佢咁樣只會趕客。

我問左其他同事,原來間餐廳只係上年先開業,佢咁樣只會趕客。
2023-02-09 73 浏览
夜晚做完嘢肚餓係附近醫肚食飯先回家,聽過朋友講裕民坊有好多餐廳選擇,於是揀左呢間泰國餐廳。晚市時間有二人/四人套餐,包括頭盤、餐湯、沙律、主菜和甜品,啱晒我呢啲有選擇困難的人。頭盤揀了炭烤雞肉串和炭烤燒魷魚鬚,兩者味道不錯!凱撒海蝦沙律,沙律菜新鮮,爽口,值得一提是海蝦已經細心地去腸,配上醬汁惹味開胃!清萊白咖哩雞飯,雞肉嫩滑,白咖哩微甜配上白飯撈飯不錯,如果以二人份量來說有點不夠飽!甜品是泰式椰香奶凍,奶凍滑溜椰香味濃,味道不錯,推介!

頭盤揀了炭烤雞肉串和炭烤燒魷魚鬚,兩者味道不錯!

甜品是泰式椰香奶凍,奶凍滑溜椰香味濃,味道不錯,推介!
2023-02-01 529 浏览
過年前總要食餐團年飯,今晚帶媽媽到觀塘新地標商場,有間裝潢新潮的泰國菜館食餐團年飯。餐廳位於平台,有室外坐位可選擇,好天氣的日子也是不錯的選擇店內坐位舒適,而且燈光光猛,媽媽特別喜歡四人套餐也有很多選擇泰式生蝦刺身擺盤十分有心思,一杯一隻生蝦被甜甜酸酸的辣汁包圍著,很快已經瓜分了炭燒魷魚魷魚十分彈牙,用了炭燒方式烹調更有風味青芒沙律用生芒果切條,爽脆之餘帶用芒果香氣泰式酸辣柚子柚子肉十分出色,粒粒分明,鮮點多汁,撈上酸辣汁十分開胃醒神東羅泰滷豬手滷汁不鹹,豬手已經拆肉起骨,皮十分鬆化,食得輕鬆簡單泰式黃咖哩蝦另點了蒜蓉包來配這個咖哩蝦,咖哩帶甜不太辣,合我味兒,蒜蓉包點上滿滿汁,十分滿足,真係汁都食晒楊枝金露/提拉米蘇/泰式街頭雪糕/椰子芒果雪糕最後點了各款甜點,楊枝金露沙沙更配了雪條,十分大滿足完完美美食團年飯,就準確新一年既挑戰
餐廳位於平台,有室外坐位可選擇,好天氣的日子也是不錯的選擇
店內坐位舒適,而且燈光光猛,媽媽特別喜歡
四人套餐也有很多選擇
泰式生蝦刺身
炭燒魷魚
魷魚十分彈牙,用了炭燒方式烹調更有風味
青芒沙律
用生芒果切條,爽脆之餘帶用芒果香氣
泰式酸辣柚子
柚子肉十分出色,粒粒分明,鮮點多汁,撈上酸辣汁十分開胃醒神
東羅泰滷豬手
滷汁不鹹,豬手已經拆肉起骨,皮十分鬆化,食得輕鬆簡單
泰式黃咖哩蝦
楊枝金露/提拉米蘇/泰式街頭雪糕/椰子芒果雪糕
最後點了各款甜點,楊枝金露沙沙更配了雪條,十分大滿足
完完美美食團年飯,就準確新一年既挑戰
2023-01-31 55 浏览
今日放假天氣凍冰冰,最好嘅娛樂節目就是去戲院睇戲,在室內就唔怕凍啦!之後再去食泰國菜暖笠笠!這間泰國餐廳用上麥綠色系列而燈飾就是木色藤製品給客人很舒服和溫暖感覺。晚市二人餐Set Dinner A ***************頭盤 🍽️(4選2)***************泰式生蝦刺身配酸辣青汁炭烤手作雞肉串泰式生蝦刺身配酸辣青汁食泰國菜點可以不點生蝦刺身呀!一隻玻璃杯裝好一隻生蝦和超醒胃的酸辣青汁醬,吃下彈牙爽脆又清新做前菜真的很好。炭烤手作雞肉串雞肉串很入味,醬汁醃製很足用上炭烤沒有過火,仍保留肉質嫩滑。是日餐湯🥣***************豆腐肉碎湯這款湯很清甜,肉碎和豆腐粒份量剛好。沙律🥗 (2選1)***************凱撒海蝦沙律凱撒海蝦沙律很清新菜疏很鮮嫩爽脆,加埋芝士粉和沙律醬一起吃,令口感層次提升。主菜 🥘(15選1)***************泰皇蟹肉咖喱配香蒜蓉包這款菜式超有水準,滿滿蟹肉浸在濃濃咖喱內,蟹肉夠咸鮮而咖喱香甜帶微辣,放在蒜蓉包上一起吃真是絕配。另外點了幾款菜式炭烤魷魚🦑這裡的炭烤食物做得很出色,突顯到大廚工架,外層香脆內裡仍鮮嫩。脆炸

晚市二人餐
Set Dinner A
***************

頭盤 🍽️(4選2)
泰式生蝦刺身配酸辣青汁

泰式生蝦刺身配酸辣青汁
是日餐湯🥣
豆腐肉碎湯
這款湯很清甜,肉碎和豆腐粒份量剛好。
沙律🥗 (2選1)
凱撒海蝦沙律
主菜 🥘(15選1)
泰皇蟹肉咖喱配香蒜蓉包
另外點了幾款菜式
炭烤魷魚🦑
脆炸豆腐配泰式魚露🥠
脆炸豆腐炸醬很薄身,所以炸出來不會很厚實,一口咬牙豆香味濃豆腐超滑,配上炸蒜更加滋味。
炭烤肉眼牛丸船麵🍜
近排大熱的船麵不是間間餐廳都做得好吃,這麵湯底超濃郁肉眼很腍身而牛丸也很爽彈,加埋炸豬皮真的很滿足。
甜品🍮
泰式椰香奶凍
甜品時間啦!這款手作甜品很吸睛,超滑濃郁的椰香奶凍好滋味又潤喉。
飲品☕️
即磨咖啡
熱香桃花茶
2023-01-31 75 浏览
心繫泰國嘢食嘅我今次試咗喺觀塘裕民坊嘅東泰🇹🇭餐廳環境好有泰國特色😃出面仲有啲位係pet friendly 試咗佢晚市二人套餐😆😆包括頭盤、是日餐湯、沙律、主菜、甜品同埋飲品🤩泰式生蝦刺身🦐配上酸辣青汁非常惹味🤓加埋生蒜頭片真係超級正😎乳酪烤焗粟米🌽烤過嘅粟米好甜😎上面跟都有芝士粉好有層次香葉肉碎生菜包肉碎加咗唔同嘅香料一齊炒🤓真係惹味🤤食到停唔到口青芒沙律🥗沙律酸酸甜甜😌超級開胃炭烤手作雞肉串雞肉燒得啱啱好😀香味十足
心繫泰國嘢食嘅我今次試咗喺觀塘裕民坊嘅東泰🇹🇭
餐廳環境好有泰國特色😃
出面仲有啲位係pet friendly
試咗佢晚市二人套餐😆😆
包括頭盤、是日餐湯、沙律、主菜、甜品同埋飲品🤩

泰式生蝦刺身🦐

青芒沙律🥗
沙律酸酸甜甜😌超級開胃

雞肉燒得啱啱好😀香味十足
  • 泰式生蝦刺身配酸辣青汁
認真未試過有一次外賣份量係少得咁驚人!叫咗個生菜包,講緊$78,雖然唔係貴價,但老老實實我食過無數餐廳嘅生菜包,呢度價錢嘅份量係我出面食嘅三份一;再開埋個咖喱雞飯$88,真係嚇親!有相為証!淨係望倒個膠兜側面大家就知有幾多!真係老實,公道講句味道係ok嘅,不過份量就唔好咁過份囉!講真雖然唔係貴價嘢,但呢個價錢人地真係當餐飯嚟食,但一啲都唔飽囉!我亦唔知又關唔關外賣事,但真係呢個經驗好差!所以我話冇下次!
2023-01-24
外卖自取
2023-01-19 629 浏览
上次在午間時段來過用膳,感覺不錯。今日跟家人剛巧在附近,就走過來看看晚餐如何。晚市二人套餐不錯,包括頭盤、是日餐湯、沙律、主菜、甜品和飲品。❣️ 炭烤手作雞肉串 (2串)雞肉串表面烤得帶點焦香,雞肉肉質不柴兼富彈性,烤得香口。❣️ 炭烤燒魷魚鬚 (2串)炭烤燒魷魚鬚非常香口,充滿炭燒風味。魷魚鮮味非常突出,添點味道頗香辣的醬汁,美味至極。❣️ 豆腐肉碎芫荽湯這個豆腐肉碎芫荽湯能帶出芫荽的清香鮮甜的味道,豐富了整個湯水,連一向不喜歡芫荽的家人也覺得不錯。❣️ 青芒沙律口感清爽的青芒沙律,酸酸甜甜的味道令人醒胃。❣️ 街頭大蝦炒金邊粉鳳尾蝦厚肉彈牙,金邊粉配上芽菜、豆乾和蛋絲,炒得乾身不油膩。擠點青檸汁, 再混合花生碎和辣椒碎,酸酸甜甜帶點辣,味道層次豐富。❣️ 泰式椰香奶凍椰奶香味十足,香濃滑口,入口即溶,不甜膩。🍹 鳳梨清新特調家人非常喜歡這個飲品,啖啖都是鳳梨怡人的清甜味道。🍹 Difa Fever賣相漂亮 內含荔枝糖漿、伏特加和紅酒,加入冰粒,冰冰凍凍的。酒味濃厚,入口順喉,這個雞尾酒味道非常好。
❣️ 炭烤手作雞肉串 (2串)
炭烤手作雞肉串
雞肉串表面烤得帶點焦香,雞肉肉質不柴兼富彈性,烤得香口。
❣️ 炭烤燒魷魚鬚 (2串)
炭烤燒魷魚鬚
炭烤燒魷魚鬚非常香口,充滿炭燒風味。
魷魚鮮味非常突出,添點味道頗香辣的醬汁,美味至極。
❣️ 豆腐肉碎芫荽湯
豆腐肉碎芫荽湯
❣️ 青芒沙律
青芒沙律
口感清爽的青芒沙律,酸酸甜甜的味道令人醒胃。
❣️ 街頭大蝦炒金邊粉
街頭大蝦炒金邊粉
❣️ 泰式椰香奶凍
泰式椰香奶凍
椰奶香味十足,香濃滑口,入口即溶,不甜膩。
🍹 鳳梨清新特調
鳳梨清新特調
家人非常喜歡這個飲品,啖啖都是鳳梨怡人的清甜味道。

🍹 Difa Fever
豆腐肉碎芫荽湯
街頭大蝦炒金邊粉
鳳梨清新特調
Difa Fever
呢間泰國餐廳位於觀塘裕民坊3樓外面,平日夜晚唔多人坐得好舒服🥰,環境都幾靚,外面有個大平台有啲凳可以坐下!晚餐有個新推出嘅「晚餐四重奏」,價錢$98-$158,套餐有頭盤、是日餐湯、主菜、甜品,有Set A、B、C揀,有唔同菜式選擇。今次揀左2個Set C🤓💕-👉🏻前菜✨泰式生蝦刺身配酸辣青汁每隻生蝦都用個杯仔裝住,浸落啲青汁到🤩賣相好精緻,而且酸辣味更加濃郁,加埋辣椒同蒜片,比平時就咁沾汁入味好多😋,惹味開胃!生蝦亦都好新鮮同鮮甜👍🏻✨凱撒沙律配炭燒雞肉串燒串燒有3串,每串嘅雞肉都大大件,燒得好香,邊邊位仲有啲脆口,肉質幾嫩滑真係唔鞋身,而且全部都係熱辣辣😝 底嘅沙律份量都唔少~👉🏻是日餐湯餐湯係一款清清地嘅肉碎湯,都幾好飲👉🏻主菜✨炭燒肉眼牛丸船麵呢個船麵好吸引,肉眼燒得好靚,件件入面都好粉嫩,肉質軟腍😆 湯底好濃郁帶點甜味,牛丸好彈牙,牛味重又有肉汁!✨泰館大蝦冬陰功湯粉酸酸辣辣就算粉麵多都唔會好膩,蝦肉亦好爽口彈牙,不過兩個主菜相比之下我會比較鍾意炭燒肉眼牛丸船麵🤣👉🏻甜品✨美祿恐龍雪糕雪糕上面有滿滿嘅美祿粉,側邊仲有啲可可脆片,好好味🤤✨椰子芒果雪糕🥥🥭呢個相對冇咁邪惡,味道
👉🏻前菜
✨泰式生蝦刺身配酸辣青汁

✨凱撒沙律配炭燒雞肉串燒

👉🏻是日餐湯
餐湯係一款清清地嘅肉碎湯,都幾好飲

👉🏻主菜
✨炭燒肉眼牛丸船麵

✨泰館大蝦冬陰功湯粉

👉🏻甜品
✨美祿恐龍雪糕
雪糕上面有滿滿嘅美祿粉,側邊仲有啲可可脆片,好好味🤤

✨椰子芒果雪糕🥥🥭
呢個相對冇咁邪惡,味道清清地😝 側邊有幾粒奶凍,可以淋埋酸酸甜甜嘅芒果醬!

👉🏻飲品
✨芒果青檸梳打
杯嘢飲賣相幾靚,芒果味好突出👍🏻

✨生薑木橘子果茶
額外嗌左:
✨香葉肉碎生菜包 $78
肉碎份量好多😍 多到啲生菜都唔夠包,適合3至4人食!加左唔同嘅香料炒得好香,辣度適中,好惹味🤤
2023-01-11 60 浏览
一向很喜歡吃泰國菜,今日去了觀塘裕民坊一間新派泰國餐廳吃下午茶。想不到這餐竟然試了四款不同口味的雞。餐廳不論是外面的裝潢,還是裡要的陳設都別具心思。海南雞飯🐤 雞皮嫩滑,雞肉肥美,配有油飯、沙律🥗和湯。泰北咖喱雞手作麵🐤 雞肉皮薄肉香,手作麵幼身爽口,拌咖喱汁一齊食,有少少辣,很惹味。小食🐤單骨雞翼是另一種風味,口感香脆,配沙律菜。而雞肉串燒得香口,不會很乾身。甜品🍮Tiramisu 口感與平時的有些不同,一塊塊蛋糕,配忌廉,咖啡味香,印象深刻。而椰子芒果雪糕🍦竟然配有三款不同的醬,幾特別。

海南雞飯🐤
雞皮嫩滑,雞肉肥美,配有油飯、沙律🥗和湯。

泰北咖喱雞手作麵🐤

小食🐤

甜品🍮
2023-01-05 53 浏览
裕民坊商場開咗咁耐,今日都係第一次行過黎,朋友喺觀塘返工,等埋佢一齊放工過嚟食飯裕民坊商場嘅平台花園好多間餐廳,今日我哋揀咗呢一間主打食泰國菜嘅過嚟試吓✨炭燒肉眼青木瓜沙律(6oz)$98傳統的泰式沙律,青木瓜切絲切到非常幼,非常爽脆,加上大量泰式香料,火箭菜,洋蔥🧅,蕃茄仔,花生碎,旁邊仲有個泰式醬汁,調校得非常惹味,肉眼牛扒叫咗五成熟,脂肪比例較高,油花豐富,同沙律一齊食好夾✨芒果紅菜頭米紙卷$48一碟有四件,紙卷上面放滿紅菜頭,紅菜頭味道清甜,高纖維,低熱量,有補血,抗氧化嘅功用,絕對係養生之選,配菜仲有生菜🥬、紅蘿蔔🥕,非常足料,配合埋旁邊嘅芒果一齊食,簡直一流✨東羅手打蝦棒$58蝦🦐棒非常大條,外面包上一層麵包糠,炸到非常香口鬆脆,仲有一粒一粒蝦肉,好有口感,點埋甜酸醬就更match✨泰北咖喱雞手作麵$88咖喱雞麵有別於一般泰式湯河及粉麵,有著濃厚的咖喱湯底及各式各樣的配料,咖喱麵是以小麥製作的雞蛋麵,加入雞肉和椰奶,並在上面放上經過油炸的麵條作為點綴及增強口感✨泰式紅咖喱慢煮牛肋條$148紅咖喱醬主要用香料檸檬葉,香茅,南薑,紅蔥頭,洋蔥🧅,大蒜🧄整成,所以咖喱香味十足,但

✨炭燒肉眼青木瓜沙律(6oz)$98

✨芒果紅菜頭米紙卷$48

✨東羅手打蝦棒$58

✨泰北咖喱雞手作麵$88

✨泰式紅咖喱慢煮牛肋條$148
紅咖喱醬主要用香料檸檬葉,香茅,南薑,紅蔥頭,洋蔥🧅,大蒜🧄整成,所以咖喱香味十足,但又無青咖喱咁辣,非常適合香港人口味,牛肋條炆得好淋,吸收晒所有咖喱嘅香味

✨泰式咖喱配薄餅$28
咖喱汁同薄餅簡直係絕配,質感似手抓餅嘅感覺,好酥脆,旁邊仲跟一個小杯嘅咖喱汁,就算主食冇叫咖喱都可以叫薄餅

✨泰館特調雪條奶茶🥤$58
賣相造型非常吸引,分別有一條泰式奶茶雪條,一小樽泰茶,一杯鮮奶,由於係雪條關係,冇加冰,奶茶完全係原汁原味,亦都唔會太甜

✨芒果青檸薄荷特飲$48
青檸特飲非常解渴,芒果酸酸甜甜,好開胃

✨椰子芒果雪糕🍦$48
旁邊有芒果醬,杏仁,花生碎,可以俾你自己配搭,雪糕椰子味香濃,好creamy,旁邊仲有一粒粒椰子奶凍,超好食
2023-01-05 59 浏览
Always good choice is Thai Foods 😝又係觀塘,真係好多嘢食㗎!今次係裕民坊,空中花園,旁邊既有Open Seats,又有入內雅坐嘅東羅泰館。客人很多,很受歡迎的感覺,服務友善。 椰子芒果雪糕凍 🍦賣相很加分,芒果濃汁是香甜的,淋在雪糕上,生色不少,作為味道很好的點綴炭燒肉眼牛丸船麵 🍜 果然係炭燒肉眼扒,船麵湯嘅顏色都像炭燒了😂不過好入味,特別香濃。 麵身幼滑,肉丸彈牙,很有泰國風味。香葉肉碎生菜包 🥬比想像中濃,配上爽口的生菜,剛剛好,一啖人滿足。份量也足夠一個人食飽。泰北豬頸肉沙律 🥗爽口彈牙,偏乾身,因為套餐,份量迷你。凱撒沙律配炭燒雞肉串燒 🍢這家店的串燒都是偏乾身,有趙口,肉香味濃。又話拉蟹肉炒飯 🦀蟹肉絲在上,賣相吸引,蘆筍和洋蔥令到炒飯有多層口感,而且份量多,男士食也很足夠。

椰子芒果雪糕凍 🍦

炭燒肉眼牛丸船麵 🍜

麵身幼滑,肉丸彈牙,很有泰國風味。

香葉肉碎生菜包 🥬

比想像中濃,配上爽口的生菜,剛剛好,一啖人滿足。

份量也足夠一個人食飽。

泰北豬頸肉沙律 🥗

爽口彈牙,偏乾身,因為套餐,份量迷你。

凱撒沙律配炭燒雞肉串燒 🍢

這家店的串燒都是偏乾身,有趙口,肉香味濃。

又話拉蟹肉炒飯 🦀

• 炭烤肉眼牛丸船麵
呢到簡直就係觀塘嘅hidden gem💕主打泰西fusion菜 賣相精緻又好食 性價比高🤑戶外座位 都好靚 夠晒chill🤩.📌Thonglor No.9 Afternoon Tea Combo (For 2 person) $228將泰菜元素融合西式下午茶 好特別🫖用左簡約工業文青風鳥籠 加埋靚景 啱晒同閨密伴侶打卡📸️上層係甜品: Tiramisu杯有別於坊間嗰啲 係咖啡海綿蛋糕+可可粉+忌廉 蛋糕好鬆軟 咖啡味夠濃苦 就算浸滿creamy忌廉 食落都唔甜膩☕️馬卡龍有雲呢拿, 朱古力, 焦糖, 檸檬 夾心好實淨 外殼酥脆 不過太甜🥺迷你朱古力就有軟滑焦糖, 咖啡, 榛子內餡🍫下層係鹹食: 炸蝦餅炸到勁脆 但唔油膩 咬落爽彈有蝦鮮甜味🍤肉醬多士撻 香辣肉碎加埋少少肥膏 食落更有口感又甘香 撻皮夠鬆脆🌶️單骨雞翼炸得好脆 燒雞串就乾左啲🐔食晒啲炸物 食番個清新紅菜頭米紙卷就perfect🌯.📌大蝦金邊粉 $108虎蝦幾大隻 有炸過 脆脆地 肉質爽彈 最衰得兩隻 仲有一隻係唔新鮮嘅🦐金邊粉份量好陰 睇落好濕 但其實炒得夠乾身 幾爽口 甜甜地帶微酸🤤入面有菜脯, 雞蛋, 豆乾 撈埋啲芽菜, 花

📌大蝦金邊粉 $108
虎蝦幾大隻 有炸過 脆脆地 肉質爽彈 最衰得兩隻 仲有一隻係唔新鮮嘅🦐金邊粉份量好陰 睇落好濕 但其實炒得夠乾身 幾爽口 甜甜地帶微酸🤤入面有菜脯, 雞蛋, 豆乾 撈埋啲芽菜, 花生, 辣椒粉 更加香口惹味😎
大蝦金邊粉

📌牛油烤大啡菇 $42
原本以為係成隻大啡菇上 點知係切咗片再炒香過 唔錯喎😍勁香牛油同菇菌味 仲出奇地有淡淡嘅黑松露香🧈口感好滑又juicy🍄
牛油烤大啡菇

📌炒時蔬 $68
通菜炒得好夠鑊氣 唔會炒到好老 好爽又嫩🔥加左好多蒜粒 勁濃香🧄加埋紅椒 甜甜辣辣🌶️🫑份量夠多 唔錯👍🏻
炒時蔬

📌泰館特調奶茶配奶茶雪條 +$38
Tea Set可以加配飲品😌呢個泰式奶茶一定要試‼️軟滑嘅奶茶雪條 再倒入牛奶同濃苦泰茶 等佢慢慢融🥛☕️凍得嚟又唔會比冰溝淡咗個味🥰玩得睇得又飲得💯
泰館特調奶茶配奶茶雪條

📌芒果青檸冰涼特飲 +$18
呢杯好清新✨芒果汁加青檸 酸酸甜甜🥭🍋配埋梳打水 夠晒清爽冰涼❄️
芒果青檸冰涼特飲
大蝦金邊粉
牛油烤大啡菇
炒時蔬
泰館特調奶茶配奶茶雪條
芒果青檸冰涼特飲
2022-12-30 48 浏览
店員講野態度令人反感問個男店員一句廁所係邊 竟然好寸咁講:果度囉勁黑人憎2022-12-30 晚上9點左右影響哂心情野食正常 但服務完全唔掂完全無下次價錢算貴 竟然服務咁差
店員講野態度令人反感

野食正常 但服務完全唔掂

完全無下次
價錢算貴 竟然服務咁差
2022-12-30 74 浏览
自從裕民坊YM² 開好,好多餐廳選擇,而且好多都賣相精緻今次喺附近返工就嚟呢度食晏晝,環境幾好,門口對住花園幾清靜呢到lunch set都多嘢揀,仲有不同小食🍳泰式香葉辣肉碎煎蛋飯💰$78平時都鐘意食呢個,肉碎辣辣哋惹味,撈飯一流🐥海南雞飯/ 油飯💰$83雞肉滑溜🦑炭烤魷魚💰$32烤得幾香口,味道幾濃,肉質爽口唔韌🧡熱生薑木橋果茶💰+$15💜熱香茅碟豆花茶💰+$15兩杯都健康有益,顏色美美🚩東羅 泰館 (觀塘) @thonglorno9 📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓309號舖
自從裕民坊YM² 開好,好多餐廳選擇,而且好多都賣相精緻

今次喺附近返工就嚟呢度食晏晝,環境幾好,門口對住花園幾清靜

呢到lunch set都多嘢揀,仲有不同小食

🍳泰式香葉辣肉碎煎蛋飯💰$78
平時都鐘意食呢個,肉碎辣辣哋惹味,撈飯一流

🐥海南雞飯/ 油飯💰$83
雞肉滑溜

🦑炭烤魷魚💰$32
烤得幾香口,味道幾濃,肉質爽口唔韌

🧡熱生薑木橋果茶💰+$15
💜熱香茅碟豆花茶💰+$15
兩杯都健康有益,顏色美美

🚩東羅 泰館 (觀塘) @thonglorno9
📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓309號舖