以前去裕民坊空中花園,都會經過這間泰國餐廳,從透明玻璃看進去,都看得見環境很好。以為價錢相對貴,今晚一試,才知道跟旺角擠迫的泰國餐廳差不多價錢,甚至更便宜,看到餐牌,有嚇一跳。環境寬敞,我們2個人坐卡位,叫了一桌子美食,不擔心沒有空間。餐具及裝修也很優美,很高級的樣子。食物種類繁多,味道香濃。AA1 泰式冬陰功湯 $68本來想喝泰式椰汁雞湯,可惜售罄。冬陰功湯不算太辣,椰奶味重,湯中有兩隻大蝦🍤。AA11 炭烤燒魷魚鬚 $48炭烤味香,口感爽滑,配上泰式辣醬,惹味可口。AA14 泰式單骨雞翼 $68配自家泰式酸辣醬,其實本身想吃鹹蛋味,派錯單,不過不緊要,也很有風味,很多隻雞翼。AA16 香辣炒通菜 $78是有點辣,不過很開胃,炒得翠綠,份量相當足夠。AA25 炭烤肉眼牛丸船麵 $88非常豐富的材料,有燒牛肉、豬紅、牛丸,濃汁湯底,麵線滑溜。Cocktails兩杯都有雪條倒插,椰汁味香,特別適合夏日。易入口,酒精濃烈。D18. Pina Colada with Pineapple Popsicle $68D19. Coconut Smoothie Cocktail $68

食物種類繁多,味道香濃。

AA1 泰式冬陰功湯 $68

AA11 炭烤燒魷魚鬚 $48

炭烤味香,口感爽滑,配上泰式辣醬,惹味可口。

AA14 泰式單骨雞翼 $68

AA16 香辣炒通菜 $78

是有點辣,不過很開胃,炒得翠綠,份量相當足夠。

AA25 炭烤肉眼牛丸船麵 $88

非常豐富的材料,有燒牛肉、豬紅、牛丸,濃汁湯底,麵線滑溜。

Cocktails

2023-07-07
  • 炭烤肉眼牛丸船麵
  • 炭烤燒魷魚
  • Cocktails
  • 泰式單骨雞翼
2023-07-07 19 浏览
這間東羅泰館的裝修令人有休閒舒服的感覺,門口貴妃藤椅更是打卡位。兩頁紙的餐牌雖然選擇不算多,但湯品,小食,主菜及甜品都有供應。泰式椰汁雞湯,$58 足夠二人份量,湯料足,味道香濃酸辣很醒胃,既有南薑和檸檬葉的香,亦帶椰奶的甜。炭烤燒魷魚鬚$48,口感爽彈,配上炸蒜及沾上甜酸醬更惹味。手作雞肉串燒,味道入味,肉質不死實。芒果紅菜頭米紙卷,顏色豐富,入面卷著切得幼細的青木瓜絲,紅蘿蔔絲及紅菜頭,再淋上芒果粒,是健康之選。烤原個椰菜花配青咖哩醬,將烤過的椰菜花原個地浸於微辣的青咖哩湯之中,健康又好味,醬汁還很好送飯。街頭大蝦炒金邊粉$,擺盤很美,金邊粉炒得條條分明,兩隻大蝦肉質彈牙,加上旁邊的花生碎、辣椒碎及青檸來食,味道甜甜辣辣的。特色飲品賣相同樣精緻,西柚冰涼特調,味道清新解膩。另一特別推介手作氮氣冷泡檸檬茶,跟有氣檸檬茶一樣,很冰爽。

炭烤燒魷魚鬚$48,口感爽彈,配上炸蒜及沾上甜酸醬更惹味。

手作雞肉串燒,味道入味,肉質不死實。

2023-07-04
2023-07-07 42 浏览
    好吃,可以有下一次。    位置-唔難亦唔易搵,上到三樓見到一間壽司店,打開左邊一道玻璃門,行十幾步才找到。三樓的餐廳原來大部份都對住個露天花園。    人唔多-因為我7點入坐。之後就一直有人入黎食飯, 但未至於滿座。    衛生環境- 差少少, 因為我坐個張椅子上面好多食物碎碎. 其他都無乜問題     開心的食物黎啦!    飲品係驚喜的, 普普通通$50 左右, 但就比平時飲開個D好大杯, 好多野    -椰子沙沙 竟然有芒果雪條    -芒果青檸 幾清新,雖然只係芒果味,無乜果肉.    咸蛋薯條, 即炸, 熱!脆!    原個椰菜花, 呢個好好食, 欣賞!對於唔食得辣既個. 呢個青咖哩係少辣, 可以接受。    金邊粉就普普通通。無乜特別
    好吃,可以有下一次。

開心的食物黎啦!

-椰子沙沙 竟然有芒果雪條
    -芒果青檸 幾清新,雖然只係芒果味,無乜果肉.

咸蛋薯條, 即炸, 熱!脆!

金邊粉就普普通通。無乜特別
2023-06-28
2023-07-02 204 浏览
位於觀塘新地標重建後觀塘裕民坊ʏᴍ2商場內, 環境簡約優雅帶點小清新, 營造出悠閒氣氛, 主打泰西式fusion菜, 糅合泰國及西式飲食文化和風味我們點了泰式生蝦刺身配酸辣青汁(6隻)每隻生蝦用上杯裝, 新鮮彈牙啖啖肉、口感晶瑩爽口, 刺身完全沾滿泰式酸辣青汁, 非常入味, 人氣之選😍脆炸豬頸肉配青芒果沙律🥗豬頸肉肉質嫩滑、香口惹味, 青芒果切成絲狀、甜中帶酸, 清涼爽脆, 非常開胃, 作為前菜一流街頭大蝦炒金邊粉兩隻甜酸蝦放在金邊粉上, 配料很豐富, 有芽菜、韭菜、豆乾、雞蛋、花生碎及乾辣椒碎,帶甜酸味道很開胃炭烤手作雞肉串(2串)/ 泰式單骨雞翼自家製雞肉串, 肉質厚實有咬口, 沾上酸辣汁味道層次更加提升, 配上單骨雞翼, 炸得透香, 外脆內ᴊᴜɪᴄʏ, 味道帶點蒜香味泰式咖喱配薄餅🫓熱辣辣外層夠脆、內裏煙韌,每啖沾上咖喱是絕配炭烤燒魷魚鬚配炸薯條魷魚鬚新鮮彈牙、食起來有嚼勁, 加上蒜片更加惹味, 薯條份量多飲品🍹氮氣檸檬茶🍋蓋著一層厚厚的, 質地細膩的泡沫, 冰感度高、檸檬茶充滿茶香, 清新又解渴泰館特調雪條奶茶賣相非常特別, 玻璃茶底、鮮奶及奶茶味雪條, 先將熱鮮奶加入, 再加

我們點了
泰式生蝦刺身配酸辣青汁(6隻)

脆炸豬頸肉配青芒果沙律🥗

街頭大蝦炒金邊粉

炭烤手作雞肉串(2串)/ 泰式單骨雞翼

泰式咖喱配薄餅🫓
熱辣辣外層夠脆、內裏煙韌,每啖沾上咖喱是絕配

炭烤燒魷魚鬚配炸薯條

飲品🍹
氮氣檸檬茶🍋

泰館特調雪條奶茶
賣相非常特別, 玻璃茶底、鮮奶及奶茶味雪條, 先將熱鮮奶加入, 再加入茶底, 初嘗比較淡味, 待奶茶雪條溶化, 味道變得非常香濃幼滑, 打卡一流✨

芒果沙沙雪條凍🥭
芒果非常足料, 加上爆珠、雪條, 夏日炎炎飲到停不了口, 甜度適中

整體賣相新穎精緻, 特式小食、燒烤、甜品及飲品選擇多, 服務態度亦很好, 價錢性價比高, 值得再回顧💕

室外擺放藤椅, 充滿異國情調, 非常適合打卡😍
  • 泰館特調雪條奶茶
  • 泰式生蝦刺身配酸辣青汁
週末午餐、週末下午茶、平日晚餐都試過晒✅一坐低必叫🍹椰子沙沙特飲🥥因為製作需時,杯特飲係要等好耐既😌✅魷魚鬚係超正👍見應該醃左段時間的~惹味✅openrice買劵有折扣➡️呢到的晚餐fusion意粉好食過午餐的🍝➡️海南雞維持唔到水準上次食就好食,今次🐔麻麻地➡️要加一服務費午餐:無骨海南雞+冬蔭公幼粉$82紅咖喱海鮮意大利麵$89泰式奶茶+$15椰子沙沙+$25主菜無特別, 飲品同小食係好過main椰子沙沙🍹條雪條係芒果🥭雪條👍👍留半條插碎混沙冰一齊飲,會升華🫶🏻碳烤燒魷魚鬚+$30👍👍泰式咖喱配薄餅+$18 👌🏻雞肉串+$30 👎🏻👎🏻👎🏻
週末午餐、週末下午茶、平日晚餐都試過晒
✅一坐低必叫🍹椰子沙沙特飲🥥
因為製作需時,杯特飲係要等好耐既😌
✅魷魚鬚係超正👍見應該醃左段時間的~惹味
✅openrice買劵有折扣
➡️呢到的晚餐fusion意粉好食過午餐的🍝
➡️海南雞維持唔到水準
上次食就好食,今次🐔麻麻地
➡️要加一服務費

午餐:
無骨海南雞+冬蔭公幼粉$82
紅咖喱海鮮意大利麵$89
泰式奶茶+$15
椰子沙沙+$25
主菜無特別, 飲品同小食係好過main
椰子沙沙

椰子沙沙🍹條雪條係芒果🥭雪條👍👍
留半條插碎混沙冰一齊飲,會升華🫶🏻
碳烤燒魷魚鬚

碳烤燒魷魚鬚+$30👍👍

泰式咖喱配薄餅+$18 👌🏻
雞肉串+$30 👎🏻👎🏻👎🏻

2023-06-22
椰子沙沙
碳烤燒魷魚鬚
2023-06-29 33 浏览
好耐無過嚟觀塘食嘢,今日嚟到裕民坊YM2見到有間泰式fusion餐廳,環境開揚舒適!午市有lunch set,包主菜和飲品,亦可優惠價加購小食和特飲,價錢親民。燒牛肉牛丸船麵,材料豐富:有鮮嫩的牛肉片、彈牙的牛丸、入味的蘿白、清爽的豬皮等。牛肉是用炙燒的方式烹調,帶有獨特的炭香味道,大大塊份量足!牛丸則是使用新鮮的牛肉磨製而成,有嚼勁又十分美味。船麵則是一種扁平的粉條,具有吸附湯汁的特性,索晒湯汁的味道!泰黃咖哩濃汁蟹肉飯,咖哩有濃郁的香氣,咖哩是少辣更惹味,加入蟹肉,整體感覺幾和諧。小食方面,叫了虎蝦串燒、炭烤燒魷魚鬚和手作雞肉串,三樣味道不錯而且好抵食,可以一試!飲品叫了芒果青檸梳打和可樂,在炎炎夏日下非常解渴。

飲品叫了芒果青檸梳打和可樂,在炎炎夏日下非常解渴。
2023-06-25 22 浏览
餐廳環境唔錯,幾relax🇹🇭。芒果紅菜頭米紙卷,紫紅色的紅菜頭同金黃色的芒果切細包係透明的米紙中,米紙夠薄,仲有蝦仁、雞肉、紅蘿蔔和生菜等,綜合起來非常美味。再加上搭配的甜辣醬汁。泰式咖哩配薄餅,薄餅非常薄且鬆軟,加上咖哩的味道,讓人食指大動。炭烤虎蝦串燒配泰式酸辣汁,虎蝦非常新鮮,烤的也非常恰到好處,外表微微焦脆,但內部仍然保持著鮮嫩多汁的口感。搭配上泰式酸辣汁。豬頸肉青芒沙律,這道菜的豬頸肉切成薄片,口感非常嫩滑。搭配上青芒果和其他新鮮的蔬菜,令整道菜變得清爽可口
餐廳環境唔錯,幾relax🇹🇭。

2023-06-15 58 浏览
東羅泰館難食。劣食。👎🏻😡🤬嬲死我!街頭大蝦炒金邊粉$108碟野本身係唔熱的,只係微暖上面大量生芽菜,但金邊粉份量好少一放入口我個樣係🫥淡茂茂 一啲咸味都無!連酸味都係靠我自己用碟邊舊青檸「枝」落去先有啲酸味重點是!!佢啲金邊粉硬到好似咬緊橡根咁。本身碟野仲暖暖地嘅時候口感都無咁差但係頭上面嗰把風扇係咁喺度起勢吹不出10分鐘已經凍晒 啲粉越嚟越硬碟野啲豆乾 硬過我條命🤭兩舊大蝦其中一舊係生嘅😁薑黃菠蘿炒飯配烤肉串 $128呢個飯都冇嘢好點評普通炒飯,的確做到有薑黃味,同埋炒飯都係一粒粒分明嘅,上面有幾粒提子乾,但係整體嚟講冇乜鹹味,另外佢嘅烤肉串係雞肉,同樣係冇味嘅,而且嚡熠熠🙁成個炒飯最好食就係啲提子乾😫只係食左兩個難食主菜冇叫嘢飲冇叫小食連埋無服務嘅服務費就要$248呢間野就只有裝修靚罷了好失望,好傷心😢P.s. 翻緊屋企已經覺得有啲胃痛( 啲粉太硬)其實我食到一半已經無食但翻到屋企兩個人都痾左次
東羅泰館
難食。劣食。👎🏻😡🤬
嬲死我!

街頭大蝦炒金邊粉$108
碟野本身係唔熱的,只係微暖
上面大量生芽菜,但金邊粉份量好少
一放入口我個樣係🫥
淡茂茂 一啲咸味都無!
連酸味都係靠我自己
用碟邊舊青檸「枝」落去先有啲酸味

重點是!!
佢啲金邊粉硬到好似咬緊橡根咁。
本身碟野仲暖暖地嘅時候口感都無咁差

連埋無服務嘅服務費就要$248
呢間野就只有裝修靚罷了
好失望,好傷心😢

P.s.
翻緊屋企已經覺得有啲胃痛( 啲粉太硬)
其實我食到一半已經無食
但翻到屋企兩個人都痾左次
2023-06-11 48 浏览
* 東羅 泰館 地址:觀塘裕民坊YM2三樓309號鋪* 今日同朋友係觀塘進食晚餐。店舖近觀塘地鐵站,就在YM2 的平台花園,好方便。餐廳環境幽靜, 踏進去已有一種清新的氣息撲鼻而來, 裝修雅緻 。門口打卡位 ,擺放藤椅,散發着東南亞的異國風情, 令我們忍不住影咗幾張相,再走進去覓食。1. 泰黃咖哩濃汁蟹肉海鮮$168: 咖哩味道甜辣香濃,帶有椰汁味。蟹肉的份量非常多,味道鮮甜。另外海鮮有新鮮爽口的大蝦、 大大隻而鮮甜的青口和爽口的魷魚,配搭得青衣無縫。2. 海南雞半隻$148海南雞色澤漂亮,雞皮爽口彈牙,雞肉又香又滑,整體食落有油香,味道濃。3. 香辣炒通菜 $78我地叫咗個蔬菜,通菜炒得好香,鑊氣十足,係一道地道的經典泰國菜式。通菜鮮甜,充滿口感,吸滿醬汁,好惹味4. 泰館自家手打脆炸蝦棒兩條$48炸蝦棒炸得好香脆,果然係自家手打,食落特別彈牙,而家蝦肉味滿滿。5. 咖哩薄餅$25薄餅煎得好香,有牛油味,再帶點酥脆,用嚟點啱啱叫嘅咖喱味道一流!6. 雞油香飯 $23飯粒軟硬適中,粒粒都沾滿雞油香。7. 泰館雪條奶茶$58依款飲品好特別,奶茶和雪條分開盛載。店員千叮萬囑要先加奶後加茶。
* 東羅 泰館
地址:觀塘裕民坊YM2三樓309號鋪

1. 泰黃咖哩濃汁蟹肉海鮮$168:

2. 海南雞半隻$148

3. 香辣炒通菜 $78

4. 泰館自家手打脆炸蝦棒兩條$48

5. 咖哩薄餅$25

6. 雞油香飯 $23
飯粒軟硬適中,粒粒都沾滿雞油香。

7. 泰館雪條奶茶$58
依款飲品好特別,奶茶和雪條分開盛載。店員千叮萬囑要先加奶後加茶。飲品奶香味夠濃,飲起來不太甜,好適合我。
2023-06-07 47 浏览
東羅泰館餐廳是一家專門提供正宗泰國美食的餐廳,位於市中心的繁華地段,環境寬敞舒適,服務親切周到。我今天嘗試了幾個特別的菜式,分別是泰式椰汁雞湯,街頭大蝦炒金邊粉,泰南紅咖喱慢煮牛肋條,飲品椰汁沙冰。泰式椰汁雞湯是一道清爽醇香的湯品,用新鮮的雞肉和椰奶熬製,加入香茅,青檸葉,辣椒和香菜等香料,讓湯汁充滿層次和鮮味。喝一口,感覺暖和而滋補,又能開胃提神。街頭大蝦炒金邊粉是一道色彩繽紛的炒粉,用寬扁的金邊粉和新鮮的大蝦,配以豆芽,青豆,紅蘿蔔等蔬菜,快速翻炒,加入豉油,魚露和糖等調味料,讓粉條吸收了各種香氣和滋味。吃一口,感覺彈牙而多汁,又能滿足口感。泰南紅咖喱慢煮牛肋條是一道香辣醇厚的咖喱菜,用嫩滑的牛肋條和香濃的紅咖喱醬,加入椰奶,馬鈴薯和洋蔥等材料,用小火慢煮至入味。吃一口,感覺肉質鬆化而多汁,咖喱醬則香辣而微甜。飲品椰汁沙冰是一道清涼解渴的甜品,用新鮮的椰子肉和椰奶打成沙冰狀,加入冰塊和水果丁等裝飾。喝一口,感覺清爽而甘甜,又能消暑降火。東羅泰館餐廳的招牌菜是一頓豐富而美味的泰國美食盛宴,讓人品嘗到了不同的風味和口感。這裡的菜色不僅適合泰國菜愛好者,也適合想嘗試新鮮和創新的食客。如果

東羅泰館餐廳的招牌菜是一頓豐富而美味的泰國美食盛宴,讓人品嘗到了不同的風味和口感。這裡的菜色不僅適合泰國菜愛好者,也適合想嘗試新鮮和創新的食客。如果你想品嘗正宗的泰國美食,不妨來這裡一試。相信你會體會到不一樣的體驗
2023-05-22
  • 泰南紅咖哩慢煮牛肋條
  • 街頭大蝦炒金邊粉
  • 泰式椰汁雞湯
2023-05-30 656 浏览
觀塘越嚟越多好嘢食,位於協和街市建局重建嘅裕民坊YM2三樓平台花園旁的《東羅泰館》最近有新menu,朋友試過推介要食。店員友善安排座位,細心講解新菜單,也為食客推介美食,殷勤款待使人留下深刻印象。芒果紅菜頭米紙卷~賣相已經好吸引,紅菜頭好健康,芒果啱嘅季節好香甜。烤原個椰菜花配青咖哩醬~好靚嘅椰菜花波波上枱好吸睛,惹味嘅青咖喱會比較辣,椰菜花是一種好有益嘅十字花科蔬菜,有助預防骨質疏鬆、降血壓、幫助吸收鐵質、低碳低卡......。芭堤雅碳烤脆燒雞(半隻)~即叫即做需時20至30分鐘,大家要有少少耐性,烤雞味道好香口,烤雞肉質嫩滑,特別嘅香草醃得好入味,正!泰南紅咖哩慢煮牛肋條~紅咖喱無青咖喱咁辣,牛肋條炆得好淋,味道唔錯。香草蒜蓉法包條~點咗兩款咖喱醬料,梗係叫個蒜蓉包索下汁食啦,大大塊法包,蒜蓉味勁香。泰式特條雪條奶茶~咁特色嘅泰式奶茶梗係要試下,奶茶放杯內,先加奶,後落茶,奶味夠香濃,飲落唔會太甜,幾特別。

芒果紅菜頭米紙卷~
賣相已經好吸引,紅菜頭好健康,芒果啱嘅季節好香甜。

烤原個椰菜花配青咖哩醬~

芭堤雅碳烤脆燒雞(半隻)~

特別嘅香草醃得好入味,正!
泰南紅咖哩慢煮牛肋條~
紅咖喱無青咖喱咁辣,牛肋條炆得好淋,味道唔錯。

香草蒜蓉法包條~

泰式特條雪條奶茶~

2023-05-22
食物種類好少,好辛苦揀好打算加單泰式雞翼同鹹蛋黃薯條。落單嗰個男人問咗我幾次雞分別要咩味,我都同佢講清楚要邊種味道,點知佢重複落咗咩既時候,都係講錯。之後我哋都有糾正佢。最後都真係上錯咗鹹蛋黃雞翼,朋友唔知已經食咗一隻,即刻叫返個女服務員黎,打算如果佢落錯單的話薯條轉返泰式就可以,佢話問下先。之後落單個個男人行過,朋友就同佢呻左句:都係上錯既佢就即刻勁大反應話:唔係我落錯單係廚房出錯!仲即刻print張單比我睇話:唔關我事!我就話:咁上菜嗰個同事都有責任。佢就再再重複係廚房做錯!同埋話一係幫你換返啦。咁我哋始終都食咗兩舊,又唔想浪費就話不如你幫我哋轉咗個薯條,唔好係鹹蛋黃就可以啦?佢都係話好,幫你問問,點知佢一出黎就直接上左鹹蛋黃薯條話已經整好冇得轉。仲話鹹蛋黃貴啲,唔收返我哋差價講到好似我哋會貪小便宜咁,其實只係唔想食咁多鹹蛋黃😑
食物種類好少,好辛苦揀好打算加單
泰式雞翼同鹹蛋黃薯條。
落單嗰個男人問咗我幾次雞分別要咩味,
我都同佢講清楚要邊種味道,
點知佢重複落咗咩既時候,
都係講錯。之後我哋都有糾正佢。

最後都真係上錯咗鹹蛋黃雞翼,
朋友唔知已經食咗一隻,
即刻叫返個女服務員黎,打算如果佢落錯單的話
薯條轉返泰式就可以,佢話問下先。

之後落單個個男人行過,
朋友就同佢呻左句:都係上錯既
佢就即刻勁大反應話:唔係我落錯單係廚房出錯!
仲即刻print張單比我睇話:唔關我事!
我就話:咁上菜嗰個同事都有責任。
佢就再再重複係廚房做錯!
同埋話一係幫你換返啦。
咁我哋始終都食咗兩舊,又唔想浪費
就話不如你幫我哋轉咗個薯條,唔好係鹹蛋黃就可以啦?

仲話鹹蛋黃貴啲,唔收返我哋差價
講到好似我哋會貪小便宜咁,其實只係唔想食咁多鹹蛋黃😑

2023-05-21 96 浏览
#東羅泰館#裕民坊環境開揚舒適 但食物質素好一般🥲1️⃣#街頭大蝦抄金邊粉大蝦炒得香口 金邊粉酸酸甜甜但唔係真係好入味 2️⃣#海南雞 白飯加配$20海南雞份量足料 半隻雞都上齊但係我從來未試過咁韌既海南雞….似蒸過龍既白切雞因為都唔想浪費 食哂碟上面半隻雞 但都感覺真係好一般 醬料又得一款 撞正我最近要戒辣 就更差既體驗3️⃣#單骨雞翼呢個小食唔係話好好食 不過叫做有咬口 唔會一團粉咁 一班人食 仍可一試如果要食 直觀重味既意粉應該可以醬料蓋過一切#泰國菜#thai#餐廳#hkig#kt#hkfoodie#instafood#instadaily#foodporn#foodphotography #觀塘#18區搵食
#東羅泰館#裕民坊

但係我從來未試過咁韌既海南雞….似蒸過龍既白切雞

3️⃣#單骨雞翼

如果要食 直觀重味既意粉應該可以醬料蓋過一切

2023-05-15 72 浏览
和朋友在觀塘鬧市想找個比較少人的地方吃個下午茶。記起這個商場有間泰國餐廳,還對住個花園都幾舒服,便去吃個下午茶!下午茶餐牌款式幾多,有10多種,而且可以加配小食。下午茶有蒜蓉包、海南雞飯、豬手飯、船麵等等。我叫了海南雞船麪。個湯底做得不錯,雞件大大有咬口,覺得幾好味不會因是下午茶而將貨就價加我們叫了小食串燒雞,炸得熱辣辣好香口好好食,偶然食吓這炸雜物真的很大滿足😇我們亦燒魷魚鬚超好味,好香口,炭燒👍🏻👍🏻食完想再食,薯條又炸得金黃香脆!生蝦刺身完全冇得輸,鮮味到不得了,而且那個特製的醬汁值得一讚!🎉🎉生菜包好吃今餐食了很多東西,完全下午茶當晚飯吃,坐得又舒服,下次再去🥰

2023-05-13 65 浏览
🍽 泰館冬陰功湯 $68 ❤️3.5/5 冬陰功湯隻炸蝦幾好食,但係湯底唔夠濃郁,而且亦同其他冬陰功味道有差別🍽 脆炸豆腐配泰式魚露 $48 ❤️4/5 脆炸豆腐表皮十分脆,配合泰式魚露味道十分香口🍽 泰式鹹蛋黃卡邦尼意大利麵 $88 ❤️3.2/5 鹹蛋黃上菜時只得表面的一顆令人失望🥲,而卡邦尼汁亦個普通通,但配料和意粉口感恰好🍽 街頭大蝦炒金邊粉 $108 ❤️3/5 同樣地炸蝦十分香口,但是金邊粉味道不夠濃郁,不過就熱辣辣🍽 泰式咖喱配薄餅$28 ❤️4/5 上菜嘅時候熱辣辣,薄餅都好酥脆,配上泰式咖喱非常濃郁,但略嫌咖喱有啲咸,點少少就足夠了🙈🍹泰式奶茶 $48 ❤️3.5/5 奶茶正常發揮,偏向茶味重,冇叫走甜都吾會太甜,冰比較少,濕溫既温度,如果多翻啲冰,飲落會更加涼快🍹泰館特調雪條奶茶 $58 ❤️4/5 創意滿分,奶茶分開咗茶同奶,再配上泰式奶茶雪條,雪條食落非常濃郁,可以自己調配茶同奶嘅比例
🍽 泰館冬陰功湯 $68 ❤️3.5/5

🍽 脆炸豆腐配泰式魚露 $48 ❤️4/5
脆炸豆腐表皮十分脆,配合泰式魚露味道十分香口

🍽 泰式鹹蛋黃卡邦尼意大利麵 $88 ❤️3.2/5

🍽 街頭大蝦炒金邊粉 $108 ❤️3/5
同樣地炸蝦十分香口,但是金邊粉味道不夠濃郁,不過就熱辣辣

🍽 泰式咖喱配薄餅$28 ❤️4/5

🍹泰式奶茶 $48 ❤️3.5/5