2009-05-20 7 浏览
刺身: 一般,,但比之前食過既放題好壽司: 更一般,,手卷好食得多炸物: OK,,款式幾特別,,芝士海鮮卷,,付皮蝦天婦羅: 炸皮麻麻地,,但隻蝦夠爽口,,大隻串燒: 燒物應該係依度既主打,,蝦,,牛舌,,菇,,腎料理: 最麻麻應該係料理,,味道麻麻飲品有汽水有特飲,,精酒要加$18雪糕夠硬身,,味精良好,,綠茶紅豆朱古力都好好食,,,服務放題梨講叫做好好,,無走單,,問佢野,,換碟都有做,,,一張紙又無限你叫幾多件,,每次幾多張ORDER咁,,難得 =]以平平地食個放心既日本放題,,推介!
刺身: 一般,,但比之前食過既放題
壽司: 更一般,,手卷好食得多
炸物: OK,,款式幾特別,,芝士海鮮卷,,付皮蝦
天婦羅: 炸皮麻麻地,,但隻蝦夠爽口,,大隻
串燒: 燒物應該係依度既主打,,蝦,,牛舌,,菇,,腎
料理: 最麻麻應該係料理,,味道麻麻

飲品有汽水有特飲,,精酒要加$18
雪糕夠硬身,,味精良好,,綠茶紅豆朱古力都好好食,,,

以平平地食個放心既日本放題,,推介!
  • 芝士海鮮卷
2009-05-06 4 浏览
今日帶朋友仔黎試松屋既放題 ........自問已經黎過好多次, 一直都覺得幾多野食, 味道都 OK, 只係壽司, 刺身既質素麻麻地, 其他炸既, 串燒都好食, 今日一上到去 ... 食歡樂時光果段時間 (17:30-19:30)已經加左價去到 $133 ... 未加一好 .... 算啦 .... 都一場黎到 ....點知睇張點菜紙 .....搵極都搵唔到芝麻雞亦 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 我重重覆覆咁搵左幾次 .... 都係唔見 !!!!!!!!!!!!!!!!!連我最鐘意既芝麻雞亦都無埋 ................... 變左做餃子雞亦 !!!!!!又要加價 .... 又無左呢度最受歡迎既芝麻雞亦 !!!!!!!!!!!!而且餃子雞亦都唔好食 我決定未有番芝麻雞亦之前都唔會再去幫襯 ................!!!!!無聲抗議中
今日帶朋友仔黎試松屋既放題 ........
自問已經黎過好多次, 一直都覺得幾多野食, 味道都 OK,
只係壽司, 刺身既質素麻麻地, 其他炸既, 串燒都好食,

已經加左價去到 $133 ... 未加一
好 .... 算啦 .... 都一場黎到 ....
點知睇張點菜紙 .....
變左做餃子雞亦 !!!!!!

而且餃子雞亦都唔好食

無聲抗議中

2009-05-05
2009-04-27 8 浏览
今次放題主菜可以說是串燒。因為其他, 例如sushi , sashimi 同埋其他和食料理只屬一般。先講sushi, 雖然野食黎得快, 居然有唔完整既sushi包左出黎都仲比客人。sashimi, 就好細塊, 一d都唔肥美。其他和食黎講, 個烏東既湯底無味, 炸蠔炸出黎個外皮好硬, 枝豆又淡而無味。試左少少之後, 就全程都只係食串燒。串燒,. 熱乎乎咁燒起的確唔錯。羊脾, 雞軟骨, 雞脾姑, 雞翼, 白果, 翠玉瓜, 蕃茄仔牛肉串, etc 好多款式。如果宵夜時段$150只係食串燒, 個人認為還可以。晚市成$180, 我就覺得唔係好抵。
今次放題主菜可以說是串燒。

sashimi, 就好細塊, 一d都唔肥美。

試左少少之後, 就全程都只係食串燒。

串燒,. 熱乎乎咁燒起的確唔錯。

如果宵夜時段$150只係食串燒, 個人認為還可以。
晚市成$180, 我就覺得唔係好抵。
2009-04-26
第一次去食俾我gE感覺都唔錯雪糕;可以任食...有紅豆、綠茶、芝麻、朱古力選擇芝麻雞翼;好香蝦天婦羅;隻蝦好新鮮香腸;味道不錯飲品;幾好飲...但系記住唔好飲咁多...如果吾系會飽得滯下次可以再去食verY g00d
2008-12-24
雞翼
吾記得左叫咩
  • 雪糕
2009-04-21 6 浏览
食左幾次都覺得OK 今次一家人黎食 慶祝生日~D 串燒一樣咁好食!! 特別係牛利!! 佢D SALT岩岩好!! 唔錯今次D 蝦TEMPARA就一般左D 冇上次咁好食~~ 好似D 粉有DD 問題今次佢既小食有中華沙律!!yeah!! 好好食~~ 不過就少左d我地狂叫刺生~ 不過 好可惜冇甜蝦刺生.. 我地冇叫鮑魚刺生,佢就成日黎~我要唔順要畫左佢...佢先唔再黎..三文魚ok, 吞拿魚d味就好怪, 一d肉味都冇叫左碗面都ok~~ 佢個牛柳粒都好好食!!!!!!!d 雪糕好好食!!!非常好食!! 個紅豆味真係食整都唔夠呀~~佢個燒sweet corn 都好好食!!! 唔錯唔錯!!不過 最唔得既就成日走單~ d野等整都冇~~
食左幾次都覺得OK 今次一家人黎食 慶祝生日~
三文魚ok, 吞拿魚d味就好怪, 一d肉味都冇
叫左碗面都ok~~
佢個牛柳粒都好好食!!!!!!!
d 雪糕好好食!!!非常好食!! 個紅豆味真係食整都唔夠

不過 最唔得既就成日走單~ d野等整都冇~~
刺生
三文魚
2009-04-01
庆祝纪念
生日
刺生
三文魚
2009-03-29 1 浏览
訂了位星期四晚七點半食放題至十點~ 因為要等有人走才有位,約十分鐘才被安排入座~今次係第二次光顧,刺身(三文魚、鮑片及劍魚)比上次新鮮,但吞拿魚未完全解涷,食得出唔新鮮~來這裏覺得主要食串燒(好香芝麻雞翼) 及炸得不錯的天婦羅 (蝦。茄子) ~可以任食雪糕(有紅豆、綠茶、芝麻、朱古力等等選擇) ~最好是無單甩漏,呢D情況係食放題最常見的,所以食到九點正已經飽飽埋單Lu~ ~價錢不貴,有呢個質素算不錯~

價錢不貴,有呢個質素算不錯~
2009-03-28
星期三朋友生日 當天致電尖沙咀留位.呵好可惜沒有位職員建議銅鑼灣.因為這樣所以來試食一下食物依舊幾好﹐刺身水準一般喇﹐三文魚最好串燒一定要食羊直情系黃牌必選、番薯就唔惦推介雞脾菇絕對可以一試再試仲有上菜幾快.服務員態度亦很好.雖然無尖沙咀氣紛好.朋友食得非常高興
星期三朋友生日 當天致電尖沙咀留位.呵好可惜沒有位
職員建議銅鑼灣.因為這樣所以來試食一下
食物依舊幾好﹐刺身水準一般喇﹐三文魚最好
串燒一定要食羊直情系黃牌必選、番薯就唔惦
推介雞脾菇絕對可以一試再試
仲有上菜幾快.服務員態度亦很好.
雖然無尖沙咀氣紛好.朋友食得非常高興
其中一班朋友最愛日式料理久不久總會約在一起試食不同放題料理店松屋坐的位置尚算寬敞舒服刺身︰種類不多,美中不足是八爪魚沒有刺身只有壽司,刺身大致一般,不算特別新鮮壽司︰試了瀨尿蝦壽司,好腥,八爪魚不太新鮮手卷︰叫了個軟殼蟹但蟹的份量真的是小得可憐...金姑牛肉卷︰很好吃,似乎非壽司/刺身類的食物較出色雞比腸︰味道一般,沒太特別的感覺燒牛仔骨(還是叫牛肉)︰有點韌,但味道不錯炸物︰好食,熱辣辣即刻SERVE到申燒︰大部份都好好食,特別是墨魚丸、bacon車厘茄芝麻雞亦︰好惹味好好食,我地狂點了幾十隻!! 甜點還可以點雪糕,點了綠茶味,甜度適中,很好吃最滿足是放題有雪糕食,因為發現不是很多放題都會有雪糕做甜點...@@a雖然吃不到很多刺身,但還是很滿意=]]
其中一班朋友最愛日式料理
久不久總會約在一起試食不同放題料理店
松屋坐的位置尚算寬敞舒服

刺身︰種類不多,美中不足是八爪魚沒有刺身只有壽司刺身大致一般,不算特別新鮮
壽司︰試了瀨尿蝦壽司,好腥,八爪魚不太新鮮
手卷︰叫了個軟殼蟹但蟹的份量真的是小得可憐...

金姑牛肉卷︰很好吃,似乎非壽司/刺身類的食物較出色
雞比腸︰味道一般,沒太特別的感覺
燒牛仔骨(還是叫牛肉)︰有點韌,但味道不錯
炸物︰好食,熱辣辣即刻SERVE到
申燒︰大部份都好好食,特別是墨魚丸、bacon車厘茄
芝麻雞亦︰好惹味好好食,我地狂點了幾十隻!!

甜點還可以點雪糕,點了綠茶味,甜度適中,很好吃
雖然吃不到很多刺身,但還是很滿意=]]
一般
再三回味!!
有5款(不知有沒有記錯)選擇,正!
2009-01-15
再三回味!!
有5款(不知有沒有記錯)選擇,正!
2009-03-13
上星期同屋企人黎左呢到食.3個人叫左都幾多野食.刺身:-3文魚..umm唔係唔好.好普通.-吞拿魚..爸爸話麻麻地.-劍魚..又幾好味呀.壽司:-甜蝦..都唔差ge.-芒果炸蝦卷..唔好叫.小小芒果都見唔到.!!!-牛油果軟殼蟹手卷.都幾好呀.!一品料理:-什菜沙律..幾好.有d水果食下.-珍味小食..有1隻8爪魚.1舊螺同小小中華沙律.-蒜蛋牛肉炒飯..最好唔好叫.大碗飯得1塊牛肉..-叉燒拉面..冇咩特別..-炒什菜..起碼叫有小小菜食下.-蝦天婦羅..最讚!!!真係好好味.1定要叫.!!隻蝦夠大.!!-燒秋刀..我冇食到.但聽佢地講話唔係咁好.-燒鯖魚..幾好架個魚.只不過咸左小小.-炸芝士海鮮卷..我覺得1d都唔好味-炸蠔..叫左好多.我好鍾意.亦覺得好好味-炸鳳尾蝦..冇食.但爸爸食到係咁叫.串燒:-蕃薯..佢地覺得幾好.不過燶左d-栗米..我覺得好好味.!!-雞..好似係百街都有得賣果d一串串-_--八爪魚丸..好鬼難食.-雞腎..幾爽口呀.!!-牛脷..好好味.同腎差唔多.!-羊扒..唔好叫.同佢地講過唔熟.但再叫都係唔熟.!-雞骨腸..我幾中意喎.總括黎講都唔係差架.都
上星期同屋企人黎左呢到食.
3個人叫左都幾多野食.
刺身:
-3文魚..umm唔係唔好.好普通.
-吞拿魚..爸爸話麻麻地.
-劍魚..又幾好味呀.
壽司:
-甜蝦..都唔差ge.
-芒果炸蝦卷..唔好叫.小小芒果都見唔到.!!!
-牛油果軟殼蟹手卷.都幾好呀.!
一品料理:
-什菜沙律..幾好.有d水果食下.
-珍味小食..有1隻8爪魚.1舊螺同小小中華沙律.
-蒜蛋牛肉炒飯..最好唔好叫.大碗飯得1塊牛肉..
-叉燒拉面..冇咩特別..
-炒什菜..起碼叫有小小菜食下.
-燒秋刀..我冇食到.但聽佢地講話唔係咁好.
-燒鯖魚..幾好架個魚.只不過咸左小小.
-炸芝士海鮮卷..我覺得1d都唔好味
-炸蠔..叫左好多.我好鍾意.亦覺得好好味
-炸鳳尾蝦..冇食.但爸爸食到係咁叫.
串燒:
-蕃薯..佢地覺得幾好.不過燶左d
-栗米..我覺得好好味.!!
-雞..好似係百街都有得賣果d一串串-_-
-八爪魚丸..好鬼難食.
-雞腎..幾爽口呀.!!
-牛脷..好好味.同腎差唔多.!
-羊扒..唔好叫.同佢地講過唔熟.但再叫都係唔熟.!
-雞骨腸..我幾中意喎.
總括黎講都唔係差架.
都唔錯.會有下一次ge!!
星期四小弟生日一行十四人去食自助餐.初初想去尖沙咀前二日星期二打電話去 book 可是話 FULL 左.跟著接待建議話去紅磡竹屋.結果為左大家方便最後我哋去左銅鑼灣間總店.呢度野食款式同尖沙咀相近.店里採用落地玻璃.雖然冇海境.但裝修得好靚.坐得好舒服.應該無廁所位先講食物頭一輪食刺身.落order後一陣就有得食.刺身都算新鮮,食左一輪刺身後就開始order d 熟野黎食.炸蝦天婦羅呀,炸豪呀,炸得夠脆,唔錯串燒幾好食.都幾多choice雞翼.雞軟骨.燒蝦味道也算不錯.尤其係燒牛舌,yummy正要彈既係拉麵湯底比較淡完全無味.但麵質都幾爽口.服務就非常好.店員勤快有禮我地叫咁多野都係差唔多黎齊晒.講到環境銅鑼灣正好多啦.埋單都係為返百令蚊一個.勁抵食.
呢度野食款式同尖沙咀相近.
要彈既係拉麵湯底比較淡完全無味.但麵質都幾爽口.
服務就非常好.店員勤快有禮我地叫咁多野都係差唔多黎齊晒.
講到環境銅鑼灣正好多啦.埋單都係為返百令蚊一個.勁抵食.

2009-02-28 1 浏览
我地一行6日去左CBQ 既~因為上次TST 好好食~ 好多驚喜~咁就一班人黎食~唔~ 同上次TST既比呢~ 呢間要等... BOOK左都要等, 上次WALK IN咁同埋上次佢好多MENU冇既野出黎比你試~好驚喜仲好好食~我地叫既蝦天婦羅都幾一般~ 有DD"林"咁其他既~剌身呀咁~ 吞拿魚好唔得~ 有DD溜單~不過佢地態度好好~都幫我地追個燒牛利值得一贊~真係好好食~呢間既既串燒真係唔錯~ 同埋松屋D雪糕真係好好食~ 個綠茶真係好好食!!不過呢~ 我覺得~ 冇得食中萍沙律好唔開心~~ 日本菜冇得食~佢D啤一罐罐咁上~唔錯!! 我覺得佢地CWB同TST值得食係因為態度好!!
我地一行6日去左CBQ 既~
因為上次TST 好好食~ 好多驚喜~咁就一班人黎食~
咁同埋上次佢好多MENU冇既野出黎比你試~好驚喜仲好好食~

我地叫既蝦天婦羅都幾一般~ 有DD"林"
咁其他既~剌身呀咁~ 吞拿魚好唔得~
有DD溜單~不過佢地態度好好~都幫我地追
個燒牛利值得一贊~真係好好食~

佢D啤一罐罐咁上~唔錯!!

我覺得佢地CWB同TST值得食係因為態度好!!
2009-01-16 7 浏览
一早search定openrice亦一早book定位要來松屋食放題架啦..原先都係想由6時食到8時..因為2個人都唔會食得好耐時間架啦..點知我地最後都係食左1個鐘7時左右就埋單,可惜無印openrice coupon出來..無啦啦又俾多每位$10有d覺得唔化算...算啦..講番d食物先...真係唔錯喎..特別係串燒同天婦羅即叫即整夠熱呀..最喜歡係牛舌成晚我自己一個人都食左5串呀..好滿足呀.反而壽司,刺身就覺得麻麻..我都係叫左2次刺身就無再叫...其實食物選擇唔算多,不過每人百多元來計又真係好抵食之作.相信我會再來食既機會好大呀.唯一唔太好就係d枱太細啦..坐得好唔舒服

相信我會再來食既機會好大呀.
唯一唔太好就係d枱太細啦..坐得好唔舒服
2009-01-16 19 浏览
這裡唯一的「好」是分時段入座和食有不同價錢我們選了較便宜的時段︰5:30-7:30,連加一每人140 (星期一至四)刺身︰類種很少,三文魚尚算合格,甜蝦和八爪魚沒有刺身,要叫壽司壽司︰質素亦只是一般,甚至麻麻,eg甜蝦和八爪魚芒果炸蝦卷︰一段,芒果太酸瀨尿蝦壽司︰好腥,食完即刻唔想食第二件金姑牛肉卷︰好食,推薦可食炒雜菜︰都是推薦的芝麻雞翼︰幾惹味,值得食鳳尾蝦︰沒什麼特別,似o係中式酒樓食點心多d...炸腐皮卷入面有d蝦同肉而已天婦羅︰一般炸粉不夠「靚」,炸蝦認真一般手卷︰叫左軟殼蟹手卷,好細,真係好細卷,味道一般,紫菜唔脆!串燒類亦是一般,唯一可取是種類較多雞骨腸︰有創意但味道一般煙肉車厘茄︰味道不錯,值得一試雞比姑︰幾香,幾好食燒羊肉︰有d韌,麻麻地野飲任叫,有d特飲唔錯,ok啦雪糕有4款揀,任叫,朱古力、vanilla、綠茶和紅豆綠茶味很香很好吃吃了不少放題,感覺這裡食物很一般,未必會來第二次
這裡唯一的「好」是分時段入座和食有不同價錢

壽司︰質素亦只是一般,甚至麻麻,eg甜蝦和八爪魚
芒果炸蝦卷︰一段,芒果太酸
瀨尿蝦壽司︰好腥,食完即刻唔想食第二件
金姑牛肉卷︰好食,推薦可食
炒雜菜︰都是推薦的
芝麻雞翼︰幾惹味,值得食
天婦羅︰一般炸粉不夠「靚」,炸蝦認真一般

串燒類亦是一般,唯一可取是種類較多
雞骨腸︰有創意但味道一般
煙肉車厘茄︰味道不錯,值得一試
雞比姑︰幾香,幾好食
燒羊肉︰有d韌,麻麻地

野飲任叫,有d特飲唔錯,ok啦
雪糕有4款揀,任叫,朱古力、vanilla、綠茶和紅豆
綠茶味很香很好吃

吃了不少放題,感覺這裡食物很一般,未必會來第二次
刺身種類少,連八爪魚、甜蝦都無
推介,整得唔錯
幾好食既小食
炸得好油,唔好食
聖誕訂了位 5:30 - 8:15, $190 位 (因為太遲, 沒有其他選擇就試下松屋~ 之前食過一生, 吉壽的放題...)見到只得三張紙, 選擇不夠多~ 先吃刺身: 鮑魚 , 劍魚 , 吞拿魚 , 三文魚 , 墨魚 , 馬刀貝; 三文魚有皮, 吞拿魚只是比5元大少少 墨魚 , 馬刀貝是OK的 串燒: 雞脾菇, 大蔥鴨肉串, 蝦, 雞贀串, 煙肉車里茄, 雞軟骨, 白果, 冬菇, 羊架, 豬大腸, 粟米, 串燒合格~ 而煙肉車里茄是較好的, 較特別 天婦羅: 炸蝦, 可以一試~ 煮物:芝麻雞翼, 凍豆腐, 沒有什麼特別 ~雪糕味道有特色, 不過跟放題格格不入~ 綠茶味的顏色, 也太綠了吧~
聖誕訂了位 5:30 - 8:15, $190 位
見到只得三張紙, 選擇不夠多~

三文魚有皮,
吞拿魚只是比5元大少少
墨魚 , 馬刀貝是OK的
串燒合格~ 而煙肉車里茄是較好的, 較特別

天婦羅:
炸蝦, 可以一試~
煮物:芝麻雞翼, 凍豆腐, 沒有什麼特別 ~
刺身
炸蝦
串燒
雪糕
  • 煙肉車里茄
2009-01-11
好耐冇食任食日本野啦..一月份便好好地同屋企人一齊去勁食一餐!我地選了9:00~12:00 $153 這個時間 ..因為屋企人2個鐘唔夠食喎..哈哈..佢地鐘意慢慢食!! 環境 ..地方算大..有卡位提供..坐得舒服唔算迫!服務 ....侍應好多..做野都好快..食物落單後都算快就有..唔會好似人地個D等好耐都未黎!食物...一共份3張紙刺身 :大約有6種提供 , 有鮑魚 , 劍魚 , 吞拿魚 , 三文魚 , 墨魚 , 甜蝦 ..吞拿魚大大件..肥肥地..中間仲有D筋..好好味呀!壽司 :唔知點解D壽司整到超迷你.. 珍珠壽司 ?可能怕D人唔食飯掛..但有點過細呢! 手卷 : 試了牛油果軟殼蟹手卷同黃金墨魚 ..手卷比較小餡..多點會好味點!串燒 : 試左大蔥鴨肉串 + 串燒蝦 + 雞翼串 + 雞贀串 + 墨魚丸串 + 煙肉車里茄串 (又幾特別喎)+ 雞軟骨串 + 茄子串 + 羊架 ( 屋企人話好正呀..食幾件都抵返) + 豬大腸串 (我最愛的豬大腸呀 好小地方任食會有)天婦羅..有番薯 , 炸蝦 , 茄子熟食..睇食評個個都話芝麻雞翼好食..咁一定要試啦..食一件就好..食第二次就

環境 ..地方算大..有卡位提供..坐得舒服唔算迫!

食物...一共份3張紙

) + 豬大腸串 (我最愛的豬大腸呀
好小地方任食會有)

天婦羅..有番薯 , 炸蝦 , 茄子

熟食..睇食評個個都話芝麻雞翼好食..咁一定要試啦..食一件就好..食第二次就覺得好炸啦 , 仲有什菜烏冬, 叉燒拉麵 ,金菇牛肉卷 , 炸海鮮卷 , 炸餃子 , 蒜蛋牛肉炒飯 (屋企人覺得好野食仲食曬成碗tim..好可怕呀 ..哈哈)

飲品...小有地會有麒麟啤任飲..啱曬愛酒之人..食日本野送啤酒..一流!

其他飲品都唔差..比較特別的有熱薑母茶 , 紫蘇梅 , 熱甘桔檸檬蜂蜜 (屋企人最愛..甘桔味好重..唔會好似人地個D好水..冇味咁)

最後仲有雪糕..大約有4~5種味..可選單球雙球!

食到11:00幾D人都走得7788...11:30到Last Order..我地食足2個幾鏗..好飽飽呀!!