2023-12-13 283 浏览
今日同好朋友去咗行街,買咗好多衫同鞋。行完街又累又餓,就決定去食個飯慶祝佢移民。揀咗間蒸氣海鮮火鍋餐廳,餐廳環境闊落,座位舒適,啱哂我哋兩個吹水。我哋叫咗個蒸氣海鮮火鍋放題,有好多唔同嘅海鮮,包括蝦、蟹、魚、貝類等等。海鮮都好新鮮,蒸熟之後肉質鮮嫩,味道非常鮮甜。我哋最鍾意嘅係新鮮大蝦,蝦肉彈牙,鮮味十足。仲有龍蝦都好正,肉質肥美,味道鮮甜。仲叫咗安格斯牛肉同聖子。安格斯牛肉脂肪分佈均勻肉質嫩滑,非常適合用嚟蒸。聖子肉質肥美,味道勁鮮甜。兩個鐘頭嘅時間好快就過咗,我哋食得非常滿足。一路食一路吹水,聊天聊到忘記時間。最後,我哋決定食完飯再去行下街,買多啲紀念品。呢個蒸氣海鮮火鍋真係好正,海鮮新鮮肉質嫩滑,安格斯牛肉同聖子都好食。我哋兩個都好滿意,會再嚟食!
蝦,蟹,魚,貝類
2023-12-04
蝦,蟹,魚,貝類
  • 貝類
2023-12-13 220 浏览
早幾日同老婆去咗食火鍋,叫咗個蒸氣海鮮火鍋。餐廳環境尚算寬敞舒適,服務態度良好。套餐嘅海鮮選擇多樣,有生蠔、龍蝦、鮑魚、花甲、蜆、魷魚、扇貝等等,全部都新鮮爽甜。我哋最鍾意嘅係生蠔,鮮味爆汁,一咬就爆漿。龍蝦肉質結實彈牙,都係非常好食。除咗海鮮之外,套餐原來仲有其他食材任食,包括安格斯牛肉、雞肉、豆腐、蔬菜等。牛肉肉質嫩滑,豆腐滑嫩入味。食火鍋唔少得。整體放題性價比高,食材新鮮,值得推介。我覺得最出色嘅地方就係海鮮嘅新鮮度。每款海鮮都非常鮮甜,肉質彈牙,食落好有口感

整體放題性價比高,食材新鮮,值得推介。

聖子, 牛肉
安格斯牛肉
2023-12-10
聖子, 牛肉
安格斯牛肉
  • 聖子
  • 牛肉
2023-12-13 192 浏览
今晚同兩個朋友去咗新蒲崗嘅林洪記食海鮮蒸氣火鍋放題。一入到餐廳,侍應阿姐就好熱情咁招呼我哋,仲主動過嚟撩吹水。得知其中一位朋友生日,佢仲話「生日要食好啲,唔好客氣。」我哋叫咗個極上蒸氣海鮮火鍋放題,有成四十款海鮮任食,包括扇貝、聖子、花蟹等等。海鮮都係新鮮貨,扇貝肉厚飽滿,聖子鮮甜彈牙,花蟹膏肥肉厚。蒸氣煮法能保留海鮮嘅鮮味,食落口感一流。我哋食得好開心,仲食咗好多嘢。其中我最鍾意嘅係扇貝,肉質又厚又鮮甜,我食咗三隻都唔夠喉。聖子都係好食,肉質彈牙,鮮味十足。花蟹都係不錯,膏肥肉厚,好有口感。海鮮新鮮甜美,蒸氣煮法能保留鮮味,食得好開心。如果有朋友生日,我都會推薦佢哋嚟食呢度。仲要多謝侍應阿姐嘅熱情招呼,令我哋嘅生日食飯更加難忘。除咗海鮮之外,餐廳仲有其他嘢食,例如肉類、蔬菜、丸類等等。我哋都叫咗啲肉類同蔬菜,配搭海鮮一齊食,味道更加豐富。

極上蒸氣海鮮火鍋放題
聖子
2023-12-11
極上蒸氣海鮮火鍋放題
聖子
  • 花蟹
呢排同學仔上完堂就去慶功,今次就試咗呢間水產食店。餐廳環境乾淨企理,入到去店員已經好好招呼,好快就安排咗我哋一張十幾人大枱。我哋當日叫咗兩個煲,一個係究極蒸氣海鮮火鍋放題。套餐有齊唔同款式嘅海鮮,包括扇貝、龍蝦、花蟹、生蠔、鮑魚等等,全部都好新鮮,肉質鮮甜,而且蒸得啱啱好,唔會過熟。我最鍾意嘅係扇貝,個殼都好靚,肉質厚實,蒸完之後肉汁豐盈,鮮味十足。龍蝦都好大隻,肉質彈牙,食落好清甜。花蟹都好肥美,蟹膏都算係豐富,蟹肉極鮮甜。生蠔都好大隻,肉質爽口,鮮味十足。鮑魚都唔算太大隻,但肉質軟嫩同好鮮味。我覺得呢度嘅海鮮蒸氣火鍋非常值得推介,新鮮度一流,性價比超高。

花蟹都好肥美,蟹膏都算係豐富,蟹肉極鮮甜。

生蠔都好大隻,肉質爽口,鮮味十足。

鮑魚都唔算太大隻,但肉質軟嫩同好鮮味。

海鮮火鍋放題
2023-12-06
海鮮火鍋放題
  • 大頭蝦
  • 扇貝
2023-11-12 621 浏览
上次朋友去咗一間海鮮蒸氣火鍋放題餐廳,食左海鮮蒸氣火鍋,真係滿足到爆!餐牌嘅選擇都好豐富,有唔同種類嘅海鮮、肉類等等。我哋叫咗一份海鮮蒸氣火鍋放題,有龍蝦、大閘蟹、帶子、青口等。首先食龍蝦,一啖入口,嗰啲鮮味冇得頂啦!啲肉嫩滑,啱啱好過蒸汽,真係保留住啲最原始嘅味道。我食咗一隻,就好似食咗整片大海,啲海味味噌噌,餘韻無窮。啲大閘蟹仲好,一打開就見到充滿啲蟹膏,啲蟹肉又嫩滑,啲味啲味真係好嘢!帶子同青口,啲帶子啊,厚身肉味十足,唔會太生唔會太老,恰到好處。而啲蒸氣火鍋嘅湯底更係啱啱好,唔係傳統嘅麻辣底,而係淡淡嘅清湯,啲海鮮真係新鮮到冇野好講,而且火鍋嘅蒸氣,更係留住啲食材嘅最原始味道。今晚真係食到開心又滿足。

2023-11-02
  • 蒸氣火鍋
  • 海鮮
  • 帶子
  • 青口
2023-11-12 522 浏览
當我踏入餐廳個一刻,我被眼前豐富的海鮮選擇所吸引。由大閘蟹到龍蝦,再到鮑魚、蝦、扇貝和魷魚,每一種2測都新鮮,口水都流。餐廳的服務。侍應既態度非常熱情,有求必應,讓我感到非常舒適和放鬆。他們的細心和專業,讓我在享受美食的同時,也感受到了賓至如歸既感覺。我首先食大閘蟹,肉質飽滿,口感細膩,讓我好難忘。跟住係龍蝦,肉質緊實,而且好彈牙。另外鮑魚的味道更是讓我回味無窮,鮮甜可口,讓人難以忘懷。蝦肉彈牙,扇貝肉質肥美,魷魚的口感更加係令我驚喜,彈牙又新鮮。海鮮能夠蒸得岩岩好,而且蒸汽充足,可以快速將海鮮熟透,保持住海鮮的味道。

2023-11-02
  • 大閘蟹
  • 鮑魚
經過疫情已經習慣叫外賣, 懶起上嚟費事出街食, 可是很多餐廳處理外賣求求其其, 可能以為送咗出去嘅食物冇得追究. 即使喺外賣平台我都會上openrice, check check 該店嘅評語. 見呢間店咁多好平, 點知都係一個「伏」字. 以後唔會再幫襯.龍仔飯 註明配白蜆、花甲、蝦等海鮮. 嚟到只係得幾隻食到成口沙嘅蜆, 同一隻蝦. 啲排骨又鹹又實, 似隔夜翻醃. 仲叫左雜菜, 所謂嘅雜菜原來只係生菜夾小小黃芽白. 青瓜-普通尚算爽口但係唔脆炸鮮奶-合理最後200蚊一個外賣唔算貴, 不過成餐飯食得白飯食得入口飽肚希望openrice多啲叫外賣嘅人上嚟寫食評, 等啲餐廳都認真做事, 唔係得過且過嘅態度!
仲叫左雜菜, 所謂嘅雜菜原來只係生菜夾小小黃芽白.
青瓜-普通尚算爽口但係唔脆
炸鮮奶-合理

排骨龍仔飯
2023-10-21 614 浏览
試咗一個海鮮蒸氣放題,真係令我高興!特別想分享一下龍蝦、安格斯牛肉同大閘蟹。一上黎既係龍蝦等等既海鮮 ,龍蝦嘅味道濃郁,帶有淡淡嘅海洋香氣,真係一絕!佢地既安格斯牛肉都係令我印象深刻。佢嘅肉質嫩滑,口感豐富。牛肉都帶有濃郁嘅牛肉香氣,咬落去鮮美多汁。牛肉嘅質感細緻,入口即化,好難忘。大閘蟹嘅蟹肉鮮美,蟹膏更加增添了風味。佢嘅肉質鮮嫩多汁,充滿著濃郁嘅蟹味,簡直回味無窮。大閘蟹嘅肉質豐潤飽滿,整體滿分。
2023-10-18
2023-10-21 426 浏览
想分享一下龍蝦、大頭蝦同大閘蟹。龍蝦嘅肉質鮮嫩,我同班朋友都話好食!龍蝦嘅味道好鮮甜,每一口都好爽。而且佢嘅肉質豐滿,咬落去彈牙有勁,好好味呀!大頭蝦都好吸引我。佢嘅肉質鮮甜。每一隻大頭蝦都有豐富嘅蝦肉,好多汁,令人回味。無論單食定係加入其他海鮮一齊蒸煮,大頭蝦都帶出嚟海鮮放題嘅滿足感!最後係大閘蟹。大閘蟹嘅蟹肉鮮美,滿滿嘅蟹膏更加增添了風味。佢嘅肉質鮮嫩多汁,朋友無介紹錯呢間餐廳。下次一定會再呀!
想分享一下龍蝦、大頭蝦同大閘蟹。
下次一定會再呀!
2023-10-09
  • 大頭蝦
2023-10-20 392 浏览
今次試咗一個海鮮蒸氣放題,真係好正呀!有龍蝦、生蠔、帶子同大閘蟹。先講龍蝦啦,佢個肉好滑嫩,入口即化。味道好鮮甜而且蒸氣煮嘅過程仲保持住咗佢嘅原汁原味。龍蝦個肉好彈牙,每一口都飽滿鮮味。無論係單食定係同其他海鮮一齊食,龍蝦絕對係呢道菜嘅焦點!然後係生蠔,真係好濃郁嘅海洋味!新鮮嘅生蠔肉質細滑,有淡淡嘅海水香氣。每一粒生蠔都充滿咗甜美嘅汁液,一咬落去就可以感受到佢嘅鮮活同豐潤。如果你鍾意生蠔嘅味道,呢道菜絕對會令你滿意。帶子亦都係呢道蒸氣放題嘅一部分,佢個肉質好軟滑。帶子嘅味道純正而鮮美,蒸氣烹調令佢保持到最佳嘅口感。每一片帶子都好好食,散發住淡淡嘅甜味,真係令人回味無窮。最後,要提返大閘蟹。大閘蟹以佢豐潤嘅蟹肉同美味嘅味道而聞名。蒸氣烹調使得大閘蟹個肉質更加鮮嫩,同時都保留住咗佢嘅鮮甜味道。每一口大閘蟹都滿滿嘅蟹膏同蟹肉,真係令人難忘 勁正呀。
先講龍蝦啦,佢個肉好滑嫩,入口即化。味道好鮮甜

2023-10-14
  • 大閘蟹
2023-10-14 656 浏览
好少點評 除非好好食或者好難吃…這家屬於好難吃的1. 調味料比如蒜那些是收起來的,要問店員才給你2.我們吃的是雞煲,給我們上鍋的時候,估計是搞錯了上了有蒸隔的,而且蓋著鍋蓋上,放下就走了什麼都沒說,我們點菜的時候有個店員突然過來問我們幹嘛不吃,順手把鍋蓋和蒸隔拿走…. 語氣好像在怪我們一樣 😂很搞笑,你把蓋子蓋著,然後問我為什麼坐著不吃,我們以為你在計時或者什麼的不是很正常嗎 3.飲料是不包含在價格裡的,要➕20,或者散叫4.掃碼下單,但每一次隔10分鐘才可以下單,這個都可以理解,但這家店除了要限制下單時間,還限制每次只能下8件物品?😂做唔起唔好做放題啦其實,每次點完東西份量都不一樣的,也不知道是按什麼標準量來出菜,如果都男的來,部分稍微食量大一點點的可能吃飽都是問題5.上面的都不是重點,都還能忍,食物質素好差好差這個真的無法忍受,大家看看圖片吧其實d食物咁嘅質素,都唔洗擔心有人食得多啦…反正我地未夠鐘就逃離左我地後面個台都不聽係到吐槽d牛好肥好少,台灣腸似殭屍腸等等….
好少點評 除非好好食或者好難吃…這家屬於好難吃的

1. 調味料比如蒜那些是收起來的,要問店員才給你

3.飲料是不包含在價格裡的,要➕20,或者散叫

雞腸
牛舌
安格斯牛肩胛
2023-10-10 384 浏览
The steam hotpot for seafood with shrimp, crab, and beef was a delightful feast. The flavorful broth infused with aromatic spices enhanced the freshness of the shrimp, richness of the crab, and savory tenderness of the beef. The combination of ingredients created a harmonious and satisfying culinary experience.
2023-10-09
2023-09-15 696 浏览
衛生程度:張櫈充滿上手食物殘渣之餘,只係輕輕揭咗一下個menu,啲手指即刻變咗啡色。建議帶一卷紙巾去抹過哂啲餐具同枱櫈先好食。(利申本身冇潔癖)食物質素:海鮮全部唔新鮮,特別蝦類啲肉係霉霉地。只有蔬菜類係ok。服務態度:鋪面本身已經好細、啲位勁窄,我哋9個人,本身俾咗5張二人枱拍埋,其實都係僅僅夠坐。之後喺間鋪加埋得返4個位嘅情況下,店員話有group 7人等緊,問我哋可否坐逼啲讓返一張枱俾佢。我哋反問咁我哋9個人點坐8個位,同埋枱面啲嘢可以擺邊。之後佢直接冇回應,嬲豬西面走開咗。兩舊幾水其實好多選擇,今鋪真係貼錢買難受。

兩舊幾水其實好多選擇,今鋪真係貼錢買難受。
2023-09-15
2023-09-14 590 浏览
看了YouTube 的介紹 ,即管一試並同契妹慶祝生日 ,一入去契妹已覺地方不怎舒服 可能剛前一枱食完未及清潔乾淨 ,如果你不出聲根本沒有人招呼你, 跟住點完餐 ,上來食物 並不像介紹中 只是一般以下 ,不過相信係一分價錢一分貨。蟹不新鮮,牛普通貨,蠔就不用多講我食了一口,我諗冇第二次😕😕😕
2023-09-13
庆祝纪念
生日
2023-08-11 1216 浏览
佢嘅海鮮蒸氣放題。我覺得呢個概念好吸引,因為你可以揀選各種新鮮嘅海鮮,例如鮑魚、肉蟹、生蠔同龍蝦等等,然後自己將佢哋放上蒸籠,等服務員幫你蒸熟。咁樣可以保持食材嘅原味同營養,真係令人享受到海鮮嘅最美味一面。我先試咗鮑魚,佢好鮮嫩多汁,帶啲淡淡嘅甜味,真係好味到不需要加其他醬料。之後,我嘗試咗肉蟹,蟹肉飽滿鮮美,入口即化。生蠔更加係驚喜,新鮮嘅海鮮味道散發出嚟,味道鮮甜滋潤。最後,我品嚐咗龍蝦,龍蝦肉質鮮嫩, 質素真係唔錯。
2023-07-19
  • 鮑魚