2020-06-25
而家台灣野真係越來越多無論係邊一區都好容易搵到🤣🤣🤣今次嚟到灣仔都算繁忙嘅一條街裏面有一間台灣野試一試, 無論從餐廳格局以致菜單入面嗰啲嘢都係非常之正宗。咁今次就食咗幾樣野第一個就係擔擔面,香味十足而且個湯底亦都記錄最重要係味道同上海正宗嘅味道差唔多, 本身亦都大有少少辣到所以令到個鮮味提升就唔係剩係得花生嘅味道👍🏼👍🏼之後就到主角三杯雞,埋枱嘅時候仲係非常之香而且仲有滋滋聲,呢啲就係令人食慾大增嘅原因,除咗香味非常足夠之外味道亦都係重點,雞夠嫰,配合埋醬汁真係味道一流個重點係唔覺得咸,價錢亦都非常公道所以呢一個菜式都可以推介另外台灣嘢食當然唔可以錯過肉燥飯,肉燥鋪滿飯嘅上面所以確保每一啖都係肉燥再加飯,味道真係十足10台灣正宗嘅口味👍🏼👍🏼甜品亦都係呢一間舖頭入面做得比較好嘅地方,個人非常推介手工芋丸,每一粒都包含煙韌嘅外皮裏面就係芋頭同埋番薯,味道足夠同埋感覺好清新👍🏼 好值得一試再試!!