2024-05-21 60 浏览
又是一家要排队的网红店,不过出品炒鸡快!椰子加西米 🥥椰奶清新丝滑又带着浓浓的醇香,中间的小碎冰赋予了冰爽,而小西米加在里面又格外的爽滑,一下就溜进喉咙🛝,在口中只留下Q弹软糯的痕迹💵店里只能现金支付,记得带上现金!
又是一家要排队的网红店,不过出品炒鸡快!
💵店里只能现金支付,记得带上现金!
熱辣辣嘅街頭,一杯冰凍嘅椰汁就黎到救生🏖️!今次黎到間咁有人氣嘅椰汁店,心諗唔知係咪真係咁正! 一試,真係震撼到我喇!椰味濃郁得嚟又唔膩口,奶味同椰味拼埋一齊,真係好夾!啜一啜,冰凉嘅滋味仲有少少QQ嘅口感,滑嘟嘟嘅好過癮 😋。同個街口嗰啲台式奶茶對比,呢杯椰汁係港式的嘅驕傲啊!得閒喺旺角行街攰晒,一定要黎杯搞定三伏天嘅燥熱,清新一吓!🥥🍹無論你港乜料,一定要試吓,保証香滑得令味覺開心晒!
2023-09-09 268 浏览
間唔中就會抽起條根,好想飲椰汁😍!由細飲到大就係椰汁大王,雖然每次經過都覺得面門好似好唔乾淨🤣埋滿晒罐頭花奶,不過每次飲完都覺得一顆椰子心被滿足,真係好好飲🥰有三個size,分別係細大同埋樽裝🤤雖然老細好似好忙,但係我哋問佢邊個容量大啲,佢都答我哋樽裝容量最大😆再加上存放又方便啲,所以就買咗佢啦👍🏼見到啲椰汁製造過程,原桶椰漿再加花奶同埋加冰,打完第一次之後又會打多幾次,拎個樽上手仲有綿密嘅椰漿泡沫😍味道清甜而不膩🫶🏼仲有啲椰絲喺入面🤤好解渴!
樽裝椰汁

樽裝椰汁
2023-07-22 271 浏览
用普通话问老板,被老板教做人,祝生意兴隆。详细经过:跟老板说要大杯的,老板说你懂不懂,椰汁没有大小之分,我解释说要这种瓶装的,老板大声说那给30块给现金。态度之恶劣,脾气之凑,可见人品之一般,当然这不能代表香港,只能代表这家店的老板素质一般,建议内地人绕路走,免得受气。
用普通话问老板,被老板教做人,祝生意兴隆。
2023-05-16 317 浏览
平時就好鍾意飲椰汁,呢間椰汁舖嘅出品都幾香濃醇厚,有時仲會有少少沙冰嘅口感,不過呢個就要靠運氣啦。見到店員整嘅時候有加到淡奶,唔怪得知飲到會好香。感覺上飲椰汁要比飲台式手搖飲品要健康少少,所以如果你旺角都會選擇呢間黎飲
2023-04-28 219 浏览
非常差!尤其是照片里的男服务员 真的拉低我对香港这座城市的印象我只是拿手机想拍椰汁 然后他就不倒了 我说不能拍照吗 他说可以但就是不给我倒 非让我不拍照才肯倒 态度极其恶劣 一副看不起大陆人的嘴脸 还有味道真的 糖精味重 不如喝椰树牌椰奶 不像是鲜榨的味道 而且喝完就拉肚子 后面看到香港报道说是大肠杆菌超标
2023-04-26 155 浏览
話說早排食完泰國菜,對佢既椰子產品都念念不忘,所以今日出旺角食lunch,就將減肥既目標暫時丟掉,買一樽番屋企同老公share,店員仲提醒要3個小時內放雪櫃。即刻飲一啖試試味先,點知我飲飲下已經飲咗大半樽,因為真係好香甜,而且佢香而不膩,再搖一搖個樽底見到有小小啡色既椰子殼碎,證明佢真係新鮮榨

來旺角一定要做的一件事就是來喝一杯椰汁大王!特別是在天氣熱的時候,喝一杯真的太讚了這麼多年,椰汁大王依舊還是這麼好喝!不用少甜,他們家正常的冰度甜度真的調的剛剛好!一點也不會膩,很清爽!現在還可以加珍珠了,不過今天想喝經典的所以下次再加吧!
來旺角一定要做的一件事就是來喝一杯椰汁大王!
特別是在天氣熱的時候,喝一杯真的太讚了
這麼多年,椰汁大王依舊還是這麼好喝!
不用少甜,他們家正常的冰度甜度真的調的剛剛好!
一點也不會膩,很清爽!
現在還可以加珍珠了,不過今天想喝經典的所以下次再加吧!
2022-08-22 273 浏览
今天到旺角逛街想不到竟然有32度,非常熱,今天已經一路上吃吃喝喝玩玩,喝了很多飲料卻都十分的不解渴,剛好經過椰汁大王,突然想起從來沒喝過,而且一直都沒嘗試,我也是一直都很想試試到底是什麼味道,雖然香港沒有生產椰子,但香港卻有很多椰子料理,無論是做成糕點或是飲品,而椰汁大王把椰汁做成好似手搖飲料還可以加珍珠,是很多人心中想喝椰汁的好去處。今天點了👇👇👇⭐️椰汁第一次喝到椰汁大王,因為攤子上擺了很多黑白淡奶,以為會非常甜,但卻不會,甜度完全剛好,因為買的時候太心急了,一時忘了要加珍珠,不過有遺憾下次才會記得再來。
今天點了👇👇👇
⭐️椰汁
2022-05-11 221 浏览
一想飲椰汁... 第一時間就會諗起「椰汁大王」!😍😍😍呢間嘅椰汁係用新鮮嘅椰子... 加黑白淡奶同冰.. 新鮮搾成汁... 非常香濃幼滑可口! 😋😋😋 通常我都買支裝... 即飲或者返屋企慢慢歎! 每支$29... 雖然唔算平... 但勝在夠真材實料!👍👍👍
一想飲椰汁... 第一時間就會諗起「椰汁大王」!😍😍😍

外卖自取
这个是朋友的学姐推荐的,朋友来这附近的时候,就想尝试一下,我就被朋友拉去尝试一波,这家店是在旺角的一条小吃街,地方蛮好找的,我和朋友一人买了一杯椰子汁加的不同配料,本身因为是椰子汁,我还稍微有点抵触,毕竟我不喜欢椰子,可是喝了一口之后感觉实在是太好喝了。
2022-01-06
5 分钟 (外卖自取)
2022-01-13 166 浏览
為等阿仔放學,隨處在旺角閒逛。一邊找新鮮事,一邊找新鮮味。當然小不了一向也熱愛的本地鮮椰汁。濃度和椰味如往常一樣... 但明明要少甜,卻如正常般甜, 這太可惜了。買前明確肯定說甜度可調,但最後可能因怕麻煩,又可能不想在生意淡薄下只為了一次偶然的生意/客人去作任何本來可以實行的變化 ... 喂!當時只有我一人幫襯,不是更應細心和有空去處理飲料嗎?希望店家能反醒,改進態度和心情,往後不單把極好的椰味賣給客人,更會用心把飲料甜味至優,付合客人要求。咁先可以繼續使人回味無窮。

2021-04-19 293 浏览
位於登打士街既呢間椰汁大王係我幫襯最多既一次,因為地理位置十分近,有時係隔離食完啲小食頸渴都想飲返杯飲品解下渴~其實我最鍾意既係見住佢用啲鮮椰子,加冰同黑白淡奶用攪拌機攪均,呢方面真係見住佢整,感覺上比較無加咁多添加劑,心理比較健康啲😂同埋我最鍾意就係個姐姐會斟得好滿,絕對唔會呃你得半杯或者唔足料~今次就揀左細杯size($20),,味道一如以往既正,首先佢奶味足,呢樣係歸功於黑白淡奶,加埋佢無乜點加水,變相成杯椰奶真係足料,而味道飲落好純正,陣味唔會話好假好人工,呢樣都係我鍾意飲既原因。總結呢間既椰奶質素唔差,可以一試👍🏻

2021-04-17
$25 (其他)
2021-03-22 196 浏览
之前好好奇呢間椰汁大王點解可以專賣椰汁咁出名一直都覺得應該好好飲所以先咁受歡迎前排經過呢間見無乜人 就嗌左一杯細size試下🧉細杯椰汁都要$20 可能我太高期望 所以覺得好普通好似飲緊平時糖水舖食椰汁西米露個椰汁底既味道係喺屋企用椰漿都開到既椰汁味唔夠鮮又唔夠特別 但價錢又唔係賣得平我見其他人都有提過佢地係鮮榨 話店員係即開椰子🥥再加花奶去打但我嗰杯完全唔係呢回事🤔靜係見到佢係個壺度倒出黎可能最近少人 前一個又整多左所以仲有剩係度唔係鮮榨令到我有少少失望添
之前好好奇呢間椰汁大王點解可以專賣椰汁咁出名

靜係見到佢係個壺度倒出黎
可能最近少人 前一個又整多左所以仲有剩係度
唔係鮮榨令到我有少少失望添

2020-06-06 204 浏览
It has been a long time I didn’t come to Mong Kok~I love to try different snake in Mongkok, something spicy , something crispy. But one of the important thing is the drink. I hate that too sweet Taiwan milk shake or terrible Color special drink. That’s why I choose this shop for drink, I can see that is really come from a Real Coconut!!!!It’s a bit pricey but the quality is good and natural 😍