2024-09-27
今日喺觀塘嘅榮豐手工餃子店用餐,整體感受非常愉快。店內環境簡潔明亮,給人一種溫馨嘅感覺,適合朋友聚餐或者家人一齊嚟享受美食。我點咗個「3餸面」,包括韭菜水餃、雞肉同埋芥菜米線。首先,韭菜水餃真係好味,餃皮薄而有彈性,包住嘅餡料鮮嫩多汁,韭菜嘅香氣非常濃郁,讓人一口接一口。每一口都能感受到新鮮食材帶來嘅美味。接住嚟,雞肉嘅口感亦相當出色。雞肉經過精心醃製,味道入味,搭配一啲特製醬油,增添咗層次感。再加上搭配嘅米線,滑順同時吸附咗雞肉嘅汁,讓整碗米線更加美味。最後,芥菜米線就係一個清新嘅選擇,芥菜嘅清脆口感同米線嘅滑順形成咗絕妙嘅對比,令整體餐點更加豐富。整體而言,榮豐手工餃子店嘅食物質素高,價格合理,非常值得一試。如果你鍾意手工餃子或者希望喺觀塘搵到一個舒適嘅用餐場所,榮豐絕對係一個唔錯嘅選擇!