2024-10-14
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🦀 有大隻星洲蟹嘅抵食二人餐 @ 🌟 樂天經典 🌟.💁♀️ 圖片展示美食為:二人套餐B HKD 668- 黃金魚皮- 星州黑胡椒螃蟹- 沙拉排骨- 蝦味魚子蝦球炒飯- 招牌酸甘香茅凍- 清心丸綠豆爽- 檸檬薏米水- 無糖豆漿.🇸🇬 呢度呢個二人餐真係好抵食,有蟹,仲要份量同其他菜式嘅選擇都幾吸引。🐟 前菜揀咗「黃金魚皮」,作為新加坡最地道嘅小食當然要試下。金黃色嘅魚皮,炸得好香脆,加入鹹蛋黃,開胃之選。.🥩 熱炒就揀咗「沙拉排骨」,肉質鬆軟,大件厚身,再配上特製沙律醬汁,大滿足。.🦀 主角「星州黑胡椒螃蟹」,一斤左右嘅肉蟹,加上星州特色嘅黑胡椒調味,香辣鮮味,絕對令人大快朵頤。.🦐 主食揀咗「蝦味魚子蝦球炒飯」,蝦球彈牙,魚子鮮味,撈下蟹嘅黑胡椒汁都惹味。.🍵 甜品揀咗「招牌酸甘香茅凍」同「清心丸綠豆爽」。前者香茅凍好滑身,唔會太甜,又有啲酸酸嘅滋味,食落好清新。後者清爽解渴,暖胃得黎又清熱。.🍋 個套餐仲跟兩杯嘢飲,我哋揀咗「檸檬薏米水」同「無糖豆漿」,解膩一流,健康唔過甜,非常暖胃飲落好舒服。.😋 呢個套餐可以令妳一次過享受多款
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
- 招牌酸甘香茅凍
- 清心丸綠豆爽
- 檸檬薏米水
- 無糖豆漿
😋 呢個套餐可以令妳一次過享受多款食物,嘢食多元化,性價比高,值得一試。
.⠀
📍 大角咀海庭道18號奧海城2期UG樓UG09號舖