2007-09-02 14 浏览
我地有朋友生日再去食放題..d嘢食即寫即燒即煮..好新鮮...又大大碟...今次餐廳有生日禮物送之如...仲要有位侍應姐姐送我地一支清酒贈興去邊度搵喎....我地都係去開哩間店食開既....唔似人地講得咁差....我地要為橫須賀大平相反..
(非会员)
昨晚我地一行7人8:30pm入去食野,佢地安排左長枱比我地,我地見最入有張吉枱可以圍住傾偈,就想調入去坐,於是一位朋友好聲好氣問果位講廣東話唔正嘅waitress:"唔該,可唔可以轉入去坐?", 佢一句得埋黎:"唔得!"態度相當差劣,我地再問另一位waitress,佢答話要8位先可以坐果度,7人都要比8位錢就可以坐。終於果張枱吉左成晚,都唔肯比我地入去坐。另外,昨晚星期三其實唔算多人,眼見唔係爆晒人,但係我地茶壺無茶,開晒蓋咁,d女侍應明明眼見到都唔理,忍無可忍叫佢地勘茶先識得做。做日本食肆,唔係話有日本食物供應就得,唔該都跟得足d,學下人地d禮貌先serve客人啦!連基本要有嘅 禮貌都唔識,好悲哀!!

2007-08-18 1 浏览
今日一班朋友約我去食放題同我開生日Part,當我切完蛋糕之後,有位侍應姐姐送我一份生日禮物....好意外...冇諗過食放題既餐廳都有禮物送....多謝晒..我地一定會再去ga..
2007-08-07 2 浏览
第一次連續兩晚係同一間鋪食野...6/8食放題~刺身都ok~特別係劍魚刺身~炸豆腐都ok既~d壽司我覺得都ok~因為d飯唔會似其他鋪咁特登整到好大件~但我d fd覺得d飯太甜了~其他食物都有一定水準~所以百幾蚊都幾抵~要留意既係最好bk檯~如果唔係可能無位~放題時間分兩節:6:30-8:30pm or 8:30-10:30pm~7/8散叫~包括芝士火鍋,明太子pizza,牛肉拉麵~芝士火鍋的配料有冬菇,洋蔥,蝦,帶子同茄子~過得去啦~最好味係明太子pizza~可惜等咗超耐~等到我同d fd呆咁濟~我哋計過時~一個pizza要30mins先出到...每人消費$66~可能因為有芝士頂住~如果唔係咁既價錢應該食唔飽...
第一次連續兩晚係同一間鋪食野...

6/8
放題刺身都ok~特別係劍魚刺身~炸豆腐都ok既~d壽司我覺得都ok~因為d飯唔會似其他鋪咁特登整到好大件~但我d fd覺得d飯太甜了~其他食物都有一定水準~所以百幾蚊都幾抵~

7/8

2007-08-05 1 浏览
今日同朋友再去食放題..比我地發現加左價呀...點解呀...不過都可接受....因為嘢食多返d...嘢飲仲可另加$10位任飲汽水..另加$10位可轉梳打飲品..或另加$50位任飲啤酒....好彩我地醒目訂左位...如果唔係有排等haha
2007-07-26
最近同d friend去開tst 去o左呢間日本料理食$98 任食都覺得好掂,食料唔似有d自助餐平(但食物勁差)呢個價食d野真係好ok,好似串燒,我見佢呢間係即燒,真係好好味, 我地加埋每人叫1杯荔枝梳打(好飲), 埋單每人都係120左右,如果平日1-4真係超值,但係星期五同六係貴$20 ,但係我下次去都會訂位先,因為真係要企門口呆等先有位比.
2007-07-20 4 浏览
想食餐好D嘅,兼且有人提意食依間~ 裝修(唔算好特別,企企理理乾乾淨淨,不過細左d) 剌身(只有四款,都算新鮮)串燒(本人推介塩燒鯖魚,好香口)牛柳粒(一定要食,牛肉好嫩,鐵板上好香蒜片味)蟹籽炒飯(炒得好香好乾身,不過好大碟) 天婦羅(炸得幾好,不是太油,但係要等好長時間) 坐了2個半鐘,都沒有趕客走,都算吾錯。埋單時加埋一後都around一百一十蚊一位((抵!!)) 總結(好抵又好味,比起出面d放題食物出品好好多,地方大d會好d,一邊食一邊睇電視好有family feel,服務ok可能太忙,侍應四圍走未停過,忙都咁,11pm到我地走d侍應都會笑住同你say good bye叫你下次再來都算好ga啦~我會介紹比朋友再去食過)
想食餐好D嘅,兼且有人提意食依間~
裝修(唔算好特別,企企理理乾乾淨淨,不過細左d)
剌身(只有四款,都算新鮮)
串燒(本人推介塩燒鯖魚,好香口)
牛柳粒(一定要食,牛肉好嫩,鐵板上好香蒜片味)
蟹籽炒飯(炒得好香好乾身,不過好大碟)
天婦羅(炸得幾好,不是太油,但係要等好長時間)
坐了2個半鐘,都沒有趕客走,都算吾錯。
埋單時加埋一後都around一百一十蚊一位((抵!!))

2007-07-17 9 浏览
環境:有點擠擁, 加上電視的聲音, 有點家的溫暖服務:服務員有時候可能會站在一旁聊天, 不過有需要的時候很勤快食物:[刺身]只有4 款:三文魚,吞拿魚(真的很紅),甜蝦,八爪魚都算還算新鮮, 雖然八爪魚是薄切, 不過反而減少了飽胃感(讚)[壽司]都是大路的款式, 不過不會為了令人飽肚而刻意把飯量加大(讚)燒魚做的不錯, 特別是魚肚很清潔(讚,好多同類的食店都忽略了這小處)-串燒,雞亦都給搶光了,沒機會嘗-天婦羅,炸漿薄,不過離鍋前沒有用猛火迫油,減低了口感-台式腸很油膩, 都是油脂甚麼肉-任食的餐包一人一杯汔水/啤酒, 但不會主動送上(批)
環境:有點擠擁, 加上電視的聲音, 有點家的溫暖
食物:
[燒物]燒魚做的不錯, 特別是魚肚很清潔(讚,好多同類的食店都忽略了這小處)
[其他]
-串燒,雞亦都給搶光了,沒機會嘗
-天婦羅,炸漿薄,不過離鍋前沒有用猛火迫油,減低了口感
-台式腸很油膩, 都是油脂甚麼肉
-任食的餐包一人一杯汔水/啤酒, 但不會主動送上(批)
2007-07-16 13 浏览
食左好多好次放題,食日本野這裡唔錯。朋友介紹的,所以去試下... 6:30pm到,店內八成滿,間鋪好~ 樓面只有三個,好在都係熟手服務都算唔錯。要彈既就是柸茶,淡如水。嘢食方面三人至四人食會較抵。二人試的款式不多~壽司和手卷類~好新鮮,即寫即整,不過要等好耐~ 天婦羅折拼盤~熱辣辣醬汁好~ 串燒~都係即order即燒,台灣肉腸最正~ 不過燒爐油煙多左d~環境~都ok好有家庭feel,2人桌子偏細~ 服務員~加茶和上菜都很快,當把手卷上桌時,會提醒要先食。上鐵板怕會灼傷手都會定醒小心熱~ 是次消費,二人$216
食左好多好次放題,食日本野這裡唔錯。
朋友介紹的,所以去試下...
6:30pm到,店內八成滿,間鋪好~
樓面只有三個,好在都係熟手服務都算唔錯。
要彈既就是柸茶,淡如水。
嘢食方面三人至四人食會較抵。二人試的款式不多~
壽司和手卷類~好新鮮,即寫即整,不過要等好耐~
天婦羅折拼盤~熱辣辣醬汁好~
串燒~都係即order即燒,台灣肉腸最正~
不過燒爐油煙多左d~
環境~都ok好有家庭feel,2人桌子偏細~
是次消費,二人$216
$98任食的確唔貴, 但食物不算多, 基本上每樣都有食D, 除左主食, 即飯, 粉, 麵及烏冬…刺身得四款–三文魚/ 吞拿魚/ 八爪魚/ 甜蝦–都好鮮, 不過唔知點解D吞拿魚會紅到好似染色咁推介燒物塩燒鯖魚–燒到啱啱好, 唔會太乾, 皮脆好食鷄中翼–略嫌有點燶, 但味道不錯及入味台灣肉腸–就是台灣街邊小食的腸, 燒後片上, 好味和食炸高山蒜頭–較特別, 好香, 蒜味不算重, 外面有點脆天婦羅拼盤–有兩隻蝦, 南瓜, 茄子及蓮藕等, 外層粉不算厚, 但略縑蝦不夠鮮竹輪天婦羅–係炸獅子狗魚蛋, 幾得意吉列豬扒–不會乾爭爭, 皮脆肉嫩可以唔使試嘅有橫須賀燒餅–雖然上檯時熱辣辣好吸引, 但係其實係淋pat pat大蒜牛柳粒–牛柳無味道, 淡茂茂總括而言比起出面日式放題係抵食嘅, 食物水準都幾好, 但請注意條款–所餘下的食物, 將以每100克($10) 收費由於另有order飲料, 所以埋單每位$130.00

推介
燒物
塩燒鯖魚–燒到啱啱好, 唔會太乾, 皮脆好食
鷄中翼–略嫌有點燶, 但味道不錯及入味
台灣肉腸–就是台灣街邊小食的腸, 燒後片上, 好味

和食
炸高山蒜頭–較特別, 好香, 蒜味不算重, 外面有點脆
竹輪天婦羅–係炸獅子狗魚蛋, 幾得意
吉列豬扒–不會乾爭爭, 皮脆肉嫩

可以唔使試嘅有
大蒜牛柳粒–牛柳無味道, 淡茂茂

由於另有order飲料, 所以埋單每位$130.00
2007-06-10 5 浏览
今日同老友去食午餐老友話平時Lunch好多人大部份都係附近番工o既人反而星期六﹑日中午無咩人可以坐耐D去到計埋我地都係得2台客間鋪頭唔係好大不過就有幾多日本小擺設我叫左一個魚生飯配迷你拉面魚生有成四款咁多當然唔少得三文魚啦三文魚味道OK 吞拿魚就有些少渣其餘的唔太知道個名不過以$45價錢o黎講都算唔錯老友就叫左芝士拉面配迷你咖哩飯都好大碗湯底芝士味都幾濃咖哩飯都好好食呢度午餐份量都好多我同老友都食唔曬環境又適合傾計
今日同老友去食午餐
呢度午餐份量都好多
我同老友都食唔曬
環境又適合傾計
2007-06-05 2 浏览
上星期六同friends 去呢間日本料理食自助餐, 個感覺都ok, d waitress 服務幾好, 食物比我想像中好,魚生好新鮮, d 熱食種類都多,不過價錢加o左喇, 星期五& 六$118 日至四先係$98.00 但係係sat 食呢個價都平,下次有friend生日我都會考慮o黎呢間.
2007-05-22 1 浏览
$98 任食, 都算多野食同質素都幾好不過略為難搵囉,我同d fd 轉左好耐先入到去...唔係熟客就會唔識路...咁就唔係咁好囉叫做任食補返數啦,私人推介:魚生夠新鮮
$98 任食, 都算多野食同質素都幾好

不過略為難搵囉,我同d fd 轉左好耐先入到去...
唔係熟客就會唔識路...咁就唔係咁好囉
叫做任食補返數啦,私人推介:魚生夠新鮮

2007-05-16 9 浏览
我lunch好多時候都來食!!見到傳單有任食所以來食下!之前只係星期六.日先有任食,冇諗過而家星期一至日都有太好啦~今日放工之後我決定同男友試食一次! $98位真係比出面d任食平好多.仲要有野飲送! 地方就細左d,不過都唔會有好迫既感覺,野食都出得好快,但係d拉面炒飯份量就大左d,野食都幾新鮮即叫即燒,可能因為咁所以油煙多左d,你地要改善一下呀~
我lunch好多時候都來食!!見到傳單有任食所以來食下!
$98位真係比出面d任食平好多.仲要有野飲送!
2007-05-02 4 浏览
星期日, 同女朋友大約8pm 去食, $98/位放題, 開頭都好似好好咁, 點知...1. order 跟得好差, 我地叫左2次野食, 第一次, 黎少左好多野, 算la, reorder, 點知一等就等左半個鐘都冇野食, 其他大客(over 5 個人) d 食物就不停咁出. 所以就吹下個日本妹, 點知佢只係叫我等, 跟都冇跟到. 最後, 叫個中國人女仔先幫我跟下, 原來漏左單. 要我重新order 過, 真係不知所謂!!!!!2. 食物份量超細, 一份三文魚魚生竟然係平時元氣既1/4, 洗唔洗咁少家, 真係食十份都唔飽. 叫第二次又唔黎, 食放題都可以唔飽, 真係第一次!!!3. 地方超細, 個燒烤爐係正d 2 人位隔離, 抽風又唔好, 食完成身油煙味, 以後請我都唔會再去
星期日, 同女朋友大約8pm 去食,
$98/位放題, 開頭都好似好好咁, 點知...