2007-01-26 33 浏览
呢間麵包舖以集團形式經營,成日都有新鮮出爐包點。最鍾意食杏仁條($1.5)同拿破崙($2),十分鬆脆,價錢又平。其他迷你中式餅如老婆餅、蓮茸穌等都係$2個,好抵食。
2006-08-26 28 浏览
大合桃包($4.5)﹕麵包新鮮出爐,外層又薄又脆,上面佈滿一粒粒嘅芝麻,美味可口。內層軟熟,加埋d合桃粒粒,超好食。
2006-05-26 28 浏览
尋日....行過MK O個間櫻島...比佢既新出品葡撻吸引住!!!哈哈哈~因為自己不嬲都中意食...見佢岩岩出爐而且又抵食..就買左半打番屋企同家人分享!!!(之前都試過佢既蛋撻...好抵食...好好味)回家和家人立即試試..比發覺認真唔錯...!!!!!值得推介一下!!!!!!!!下次經過要試下佢其他出品先得....

下次經過要試下佢其他出品先得....
2006-04-01 19 浏览
接小表弟到打波,路經這兒。他被店裡香味吸引,建議(實為「扭計」)買件剛出爐的鬆糕。杯戟:三蚊個,有朱古力、核桃兩款。質地勁油,吃得整個咀巴油淋淋。味道香甜,頂部烤得奇脆。朱古力粒或核桃粒,只在頂部,糕身是plant。似乎下了相當泡打粉,彈性超强。沒牛油味,大概店家以其他食用油脂製作,故那麼便宜。好油膩,只吃了下脆脆的頂部便丟掉。
杯戟:三蚊個,有朱古力、核桃兩款。
好油膩,只吃了下脆脆的頂部便丟掉。
2006-02-14 23 浏览
又係蛋撻,咁o岩新鮮出爐,超熱.最熱係D蛋,熱到食唔入口,要好細啖咁食,而且甜度適中.蛋撻皮為酥皮,都算多層,好鬆化.蛋撻size較一般食到o既細,但好食就得啦.
2005-12-10 10 浏览
有時去旺角都會去買一大袋麵包回家俾大家做早餐. 佢地d菠蘿油係即叫即做, 我成日都見人買. 我就無試過, 買過佢地既菠蘿包都幾好味. 佢地d麵包價錢真係好平啦...係旺角區真係少有d麵包都ok架
2005-11-13 8 浏览
$3一中條抺茶瑞士卷, 蛋卷好鬆軟, 抺茶味亦好香, 真係又平又正!
2005-08-17 24 浏览
有一日路經肚餓買左d麵包同蛋撻...麵包同蛋撻都熱辣辣...好好食~~價錢又平,超低食! 酥皮蛋撻都好正,鬆化唔油~之後有frd生日...試下d蛋糕啦...都好正wor...我食過mango同cheese cake..mango $80-1lb, $200-3lbs...blue bur cheese $128-2lbs...你話係咪好抵喇...仲有d cheese cake唔係cafe好lau果d...口感好light!!!!女仔一定鍾意~~買麵包試下呢間...無介紹錯架~

買麵包試下呢間...無介紹錯架~

2004-12-14 39 浏览
路經美孚分店,見有食品剛出爐,遂光顧。購買了一枚蛋撻和三條杏仁酥條。食品: 1. 酥皮蛋撻($2/件),可選曲奇或千層酥皮撻底,點了酥皮。酥皮相當之有層次,層數算多。體積亦因為價錢較低而略細小,三啖便吃完。鮮奶蛋餡料甜度適中,質感尚可。 2. 杏仁酥條($1/條),味道跟賣相一樣的令人失望。千層酥皮的質感一般而已,著色不足,不是「黃金啡」,而是暗啞灰褐色,烤得相當之差,簡直係浪費了那片千層酥皮!評語:迄今,個人覺得「美x西餅」的杏仁酥條,質素之高,此店可謂望塵莫及!當真的「一分錢一分貨」?!
食品:
(非会员)
2004-09-30 14 浏览
呢間係旺角既櫻島麵包店成日都有新鮮出爐麵包,價錢又平,好低食!D蛋糕都唔錯,我最鍾意就係佢既芒果蛋糕,一磅都好似係八十蚊左右.除左D麵包蛋糕平靚正外,店員服務都唔錯,仲有個後生靚女.上果排下午茶時段,我仲成日行過去幫襯,不過,依家好耐都見唔到佢.應該係無做.不過,芒果pancake 就麻麻...好少芒果肉.

不過,芒果pancake 就麻麻...好少芒果肉.
2004-09-07 30 浏览
呢間麵包店都有提子士干賣. 無論外型同味道都十足十大班o既提子士干, 不過價錢就平d. 如果無記錯, 好似係$2.5或者$3. 附近廣華醫院o既姑娘成日都黎呢間麵包舖幫襯, 可想而知質素唔知嫁!
2004-09-05 15 浏览
呢間麵包舖雖以鹿兒島的一個地方名命名,但非有任何日式的東西賣,有的盡是港式麵包西餅。可取之處是亦是自家設置麵包工場,所以好多麵包都新鮮熱辣。好多時行過都會幫襯的,就是酥皮蛋撻,2蚊個,流量快所以幾時都熱辣辣。酥皮不算多層,但幾鬆化亦不算油膩,底部焗透,不會有一層油皮在底,好抵食。如果見出爐的話,果度的蛋糕仔都好食的。
如果見出爐的話,果度的蛋糕仔都好食的。