2024-04-21 129 浏览
買了一杯珍珠奶茶但係D珍珠咁嘅色?D珍珠仲要好似粉碎咁佢D珍珠係未煮熟定係隔夜?😰😰😨🤔😱白色好似變壞左嘅仲多過正常嘅黑色~😰😱成件事好恐怖囉!!!冇下次!!!!之前買這間歇腳亭都唔係咁嘅
買了一杯珍珠奶茶
但係D珍珠咁嘅色?

D珍珠仲要好似粉碎咁
佢D珍珠係未煮熟定係隔夜?😰😰😨🤔😱
白色好似變壞左嘅仲多過正常嘅黑色~😰😱

成件事好恐怖囉!!!
冇下次!!!!

之前買這間歇腳亭都唔係咁嘅
外卖自取
厚黑糖珍珠鮮奶加濃乳霜 $30放工經過,諗起上次喺另一分店飲過冇cream版幾好飲,於是今次試吓叫有cream的飲飲😚神奇嘅事嚟啦🧐落單俾錢找錢,都未將啲錢放得切落銀包,杯野已經放咗喺我面前,找錢到比杯野俾我只不過係10幾秒左右,真係可以沖得咁快😳😳😳???變魔術嗎😧睇下d cream已經不成形,真心覺得杯野已經放咗一陣,個人認為係一早沖好咗😟係上手唔要?落錯單沖錯咗?講返味道,可能係有cream嘅關係,味道比較淡,如果當佢係普通的珍珠奶茶,味道還可以。但黑糖係呢杯飲品嘅重點,可惜完全冇黑糖味,比起上次飲真係比較失色😢

厚黑糖珍珠鮮奶加濃乳霜 $30
2020-01-03
2019-08-13 425 浏览
天氣實在太熱,經過歇腳亭就買了一杯綠茶益力多($24)經驗所得綠茶益力多比較甜,但多喝有冰的東西對身體也不太好,所以我點了去冰小糖,這個甜度對我來說剛剛好,綠茶味不算太濃,主要是喝益力多味,雖然綠茶益力多我最推薦清玉,但歇腳亭的綠茶益力多還不錯喝!

天氣實在太熱,
經過歇腳亭就買了一杯綠茶益力多($24)
經驗所得綠茶益力多比較甜,
但多喝有冰的東西對身體也不太好,
所以我點了去冰小糖,
這個甜度對我來說剛剛好,
綠茶味不算太濃,
主要是喝益力多味,
雖然綠茶益力多我最推薦清玉,
但歇腳亭的綠茶益力多還不錯喝!
2019-06-29 344 浏览
這次來到買飲品 意想不到仍然存在😂來到的時候沒有人 所以不用等直接下單想了很久終於想到買什麼飲品想點去冰但店員說只能少冰 那就少冰吧~到了取飲品的時間發現 根本沒有少冰突然有被騙的感覺 那就不要跟客人就可少冰·芝士莓莓 HKD$26這杯是正常甜度 飲下去感覺比較酸芝士少少咸 攪拌後飲品好一點沒有這樣酸·草莓歐蕾 HKD$26賣相挻不錯的飲品 味道少少甜但不會太假底下還有少少的草莓果肉 不過有點酸·樂活水果茶 HKD$26點了微糖 但味道仍然很甜是店員忘記了嗎?這杯水果茶沒有水果🤔令人有點失望的感覺

這次來到買飲品 意想不到仍然存在😂
來到的時候沒有人 所以不用等直接下單

想了很久終於想到買什麼飲品
想點去冰但店員說只能少冰 那就少冰吧~

到了取飲品的時間發現 根本沒有少冰[流泪]

·草莓歐蕾 HKD$26

賣相挻不錯的飲品 味道少少甜但不會太假
底下還有少少的草莓果肉 不過有點酸[笑哭]

·樂活水果茶 HKD$26

點了微糖 但味道仍然很甜[笑哭]是店員忘記了嗎?
這杯水果茶沒有水果🤔令人有點失望的感覺

2019-06-21
2019-05-25 250 浏览
珍珠烏龍奶茶就算要無糖都唔會好淡,仲會有茶味啲珍珠好少。。次次飲晒啲珍珠都仲有好多奶茶大四喜芒果雪沙好甜,不過芒果味都幾濃,啲啫喱都唔係好甜,杯嘢整體都好好飲,只係甜左啲綠茶益力多好難飲勁淡,冇益力多味
珍珠烏龍奶茶
就算要無糖都唔會好淡,仲會有茶味
啲珍珠好少。。
次次飲晒啲珍珠都仲有好多奶茶
大四喜芒果雪沙
綠茶益力多
好難飲
勁淡,冇益力多味
2019-01-13 356 浏览
啱啱同朋友喺元朗食完飯,下1秒佢哋就話不如去食糖水喇,我當堂打咗突, 心諗你班人唔係啊嘛啱啱先食飽,隔1秒就話去食糖水,你哋以為自己係牛咩?有四個胃?咁當然我又淆底唔夠膽話佢哋啦,唯有死死地合埋個口跟佢哋行呀,行到黎新b仔呢頭,我呢班牛朋友又話唔食糖水,話去掃小食喎。就小食又點可以冇杯茶係手啊,佢哋就話去飲呢間歇腳亭,見佢人都唔太多,唔使點排隊,咁我就叫咗呢杯全家QQ,入邊呢就有仙草啦,大小珍珠,布丁,仲有椰果同紅豆添,總共有六款配料,所以叫做全家喎。
2018-11-06
$25 (宵夜)
從未飲過咁難飲嘅黑糖珍珠,仲要好冇誠意!冇晒黑糖又唔出聲,一飲落口完全冇黑糖味!同佢講話加番啲啦,點知佢話已經刮晒俾你,一係比糖漿你⋯ 平時唔多寫食評都忍唔住要負評一下!
平時唔多寫食評都忍唔住要負評一下!
又新街出名多宵夜,食完都成十一點,仲會唔會有機會飲返杯珍珠奶茶過下口癮?Sharetea!成排珍珠奶茶鋪,佢收最夜,十一點幾都仲買到。嗌左清新啲嘅甜蜜乳霜芒果綠同蜂蜜冰茶。甜蜜乳霜我下次都係不了,冇乜味,只係一層少少甜嘅奶泡,好似冇飲過野咁。因為啲乳霜唔爭氣,飲到一大半都冇心機飲神奇地杯芒果綠入面有啲芒果粒粒唔知真芒定假芒黎呢?!蜂蜜冰茶即係蜂蜜綠茶加好多冰,不過留意返,佢係面係有蘆薈的!記得少甜或微甜,因為少甜都好甜

成排珍珠奶茶鋪,佢收最夜,十一點幾都仲買到。

嗌左清新啲嘅甜蜜乳霜芒果綠同蜂蜜冰茶。

因為啲乳霜唔爭氣,飲到一大半都冇心機飲

神奇地杯芒果綠入面有啲芒果粒粒
唔知真芒定假芒黎呢?!

2018-05-22 261 浏览
天氣實在太熱,媽媽只逛了一個多小時已嚷著口渴,要喝點冰的。她問我喝那一間好,我斬釘截鐵說不要喝貢茶,真的難喝死,反而可以試一試隔離的歇腳亭。媽媽覺得沙冰夠冰涼,所以點上一杯芋香布丁雪沙。店員問要加珍珠嗎,媽媽都不加配,本身已經有布甸嘛,加珍珠豈不會更飽? 芋香布丁雪沙過於死甜,我們都忘了微甜,芋頭當然是調味劑,不是新鮮芋頭。不過沙冰勝在夠細滑,入口透心涼,布丁彈牙,絲絲蛋香頗不賴。歇腳亭整體都比貢茶好,至少可以喝得進口,不用馬上掉棄。

芋香布丁雪沙

2018-04-06 240 浏览
今日收工諗住照常去LiHo買芝士茶飲但冇開門,所以就諗住試下新開揭腳亭既芝士茶,叫咗一杯芝士鐵觀音。好既係唔洗等,呢頭俾完錢就即刻遞杯嘢飲出嚟。一飲先知完全中伏!鐵觀音完全冇茶味只有十級甜度都算, 果層芝士不單止唔滑仲全部都係一粒一粒嘅粉,未飲過咁難飲既野!30蚊一杯飲兩啖已經頂吾順要掉左佢。好失望。
2018-02-18 459 浏览
#手感芋頭鮮奶 $28📌比佢個名呃左 原來係沙冰黎 d冰仲要唔夠細粒 每啖飲落去都勁凍😖 但新鮮芋頭係好味嘅👍🏻#台灣燒仙草 $30 (配料:芋圓/地瓜圓/蜜地瓜/珍珠/紅豆)📌掛住台灣嘅芋圓 見有得食就試下啦 一杯有好多款 但芋圓分量極小😭 完全滿足唔到仙草好多 食到最底有d甜 可能係d紅豆太甜 試下黎講都可以嘅-byT: 6.5/10
#手感芋頭鮮奶 $28

📌掛住台灣嘅芋圓 見有得食就試下啦