2024-10-20 28 浏览
以前喺大埔返工💼,收工成日嚟飲返杯珍珠奶綠🧋~今日經過附近食晚飯,見到佢新出咗兩款勁靚嘅甜品😍😍!少女心嘅粉紅色夢幻花漾QQ杯有花茶水晶啵啵🌸~食起嚟有啲玫瑰香,仲有啲花茶凍同蘆薈🪴~而淺啡色嘅晶鑽粉粿QQ杯就有冬瓜茶水晶啵啵🫖~仲有水晶凍同埋粉粿QQ~呢兩杯甜品都勁igable📷~我一拎到上手,旁邊嘅小妹妹都忍唔住流露出艷羨嘅眼神🥺~鍾意食彈牙甜品嘅朋友😋~呢兩款水晶啵啵有樣有食力💗,記得唔好錯過!Klook 3%優惠碼: HELENCKLOOK
以前喺大埔返工💼,收工成日嚟飲返杯珍珠奶綠🧋~
今日經過附近食晚飯,見到佢新出咗兩款勁靚嘅甜品😍😍!

少女心嘅粉紅色夢幻花漾QQ杯有花茶水晶啵啵🌸~
食起嚟有啲玫瑰香,仲有啲花茶凍同蘆薈🪴~
紅色夢幻花漾QQ杯

而淺啡色嘅晶鑽粉粿QQ杯就有冬瓜茶水晶啵啵🫖~
仲有水晶凍同埋粉粿QQ~
晶鑽粉粿QQ杯

呢兩杯甜品都勁igable📷~
我一拎到上手,旁邊嘅小妹妹都忍唔住流露出艷羨嘅眼神🥺~

鍾意食彈牙甜品嘅朋友😋~
呢兩款水晶啵啵有樣有食力💗,記得唔好錯過!

Klook 3%優惠碼: HELENCKLOOK
2024-10-14
晶鑽粉粿QQ杯
2023-08-16 175 浏览
夜晚同屋企食飯,食飯前買返杯楊枝甘露。🍹🥭呢一杯好似之前夏天都冇見過,應該係新出嘅睇個賣相都OK,比想像中好飲,都食到好煙韌嘅西米,好香芒果味,不過飲到最後就有少少淡。
夜晚同屋企食飯,食飯前買返杯楊枝甘露。

,都食到好煙韌嘅西米,好香芒果味,不過飲到最後就有少少淡。
2020-11-04 975 浏览
台式的手搖飲料,無論在台灣、香港,甚至在已經興起飲這玩意的國家與地區來說,是一個非常方便的飲品。以香港為例,當我們開車出門,甚至是行街行商場,總會遇到一間台式飲品店,買返杯台茶,隨走隨飲。是次,人在大埔而又沒有需要入大埔墟。本以為會同一杯珍珠奶茶無緣,但太太突然記起,近賽馬會診所那頭一有間,於是我就開車入大埔舊墟,而就在路邊,我就看見可愛的《歇腳亭》了。我就把車泊在店前,買奶茶。這次只要了一杯珍珠奶茶。可能是老闆在場,店員都非常之落力去服務每一位街坊。我的一杯奶茶,茶色雖是普通,但飲落口,茶味同奶茶絕對是一個 balance。而且,粉圓給得夠多,感覺就是份外的開心。因為,飲珍珠奶茶既目的,其實就是想要多一點粉圓,邊飲邊咬下而已。幾好,幾快手的一間珍珠奶茶店。最開心的地方就是可以把車泊門口,即買即取即開車走。

$20 (其他)
2020-02-08 512 浏览
一般人喝台式飲品,都會選擇珍珠奶茶,但我每一次來的時候,都會選擇學黑糖珍珠鮮奶,因為實在太好飲了,前提係如果你唔怕肥的話,黑糖珍珠的味道,擁有非常濃厚的黑糖味,絕不虛假。
2018-06-07 1066 浏览
夏天熱辣辣最想飲清涼野,成行成市嘅台式飲品店百花齊放,今日行去太和火車站,經過歇腳亭買杯珍珠奶茶。落單叫左杯最熱賣嘅珍珠奶茶等左足足20分鐘先有得攞,不說其受歡迎程度有如深圳喜茶,要等20分鐘,如果真係咁受歡迎都值得等嘅,不過點解要等咁耐,原來係因為有朋友光顧(舊職員),除了要先幫朋友整,還有全店職員不忙同朋友聚舊,令落單,出單,出飲品次序大亂,令先買應先享受嘅客人要等十五二十分鐘。遇到朋友閒聊其實無可厚非,亦不能阻止,但是飲食業員工應該要尊重自己工作,尊重顧客。

2018-05-26
20 分钟 (外卖自取)
$20 (其他)
2018-01-20 792 浏览
約了閨蜜新居,佢先車我哋一齊去到大埔墟附近買外賣,先去呢間買台式飲品,去到門面好細,一貫紅黑招牌,只有一個櫃檯,一個叔叔看店,店內外全部係餐牌,台式飲料選擇好多,花多眼亂!我哋先落單,之後買好其他野再返來攞,返到叔叔剛好包緊,佢仲好好,知我要影相就停手等我影埋先袋!仙草凍奶茶($18)獨立封口,唔會倒瀉,涼粉滑溜爽口,叫了3分甜,奶茶茶味幾香滑,3分甜所以仲飲到茶甘味!好味!手感芋頭鮮奶($28)閨蜜飲衛生方便,又好味,配料選擇多!又可以揀甜度,大愛台式飲品

手感芋頭鮮奶($28)閨蜜飲

衛生方便,又好味,配料選擇多!又可以揀甜度,大愛台式飲品
2017-07-25
2018-01-02 530 浏览
唔使$20一杯珍珠奶茶,要求唔會太多啦!店員服務都OK!比完錢排隊都要等5-10分鐘,通常去大埔踩單車,我都會黎呢度買奶茶飲。因為單車可以泊係前邊望住,企喺度飲完先走又得。款式真係花多眼亂,有人揀咗淺紫色嘅芋香珍珠,甜到不得了,真係得個甜字,甜到飲唔出係乜嘢味道,不過反而咁樣佢話啲珍珠甜甜地幾好味,又有咬口。珍珠奶茶啲味就唔夠茶味,亦都係太多奶,我明明已經講咗少甜,不過最後變咗小冰,甜到來自台灣,算係不錯。
唔使$20一杯珍珠奶茶,要求唔會太多啦!

來自台灣,算係不錯。
2017-08-29 389 浏览
細細個開始就係奶茶精,日日都想飲杯奶茶,有時買唔到茶記奶茶就會買台式奶茶!成日未飲過奶茶,奶茶癮起去左歇腳亭買仙茶凍奶茶!可以選擇甜度,我不愛太甜,當然選左微糖,加埋小小涼粉甜度剛剛好!我更喜愛仙茶多過珍珠🤣大大杯$18最近加左價,係消暑同頂奶茶癮的選擇!另外值得抵讚的係這間店的職員及老細服務良好,係另人繼續想光顧的另一個原因!平時有好多學生起到買,今日好彩唔需要等好耐!lucky 😆😆😆😆

我更喜愛仙茶多過珍珠🤣

大大杯$18最近加左價,係消暑同頂奶茶癮的選擇!
2017-03-30 413 浏览
今日天氣悶熱,行過歇腳亭買咗杯細嘅珍珠奶茶飲,雖然加多兩蚊有杯大,但一個人真係飲唔晒,唔想浪費,我要左3分甜、少冰同混珠!我覺得3分甜啱啱好,唔會太過甜,同埋我好鍾意珍珠同奶茶一齊嘅感覺,滑嘟嘟的,真係好鍾意飲!
2016-11-08 387 浏览
食完脆卜卜天婦羅..想飲D野降降溫 行行下見到歇腳亭既BANNER..新出既幻彩飲品好似好吸引 買左「星河鳯梨冰」同「海洋青檸水晶」 搖兩搖就有好靚既漸變效果.. 真係好靚呀!!!!! 「海洋青檸水晶」好FRESH味道不錯.. 但酸左少少..又酸又冰..成個人醒唒XD 「星河鳯梨冰」甜左少少.. 貪得意而買.. 一次就夠
食完脆卜卜天婦羅..

想飲D野降降溫 行行下見到歇腳亭既BANNER..

搖兩搖就有好靚既漸變效果.. 真係好靚呀!!!!!

「星河鳯梨冰」甜左少少..
貪得意而買.. 一次就夠
2016-10-30
5 分钟 (外卖自取)
2016-11-04 249 浏览
歇腳亭款式多多 揀都揀有排 朱古力奶茶?普通珍珠奶茶?不如試下新既花茶 漸變式 超fancy 但真係貴d既 排隊時間都唔長既 都係等五分鐘就可以 芋頭奶其實都not bad 可試!
5 分钟 (外卖自取)
2013-01-14 133 浏览
飲品對辨,價錢相宜。飲品足料,綠茶益力多倒足三支益力多落去。另外,最欣賞係兩位老闆非常敬業樂業。兩位永遠滿臉笑容,態度一流,勁Nice。人客叫熱飲,老闆會主動問陣間飲(整熱D)定即刻飲(無咁燙)。有次鋪頭無哂益力多,老闆即刻去隔離便利店買。又有次想加布丁,老闆有錢唔賺,主動同我講加左會無咁好飲。老闆沖得有心,人客飲得開心。
飲品對辨,價錢相宜。
飲品足料,綠茶益力多倒足三支益力多落去。

另外,最欣賞係兩位老闆非常敬業樂業。
兩位永遠滿臉笑容,態度一流,勁Nice。
有次鋪頭無哂益力多,老闆即刻去隔離便利店買。
又有次想加布丁,老闆有錢唔賺,主動同我講加左會無咁好飲。

老闆沖得有心,人客飲得開心。