餐厅: 沙嗲王 (黃金廣場)
资讯:
条款及细则:

詳情可瀏覽:http://www.foodwisehk.gov.hk/zh-hk/food-wise-Eateries.php

2018-06-30 311 浏览
昨日happy Friday,森仔同大學同學久違的brother talk.雖然人少少,但內容的更深入😂2條仔都係搵個地方食下傾下計。甘就去左幾方便的沙嗲王,順便用埋d現金券。2張券夾埋都有32蚊😂😂🤗講反銅鑼灣間沙嗲王先。環境方面,還好,坐得都舒服😌。不過枱同枱太近,有d嘈。另外,對比之前二期舊店果邊,真係迫左好多同少左好多位😭😭好掛住以前果到,又唔會趕你走,又更舒服。食物方面,質素係維持到,但係價錢就不知不覺貴左唔少。果日森仔試左平時少叫既蕃茄芝士厚切豬扒焗飯。蕃茄醬味道係濃既,但唔係好喜歡的那一種,另外表面上係好多芝士,但芝士味亦不濃烈。整個焗飯係正常質素,但對比大家樂的一。 哥焗豬飯,個人覺得一哥更佳!而朋友叫左白咖哩豬扒湯粉。佢話好正路,白咖哩湯底好惹心,好夾粉絲。而豬扒係炸得幾好食,外脆內軟的。最重要用埋現金券,每人57蚊就埋單!算係甘,不過下次我可能會選擇大家樂😆😆😆一係就食貴少少,食西餐廳🍴
雖然人少少,但內容的更深入😂
2條仔都係搵個地方食下傾下計。
甘就去左幾方便的沙嗲王,順便用埋d現金券。
2張券夾埋都有32蚊😂😂🤗

講反銅鑼灣間沙嗲王先。
環境方面,還好,坐得都舒服😌。
不過枱同枱太近,有d嘈。

食物方面,質素係維持到,但係價錢就不知不覺貴左唔少。

2018-06-17 327 浏览
同事們又聚餐,今日有位同事last day,向外發展,最後聚在一起排隊等位超多人啦,要齊人才俾入座這個餐變靚左,款色好吸引,豬扒酥脆可口換左烏冬都好食,爽口彈牙豬軟骨食落好香好好味,軟骨可口加埋流心蛋燒雞扒,好肥美,肉質鮮甜,荷包蛋超好吃附送普通飲品

走廊

排隊等位
超多人啦,要齊人才俾入座

白咖哩豬扒飯

這個餐變靚左,款色好吸引,豬扒酥脆可口

豬扒烏冬

換左烏冬都好食,爽口彈牙

豬軟骨飯

豬軟骨食落好香好好味,軟骨可口
加埋流心蛋

燒雞扒荷包蛋飯

燒雞扒,好肥美,肉質鮮甜,荷包蛋超好吃

附送普通飲品
2018-06-15
走廊
白咖哩豬扒飯
豬扒烏冬
豬軟骨飯
燒雞扒荷包蛋飯
2018-06-04 245 浏览
今晚同男朋友行到攰攰地,去沙嗲王食個晚餐,叫左我鐘意泡菜石頭窩飯,酸酸辣辣好餸飯,同白咖哩飯,夠曬惹味,再叫多兩個小食,個炸魚薯條就麻麻地,可能凍左,而個魷魚仔就超香口!
2018-04-25
2018-06-02 236 浏览
原本念住普通嘆個下午茶,但望到餐牌有d選擇困難,好似乜都想食其實都成2 年冇食,今次食反有surprise 係 叫左即煎雞排加烏冬,念住都普通熱雞排,點知原來分開上,而且雞排係熱辣辣有聲鐡板上,側邊仲有配菜,咬落雞皮夠脆。正!再食埋個烏冬。

2018-05-25
2018-06-01 280 浏览
四人同行去沙嗲王食下午茶諗緊輕量版同普通版有咩分別,一個人叫輕量、一個人叫普通,出來分別係輕量比普通的少一塊豬扒,飯量是一樣。但輕量跟一個小食,叫了炸蝦棒!白咖哩真係好香,豬扒又淋又入味包杯野飲另加一都要$60下午茶抵唔抵就見仁見智喇
四人同行去沙嗲王食下午茶
白咖哩真係好香,豬扒又淋又入味
包杯野飲另加一都要$60
下午茶抵唔抵就見仁見智喇
2018-04-27 350 浏览
以前返學年代成日都食嘅沙嗲王,今次再食返久違了嘅白咖哩豬排飯,都係一樣咁好味,只係而家轉左做珍珠米,另外脆蝦棒都係好似之前一樣咁脆!仲有食滿20蚊送2蚊呢個優惠可以留返下次用,真係好抵
2018-04-27
2018-04-05 425 浏览
ABC下午茶自由選,A選了輕量肉醬溫泉蛋飯,B選了蒜蓉牛油雞翼,C選了熱檸檸水。飯我覺得煮得太軟,不用咬就可以吞下去,另外肉醬如果可以再酸多一點點會更好配飯。 蒜蓉牛油雞翼沒什麼蒜蓉牛油味,但炸得很香脆,總括來說,一般。

由中學到而家就成日食銅鑼灣沙嗲王,不過呢間裝修完就第一次食,裝修完環境唔錯,坐得幾舒服!而且開得耐左,個次去到夜晚10點幾都有得入座,就立即衝過去!呢到招牌菜當然係白咖哩汁豬扒,兩樣mix&match真係十分正!我地仲叫左個芝士帆立貝,雖然帆立貝係好細隻,不過對於我呢個十分鍾意cheese嘅,簡直就係正到爆!!之後,仲有個雞脾薯菜,個雞脾整得幾好食,同埋啲肉好滑好嫩,配埋脆卜卜嘅薯條,亦都係必食!個二人set仲好體貼咁送埋甜品,我就梗係揀Haagen Dazs雪糕啦,因為真係好好食!
2018-02-18
2018-03-09 452 浏览
本身諗住食下午餐,抵啲有set,點知岩岩遲左少少,唯有散叫晚餐。見有幾款新野,所以就叫左一個吉列豬試試,另一個就平時都有嘅黑椒雞扒。首先個吉列豬好好食,外皮薄唔算好油膩,肉厚切,肉質軟熟,好多肉汁,仲係半粉紅色,質素非常有驚喜,同出面吉列豬專門店百幾二百蚊一客有得比,我都有啲驚奇點解呢到會食到咁嘅吉豬。另一碟黑椒雞扒就同平時一樣水準,都唔錯嘅,外皮好脆,雞肉係滑嫩。不過今次碗麵就有少少硬,女朋友就唔太喜歡,我就冇乜所謂,始終呢樣每人口味唔同。但總括黎講其實以沙嗲王嘅質素咁嘅價錢,真係物超所值。
2018-02-27 517 浏览
自從沙嗲王係銅鑼灣一期廣場搬左去黃金廣場之後,都差不多成年冇食過佢。今日係銅鑼灣出duty順便約舊同事去黃金廣場食午餐!餐廳位置都幾多,不過人亦多,等位都等左4、5個字。午市套餐餐牌就冇乜點變,都係以往嘅飯麵套餐。我叫左招牌白咖喱香茅豬扒飯,唔食都唔知而家轉左咁擺,記得之前豬扒同白咖喱係裝埋一兜,分開擺都幾好,唔洗浸住!不過比較失望嘅就係個香茅豬扒!豬扒份糧比以前少,又薄身左,炸完都幾乾,如果唔點白咖喱汁都幾難送飯!老實講今次再食真係有少少失望希望下次會有改善。

老實講今次再食真係有少少失望
希望下次會有改善。
2018-02-15 416 浏览
今日一行4人去沙爹王食個飯聚會。叫咗兩個飯:沙爹豬扒飯同埋白咖哩豬扒飯,仲有小食:椒鹽雞軟骨、芝士焗年糕、避風塘鮮魷皇子沙爹王嘅沙爹豬扒飯真係必點之一,因為佢個沙爹汁真係冇得彈,好香花生醬味,豬扒都好淋呢度嘅白咖哩都好出名,係招牌之一,多數都係配飯,白咖哩汁唔會好辣,撈飯點豬扒都好夾芝士焗年糕芝士味濃,年糕都彈牙避風塘鮮魷皇子炸得好香口,上面嘅香料好香辣,好鍾意個蒜,但對於一d朋友黎講可能辣咗d。椒鹽雞軟骨:及格,加咗檸檬汁之後幾好食
芝士焗年糕芝士味濃,年糕都彈牙
椒鹽雞軟骨:及格,加咗檸檬汁之後幾好食

2018-02-09 298 浏览
呢間沙嗲王分店好大好多位,上次去食唔使等位就有得入去~餐牌食物種類好多,揀咗好耐xdxd 最後嗌咗一個鮮茄芝士焗厚切豬排飯、白咖喱香茅豬排飯、一杯芒果沙冰。首先講豬排飯,塊豬排真係好大塊,咬落好淋,個飯炒得好好味!!!佢嘅招牌白咖喱飯都唔遜色,咖喱好濃好香!!!不過個人唔太中意辣,中意甜甜地嘅咖喱,如果唔食辣就唔建議嗌呢個~ 杯芒果沙冰唔會太甜,好中意佢d西米,唔會一舊舊,粒粒分明,又有咬口~最後會根據消費比coupon,可以下次用,真係好抵食!!!
呢間沙嗲王分店好大好多位,上次去食唔使等位就有得入去~

最後會根據消費比coupon,可以下次用,真係好抵食!!!
2018-02-04 315 浏览
係銅鑼灣既街頭上諗要食乜,話難唔難,始終周街都係野食,話易又唔易,都係因為太多選擇唔知點揀好,諗冇可諗下,食沙嗲王啦。環境:我地3個人坐4人既卡位,肯定唔會迫,同埋呢度既裝修佈置都幾靚。服務:雖然星期六既晚上好多人,侍應都好忙,但佢地既態度都幾殷勤,唔會因為多人以迫你快快脆落好單咁。衛生:衛生情況都還可以,不過食食下聞到消毒藥水既味,望一望原來係做緊清潔,邊食邊清潔感官唔係咁好。味道:蒜香牛油雞翼好香蒜味,炸得好香脆,但味道偏鹹。奶油津白上菜時有d意外,估唔到咁細碟,但有配上津白既best friend 鹹肉,都幾入味。Pizza夠晒迷你,不過都好,因為唔好味,食落酸酸地,所以細d仲好唔使浪費。XO醬炒蘿白糕略嫌炒得太lon,但其實味道都幾唔錯,少少辣又唔會太鹹,好野味。要推介下呢杯菠蘿碧海,一開始見佢藍色咁棧鬼諗住試下佢,點知一試愛上,由話梅帶出既甜味有別於一般梳打既死甜,再加上basil seed個口感非常新鮮!抵食:二百幾蚊食既野大部分都好普通,但考慮到呢度係銅鑼灣,所以都算抵食既。

味道:蒜香牛油雞翼好香蒜味,炸得好香脆,但味道偏鹹。

2018-01-20 325 浏览
星期五晚放工去到銅鑼灣,站著如留羅都唔知做咩好周圍望下,見到沙嗲王,心中就有答案了想不到8:30還要等一陣位不想思考的我,很想就點了必吃的白咖哩豬扒飯女友叫了巨比飯秘制咖哩汁唔好食,都係白咖哩最正
星期五晚放工
去到銅鑼灣,站著如留羅
都唔知做咩好
周圍望下,見到沙嗲王,心中就有答案了
想不到8:30還要等一陣位
不想思考的我,很想就點了必吃的白咖哩豬扒飯
女友叫了巨比飯
秘制咖哩汁唔好食,都係白咖哩最正
2018-01-18 266 浏览
以銅鑼灣區, 有裝修得來, 坐得舒服, 約$100 spending per head. 都算唔錯。脾雖然是煎過, 但肉十分juicy, good, 脾的份量也足夠。汁: 在白咖喱, 沙嗲汁, 秘制咖喱中, 點選了''秘制叻喱'' 極失望, 冇辣味, 只有椰香味, 再以半價order 了一杯士多啤梨雪香, 好唔掂, 比其他台灣飲品店賣的雪香, 甜很多, 士多啤梨的酸味亦欠奉 (如果有下次, 會order 朱古力雪香, 相信朱古力會穩陣)
鐵板脾
士多啤梨雪香