位於深水埗既韓國餐廳 細細間裡面應該得10個位左右🕺🏻我同朋友星期六中午去 排左大概十分鐘左右啦👀我哋兩個人叫左個二人餐 埋單夾埋都係$228 兩個人👥而且份量都大 我哋兩個都超級飽🌞個人覺得超級抵食 性價比好高✅原味煎雞蛋捲呢個蛋捲裡面係滿滿的芝士😉 好邪惡 用左mozerella👍🏻熱辣辣既時候有拉絲效果蛋都好滑 唔會過熟✅厚切五花腩芝士泡菜拉麵🍜呢個五花腩好淋 絕對唔會太肥🥹應該有輕輕燒過🤍上面仲配一隻生雞蛋🥚拉麵就正常既韓式辛拉麵✅韓式炸雞配甜辣醬(半分)呢個係無骨雞 炸粉唔會太厚 而且雞肉好滑 仲有肉汁🍗辣醬係係隔離上的 可以食到雞既原味 又或者配甜辣醬😎🧋呢個餐仲包兩罐韓式飲料 但我哋補左差價 叫左兩杯特飲😛我杯柚子沙冰超級fresh 唔會太甜仲有少少牛奶味 比較creamy 我幾鍾意❤️

位於深水埗既韓國餐廳 細細間

呢個五花腩好淋 絕對唔會太肥🥹
應該有輕輕燒過🤍
上面仲配一隻生雞蛋🥚
拉麵就正常既韓式辛拉麵

✅韓式炸雞配甜辣醬(半分)
呢個係無骨雞 炸粉唔會太厚

仲有少少牛奶味 比較creamy 我幾鍾意❤️
午餐
  • 芝士煎雞蛋卷
2023-04-24 49 浏览
呢間小店主打韓國料理,餐廳主要用白色同藍綠色做裝修,簡潔清新,加上友善親切嘅員工,感覺好舒服,小店由一對港韓夫婦經營,所以將好多韓國家鄉嘅秘製配方帶咗過嚟小店,全部菜式都好地道,份量又足而且性價比高。餐廳除咗可以單叫食物,仲有二人同四人套餐選擇,好方便,一坐低餐廳仲俾咗兩點小碟開胃前菜我地(醃泡菜同芽菜),今次同朋友選擇咗二人套餐($228),裏面已經包咗幾款食物主菜同飲品,又豐富又飽肚煎雞蛋卷可以揀原味或者芝士味,我哋揀咗原味,雞蛋卷大大件,咬落厚實但又保持到雞蛋個芯係半熟,有層次感而且好香蛋味,上面灑咗香蔥同芝麻粒,令成個蛋卷更加香口韓國紫菜飯卷有四款味道選擇,有吞拿魚/五花腩/牛肉/菠菜,今次試咗吞拿魚味,吞拿魚撈左魚醬,好鍾意個醬汁,整得好香甜,令吞拿魚嘅鮮味更加提升,而且件件都好大件同餡料好足料,再配埋蘿蔔絲,雞蛋絲,醃黃瓜,菠菜,紫菜同芝麻一齊食,口感同層次感十足,味道又好食厚切五花腩芝士泡菜拉麵都好足料,五花腩肥瘦均勻,而且又厚又大塊,加埋泡菜,半溶芝士,生雞蛋同辣辣地嘅湯底一齊食好滋味韓式無骨炸雞即叫即炸,金黃香脆,佢比起平時食嘅韓式炸雞mini,不過炸粉整得幾薄身,咬

韓式無骨炸雞即叫即炸,金黃香脆,佢比起平時食嘅韓式炸雞mini,不過炸粉整得幾薄身,咬落熱辣辣脆卜卜又啖啖肉,雞肉亦非常嫩滑juicy,點埋自家製嘅甜酸醬,甜甜辣辣幾惹味

飲品方面餐廳供應各款港/韓罐裝飲品,沙冰同埋酒精類飲品,今次我哋揀咗沙冰試吓,士多啤梨牛奶沙冰同蜜桃牛奶沙冰都整得好香濃,而且口感細緻棉密,清甜開胃
總括嚟講餐廳無論食物服務質素同性價比都好好,會再encore

• 厚切五花腩芝士泡菜拉麵
2023-04-23 42 浏览
沛地址: 深水埗福華街178A號地舖深水埗有間主打韓國家庭料理小店,等我推介比大家聽先😌~煎雞蛋卷(芝士)🥚 $68作為招牌菜當然係必試啦~蛋卷好香蛋味,煎得好厚實😝,而且有齊哂車打芝士; 忌廉芝士和Mozzarella🥰,口感都幾有層次感,拉絲效果口感滿分,加上面頭仲用咗茄汁寫上韓文「謝謝你」真係好窩心呀😗。迷你泡菜煎餅🫓$98迷你泡菜煎餅小巧可愛,漢堡扒厚薄適中,外層香脆内軟😚,而且泡菜味突出,啖啖都食到有少少細細粒泡菜脆身口感,不錯👍🏼。韓式無骨炸雞 (配甜辣醬)🐔$78即叫即炸炸雞翼炸到金黃色,炸粉唔會過厚肉質嫩滑😚,一點都不油,再配上自家製濃濃嘅甜辣醬,甜甜辣辣🤩,真係幾好食,值得一試!韓式紫菜飯卷(牛肉)🍙$58牛肉紫菜飯卷好大大份,件件餡料都好豐富😆,再加上紅蘿蔔絲; 雞蛋絲; 菠菜; 芝麻; 醃黃瓜; 蛋絲😋等食落好爽好新鮮好惹味,簡直係傳統韓國風味呀,正~👍韓式牛肉炒粉絲🍝$88炒粉絲比我想像中大碟又配料豐富😍,有足牛肉; 雞蛋絲; 洋蔥; 菠菜; 三色椒; 香菇和紅蘿蔔😋,而且粉絲口感煙韌又啖啖充滿麻油味,超入味,好地道呀🤪。士多啤梨牛奶沙冰🍓$45沙冰清涼感加上口

地址: 深水埗福華街178A號地舖

深水埗有間主打韓國家庭料理小店,等我推介比大家聽先😌~
煎雞蛋卷(芝士)🥚 $68
迷你泡菜煎餅🫓$98
韓式無骨炸雞 (配甜辣醬)🐔$78
韓式紫菜飯卷(牛肉)🍙$58
韓式牛肉炒粉絲🍝$88
士多啤梨牛奶沙冰🍓$45
沙冰清涼感加上口感綿密滑順令人回味無窮🤣,味道仲有少少似樂天熊仔餅味,好突別呀🤤。
蜜桃牛奶沙冰🍑$45
沙冰清涼感加上蜜桃口感綿密滑順清新微甜令人越飲越開胃😏,可以解解食物啲油膩😚,不錯。
#nicefoodie深水埗

#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #深水埗美食 #打卡  #深水埗 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #韓國菜 #韓國
2023-04-21 17 浏览
My first time to M.W it’s a restaurant of no mark, they just opened for few weeks. And I remember I met the lady chef who was told me the Kimchi was handmade by her own with her mother’s traditional recipe. .They even have a small menu for Banchan takeaway. That makes me to become a regular customer, I love their Banchan 🤤.I am not sure when it start to get a very high attention in magazine and foodiegram. It have been a while you need to queue outside for over 1 hour, but you know there are onl
I am not sure when it start to get a very high attention in magazine and foodiegram. It have been a while you need to queue outside for over 1 hour, but you know there are only 10 seats or less lol. So I usually call for takeaway.
Just the consequence in SSP after the rush hour, soooo lucky that no need to queue. I can enjoy my bibimbap in the shop ✌🏻High flow of customers keep their ingredient flash and luscious. No words to say, just yum and delicious.
The chef have her passion in cooking and maintaining the food quality. Definitely support.
Beef  bibimbap  (less  rice)
Beef  bibimbap  (less  rice)
2023-04-11 53 浏览
♡♡♡📍沛 (深水埗)深水埗福華街178A號地舖店舖雖小,但五臟俱全🤟🏻。整體嘅感覺都唔錯嘅,而且餐廳會播住一啲韓國嘅歌曲令到成間餐廳更加有氣氛😆,覺得佢哋嘅餐具都幾靚😂😂,會有一種居家嘅感覺🤭, 上菜嘅速度亦都好快~ 而且職員會同客人傾幾句,會問吓意見😂,覺得係一間幾有人情味嘅餐廳🫶🏻~🍽韓式牛肉炒粉絲韓式牛肉炒粉絲真係幾好味,粉絲入味牛肉幾嫩。 而且份量都幾多顏色上亦都幾好睇,食落口好似喺韓國食嘅一樣咁🤣🤣~🍽韓式紫菜飯卷/吞拿魚韓式紫菜飯卷我地就簡左吞拿魚, 因為覺得味道會比較夾😂,而且店員有介紹過吞拿魚係佢哋自家製嘅🤩,所以我哋就揀咗呢個好似係信心嘅保證一樣🤭。紫菜飯卷的口感爽脆,裡面包裹著豐富既蔬菜同飯,真係幾值得一試🤤~🍽韓式炸雞(半分) 韓式炸雞口感酥脆🤩🤩,配上醬汁更加美味, 值得一提嘅係醬汁係由餐廳自家製嘅,會有少少辣好惹味😚😚!炸雞既外皮炸得酥脆,裡面依然保持著肉汁!簡值令人愛不釋手, 而且仲係冇骨嘅!啖啖肉超正呀🫶🏻~🍽迷你泡菜煎餅迷你泡菜煎餅口感酥脆,而特點就係小巧可愛😚,細細粒幾q有別於平時所見既泡菜煎餅~🍼士多啤梨牛奶沙冰士多啤梨牛奶沙冰口感綿密滑順令人回味
♡♡♡
📍沛 (深水埗)

🍽韓式牛肉炒粉絲

🍽韓式紫菜飯卷/吞拿魚

🍽韓式炸雞(半分)

🍽迷你泡菜煎餅

🍼士多啤梨牛奶沙冰
士多啤梨牛奶沙冰口感綿密滑順令人回味無窮🤣🤣!沙冰既清涼感令人係悶熱既天氣下倍感舒爽。士多啤梨牛奶沙冰既味道同喺韓國飲嘅士多啤梨牛奶嘅味道真係差唔多😚,所以大家係可以想像得到呢杯沙冰係幾咁好味🤤🤤🤤!!

🍼熱紅棗茶
紅棗茶養生好補,唔會太甜😚~見到茶既顏色就知道店主好用心,真材實料既😂!

呢日喺深水埗買完電話卡,揀咗間韓式小店做晚餐,座位唔多,大約只可以坐10人,1845黎到剛好仲有位✌🏻見二人餐$228啲嘢食都幾啱我哋食又唔貴就揀咗!首先會上兩款餐前小菜,分別係芽菜、醃蘿蔔,呢啲開胃菜自家製,都有得一樽樽咁買返屋企食。原味煎雞蛋卷調味剛好,好香蛋味🍳蛋漿唔知落咗啲咩呢🤔有少少鹹香味,免頭灑上芝麻、蔥,都幾好食。佢仲有另一款係芝士味🧀見到人食賣相都唔錯,有機會可以再試吓!韓式炒粉絲比想像中大碟,配料超多,好足料,有三色椒、菇、牛肉、蛋絲等等,口感好豐富😛 另外仲有份炸雞🍗兩個人食都幾足夠,雞件炸得好脆口,雞肉嫩滑😚仲有兩罐飲品,揀咗好耐冇飲過嘅甜米露,另外加錢要再一杯香蕉牛奶沙冰,好香香蕉味🍌二人餐$228🔸原味煎雞蛋卷🔸韓式炒粉絲🔸韓式炸雞配甜辣醬(半份)🔸罐裝飲品x2 📍#沛 #MWKoreahouse (#深水埗美食)深水埗福華街178A號地舖

二人餐$228
🔸原味煎雞蛋卷
🔸韓式炒粉絲
🔸韓式炸雞配甜辣醬(半份)
🔸罐裝飲品x2

📍#沛 #MWKoreahouse (#深水埗美食)
深水埗福華街178A號地舖
❤️‍🔥深水埗平價韓食 必試迷你泡菜餅、芝士蛋餅 🌟 拉到最➡️睇menu🐭 米奇老豬Vol. 327 🐷實不相瞞 老豬由中學果陣已經好鍾意劉在石 唔知係咪受韓綜/韓劇影響所以老豬都幾鍾意食韓國野🤪今次收到小店 @mw.korea.house 邀請試食估唔到平日夜晚8點後仍然有人等位🥹主要因為店內只有幾張臺 ~不過有用餐時間限制 所以翻臺都快嘅 🥳重點係真係好抵食啊!.🐖🐖《煎雞蛋卷》🐖🐖 🛑 8.3/10 🛑 💰$88💰雞蛋同芝士比例幾乎1⃣️:1⃣️勁多芝士拉絲 要朋友幫手先可以剪斷 ✂️個芯嘅雞蛋半熟 好滑 配埋茄汁調味恰到好處!.🐖🐖《迷你泡菜煎餅》🐖🐖 🛑 8.6/10 🛑 💰$98💰呢個係今次嘅MVP🏆之前淨係試過一大塊扁身嘅呢款掌心咁大、而且厚身嘅真係好新奇🤩煎餅嘅兩邊超脆 好似飯焦咁 !中間嘅芯係應該有泡菜➕木薯粉(?)好煙韌 口感好豐富 🤤食到老豬lamlam👅.🐖🐖《韓式辣炒年糕》🐖🐖 🛑 7.7/10 🛑 💰$78💰有魚糕同煙韌嘅年糕不過調味偏鹹 而且真係幾辣🥵老豬同朋友要飲好多水同沙冰解辣😅.🐖🐖《韓式無骨炸雞配甜辣醬》🐖🐖 🛑 7.8/10 🛑 💰$78/半份💰炸衣厚度中等
❤️‍🔥深水埗平價韓食 必試迷你泡菜餅、芝士蛋餅 🌟
拉到最➡️睇menu

🐭 米奇老豬Vol. 327 🐷
實不相瞞
老豬由中學果陣已經好鍾意劉在石
唔知係咪受韓綜/韓劇影響
所以老豬都幾鍾意食韓國野🤪
今次收到小店 @mw.korea.house 邀請試食
估唔到平日夜晚8點後仍然有人等位🥹
主要因為店內只有幾張臺 ~
不過有用餐時間限制 所以翻臺都快嘅 🥳
重點係真係好抵食啊!
🐖🐖《煎雞蛋卷》🐖🐖
🛑 8.3/10 🛑 💰$88💰
雞蛋同芝士比例幾乎1⃣️:1⃣️
勁多芝士拉絲 要朋友幫手先可以剪斷 ✂️
個芯嘅雞蛋半熟 好滑
配埋茄汁調味恰到好處!
🐖🐖《迷你泡菜煎餅》🐖🐖
🛑 8.6/10 🛑 💰$98💰
呢個係今次嘅MVP🏆
之前淨係試過一大塊扁身嘅
呢款掌心咁大、而且厚身嘅真係好新奇🤩
煎餅嘅兩邊超脆 好似飯焦咁 !
中間嘅芯係應該有泡菜➕木薯粉(?)
好煙韌 口感好豐富 🤤
味道唔算好韓式
但配菜白蘿蔔老豬很愛🤭
🐖🐖《韓式紫菜飯卷(牛肉)》🐖🐖
🛑 7.7/10 🛑 💰$58💰
有齊雞蛋絲、酸蘿蔔、蘿蔔絲、菠菜、芝麻、碎牛肉
不過麻油味唔算好出 唔夠邪惡😈
🐖🐖《柚子/士多啤梨牛奶沙冰》🐖🐖
🛑 8.2/10 🛑 💰$45💰
柚子味清新微甜 越飲越開胃
士多啤梨就酸酸甜甜 仲有d果籽 🍓
不過甜度較柚子果個高~
兩款都超啱解辣🤗
❣️🐭總評分🐷❣️
味道:8.1/10
服務:8/10
環境:7.5/10
CP值:✴️ 中高 ✴️
ENCORE:✅ (雞蛋卷、迷你泡菜餅、沙冰)
📍 沛 📍

#米奇老豬_深水埗區
#米奇老豬_韓式
#米奇老豬_雪糕刨冰

#mwkoreahouse #深水埗美食 #荔枝角美食 #長沙灣美食 #深水埗cafe #長沙灣cafe #紫菜包飯 #紫菜飯捲 #泡菜 #泡菜年糕 #韓式炸雞 #無骨炸雞 #沙冰 #奶昔 #草莓奶昔 #雞蛋卷 #拉絲芝士 #泡菜餅 #泡菜煎餅 #魚糕 #炒年糕 #部隊鍋 #韓國餐廳 #大醬湯 #蛋餅 #韓式飯捲 #hungrykorean

用餐优惠
試食活動
2023-03-13 68 浏览
很久沒跟老公到深水埗⋯ 難得2人世界,就往小店鑽⋯隨便在網上找找附近的美食,就找到這家年青人開的小店。座位只得4枱客,坐位也不闊落,大家都要擠著坐的「小店」。樣樣都想試,不想煩,點了2人餐吃。炸雞,新鮮熱辣辣,不會乾不會硬,ok炒粉絲,油比較多了少少,味道還不錯雞蛋卷,好吃,味道足夠,灑上的芝麻加添香氣👍🏻附送2小碟,味道還可以。另外2人餐附送飲品,我揀的梨汁很好喝👍🏻不過,沒有一試難忘的食物,令我想再來光顧😔
很久沒跟老公到深水埗⋯
難得2人世界,就往小店鑽⋯

樣樣都想試,不想煩,點了2人餐吃。

炸雞,新鮮熱辣辣,不會乾不會硬,ok

炒粉絲,油比較多了少少,味道還不錯

雞蛋卷,好吃,味道足夠,灑上的芝麻加添香氣👍🏻

附送2小碟,味道還可以。

另外2人餐附送飲品,我揀的梨汁很好喝👍🏻

不過,沒有一試難忘的食物,令我想再來光顧😔
呢間小店主打韓國家庭料理🍽️, 由一對港韓夫婦主理, 佢哋希望將家鄉味道帶俾香港人~ 簡約裝潢, 加上有善嘅店員, 感覺親切又舒服, 全部菜式都好地道, 份量好足, 性價比高!ʕ •ᴥ•ʔ小店細細間, 座位唔多, 用餐時限為一小時, 唔想排隊就最好早啲嚟食~ 𓌈˒˒ 煎雞蛋卷 推介👍🏻!可以選擇原味/芝士🧀, 雞蛋卷大大份, 入口有厚實軟嫩嘅口感, 重蛋味, 上面灑上香蔥、黑白芝麻粒, 令味道更豐富! 𓌈˒˒ 韓式無骨炸雞 (配甜辣醬)推介👍🏻!即叫即炸, 炸雞炸得金黃香脆, 炸粉唔會過厚, 雞肉嫩滑多汁, 沾上自家調製嘅甜辣醬, 甜甜辣辣幾惹味, 更添韓式風味⸝⸝ 𓆸𓌈˒˒ 韓式辣炒年糕上枱時熱辣辣!入口Q彈, 煙煙韌韌, 有嚼勁, 香辣微甜𓌈˒˒ 韓式牛肉炒粉絲比我想像中大碟, 配料豐富!有牛肉、雞蛋絲、洋蔥、菠菜、三色椒、香菇、紅蘿蔔。粉絲口感煙韌, 充滿麻油香味𓌈˒˒ 厚切五花腩芝士泡菜拉麵食返碗暖笠笠嘅泡菜拉麵🍜~ 五花腩大大件, 配埋生雞蛋同泡菜, 好滿足!𓌈˒˒ 泡菜辣炒五花腩蓋飯 泡菜係佢哋自家醃製, 好夠辣, 令人開胃!五花腩肥瘦適中, 加入泡菜、洋蔥炒, 炒得好入味,

𓌈˒˒ 煎雞蛋卷

𓌈˒˒ 韓式無骨炸雞 (配甜辣醬)

𓌈˒˒ 韓式辣炒年糕
上枱時熱辣辣!入口Q彈, 煙煙韌韌, 有嚼勁, 香辣微甜

𓌈˒˒ 韓式牛肉炒粉絲

𓌈˒˒ 厚切五花腩芝士泡菜拉麵

𓌈˒˒ 泡菜辣炒五花腩蓋飯
泡菜係佢哋自家醃製, 好夠辣, 令人開胃!五花腩肥瘦適中, 加入泡菜、洋蔥炒, 炒得好入味, 醬汁微微酸辣, 撈飯超正!
2023-03-11
  • 厚切五花腩芝士泡菜拉麵
  • 韓式牛肉炒粉絲
  • 韓式辣炒年糕
2023-02-20 131 浏览
週末同阿仔去深水埗買嘢,順便食埋飯至返屋企。上OpenRice睇咗,咁啱呢間餐廳就係附近,OpenRice上嘅食評亦都幾好,咁就同阿仔一齊去試吓啦。間餐廳真係好細,得嗰十個位,坦白講,真係坐得唔舒服。食物方面,選擇亦都唔算多,不過因為喺家庭餐廳,食物正宗同埋好味至係最重要。餐廳有二人餐,因為唔係好啱口味,所以決定散叫。我哋要咗個飯卷同埋一個韓式湯,仲嗌咗半份炸雞。凡韓國餐廳都一定會送前菜,今晚嘅前菜係泡菜同大豆芽,兩個都幾好味。紫菜飯卷,我哋嗌咗牛肉,一共有八大件。啲飯卷都幾足料,有雞蛋絲、蘿蔔絲等,配埋飯每一口嘅飯餸都好平均,唔錯。泡菜豆腐湯係我想要嘅,仲跟一碗白飯。個湯唔算太辣,豆腐非常之滑,食落都幾開胃。最後嚟嘅係炸雞,原來係冇骨嘅,雖然味道係OK,但係我覺得佢炸得唔夠香脆,失咗少少分。兩個人食找數239,冇加一,同叫二人套餐咁上下價錢。家庭作業,在深水埗區,咁嘅質素,值得推介。

前菜(泡菜同大豆芽)

韓式紫菜牛肉飯卷

韓式泡菜豆腐湯

韓式炸雞(半份)

2023-02-11
前菜(泡菜同大豆芽)
韓式紫菜牛肉飯卷
韓式泡菜豆腐湯
沛 - MW Korea House 位於深水埗地鐵站附近,見到好多foodie推介💡📄 店面比想像中細,但乾淨企理,亦有聖誕裝飾🪅🪅 食物方面偏向家常便飯嘅定位🇰🇷🍘今次叫咗2人套餐($218)分別有三款主食小菜任君選擇,配兩罐罐裝飲品🧃🧃1️⃣ 原味煎雞蛋卷🍳 味道似台式蛋餅,加蕃茄粒🍅🍅 雞蛋卷軟滑,不過個人覺得偏鹹🧂🥄2️⃣ 五花腩芝士泡菜拉麵🍜泡菜拉麵會連生雞蛋一齊上🍳 五花腩份量多,同時比較厚身,典型韓國拉麵味道😋😋 辣即食麵加配菜一齊食,冬天食真係好暖身好邪惡好正😆👍🏻3️⃣ 韓式炸雞(半份)🍗🍗炸皮酥脆,唔會過厚,雞肉嫩滑,可配合旁邊嘅韓式辣醬汁食用,令到一碟炸雞有兩種風味🍗 菜式附送酸蘿蔔,可以中和炸物油膩感🍲4️⃣ 甜米露🍶 5️⃣ 青葡萄汁🧃———————————————————

1️⃣ 原味煎雞蛋卷🍳

2️⃣ 五花腩芝士泡菜拉麵🍜

3️⃣ 韓式炸雞(半份)🍗🍗

4️⃣ 甜米露🍶
5️⃣ 青葡萄汁🧃
———————————————————

2023-01-27 183 浏览
好幸運安排到窗口位置🪟窗邊放左好多可愛小擺設🪆每枱提供2小碟前菜(泡菜及大豆芽)😋2人餐👭韓式吞拿魚紫菜飯卷🍣紫菜飯卷切成8件,揀左吞拿魚,其他配料有雞蛋絲🥚,紅蘿蔔絲🥕,菠菜及醃黃蘿蔔,紫菜上面灑滿芝麻,我好中意韓式飯卷有濃濃的麻油味,忍唔住一件接一件超中意食😍🫶🏻厚切五花腩芝士泡菜拉麵🐷🧀🥬🍜三大片厚切五花腩🐷肥瘦適中,老闆娘主動問及幫手剪開五花腩細細件,食落有少許嚼勁,中間有隻生雞蛋撈混令公仔麵口感更昇華,芝士味🧀唔明顯,但泡菜味🥬就幾突出,食落辣辣地好惹味😋韓式炸雞配甜辣醬(半份)🍗無骨炸雞🍗外面炸至脆卜卜,入面肉質鎖住嫩滑多汁,蘸上甜辣醬🌶️更惹味,並附上一碟醃蘿蔔粒可解膩甜米露🧃清涼香甜的甜米露梨汁🧃清甜梨汁非常解渴整體食物質素不錯,2人餐吃得飽很划算,最欣賞老闆娘服務態度很友善,而且價錢親民,但店內座位只有10個,在門外等待大約30分鐘才可入座
好幸運安排到窗口位置🪟
窗邊放左好多可愛小擺設🪆
每枱提供2小碟前菜(泡菜及大豆芽)😋

2人餐👭
韓式吞拿魚紫菜飯卷🍣
韓式吞拿魚紫菜飯卷

厚切五花腩芝士泡菜拉麵🐷🧀🥬🍜

韓式炸雞配甜辣醬(半份)🍗
韓式炸雞配甜辣醬(半份)

甜米露🧃
清涼香甜的甜米露
甜米露/梨汁

梨汁🧃
清甜梨汁非常解渴

2023-01-21
韓式吞拿魚紫菜飯卷
厚切五花腩芝士泡菜拉麵
韓式炸雞配甜辣醬(半份)
甜米露/梨汁
2023-01-27 77 浏览
🇭🇰 深水埗- M W Korea House沛今次係深水埗發掘到一間食韓國菜嘅小店啦😚雖然鋪頭細細但食既係傳統韓國小店既味道🫶🏻當日見到佢地KEEP住好多人叫外賣同埋有人係外面等位😆我係唔執輸要去食下既人✌🏻⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗☑️整體方面:員工服務友善 會主動介紹暢銷食物及協助👍🏻由於小店空間有限,需要齊人入座的(大家去食記得齊人等位🥰)食物即叫即整,所以都需要少許時間等待,但OK的因為食物真係熱辣辣上枱🙌🏻👅 煎雞蛋卷*芝士*(⭐7/10) $88呢個雞蛋卷一大賣點相信就係個蛋卷上面寫住嘅韓文😹店員一送到嚟就話我地知原來句韓文係解:謝謝~~寫得咁靚梗係打卡先😈但記得快啲食啊!因為芝士拉絲效果要快食先有效果😎同埋真係好足料 大大份 蛋味極重~👅 迷你泡菜煎餅(⭐9/10) $98最愛既泡菜煎餅 必食啊~~熱辣辣送到嚟已經加哂分,仲要個泡菜餅超厚實,煎到外面脆卜卜,內裏爆泡菜,又唔會話好多粉或者食落成口油👍🏻所以大讚佢個泡菜煎餅啊 好少地方可以做到咁厚實而又真係足料😍👅 厚切五花腩芝士泡菜拉麵(⭐8/10)$88佢個五花腩心心
🇭🇰 深水埗- M W Korea House沛

👅 煎雞蛋卷*芝士*(⭐7/10) $88

👅 迷你泡菜煎餅(⭐9/10) $98

👅 厚切五花腩芝士泡菜拉麵(⭐8/10)$88
佢個五花腩心心眼😍員工勁好啊,一送到嚟已經講定可以幫我地剪細細舊食,果然剪完細細舊好好咬,肥瘦適中😋而個拉麵食完暖苙苙好正~~同埋唔辣㗎😉

👅 韓式紫菜飯卷* 牛肉(⭐8/10) $58
👅 韓式紫菜飯卷* 吞拿魚(⭐7/10) $58
兩隻比較下我會鍾意牛肉飯卷多啲,不過佢兩種飯卷都包得好大嚿同埋好實,唔會話好鬆散,但卷入面仲包咗:紅蘿蔔絲,蛋絲,黃蘿蔔,波菜…食落係滿滿既餡料👍🏻而且連啲芝麻都放咗好多喺上面 加埋麻油 個飯卷特別香口😍

👅 香蕉牛奶沙冰(⭐7/10) $45
👅土多啤梨牛奶沙冰(⭐8/10) $45
係綿綿嘅沙冰啊,飲落好清新😌佢有啲似韓國飲嘅牛奶變咗做沙冰😍又唔會過甜 幾好👍🏻

🎏地址:沛 (深水埗)
深水埗福華街178A號地舖

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows#深水埗#深水埗美食 #深水埗餐廳 #韓國菜 @mw.korea.house

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_深水埗
2023-01-21 78 浏览
我平身吾鐘意食韓國野,但覺得呢間好味,似韓國屋企家常菜,個蛋餅最好味,反而芝士個隻太濃芝士,我甘鐘意芝士都頂吾住,飯卷d飯夠少,岩我減肥都可大量食,呢間吾錯,值得去食下
沛 •MW Korea House價錢親民地道韓式料理小店推介👏餐廳裝修簡約呈淺綠色時尚文青氣息加點可愛風格。貼合韓國地道小店嘅家庭式傳統風情。小店係由一對港韓夫婦主理經營,來港已十年嘅韓國藉老闆娘好希望將家鄉味道傳承到香港,所以菜款不少係家傳秘製而成。講名係小店,餐廳内就只有五張檯,座位就只有10個,用餐時限是一小時,所以見字快去😆平日7點幾已有小長龍在門外等待,懶理係玉皇大帝都係咁話,好野係要等架!入座每枱有自家製前菜小碟(泡菜及芽菜)而家可以免費Refill一次。三版Menu款式唔算多,但整體價錢份量及質素都十分滿意👏🧇迷你泡菜煎餅 配 瑪格利米酒 $158推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 飲酒值得叫呢款招牌菜老闆娘話係由佢韓國人婆婆家傳研製,有別於一般韓國餐廳一塊大餅外形,做出一塊漢堡扒size的煎餅,厚薄適中,外層香脆,内裡軟綿,泡菜味突出,用料集中,就算放耐左仍然食到脆身口感,十分抵讚👍🏼🍙韓式紫菜飯卷(牛肉) $58推介:⭐️⭐️⭐️⭐️紫菜飯卷有4款餡料選擇,吞拿魚/五花腩/牛肉/菠菜選左牛肉做餡,其他材料有炒紅蘿蔔絲、雞蛋絲、菠菜、芝麻、醃黃瓜、蛋絲等,餡料份量足足佔左飯團面積9成!紫菜上面

沛 •MW Korea House
價錢親民地道韓式料理小店推介👏

餐廳裝修簡約呈淺綠色時尚文青氣息加點可愛風格。
貼合韓國地道小店嘅家庭式傳統風情。

小店係由一對港韓夫婦主理經營,
來港已十年嘅韓國藉老闆娘好希望將家鄉味道傳承到香港,
所以菜款不少係家傳秘製而成。

講名係小店,餐廳内就只有五張檯,座位就只有10個,
用餐時限是一小時,所以見字快去😆
平日7點幾已有小長龍在門外等待,
懶理係玉皇大帝都係咁話,好野係要等架!

入座每枱有自家製前菜小碟(泡菜及芽菜)
而家可以免費Refill一次。
三版Menu款式唔算多,但整體價錢份量及質素都十分滿意👏

🧇迷你泡菜煎餅 配 瑪格利米酒 $158
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 飲酒值得叫
呢款招牌菜老闆娘話係由佢韓國人婆婆家傳研製,
有別於一般韓國餐廳一塊大餅外形,
做出一塊漢堡扒size的煎餅,
厚薄適中,外層香脆,内裡軟綿,
泡菜味突出,用料集中,
就算放耐左仍然食到脆身口感,十分抵讚👍🏼

🍙韓式紫菜飯卷(牛肉) $58
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
紫菜飯卷有4款餡料選擇,
吞拿魚/五花腩/牛肉/菠菜
餡料份量足足佔左飯團面積9成!
紫菜上面放左芝麻,一啖一件滿足享受。

🧀煎雞蛋卷(芝士) $88
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 必點!
超有誠意招牌菜🫶🏼
原味和芝士兩款,強烈建議選後者,
表面用左茄汁寫上韓文「謝謝你」,
小編打卡影相耐左,老闆娘好親切咁為我地加熱,
避免芝士拉絲效果同口感扣分🥰
超多芝士夾雜喺雞蛋餅,
原來齊哂三款: 車打芝士、忌廉芝士及Mozzarella. 一客二至四人Share 都足足有餘👍🏼

🐔韓式無骨炸雞配甜辣醬(半份) $78
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
炸雞附上一碟醃蘿蔔粒,
有別於食慣左嘅款式,呢到係雞醬分開,
咁樣反而令炸雞保留到金黄香脆👍🏼
到食果時自由沾上自家製甜辣醬,
比想像中更肉嫩多汁。

🍲海鮮大醬湯配飯 $88
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢款見佢update 左menu 新款梗係要叫啦🥳
用料好有誠意👍🏼 蟹肉份量唔少,
各款海鮮配料同菜蔬配搭好味。

有興趣朋友仔要留意小店營業日子時間,
星期一全日休息
23/1-25/1初二至初四休息
建議趁平日放假或者假期時早點去攞位啊。

👅美味: 🔟 😮驚喜: 🔟
✨環境: 8️⃣ 💆‍♂️服務: 8️⃣