韓國傳統家庭料理🇰🇷沛MW KOREA HOUSEʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ今次分享呢間韓國料理小店喺深水埗 主打各款韓式家庭料理🥣餐廳空間唔算大 當日都要等一等先有位!行簡約風格路線加上薄荷綠x白色配色 都幾有設計感🩵🍳煎雞蛋卷(芝士)💲8️⃣8️⃣有原味同芝士揀 我哋就要咗芝士🧀️啲芝士俾得勁多勁多 趁熱食仲可以拉絲!但食多幾件就開始有少少漏🤏🏻因為芝士嘅比例太多 差唔多係1:1( ☉д⊙)不過好彩蕃茄醬嘅酸甜 中和咗小小芝士嘅咸香‪(՞ .ˬ.՞)而且都幾有蛋味 如果唔係芝士控嘅話建議可以試吓原味~🍗韓式無骨炸雞配甜辣醬 (半份)💲7️⃣8️⃣炸粉唔厚 咬落都幾juicyჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)‪配埋甜辣醬真係好開胃~🍱韓式拌飯(吞拿魚)💲8️⃣8️⃣韓式拌飯有吞拿魚/牛肉揀 !我哋就要咗吞拿魚🐟🐟🐟有翠肉瓜.紫菜.芽菜等配料 勁足料!咭穿中間隻蛋撈勻啲蛋汁真係好正( •̀ᴗ•́ ) ̖́-本身都幾夠味 因為佢有吞拿魚醬~佢另外都會俾支韓式辣醬 鍾意重口味啲就可以加啲落去!我唔太食得辣所以覺得個辣醬都有啲辣~🍙韓式紫菜飯卷(吞拿魚) 💲5️⃣8️⃣有▪️吞拿魚▫️牛肉▪️菠菜▫️五花腩揀 我
韓國傳統家庭料理🇰🇷沛MW KOREA HOUSE
ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ
今次分享呢間韓國料理小店喺深水埗 主打各款韓式家庭料理🥣
餐廳空間唔算大 當日都要等一等先有位!
行簡約風格路線加上薄荷綠x白色配色 都幾有設計感🩵

🍳煎雞蛋卷(芝士)💲8️⃣8️⃣
有原味同芝士揀 我哋就要咗芝士🧀️
啲芝士俾得勁多勁多 趁熱食仲可以拉絲!
但食多幾件就開始有少少漏🤏🏻
因為芝士嘅比例太多 差唔多係1:1( ☉д⊙)
而且都幾有蛋味 如果唔係芝士控嘅話建議可以試吓原味~

🍗韓式無骨炸雞配甜辣醬 (半份)💲7️⃣8️⃣

🍱韓式拌飯(吞拿魚)💲8️⃣8️⃣
韓式拌飯有吞拿魚/牛肉揀 !我哋就要咗吞拿魚🐟🐟🐟
有翠肉瓜.紫菜.芽菜等配料 勁足料!
咭穿中間隻蛋撈勻啲蛋汁真係好正( •̀ᴗ•́ ) ̖́-
本身都幾夠味 因為佢有吞拿魚醬~
佢另外都會俾支韓式辣醬 鍾意重口味啲就可以加啲落去!
我唔太食得辣所以覺得個辣醬都有啲辣~

🍙韓式紫菜飯卷(吞拿魚) 💲5️⃣8️⃣
有▪️吞拿魚▫️牛肉▪️菠菜▫️五花腩揀
我哋都係要咗吞拿魚🐟🐟🐟
入面有蛋絲/蘿蔔絲/醃蘿蔔等配料❤️
仲有好多芝麻係上面 成個飯卷就更加香~
飯卷食落又唔會太乾 因為佢嘅吞拿魚醬都唔少!

🍑蜜桃牛奶沙冰💲4️⃣5️⃣
呢杯蜜桃牛奶沙冰都幾大杯下!
飲嘅時候味道係甜甜哋 夠晒凍🧊又爽 夏天飲就一流啦

🍇青葡萄汁💲1️⃣8️⃣
甜甜酸酸咁都幾好飲 仲食到啲提子果肉
食到有啲漏嗰陣飲番啖真係好解渴ʕ•ᴥ•ʔ

—————————₊♡⁺⋆ ʕ๑'ꇴ'๑ʔ♥︎ ————————
📍沛MW KOREA HOUSE
深水埗福華街178A號地舖
之前J小編見到呢間性價比好似幾高嘅韓國嘢,所以就bookmark左決定要同T小編一齊嚟試下!呢到環境真係唔大,入到去行都有少少窄,座位可能兩隻手都數得晒。不過唔好睇佢細細地,但都好多人嚟食,小編們都排左成10-15分鐘先有位~~2人餐 $228~兩個人嚟真係叫2人餐唔使諗😂包一個kimbap、主食、小食、同兩罐罐裝飲品,份量都好充足,包你夠飽🙌🏻整體嚟講食物質素算不錯,性價比幾高。雖然係細啲,但係啲員工幾friendly同好有禮貌~想去食嘅朋友記得預鬆少少時間去排隊啦😊

~2人餐 $228~

🍚韓式牛肉紫菜飯卷
🍜厚切五花腩芝士泡菜拉麵
🍗韓式炸雞配甜辣醬 (半份)
2023-07-09 118 浏览
去拎籌號時特登問左店員有幾多人等緊,當時店員回覆只有我地一組客人等緊,店舖非常窄小,只有一張四人枱三張兩人枱,我地四個人只可以等四人枱客人離開或者兩張二人枱嘅客人離開我地先可以入去,我地等左好耐途中有二人枱嘅客人離開,有一對情侶沒有拎籌號便自行進店坐下,之後4人枱的客人也準備離開,我們當然認為該4人枱是輪到我地的枱,結果突然又有一對情侶出現入左店便坐低落4人枱,原來佢地拎住比我地早一號嘅籌號。但原先店員話俾我地聽只有我地等緊枱,先莫講根本唔係得我地等緊枱,比我地遲到好多嘅人都入埋去,結果只有我地白等咁耐冇枱,入店舖同店員反應問題,店員都只係敷衍了事總結:如果唔係兩個人可以唔洗嚟lee間餐廳食飯味道根本冇食到,店都入唔到 唔知點評 但服務我只可以俾1分
總結:如果唔係兩個人可以唔洗嚟lee間餐廳食飯
味道根本冇食到,店都入唔到 唔知點評 但服務我只可以俾1分
2023-07-04 58 浏览
~ 韓式炸雞半份($78)🍗無骨炸雞炸到脆卜卜😚,唔怕熱嘅可以一啖一口😎。肉質嫩滑可以點埋韓式辣醬一齊食。仲有食炸雞必備嘅醃蘿蔔粒,咁就唔驚膩啦😉。~ 芝士煎雞蛋卷($88)🍳有原味同芝士🧀️味揀,上面用茄汁🥫寫住韓文gamsahabnida(感謝)🙏🏻。嫩滑嘅蛋包住爆多嘅芝士,一切開流哂出黎拉哂絲咁好邪惡🤤。非常建議可以多啲人一齊share,因為嚿蛋都好厚下😂。~ 牛肉大醬湯($88)🍲食得多泡菜湯,今次就食返個清淡少少嘅😋。呢個湯雖然望落去好清咁但其實都好夠味,入面有牛肉🥩,豆腐,節瓜等嘅材料,配埋紫菜餸飯🍚好䁔胃呀。~真露($58)🍶唔知點解我嘅朋友都好喜愛飲酒🙃。~香蕉牛奶沙冰($45)🍌我就叫咗呢杯唔會好甜嘅沙冰😙,濃濃嘅香蕉味好飲得黎又唔會好膩口😝。
~ 韓式炸雞半份($78)🍗

~ 芝士煎雞蛋卷($88)🍳

~ 牛肉大醬湯($88)🍲

~真露($58)🍶
唔知點解我嘅朋友都好喜愛飲酒🙃。

~香蕉牛奶沙冰($45)🍌
2023-06-25 55 浏览
去深水埗黃金買器材,順路去附近的人氣韓式小店吃吃;之前見各網紅打卡爆芝蛋卷好吸引,終於可一試🥳先來自家制韓式前菜,非常有心,而且還可以買回家吃👍🏻🧀煎雞蛋卷(芝士)$88這個人氣小食真的很適合喜歡吃拉絲芝士的朋友,一來到芝士已經滿到漏瀉,用料十足, 吃起上來軟棉棉又一絲絲❤️ 上面還寫着韓文多謝,認真有心思❣️迷你泡菜餅配瑪格烈米酒$158迷你泡菜餅很有特色,細細塊感覺比平常尺寸的泡菜餅更易入口,不會太飽滯,這個包裝不錯; 泡菜餅的外層脆卜卜,有別於傳統泡菜餅,泡菜味道酸酸地幾開胃🐥韓式無骨炸雞配甜辣醬(半份)$78這個有驚喜,首先做到韓式無骨已值得一讚,然後雞球不肥不瘦補濕度高,甜辣醬開胃🐮韓式紫菜飯卷(牛肉)$58功功不錯不易散,有波菜甘筍羅白牛肉等,顏色美麗🍶瑪格烈酒韓國傳統米酒,加入梨花味,甜甜的十分易入口,甚至還可以養顏美容,當然要跟好友碰杯🥂

先來自家制韓式前菜,非常有心,而且還可以買回家吃👍🏻
煎雞蛋卷(原味/ 芝士)
煎雞蛋卷(芝士)

🧀煎雞蛋卷(芝士)$88
迷你泡菜餅

❣️迷你泡菜餅配瑪格烈米酒$158
韓式無骨炸雞配甜辣醬(半份)

🐥韓式無骨炸雞配甜辣醬(半份)$78

🐮韓式紫菜飯卷(牛肉)$58
功功不錯不易散,有波菜甘筍羅白牛肉等,顏色美麗
瑪格烈酒

🍶瑪格烈酒
2023-06-20
煎雞蛋卷(原味/ 芝士)
煎雞蛋卷(芝士)
迷你泡菜餅
韓式無骨炸雞配甜辣醬(半份)
2023-06-24 55 浏览
收藏左一段時間終於有機會入黎試下,聽講仲係韓國人開。舖頭唔大,全店只得5張2人枱,去到時有窗口位坐。餐牌唔算多款式,落單時店員有禮貌,order左個二人餐,揀左比較多人推介既泡菜煎餅同泡菜豬肉湯麵,同埋一份原味蛋捲、半份炸雞。食物方面調味偏咸,味道一般,比較好食係蛋捲。整體而言唔太感受到韓國風味。飲品方面叫左香蕉牛奶沙冰同士多啤梨牛奶沙冰,正常發揮冇特別出色。有少少被網上吹捧反而有少少期望導致既失望。
收藏左一段時間終於有機會入黎試下,聽講仲係韓國人開。
舖頭唔大,全店只得5張2人枱,去到時有窗口位坐。

食物方面調味偏咸,味道一般,比較好食係蛋捲。
整體而言唔太感受到韓國風味。

飲品方面叫左香蕉牛奶沙冰同士多啤梨牛奶沙冰,
正常發揮冇特別出色。
有少少被網上吹捧反而有少少期望導致既失望。

2023-06-21 1442 浏览
🌸滋味韓式料理小店🌸 沛🇰🇷想食品嘗滋味又抵食既韓式料理?朋友介紹呢間到位於深水埗的韓國料理小店 ,今晴於品嘗一下一頓滋味又抵食既韓式料理!小店裝修簡約但五臟俱全,店員殷勤有禮!我們一行人惠顧了以下菜式:🥦韓式前菜 前菜為韓式醃蘿蔔粒及涼拌芽菜1️⃣ 韓式拌飯配吞拿魚 $88韓式拌飯包含多款色彩繽紛的蔬菜,拌以香滑吞拿魚蓉,香飯粒粒分明,以傳統韓式辣醬拌勻,配搭豐盛惹味。2️⃣ 韓式炸雞全份 $128炸雞炸得黃金香酥,雞肉外脆內滑,雞肉鮮嫩多汁,配搭韓式辣醬一起食更滋味!3️⃣迷你泡菜煎餅 $98這是以泡菜製成的煎餅,煎餅外層香脆,內裏質感香軟,包含了豐富泡菜,味道帶點香辣,十分惹味!4️⃣飲品:青葡萄汁 $18 熱柚子蜜 $28小店還提供韓國大熱罐裝粒粒青葡萄汁,還有滋潤清甜的熱柚子蜜,味道清新怡人。總括而言,此小店的韓式料理質素不俗!性價比高!餐廳鄰近深水埗站,交通方便,絕對是深水埗一帶的滋味韓式料理小店之選❗
🌸滋味韓式料理小店🌸 沛🇰🇷

小店裝修簡約但五臟俱全,店員殷勤有禮!

我們一行人惠顧了以下菜式:

2023-06-17
  • 迷你泡菜煎餅
  • 前菜
  • 吞拿魚韓式拌飯
深水埗真係平民美食區🫶🏻所以今次就去深水埗食嘢😍去深水埗唔洗淨係去Cafe食咁悶今次就想食啲唔同嘅嘢帶大家嚟食韓國菜🇰🇷呢間韓式小店位於福華街店面以藍綠色同白色為主調帶小清新風格 遠睇以為係Cafe🤣雖然店舖空間比較細 但五臟俱全😦!由於座位唔算多所以食飯時間都見到有人等位~原來呢間小店由一對港韓夫婦經營主打家庭式韓國菜🇰🇷簡單韓食都會有 仲有套餐選擇價錢又唔太貴!芝士煎雞蛋卷之前成日見到呢個「고맙습니다 」雞蛋卷終於見到「本尊」🤪蛋卷面用茄汁寫住「고맙습니다 」韓文係解作「感謝」🫶🏻雞蛋卷有原味同芝士兩款超厚超大份量😱裡面包咗超級多芝士一切開啲芝士好似瀑布咁😛仲有拉絲效果 睇見都好邪惡👿卷蛋又唔會煎得好熟嫩得嚟又有蛋香😍不過真係超多芝士😂食多幾舊會有啲漏🫣幸好茄汁嘅酸甜中和返膩感迷你泡菜煎餅食韓國菜通常啲份量都好大有時人少少想食個泡菜煎餅又怕食唔哂😮‍💨但呢度完全冇呢個煩惱😆因為係一至二人份迷你版💕泡菜煎餅好脆卜卜😍冇平時正宗大塊嗰種好軟身嘅口感而且都好足料會食到一絲絲泡菜味道酸酸辣辣 好正🤤細細塊做小食幾唔錯!韓式牛肉炒粉絲炒粉絲都係我幾鍾意嘅韓式小菜非常之家庭式嘅菜式呢碟炒粉絲超
深水埗真係平民美食區🫶🏻
所以今次就去深水埗食嘢😍

去深水埗唔洗淨係去Cafe食咁悶
今次就想食啲唔同嘅嘢
帶大家嚟食韓國菜🇰🇷

呢間韓式小店位於福華街
店面以藍綠色同白色為主調
帶小清新風格 遠睇以為係Cafe🤣

雖然店舖空間比較細 但五臟俱全😦!
由於座位唔算多
所以食飯時間都見到有人等位~

原來呢間小店由一對港韓夫婦經營
主打家庭式韓國菜🇰🇷
簡單韓食都會有 仲有套餐選擇
價錢又唔太貴!

之前成日見到呢個「고맙습니다 」雞蛋卷
終於見到「本尊」🤪
蛋卷面用茄汁寫住「고맙습니다 」
韓文係解作「感謝」🫶🏻

冇平時正宗大塊嗰種好軟身嘅口感
而且都好足料
會食到一絲絲泡菜
味道酸酸辣辣 好正🤤
細細塊做小食幾唔錯!

炒粉絲都係我幾鍾意嘅韓式小菜
非常之家庭式嘅菜式

呢碟炒粉絲超大碟
牛肉經過醃製 鹹鹹甜甜幾唔錯
肉質就還好 不過幾足料

加埋蛋絲、蘿蔔絲、香菇、
洋蔥、燈籠椒、蔥 一齊炒
粉絲口感滑身彈牙
吸收咗材料嘅味道 好惹味😍
咁多種材料加埋好豐富!
韓式牛肉炒粉絲
🍽沛 (深水埗)🤜🏽前菜-醃蘿蔔&芽菜平時食韓國菜最期待就係啲小菜但依間食啲小菜,我地食完唔會想再添而啲醃蘿蔔係食唔晒~真係麻麻地🙌🏻.✨2人套餐 $228🤜🏽韓式紫菜飯卷(五花腩)味道好,但口感唔得😟飯卷偏濕,導致一夾就散🫠.🤜🏽厚切五花腩芝士泡菜拉麵普通韓式公仔麵,個煲加分😂五花腩偏靭,要啲牙力撕開🦷✨.👍🏻韓式炸雞配甜辣醬(半份)外脆內嫩滑,是日MVP🥹.🤜🏽迷你泡菜煎餅 $98外脆有少許燶邊,內軟,偏油膩唔知係唔係食完泡菜麵既關係我覺得冇乜味,似食緊炸麵粉.👍🏻甜米酒(跟餐)👍🏻可樂(跟餐)👍🏻可樂 $15📸14.06.2023 .💁🏻‍♀️ #可一不可再 😟食物質素一般,等候時間太耐.眼見店內得10個位,3張枱我同朋友足足等左45分鐘先入坐就算唔洗等,我都唔會想再試🙌🏻.唯一欣賞既就係,店內播BLACKPINK既歌🥰🎶👍鐘意既請Follow/Share/Like🙏ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ.
🍽沛 (深水埗)
🤜🏽前菜-醃蘿蔔&芽菜
平時食韓國菜最期待就係啲小菜
但依間食啲小菜,我地食完唔會想再添
而啲醃蘿蔔係食唔晒~真係麻麻地🙌🏻
✨2人套餐 $228
🤜🏽韓式紫菜飯卷(五花腩)
味道好,但口感唔得😟
飯卷偏濕,導致一夾就散🫠
🤜🏽厚切五花腩芝士泡菜拉麵
普通韓式公仔麵,個煲加分😂
五花腩偏靭,要啲牙力撕開🦷✨
👍🏻韓式炸雞配甜辣醬(半份)
外脆內嫩滑,是日MVP🥹
🤜🏽迷你泡菜煎餅 $98
外脆有少許燶邊,內軟,偏油膩
唔知係唔係食完泡菜麵既關係
我覺得冇乜味,似食緊炸麵粉
👍🏻甜米酒(跟餐)
👍🏻可樂(跟餐)
👍🏻可樂 $15
📸14.06.2023
💁🏻‍♀️ #可一不可再 😟
食物質素一般,等候時間太耐
眼見店內得10個位,3張枱
我同朋友足足等左45分鐘先入坐
就算唔洗等,我都唔會想再試🙌🏻
唯一欣賞既就係,店內播BLACKPINK既歌🥰🎶
👍鐘意既請Follow/Share/Like🙏
前菜
韓式紫菜飯卷(五花腩)
厚切五花腩芝士泡菜拉麵
五花腩
韓式炸雞配甜辣醬(半份)
2023-06-14 499 浏览
週末四處逛之走到九龍西🤭,這次推介的是一間韓式小店,店內環境不大,但滿有溫馨且夢幻的感覺🌈💬 韓式牛肉炒粉絲份量上已經很吸睛!粉絲跟牛肉片味道很搭配,更有不同的配料,包括:燈籠椒、菠菜、紅蘿蔔絲、芝麻、蛋絲,味道豐富🤤回頭食: ⓨⓔⓢ💬 韓式紫菜飯卷- 五花腩特別喜歡醃蘿蔔酸酸的,再加上紅蘿蔔絲,吃起來爽爽脆脆,再滲出滿滿芝麻香跟肉香,一口吃下來十分滿足!!❤️回頭食: ⓨⓔⓢ💬韓式炸雞(半份)新鮮炸起的雞塊,酥酥脆脆且內很嫩滑,也吃得出雞肉有調過味,再沾上甜辣醬更惹味!!😙回頭食: ⓨⓔⓢ💬芝士煎雞蛋卷份量十足的芝士雞卷,中間夾著海量的芝士😍 夾起時會有拉絲效果,而芝士的味道也很濃香;加上蛋卷面以茄汁寫上韓文,雖然不認識韓文,但可見其心思🤭回頭食: ⓨⓔⓢ💬士多啤梨牛奶沙冰 梨子汁粉紅色的沙冰已經滿足我的中女心🤤🤤 還有貓貓肉球的攪拌棒,加分🤭 味道真實且甜甜的,喝起來更有粒粒草莓籽,又不會太膩❤️超喜歡!梨子汁甜度適中😁 相當解渴,為此餐添加韓國的風味!!回頭食: ⓨⓔⓢ總結一下,店員很有禮貌,而食物有質素有份量🤣,特別欣賞他們的餐具,每一隻都是夢幻和美美的!!為食物打卡一流🤭🤭🤭❤️沛

💬 韓式牛肉炒粉絲

💬 韓式紫菜飯卷- 五花腩
回頭食: ⓨⓔⓢ

💬韓式炸雞(半份)

💬芝士煎雞蛋卷

💬士多啤梨牛奶沙冰 梨子汁
梨子汁甜度適中😁 相當解渴,為此餐添加韓國的風味!!

❤️沛
❤️深水埗福華街178A號地舖
❤️5714 6478

▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂
@hamm.eat.alot
ʕ⁠っ⁠•⁠ᴥ⁠•⁠ʔ⁠っ
2023-06-11 45 浏览
呢日想食韓國野,排左大概20分鐘,入到去店面不大,叫左個2人餐,都幾好食。以下係2人餐包嘅食物呢個蛋,加左芝士喺入面,好邪惡,但好好食!上面仲寫左韓文,應該係解多謝咁解。呢個炸雞都唔錯,炸得好香口,份量都多,點埋隔離個甜辣醬,別有一翻風味呢個炒粉絲,好食!雖然有我唔食嘅青椒,但炒埋一碟又幾好食最後呢個飯卷,都唔錯,好多芝麻,好香口整體黎講,呢間高質!可以再黎食!

呢個炒粉絲,好食!雖然有我唔食嘅青椒,但炒埋一碟又幾好食

最後呢個飯卷,都唔錯,好多芝麻,好香口

整體黎講,呢間高質!可以再黎食!
  • 韓式紫菜飯卷
  • 韓式牛肉炒粉絲
2023-06-09 31 浏览
✨煎雞蛋卷(芝士)蛋卷濕潤有淡淡蛋香 加左海量芝士 感覺芝士比蛋仲要多 拉絲冇難度 芝味十足配埋茄汁食 味道酸酸甜甜 唔錯 ✨韓式無骨炸雞配甜辣醬點左半份 炸雞熱辣辣炸起香脆軟嫩 仲有少少肉汁 沾上甜辣醬食 幾惹味✨牛肉大醬湯配飯牛肉大醬湯香濃 調味適中 配料多份量足 拌飯食都唔錯白飯加左紫菜 飯粒飽滿 有咬口✨蜜桃牛奶沙冰沙冰 冰感唔重 口感綿密蜜桃味清香 奶味較突出 透心涼總結:食物可以 份量足環境正常 小店地方唔大服務唔錯 價錢合理 可以一試
✨煎雞蛋卷(芝士)
蛋卷濕潤有淡淡蛋香 加左海量芝士

總結:食物可以 份量足
環境正常 小店地方唔大
服務唔錯 價錢合理 可以一試
2023-06-07 40 浏览
🚩 沛有時2個人想食韓國嘢都唔係咁易!因為普遍韓國餐廳份量都好大碟,叫一份炸雞都已經飽咗8成,唔知可以再嗌啲咩😂 今次我就搵到間小店,份量好適合2個人😎滿足到我每樣都想食嘅願望!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈煎雞蛋卷(原味)$68雞蛋卷有原味同埋芝士揀🧀想冇咁漏就叫咗冇芝士,如果想有拉絲打卡able就叫有芝士吧~充滿蛋香,滑捋捋的✨🌈迷你泡菜煎餅 $98唔同平時食開一整個嘅泡菜煎餅,呢個mini size好Cute🥢食落口感有少少似飯焦,泡菜味都幾出,而且煎到好脆,厚薄適中唔會成口粉!唔怪得枱枱都有嗌啦😋🌈韓式無骨炸雞配甜辣醬(半份) $78炸雞炸得好鬆軟,外脆內juicy!🐔 唔會好鹹/重口味重點係一啲都唔油膩,Order半份過吓口癮都唔錯呀~🌈泡菜辣炒五花腩蓋飯 $88五花腩同泡菜份量都好慷慨,好足料☺️ 撈埋紫菜飯一齊食,成個飯都充滿酸酸辣辣嘅味,好快就清晒🔥🌈士多啤梨/蜜桃牛奶沙冰 $45同朋友每人叫咗杯Smoothie🍓🍑本身好怕淨係得死甜,但係冇叫少甜嘅情況之下,都唔會好甜唔會好漏,冇藥水味,有驚喜!🤩————店舖唔大,大約坐到10個人左右,個晚都見到好多人買外賣!食物質素
🚩 沛
🌈煎雞蛋卷(原味)$68
雞蛋卷有原味同埋芝士揀🧀
充滿蛋香,滑捋捋的✨

🌈迷你泡菜煎餅 $98
唔怪得枱枱都有嗌啦😋

🌈韓式無骨炸雞配甜辣醬(半份) $78
炸雞炸得好鬆軟,外脆內juicy!🐔 唔會好鹹/重口味
重點係一啲都唔油膩,Order半份過吓口癮都唔錯呀~

🌈泡菜辣炒五花腩蓋飯 $88
五花腩同泡菜份量都好慷慨,好足料☺️
撈埋紫菜飯一齊食,成個飯都充滿酸酸辣辣嘅味,好快就清晒🔥

🌈士多啤梨/蜜桃牛奶沙冰 $45
同朋友每人叫咗杯Smoothie🍓🍑
本身好怕淨係得死甜,但係冇叫少甜嘅情況之下,都唔會好甜
唔會好漏,冇藥水味,有驚喜!🤩

————
店舖唔大,大約坐到10個人左右,個晚都見到好多人買外賣!
食物質素對得住價錢,大家住附近都可以支持下小店啊👀

2023-06-05 24 浏览
MW Korea House 沛 | #深水埗 #ShamShuiPo韓國家庭式地道食物嘅小店,成間鋪得大約 10 個位位同位之間好近,同朋友都唔敢太大聲傾偈但贏在價錢唔貴,份量多,味道唔差適合住喺附近叫 delivery 外賣返屋企食嘅朋友!講返野食先,煎芝士雞蛋卷一定要叫超級超級超級多芝士、會拉絲、味道都好好炒粉絲份量超多,有麻油香紫菜飯卷都好食,包得實淨☞ 煎芝士雞蛋卷 $88☞ 韓式紫菜飯卷(吞拿魚) $☞ 韓式牛肉炒粉絲 $⁣⁣| 餐廳資訊 |⁣⁣-深水埗福華街178A號地舖-每日12pm - 10pm

韓國家庭式地道食物嘅小店,成間鋪得大約 10 個位
位同位之間好近,同朋友都唔敢太大聲傾偈

但贏在價錢唔貴,份量多,味道唔差
適合住喺附近叫 delivery 外賣返屋企食嘅朋友!

講返野食先,煎芝士雞蛋卷一定要叫
超級超級超級多芝士、會拉絲、味道都好好

炒粉絲份量超多,有麻油香
紫菜飯卷都好食,包得實淨

☞ 煎芝士雞蛋卷 $88

-每日12pm - 10pm
2023-03-05
  • 韓式牛肉炒粉絲
  • 韓式紫菜飯卷
餐廳地方雖小,但整體味道質素不比下去設計簡潔,以湖水藍及白色為主,Menu主要有單點小食、主食同套餐選擇💁🏻‍♀️另外亦有自家製韓式前菜選購👏打卡之選 煎芝士雞蛋卷😍面頭用左蕃茄汁寫上謝謝你既字句🥫內裏由頭至尾都包住左海量芝士食落啖啖芝味之餘 亦同時食到蛋香✨強烈建議一定要share食😆色彩繽紛既韓式紫菜飯卷共有8切件 🌈 可選五花腩/牛肉/菠菜/吞拿魚作主內餡,我選了最後者 吞拿魚剛好為飯卷既濕度發揮作用,飯卷一啖放入口,口感夠曬豐富呀~炸雞就叫左半份,份量都足夠肉質炸得外脆內嫩,幾juicy旁邊仲有店家自家製既醬汁味道酸酸辣辣,幾開胃🤤泡菜餅一客有4件雖然賣相有點兒焦焦的,口感似薯餅 外層煎得乾身香脆,同帶點濕既酸辣泡菜餡,形成口感對比👍飲品方面簡左透心涼既沙冰🍧整體口感順滑,士多啤梨味都天然突出🍓甜度相對亦會高一點
餐廳地方雖小,但整體味道質素不比下去
設計簡潔,以湖水藍及白色為主,
Menu主要有單點小食、主食同套餐選擇💁🏻‍♀️
另外亦有自家製韓式前菜選購👏

打卡之選 煎芝士雞蛋卷😍
面頭用左蕃茄汁寫上謝謝你既字句🥫
內裏由頭至尾都包住左海量芝士
食落啖啖芝味之餘 亦同時食到蛋香✨
強烈建議一定要share食😆

色彩繽紛既韓式紫菜飯卷共有8切件 🌈
可選五花腩/牛肉/菠菜/吞拿魚作主內餡,
我選了最後者 吞拿魚剛好為飯卷既濕度發揮作用,
飯卷一啖放入口,口感夠曬豐富呀~

炸雞就叫左半份,份量都足夠
肉質炸得外脆內嫩,幾juicy
旁邊仲有店家自家製既醬汁
味道酸酸辣辣,幾開胃🤤

泡菜餅一客有4件
雖然賣相有點兒焦焦的,
口感似薯餅 外層煎得乾身香脆,
同帶點濕既酸辣泡菜餡,形成口感對比👍

飲品方面簡左透心涼既沙冰🍧
整體口感順滑,