講到微波爐食品 一定唔少得波仔話說早排因為瘦編媽媽要成日陪長輩去醫院煮唔到飯 所以屋企人又去波仔掃貨補充一吓雪櫃嘅存貨 無去一排發現波仔多咗好多選擇除咗本身波仔嘅產品之外 仲有各種日韓微波爐食品!今次試咗幾款波仔食品 1️⃣ 芝士泡菜雞粒炒飯🇰🇷一打開望到有好多芝士 已經好滿意叮完之後啲芝士溶哂落啲飯度 好正加埋泡菜 酸酸辣辣嘅味道 好開胃🧀2️⃣ 韓國製造「3시오븐」 迷你芝加哥薄餅 🍕橄欖油蕃茄味道 細細個可以當做早餐或者下午茶薄餅餅底偏薄 但有好多餡 都係有芝士 岩哂我依個芝士控!
講到微波爐食品 一定唔少得波仔
話說早排因為瘦編媽媽要成日陪長輩去醫院
煮唔到飯 所以屋企人又去波仔掃貨
補充一吓雪櫃嘅存貨 無去一排發現波仔多咗好多選擇
除咗本身波仔嘅產品之外 仲有各種日韓微波爐食品!

今次試咗幾款波仔食品
1️⃣ 芝士泡菜雞粒炒飯🇰🇷
一打開望到有好多芝士 已經好滿意
叮完之後啲芝士溶哂落啲飯度 好正
加埋泡菜 酸酸辣辣嘅味道 好開胃🧀

2️⃣ 韓國製造「3시오븐」 迷你芝加哥薄餅 🍕
橄欖油蕃茄味道 細細個可以當做早餐或者下午茶
薄餅餅底偏薄 但有好多餡 都係有芝士 岩哂我依個芝士控!

2021-06-15 247 浏览
雖然疫情下冇得去韓國🇰🇷食盡韓國美食但係留喺香港都可以品嚐到不同款式嘅韓國滋味美食因為「 #波仔EatEast」 eateast.hk最近推出了 #日韓美食節有多款日本及韓國產地直送美食新產品於各間分店登場由即日起於波仔全線分店可以低至85折優惠價購買隨即我都掃咗唔少美食返屋企儲備下午茶宵夜肚餓嘅時候叮又得蒸又得話咁快就有得食即晚已經蒸左個波仔意粉🍝「 #白汁芝士煙肉意粉」及「 #芝士泡菜雞粒炒飯 」當宵夜食香濃嘅白汁配搭芝士夠晒Creamy難怪意粉🍝咁入味而炒飯有一點泡菜辣味食落去好滋味好惹味呢另外「 #圃木園小籠包」必定要試吓唔好睇佢細細隻其實食落去皮薄餡靚咬一啖入面嘅鮮肉非常鮮嫩除此之外點少得飯後甜品🍮「 #椰汁紅豆南瓜蓉 」入面真係好足料豐富又富口感的南瓜蓉原來配搭紅豆一齊食都幾match 㗎下次要買多幾個返屋企擺先得因為食品不含防腐劑又方便又好食!
雖然疫情下冇得去韓國🇰🇷食盡韓國美食
下午茶宵夜肚餓嘅時候
叮又得蒸又得話咁快就有得食
即晚已經蒸左個波仔意粉🍝
「 #白汁芝士煙肉意粉」及
「 #芝士泡菜雞粒炒飯 」
當宵夜食

其實食落去皮薄餡靚
咬一啖入面嘅鮮肉非常鮮嫩

除此之外
點少得飯後甜品🍮
「 #椰汁紅豆南瓜蓉 」
入面真係好足料
豐富又富口感的南瓜蓉
原來配搭紅豆一齊食都幾match 㗎

下次要買多幾個返屋企擺先得
因為食品不含防腐劑
又方便又好食!
2021-01-09 279 浏览
波仔近排又新推出左懶人恩物啦🤩 天寒地凍唔洗出街,叮一叮就食到👉清湯牛腩!! 對於懶洋洋既我,哩個真係天大既喜訊呀😆·🐂清湯牛腩真材實料,選用優質牛肋條🤤配埋以唔同香料及蘿蔔熬製成既湯頭,清甜肉香,感覺清清地健康啲~牛腩肉質軟腍,用嚟送飯啱哂😋·💰即日起於波仔全線分店仲可以用優惠價$42 (原價$48) 買得到😻😻·另外,仲買左星洲炒米粉同鮮茄牛肉醬意粉🤤星洲炒米粉咖哩味道不俗,都算幾入味。米粉條條分明,唔會好碎,抵讚👍 叮叮有哩個質素真係合格有餘!·個人幾喜歡哩個肉醬意粉🍝 好鐘意佢既質感夠濕潤,蕃茄味道甜甜地,唔會好假👍 雖然牛肉醬碎份量唔算多,但整體味道不錯,閒時懶洋洋叮嚟食都係一個唔錯既選擇😌

🐂清湯牛腩真材實料,選用優質牛肋條🤤

牛腩肉質軟腍,用嚟送飯啱哂😋
💰即日起於波仔全線分店
仲可以用優惠價$42 (原價$48) 買得到😻😻
另外,仲買左星洲炒米粉同鮮茄牛肉醬意粉🤤

2020-12-12
2021-01-05 146 浏览
現今世代追求的係效率,所以嘢都要快,包括食!快啲食完做功課!快啲食完開工啦!快啲食完煲韓劇!快啲食完6pm要關門啦!急急急!每一日都係在催促中過日子,要同時間競賽緊要食個快飯!餐廳6pm關門,放工無嘢好食?好彩屋企常備波仔!近半年我都減少食精製澱粉質,包括粥粉麵飯,所以波仔的叮叮餸一定係我的快飯首選,依家新登場有清湯牛腩,鍾意試新嘢緊係唔會錯過啦。依家仲有優惠益街坊,即日起於波仔全線分店可以優惠價$42 (原價$48) 購買清湯牛腩,熱水加熱15-20分鐘或者懶啲用微波爐叮熱6分鐘就食得,方便快趣,啱晒放咗工仲要趕住煲劇的我!
現今世代追求的係效率,所以嘢都要快,包括食!
快啲食完做功課!
快啲食完開工啦!
快啲食完煲韓劇!
快啲食完6pm要關門啦!

餐廳6pm關門,放工無嘢好食?好彩屋企常備波仔!

2020-12-22 132 浏览
-因為疫情關係老婆同我都好lazy 🐽所以買一早買定波仔做dinner放係fridge 🙈隨時可以買盒放係屋企隨時叮來食🌀天寒地凍真係有時唔想落街買外賣🙉又方便又快😍🐮清湯牛腩波仔新登場產品🤩見到做緊promotion 可以用優惠價$42 (原價$48) 買未到同出面雲吞舖嘅清湯腩一樣味彈牙、牛腩味重🤩啱哂想食d 清清地、又healthy嘅朋友🍚咖喱牛腩飯勁惹味鍾意重口味嘅一定會鍾意用嚟送飯真係一流
因為疫情關係
🐮清湯牛腩
波仔新登場產品
未到同出面雲吞舖嘅清湯腩一樣味
彈牙、牛腩味重🤩
啱哂想食d 清清地、又healthy
嘅朋友

🍚咖喱牛腩飯
勁惹味
鍾意重口味嘅一定會鍾意
用嚟送飯真係一流
2020-12-15 55 浏览
自己成日都會食開波仔,上次食完個魚香茄子飯之後,覺得幾好食,所以今次再買多少少,應付夜晚禁堂食嘅政策。今次我買咗兩個飯再加一個清湯牛腩,分別係粟米肉粒飯,同埋鮮茄豬扒飯。拎到返屋企嘅時候,我第一時間就將佢放入冰格。由於我屋企冇微波爐,所以就要用到蒸焗爐,而用蒸焗爐翻熱嘅時候,都會先將佢拆出嚟,放入鐵碗裏面。粟米肉粒飯嘅肉粒唔硬,有肉味,個醬汁都幾香,甜甜地,攞嚟送飯嘅話,其實都幾開胃。鮮茄豬扒飯,豬扒略嫌唔夠脆,亦都唔夠硬身,但$24可以食到呢個飯,其實性價比都算幾高,再加上,佢個茄汁都幾香濃,算唔錯啦。反而我最鍾意嘅就係佢個清湯牛腩,起初我以為波仔嘅清湯牛腩肉質一般,點知一食落嘅時候超級有驚喜,我可以講,佢嘅牛腩肉質比較嫩,唔軔,我估如果用香港嘅粉面檔嘅水平推廣嘅話,佢嘅牛腩絕對係中上水平,所以今次成晚特別都想推介你入嚟菜式, $49 ,我覺得都會有質素喺裏面。

拎到返屋企嘅時候,我第一時間就將佢放入冰格。

2020-12-12
疫情期間多咗喺 #屋企下廚但係有時工作都忙忙地就想食啲速食嘅食物食完喇嗱嗱臨再繼續工作我一向都是 #波仔迷 喜歡它的 #食品健康 之餘夠晒美味🥰今次我又買咗兩款食物返去蒸嚟食作為我今晚嘅 #晚餐🤗⊰⊹════════════════⊹⊱✎ 食後感 :✨🔴 「 #墨西哥長通粉 」呢款長通粉簡直係小朋友至愛佢嘅墨西哥醬汁滿滿的入面仲有一條鐵長長的火腿食落去好入味😋🟠 「 #冬菇馬蹄肉餅 」平時出街都好鍾意食呢款小菜啱晒 #食肉獸 嘅我平時我就鍾意隔水蒸嚟食入面嘅冬菇馬蹄份量好多好粥了就算撈粥撈白飯都一樣咁好食==============================💥好消息好消息💥 #有優惠!✨由即日可於 #波仔全線分店 可以優惠價$34 (原價$40) 購買冬菇馬蹄肉餅 / $25購買墨西哥長通粉,超級抵買!————————————————————📍 @波仔地址: 太和大埔太和路12號太和商場1樓105號舖
疫情期間多咗喺 #屋企下廚

今次我又買咗兩款食物返去蒸嚟食
作為我今晚嘅 #晚餐🤗
⊰⊹════════════════⊹⊱
✎ 食後感 :✨

🔴 「 #墨西哥長通粉 」
呢款長通粉簡直係小朋友至愛
佢嘅墨西哥醬汁滿滿的
入面仲有一條鐵長長的火腿
食落去好入味😋

🟠 「 #冬菇馬蹄肉餅 」
平時出街都好鍾意食呢款小菜
啱晒 #食肉獸 嘅我
平時我就鍾意隔水蒸嚟食
入面嘅冬菇馬蹄份量好多好粥了
就算撈粥撈白飯都一樣咁好食
💥好消息好消息💥 #有優惠!

————————————————————
📍 @波仔
地址: 太和大埔太和路12號太和商場1樓105號舖
2020-08-31 65 浏览
疫情期間個個都要留係屋企食飯,當然唔少得要幫襯 @Eat East 波仔,佢推出嘅麻辣系列食品簡直就啱晒我呢個麻辣控,即刻用優惠價掃咗一個 #麻辣雞煲、 #水煮牛肉、 #叮叮唐生菜配馬拉盞醬,加埋 #白飯 一個買返屋企慢慢嘆我嘅晚餐!當中「 麻辣雞煲 」 只需要蒸20分鐘就食得,雞件嘅份量多,有我最鍾意嘅雞翼部位,仲有啲洋蔥作為配料,個醬汁超級滋味,而且又唔算太辣,好啱我口味啊!加埋「 水煮牛肉」咁香濃嘅水煮汁,一定要配返個白飯撈汁食,我就用優惠價$6 加配咗個白飯,健康一族仲有紅米飯揀添!咁多肉嘅一餐梗係要配返個「叮叮唐生菜配馬拉盞醬」清一清腸胃,這個馬拉盞醬很香,令我成餐都好開胃!疫情期間都要買多幾款食品返屋企作為儲備,最重要係食品不含防腐劑,又方便又好食!

2020-08-14 72 浏览
微不足道,吃得精彩,easy cooking,番熱後個個都變廚神,妾妻就係咁簡單,哈哈(偷笑中),其實依次波仔係我老公買返嚟給我嘅,見我湊仔都好忙,於是乎買波仔即食飯餸啦,唔洗我煮得咁辛苦😊今晚主題😋椒香麻辣之夜😻🌟麻辣雞煲,好濃味送飯一流🌟水煮牛肉,麻辣味十足,牛肉嫩滑🌟馬拉盞通菜,通菜新鮮,好味道🌟白飯,粒粒分明⚠️有微波爐嘅,叮一叮就食得,返工嘅安在公司就食到,唔洗出街食。⚠️無微波爐嘅,整包放入滾水番熱就搞掂👍🏻疫情中又一好選擇
今晚主題😋椒香麻辣之夜😻
🌟麻辣雞煲,好濃味送飯一流
🌟水煮牛肉,麻辣味十足,牛肉嫩滑
🌟馬拉盞通菜,通菜新鮮,好味道
🌟白飯,粒粒分明

⚠️無微波爐嘅,整包放入滾水番熱就搞掂👍🏻
疫情中又一好選擇
2020-08-09 62 浏览
爸爸想念辣辣餸菜,湜澄媽馬上行動🔥!麻辣雞煲🐔+水煮牛肉🐮+叮叮通菜🥬+白飯🍚,有菜有肉有飯有🌶️🌶️🌶️,大滿足!麻辣雞煲🐔用花椒、辣椒等香料調配,麻,辣平衡,嫰滑嘅雞槌/雞翼吸滿醬汁精華,啖啖惹味又滿足!水煮牛肉🐮勁有大排檔風味,麻辣椒香嘅水煮汁,同嫩滑牛肉好爽;而且配菜豐富🥦🥬,有木耳、大豆芽、香蔥等,口感豐富!配白飯食可以食多兩碗🤣!只放波仔餸包入微波爐叮就得啦🤣。有咁多惹味麻辣肉肉,一定要有菜先健康!呢包通菜都係叮叮就食得,方便簡單又健康😀 , 咁叮黎食都好新解同嫩~ 仲配佐個汁, 不過我地冇食到個汁。下星期食多次先!食到頭頂都標汗,真係好過癮😆!
爸爸想念辣辣餸菜,湜澄媽馬上行動🔥!

配白飯食可以食多兩碗🤣!

只放波仔餸包入微波爐叮就得啦🤣。

下星期食多次先!食到頭頂都標汗,真係好過癮😆!
2020-08-08
2020-07-05 113 浏览
自己生活一直都好忙,平時都有買開唔少嘅即食食品,波仔都係我其中一個嘅選擇。我知道佢最近出咗冬瓜盅,所以今次就順便試埋呢一款菜式。為咗準備今晚嘅晚餐,我特別揀選左一款主菜、湯、同埋甜品。主菜方面,我揀選左平日都鍾意食嘅魚香茄子飯、湯嘅話當然係冬瓜盅,而甜品嘅話我選擇咗咋喳。。魚香茄子飯我返到屋企嘅時候,由於我屋企個微波爐送咗俾人,所以我就選擇左擺喺蒸焗爐嗰度蒸,我整咗大約10分鐘,就剛剛好。魚香茄子飯個味道其實同出邊茶餐廳冇分別,茄子比較林,啲肉碎有鹹魚嘅香味,另外啲飯嘅質地亦都唔差,個人覺得幾唔錯。佢個冬瓜盅就真係幾正,個湯本身都已經夠鮮味,另外亦都非常知足了,其實真係同酒樓冇咩分別,我特別鍾意佢加埋杞子,令到成個湯睇起上嚟都更加有營養。在最後就係佢咋渣,咋喳唔算太甜,但幾足料,同出邊嘅甜品舖都有得fight。

2020-06-24
2020-05-09 146 浏览
今次再encore去到 @Eat East 波仔,又掃咗幾款速食食品返屋企看門口。了!當中「 #麻辣牛腩湯米粉」 係今年新產品,啱晒我呢個麻辣控!叮又得蒸又得,即晚已經蒸左個波仔意粉🍝- 「#黑椒雞扒意粉」當宵夜食,香濃嘅黑椒汁辣辣地好滋味!另外「 #梅菜扣肉飯」的扣肉肉質都好鮮嫩,下次要買多幾個返屋企擺先得,因為食品不含防腐劑,又方便又好食!🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸#波仔 #正餐 #早餐 #午餐 #晚餐 #宵夜 #湯 #糖水 #叮叮飯 #叮叮菜 #叮叮湯 #沙律菜 #雜菜包 #叮叮 #叮叮粉麵 #香港美食 #打卡必到 #食好西
了!

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

2020-03-12 83 浏览
有時湊仔真係無時間食野呀加上疫情關係出小左好多街下午可以食個波仔仲有星期六日唔煮飯既我而家又多選擇 又方便仲有埋糖水添呀和風牛肉飯洋蔥汁加薄牛肉容易入口既珍珠米燒雞髀原汁煲飯原隻雞髀配薑菜飯個飯又幾特別幾惹味雞髀又幾入味唔會好鞋椰汁紫米露唔會太甜又多紫米每款只需叮5至7分鐘就得嫁喇
有時湊仔真係無時間食野呀

椰汁紫米露
唔會太甜又多紫米

每款只需叮5至7分鐘就得嫁喇
2020-02-29 66 浏览
呢排因為疫情嘅關係,都盡量減少出街食飯,所以呢就會變相買多咗外賣返屋企啦😗😗多d 時間宅在屋企😆😆做豬🐷好在屋企附近有間波仔😍有好多選擇而且仲有湯水賣🐔雞沙嗲XO醬炒飯 $25D 雞串幾好味,而且用沙嗲XO醬炒好開胃🙊🙊🙊🙊🐮咖喱牛腩飯 $26雖然賣相一般,啲咖喱真係好好味,好開胃,可能本身我係咖喱控🍴芝麻糊 $17比我想像中好味🥄海帶綠豆沙 $17好味,降火一流🤣🤣🤣🤣🤣
呢排因為疫情嘅關係,
都盡量減少出街食飯,
所以呢就會變相買多咗外賣返屋企啦😗😗
多d 時間宅在屋企😆😆做豬🐷
好在屋企附近有間波仔😍
有好多選擇而且仲有湯水賣

🐔雞沙嗲XO醬炒飯 $25
D 雞串幾好味,而且用沙嗲XO醬炒好開胃🙊🙊🙊🙊

🐮咖喱牛腩飯 $26
雖然賣相一般,啲咖喱真係好好味,好開胃,可能本身我係咖喱控

🍴芝麻糊 $17
比我想像中好味

🥄海帶綠豆沙 $17
好味,降火一流🤣🤣🤣🤣🤣
2020-02-14 174 浏览
「波仔飯」真係由細食到大 最近抗炎時期 所以去買定幾盒放係屋企 我先發現出左好多新款波仔~不過我都係食開 咖哩牛腩飯$26  好足料!p.s.  咖哩比較辣波仔仲好適合大家做宵夜佢D糖水仲要好不錯!冰糖雪耳蓮子羹 $10用微波爐加熱3分半鐘有得食好足料 好質素入口清甜 但又唔會覺得太甜大眾化既價錢 very good!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
「波仔飯」真係由細食到大
 最近抗炎時期 所以去買定幾盒放係屋企
我先發現出左好多新款波仔~

不過我都係食開 咖哩牛腩飯$26
 好足料!
p.s.  咖哩比較辣

波仔仲好適合大家做宵夜
佢D糖水仲要好不錯!

冰糖雪耳蓮子羹 $10
用微波爐加熱3分半鐘有得食
好足料 好質素
入口清甜 但又唔會覺得太甜
大眾化既價錢 very good!

2020-02-13