2021-08-03
去完商場個歡樂天地玩,臨近月尾無錢,我哋就諗住搵啲平嘢食,發現OpenRice入邊,呢間「泰傳奇」嘅碟頭飯好受歡迎,每一個食評都讚佢嘅碟頭飯好食,真係忍唔住試吓!餐廳嘅佈置都幾有北泰嘅感覺,即係Raw得來又有啲泰國本土feel。餐廳嘅小食偏貴,但晚飯set都算抵,平均$65,加埋特飲埋單唔洗$160!超抵!唔怪得個個都食😋香葉肉碎蛋飯 $60荷包蛋煎得好靚,蛋黃仲係動L的,亦得煎得好香。肉碎味道偏重不過少少辣好香口,用嚟撈飯一流,配合九層塔令味道更豐富。整體有80分。海南雞飯 $65海南雞有三大嚿,每嚿都好有份量。肉質都算滑,雞味都算有。油飯夠色水,有濃濃油香味珍多冰傳統泰式特飲,正常發揮龍眼冰龍眼肉好多!總括嚟講佢開呢頭可以一試食得飽嘅不過住沙田嘅我就唔會專登嚟坐車過嚟再食啦
香葉肉碎蛋飯 $60
海南雞飯 $65
珍多冰
傳統泰式特飲,正常發揮
龍眼冰
龍眼肉好多!