2017-06-13
行開街,諗食晚餐之際,見到就腳嘅泰巷,所以一試。荃灣泰巷位於荃新天地內,坐位頗足,我食嗰日星期六都唔駛點等位,仲有卡位坐添三個人點咗個二人餐,個餐包:小食,湯,主食,粉/麵/飯,飲品。價錢每人平均100+蚊左右。小食:串燒,素春卷,炸雞配唦嗲汁,甜酸汁味道同平時食到的差唔多,不過不失。個湯選咗南瓜海參湯,因為想試吓冬陰功以外的水準,結果係一個清淡嘅選擇,海參有d 雪味食得酸辣嘅朋友都係飲冬陰功吧!主食選了明爐烏頭味道剛好,而且有黑木耳,草菇,通菜,粉絲等配料,吸晒魚汁,好好味,依條魚為成個套餐取回分數而且條魚份量剛好,食得飽又唔浪費炒粉,配豬頸肉,味道適中,粉多肉少,本人覺得上面幾條菜可以唔駛,返而加d 芽菜口感可能仲好。飲品係包埋嘅。泰式奶茶及泰式檸茶本人偏愛泰式奶茶,因為甜滑,奶濃,茶香,泰檸茶酸酸哋,有青檸味,都好味。嗰日加29蚊有泰式香茅脆香骨,還不錯,似吉列香茅豬排服務很好侍應生都很禮貌,招呼反應快。整體感覺良好。
小食:串燒,素春卷,炸雞
配唦嗲汁,甜酸汁
味道同平時食到的差唔多,不過不失。
主食選了明爐烏頭
飲品係包埋嘅。泰式奶茶及泰式檸茶
本人偏愛泰式奶茶,因為甜滑,奶濃,茶香,
泰檸茶酸酸哋,有青檸味,都好味。
嗰日加29蚊有泰式香茅脆香骨,還不錯,似吉列香茅豬排
服務很好侍應生都很禮貌,招呼反應快。
整體感覺良好。