2023-04-04 715 浏览
那天為了慶祝家人生日,特地找了一間據說非常好吃的泰國菜餐廳😍 果然不負眾望!太多菜式都太好吃了,不能盡錄🥹 抽選了其中幾樣菜式與大家分享!其中的冬陰功湯味道十分濃郁,也有許多海鮮,很豐盛՞⸝⸝ᵒ̴̶̷ 𓈞 ᵒ̴̶̷⸝⸝՞ 喜歡💕 噴火雞到我這一刻才知道是素的!同樣十分香濃🥹 配上一些味道特別的菜,讓人感受到泰式料理獨特的風味和口感。有趣的是店員幫我們點火,火點不著就走了,留下我們一頭問號?_? 幸好不影響味道🥰 炒飯和炒麵的味道也都鮮明而豐富,香氣四溢,好吃😋最後的芒果糯米飯蛋糕都很好吃,還有店員熱情地唱泰文的生日快樂歌,氣氛十分好,逗得家人十分高興🥰總的來說,泰泰是一家美味的泰式料理餐廳,推薦大家去試一試(ノ≧ڡ≦)☆😋 好味程度:9 / 10🫧 環境整潔:8 / 10🕯️ 整體氣氛:7 / 10🏃🏽‍♂️ 性價比率:7.5 / 10🧑🏻‍🍳 服務態度:9 / 10

海鮮冬陰功湯

噴火雞/素

蝦醬炒飯
泰式蛋包金邊粉
炒飯和炒麵的味道也都鮮明而豐富,香氣四溢,好吃😋

芒果糯米飯蛋糕

泰泰拼盤
泰式燒豬頸肉
芒果沙冰
明爈烏頭(清湯)
黃咖喱石鍋牛腩

芒果糯米飯蛋糕
泰泰拼盤
泰式燒豬頸肉
芒果沙冰
明爈烏頭(清湯)
黃咖喱石鍋牛腩
生菜包(豬肉)
2023-03-26 491 浏览
已多次嚟泰泰慶祝朋友生日 , 每一次都是好的體驗。 泰泰提供美味的泰式美食, 由小食,主菜到甜品及飲品都十分滿意。 特別超讚是有多款泰式素食, 而且經常研究新菜式。優質服務及食物, 這是我去過香港最好的泰式餐廳。 特別推薦芒果沙冰, 洛神花沙冰 , 小食拼盤 ,泰式燒牛肉,柚子沙律,泰式素魷魚圈, 泰式素肉碎生菜包, 泰式生蝦, 冬陰功炒飯等, 太多不能盡錄, 好多都好出色。
2023-03-18 475 浏览
同朋友一齊看林海峰x黃子華舞台劇《愛我別走》所以係附近搵嘢食朋友想食泰國嘢🤤🤤所以揀咗泰泰環境都唔錯仲有卡位坐一入坐,就提我哋用餐時間得90分鍾我地都趕時間,所以冇問題👌🏻星級青檸燒牛肉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ $238五星推薦,牛肉燒得岩岩好,6-7成熟😋如果份量多啲少少就好泰國肉絲脆面 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️$120黃咖喱加上脆面,好夾脆面即炸,好卜卜脆❤️❤️泰式青咖喱炒飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️ $88明明話咗少辣一般般,雞肉得一兩块🥲份量太少🙃🙃馬拉盞炒芥蘭 ⭐️⭐️⭐️ $76太過咸啦每位消費$200-300
同朋友一齊看林海峰x黃子華舞台劇《愛我別走》
所以係附近搵嘢食
朋友想食泰國嘢🤤🤤
所以揀咗泰泰
環境都唔錯
仲有卡位坐
一入坐,就提我哋用餐時間得90分鍾
我地都趕時間,所以冇問題👌🏻

星級青檸燒牛肉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ $238
五星推薦,牛肉燒得岩岩好,6-7成熟😋
如果份量多啲少少就好

泰國肉絲脆面 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️$120
黃咖喱加上脆面,好夾
脆面即炸,好卜卜脆❤️❤️

泰式青咖喱炒飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️ $88
明明話咗少辣
一般般,雞肉得一兩块🥲
份量太少🙃🙃

馬拉盞炒芥蘭 ⭐️⭐️⭐️ $76
太過咸啦

每位消費$200-300

星級青檸燒牛肉
星級青檸燒牛肉
2023-03-08 460 浏览
黎左幾次試左幾個素菜式先寫呢個食評爆炸魷魚有真魷魚版同素魷魚版,外觀完全一樣。我初時以為魷魚圈係用杏鮑菇做,店員話係齋魷魚 ,咁的確囗感介乎杏鮑菇同真魷魚之間。份量相當多!我地6個人食唔晒… 我最鍾意係d配菜炸到卜卜脆就咁食又得,點一點黃咖喱先食又再好食啲😋泰泰石窩素雞石窩素雞用上猴頭菇,my favorite!真係好鍾意猴頭菇扎實既囗感,又易入味😍呢個菜有d似啫啫雞煲,野味微辣。正宗妹仔肚,清曬爆香左既紫洋蔥同芫荽頭😂黃咖喱素雞煲同九龍城泰國素食一樣用猴頭菇。煲內有大量薯仔、紅蘿蔔條、洋蔥、青椒同粟米
黎左幾次試左幾個素菜式先寫呢個食評

爆炸魷魚

泰泰石窩素雞

黃咖喱素雞煲

想吃這間泰國菜很久,終於有機緣路過就坐低食個午餐。餐牌上各式各樣好吸引的特色素菜,一個人來吃點不到幾款,於是先叫個飯餐吃吃。素食可以揀青咖喱炒飯,入口香濃惹味,飲埋泰式奶茶又美滿一餐。佐敦一帶美食雲隻,這間泰國菜也是人氣之選,平日一點過後繁忙午餐時段全店滿座還要等位呢。入面裝修充滿泰國風味,店員也是泰國人為主,熱情的老闆坐陣打點。一個人來午餐點不到小炒菜式,來個午市飯餐試試水準亦可。套餐包冷熱飲品,視帝奶茶到底為什麼叫視帝奶茶呢?香茅茶聽起來亦覺吸引。青咖喱炒飯(素) HK$69顏色青青的一個炒飯,吃的時候挖到中間蠻多種蔬菜,彩椒、紅蘿蔔、玉米筍、豆角等等,味道極之香濃,不過吃到底看到碟底很多油,另外沒蛋白質類感覺就唔夠均衡。吃到一半因為人多所以被調了一個位,老闆招待一件西米糕,入口充滿椰香,上層椰汁糕下層西米又幾好食。
青咖喱炒飯(素) HK$69
2023-01-27
🥢超級推薦在這裡吃生日飯🎂😚❤️ 第一次聽到泰文生日快樂歌🎶 超活潑🤣‼️🥢真的太喜歡這間了🥹明明是星期二,但整間店充滿星期五晚大家聚首一塊的熱鬧氛圍🍻😍——————▪️青咖喱炒米粉 👍🏻❗️[可選雞肉/牛肉/豬肉/海鮮/素食][麵底:金邊粉/河粉/米粉/粉絲]少見這道料理,看到就點來試試😈比預期好吃很多😳米粉是炒得保有彈性,不會一咬就爛,卻是入味不過鹹!海鮮有魷魚、蠔、然後我忘了▪️黃金|黑金入秋 👍🏻❗️$78這個比想像中大塊😗非常彈牙!比想像中更食材的原味,不是只有顏色的分別!配上蛋黃,我覺得很讚!🤤❤️▪️串燒 👍🏻❗️最怕一上桌發現肉串的肉小又乾。但這間哈哈哈哈哈🤣肉多、肉嫩、肉厚!正中我的愛😆🤭同桌最喜歡他的雞肉!因為肉最嫩滑~我最喜歡他的豬肉,因為肉質嫩,同時又帶有微嚼勁😋◾️椰青沙冰 唯一不好吃的,比較推尖沙嘴新泰的椰青沙冰◾️馬拉盞炒椰菜苗 $83◾️泰式明爐蒸烏頭$240[冬陰功/椰汁雞湯]不過很喜歡底下撲滿吸滿滿湯汁的菜🧡😍🤤不過魚相對其他太出色的菜色算普通:◾️芒果糯米飯重。頭。戲!😍😍😍😍😍😍芒果很多,糯米飯是暖的(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) ——————這間店準備encore👹❗️❗️❗️
🥢超級推薦在這裡吃生日飯🎂😚❤️
第一次聽到泰文生日快樂歌🎶 超活潑🤣‼️

——————
▪️青咖喱炒米粉 👍🏻❗️
[可選雞肉/牛肉/豬肉/海鮮/素食]
[麵底:金邊粉/河粉/米粉/粉絲]
少見這道料理,看到就點來試試😈
海鮮有魷魚、蠔、然後我忘了

▪️黃金|黑金入秋 👍🏻❗️$78

▪️串燒 👍🏻❗️
最怕一上桌發現肉串的肉小又乾。
但這間哈哈哈哈哈🤣
肉多、肉嫩、肉厚!正中我的愛😆🤭
同桌最喜歡他的雞肉!因為肉最嫩滑~
我最喜歡他的豬肉,因為肉質嫩,同時又帶有微嚼勁😋

◾️椰青沙冰
唯一不好吃的,比較推尖沙嘴新泰的椰青沙冰

◾️馬拉盞炒椰菜苗 $83

◾️泰式明爐蒸烏頭$240
[冬陰功/椰汁雞湯]

◾️芒果糯米飯
重。頭。戲!😍😍😍😍😍😍
芒果很多,糯米飯是暖的(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

——————
這間店準備encore👹❗️❗️❗️
  • 青咖哩炒米粉
  • 黃金入球
  • 串燒
2022-12-27 996 浏览
聖誕假期沒有湯粉麵選擇,只可點選主餐牌的食品。陸陸續續都不停有客人出出入入,因午市唔收加一,$500以上才能簽咭,否則就要支付現金或八達通付款。海鮮冬陰功湯 細2個人飲岩岩好,每人都有2碗,味道方面小小酸都有啲辣,海鮮有魷魚,青口,蝦,菇。炒金邊粉沒有咩驚喜,大多泰國舖都係咁做,味道都正常。炸蝦餅熱辣辣炸起,美味香口,大大隻,有3隻,一開2 ,略簾唔係好彈牙。椰青夠凍,青甜,好容易可以挖到椰子肉食,但無咩味。
聖誕假期沒有湯粉麵選擇,只可點選主餐牌的食品。

海鮮冬陰功湯 細

炒金邊粉
沒有咩驚喜,大多泰國舖都係咁做,味道都正常。

炸蝦餅

椰青
夠凍,青甜,好容易可以挖到椰子肉食,但無咩味。

2022-12-25 1913 浏览
星期六約佐朋友去尖沙咀行街,行佐成個中午,到六點晚上開始覺得肚餓。我地兩個又好耐冇食過泰國菜,所以打開openrice 搵下附近有冇好味既泰菜館,就黎佐間係佐敦叫'泰泰'既餐廳。食完後覺得呢間餐廳值得一去 !一入門口,餐廳問我地有冇訂位,我地話冇,佢同我地講我地好彩,因為岩岩有一台walk in  走佐,我地可以入去。餐廳坐得咁爆,未坐低都估到應該幾好味。(1)  泰式蛋包金邊粉 $120無諗過金邊粉份量咁大,完全係夠3個人食! 金邊粉上面有一塊金黃色薄薄既蛋餅,賣相好吸引,味道恰到好處,唔算話太甜。(2)  馬拉盞炒芥蘭   $76呢碟堅好味! 芥蘭食得出係新鮮既,有鮮甜既芥蘭味。芥蘭配埋下面既馬拉盞醬汁食,味道一流。(3)  青咖哩石銅 $93鐘意食甜既我有得選白咖哩或者青咖哩,梗係選青咖哩,因為青咖哩係甜啲。呢度既青咖哩都係甜甜既,送飯一流。(4) 泰式串燒爹 (半打) $98我地選佐豬牛雞,雞肉嫩滑,牛同豬都容易入口。講完食物,再講下環境同埋服務態度。餐廳既職員好多都係泰國人,全部都好友善。值得一讚既係佢地經常會幫你加水。環境就比較迫少少,同埋枱同枱之間距離比較近。但整體我比4

(1)  泰式蛋包金邊粉 $120

(2)  馬拉盞炒芥蘭   $76

馬拉盞炒芥蘭

(3)  青咖哩石銅 $93

(4) 泰式串燒爹 (半打) $98
我地選佐豬牛雞,雞肉嫩滑,牛同豬都容易入口。

泰式串燒爹 (半打)

講完食物,再講下環境同埋服務態度。

環境就比較迫少少,同埋枱同枱之間距離比較近。

但整體我比4分! 鐘意食泰菜既你,唔洗一定去九龍城既,黎佐敦黎間泰泰相信一定有驚喜比到你 。
2022-12-24
馬拉盞炒芥蘭
泰式串燒爹 (半打)
  • 泰式串燒爹(半打
  • 青咖哩石銅
2022-12-14 775 浏览
今日又係去咗食泰國菜,呢間喺佐敦人氣高,所以同朋友去試吓!入座後,環境幾舒適,見到疑似老闆滿場飛,侍應大部份是泰籍,員工幾Nice同埋好有笑容!我哋叫咗幾款餐廳人氣食品:泰式生蝦刺身~非常新鮮又大隻,特別之處是蝦頭用油炸過的,食起來香脆又可口黃金入球 黑金入球~聽個名完全唔知咩嚟,但係食落非常之好味🤤經老闆介紹之後,原來係將皮蛋同鹹蛋釀喺墨魚滑和尤魚滑入邊,外皮炸到脆香,魚滑彈牙,絕對值得一試!明爐海賊王~原條魷魚筒明爐上,好多配菜喺上邊,冬陰功湯底酸酸辣辣非常開胃,魷魚鮮味,一試愛上!招牌羅非魚~上枱時條魚用錫紙包住,入邊有好多香料配菜,魚肉滑嫩、香料味重,都幾惹味另外仲叫咗馬拉盞炒椰菜、泰式通菜、泰式生菜包、燒雞,全部都好有鑊氣又大份!而我最愛嘅就係芒果糯米飯,糯米飯好高水準,非常之煙靭,芒果又香甜,而且擺盤十分靚,一定要打卡!老闆最後仲送咗甜品俾我哋,好似係大菜糕嘅糕點,清甜爽軟!整體呢餐都好滿意,我同朋友都食得好開心,會再來
今日又係去咗食泰國菜,呢間喺佐敦人氣高,所以同朋友去試吓!
我哋叫咗幾款餐廳人氣食品:

老闆最後仲送咗甜品俾我哋,好似係大菜糕嘅糕點,清甜爽軟!

整體呢餐都好滿意,我同朋友都食得好開心,會再來

2022-11-16 1088 浏览
係食評個個都好食,朋友又推介便 去品嚐一嚐。結果:-泰式生蝦刺身:係有大家形容黃金蝦頭,但刺身並非新鮮, 墊底椰菜絲發黑,味道係苦。 感覺好似擺放 放咗好耐。- 泰皇咖哩軟殼蟹:見到啲軟殼蟹油冧冧, 好似千年油炸,炸漿又唔靚。 但個咖哩汁就好好啦。- 馬拉盞炒椰菜苗: 所謂菜苗大到成棵菜- 串燒沙嗲 豬牛羊各兩串: 食落個口感好似烚熟咗。之後先去燒咁😒😒成晚值得推介係泰式蝦多士👍,真係好好味, 其他嘢食就係一般。。現場看見隔離枱叫一個芒果糯米飯甜品,有生日牌,仲靚過我哋專登定個芒果三色糯米飯蛋糕。我哋仲要無生日牌起初食頭兩度餸嘅時候 (泰式炸蝦餅同冬陰功湯),仲話可以下次再食過,但食完成餐飯之後就表示不用有下次啦
係食評個個都好食,朋友又推介便 去品嚐一嚐。結果:
- 馬拉盞炒椰菜苗: 所謂菜苗大到成棵菜

2022-11-14
庆祝纪念
生日
2022-11-09 787 浏览
唔係第一次來泰泰食飯,不過第一次寫食評。 吸引我們一而再,再而三咁去食飯嘅原因得一個。 就係菜式好味,然後又免開瓶。 人未齊,所以先叫蒜蓉牛油雞翼做前菜, 雞翼略嫌不夠濃味,炸的火喉能夠保持肉汁。 為了配襯我們自備的白酒, 泰國菜當然少不了生蝦刺身,這裡最特別的是,蝦頭會炸好, 一樣食得,不會浪費。 黃金入球,未試過在其他地方吃得到,值得一試。 明爐海賊王&青檸燒牛肉,絕對不能錯過。 我哋仲叫了鹽燒烏頭和黃咖哩。 最後老闆請我們吃了個好好的芒果糯米飯。
唔係第一次來泰泰食飯,不過第一次寫食評。

黃金入球,未試過在其他地方吃得到,值得一試。

明爐海賊王&青檸燒牛肉,絕對不能錯過。

我哋仲叫了鹽燒烏頭和黃咖哩。

最後老闆請我們吃了個好好的芒果糯米飯。
呢餐同男朋友屋企人既中秋飯拖左好耐未寫添其實想推介架 但一路係咁比其他打尖|ω・`)我一年前食過覺得唔差咁岩男朋友屋企人想食泰國野喎咁就建議左泰泰 @hkthaithai 佢地成家都讚不絕口ჱ̒ ー̀֊ー́ )人多叫左都幾多野咁就唔逐樣講等我重點介紹幾款出色既先~◦泰式生蝦刺身最特別就係佢會炸埋個蝦頭 炸到好香脆.ᐟ‪‪‬生蝦刺身都新鮮既配上蒜片同辣椒好惹味◦清邁酸辣羅非魚店家將羅非魚起肉 變成一件件炸魚塊咁樣比起原條炸更易食又更多脆既表面ɞ̴̶̷ ̫ ɞ̴̶̷魚肉炸完仲好嫩 炸漿薄薄一層個清邁酸辣汁都幾辣所以店家再次好細心地分上◦原隻椰青海鮮焗飯呢個都幾大驚喜 成個飯椰味超級香飯入面仲有一件件椰肉(´∇`)炒飯本身都炒得好食 帶淡淡冬蔭公味最搶眼既大頭蝦其實有啲難搞5個人食唔知點分lol◦泰泰拼盤呢個拼盤包含左佢地招牌既小食黃金入球同黑金入球聽完係咪都唔知咩黎呢(・∀・)即係將咸蛋/皮蛋釀入魷魚膠/墨魚膠度炸.ᐟ‪‪‬建議人唔多都可以單點試下口感同味道都幾好整體而言食物質素幾高Menu選擇甚多 亦多特別野份量又大 價錢亦都合理老闆滿場飛親自serve客 服務好好最後仲free左甜品比我地好推介一家人/一
呢餐同男朋友屋企人既中秋飯拖左好耐未寫添
其實想推介架 但一路係咁比其他打尖|ω・`)
我一年前食過覺得唔差
咁岩男朋友屋企人想食泰國野喎

人多叫左都幾多野咁就唔逐樣講
等我重點介紹幾款出色既先~

◦泰式生蝦刺身

個清邁酸辣汁都幾辣
所以店家再次好細心地分上

◦原隻椰青海鮮焗飯
呢個都幾大驚喜 成個飯椰味超級香
飯入面仲有一件件椰肉(´∇`)
炒飯本身都炒得好食 帶淡淡冬蔭公味
最搶眼既大頭蝦其實有啲難搞
5個人食唔知點分lol

◦泰泰拼盤
呢個拼盤包含左佢地招牌既小食
黃金入球同黑金入球
聽完係咪都唔知咩黎呢(・∀・)
即係將咸蛋/皮蛋釀入魷魚膠/墨魚膠度炸.ᐟ‪‪‬

老闆滿場飛親自serve客 服務好好
最後仲free左甜品比我地
好推介一家人/一班人既聚會( ⋅֊⋅ ).ᐟ.ᐟ

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Follow @lastbitematters for more
2022-10-24 497 浏览
星期日下午,我們特意來到位於佐敦的一間泰國餐廳,聽過她們有頗多的菜式選擇,而更是有一些獨有的素食選擇,因此一直都有一班捧場客。我們到達後才知道原來午市套餐只於星期一至六供應,而星期日的這天只可以從主餐牌落單。剛炒好的海鮮炒粉絲熱辣辣氣味吸引。很幼身的粉絲濕度正確,質地乾身得來不會變乾硬,吸收了魚露等的泰國香料味風味十足,吃辣的亦可請店員拿來調味架加入一點,更能帶出鮮味;裡面也有不少海鮮,十分豐富,沒有雪氣味,而粉絲都集合了所有海鮮、魚露、蔬菜的味道,嚐到泰國的感覺,因此我們二人都喜歡這道菜式,那種鑊氣跟風味我們也點了原隻南瓜海鮮焗飯,裡面的飯堆得很高又滿,南瓜的外面用叉劃上少許花紋不會太單調。炒底的飯本身沒有甚麼甚麼調味,味道較淡,可以靠表面的椰漿吊味但份量只夠部份炒飯,我們則加入了魚露增加味道,配著裡面的海鮮味道會提升。從南瓜裡刮出來的南瓜肉切了大粒放在飯裡,可是這個南瓜本身的質素麻麻,沒有味道,如果我見不到只品嚐都不會知道我在吃南瓜,而把南瓜的角色放在這道菜裡感覺好像只單純交代了飯是以原隻南瓜裝著,卻食不到南瓜的元素;裡面的確是有些海鮮,但我更是吃不出這個「焗飯」有任何焗飯的感覺。

海鮮炒粉絲
原隻南瓜海鮮焗飯

最後,我們單點了一杯泰式奶茶作結。味道都幾有泰國的感覺,但跟一般飲到的茶底有少許不同,大概是餐廳在茶底裡加入了其他材料。餐廳環境乾淨都算舒適,店員都友善有禮。

整體上食物都算不錯,只是南瓜飯沒有驚喜,用料和味道上可以做得好一點。見到平日的午市套餐大概以更經濟的價錢就食到泰式飯、麵及湯粉類,還跟配一般要加錢升級的泰式奶茶,希望有機會試試
2022-10-21 438 浏览
好久沒有吃泰式料理了,這邊竟然有泰料理吃到飽!!一整個超開心🥳馬上就選擇了吃到飽的套餐,如果不想要吃那麼多的話也有單點的菜單可以選擇店內的環境乾淨整潔明亮, 寬敞舒適不會覺得有壓迫感❤️因為是吃到飽用餐時間為一個半小時,不然真的會一直聊天一直坐到店休息!今天點的餐點🌟涼拌大薄片🌟綠咖喱香椰嫩雞🌟綠咖喱香椰魚片椒麻雞🌟泰式烤松阪豬月亮蝦餅🌟蝦醬空心菜🌟蝦醬高麗菜泰式打拋豬泰式炒河粉🌟蟹肉炒飯🌟泰式肉末冬粉湯🌟泰式奶茶🌟水果茶🌟香茅檸檬蜜茶🌟荔枝西米露🌟椰香紫米粥出餐速度很快點完餐後10分鐘內,就會開始陸續的上菜,這點很加分!!今天點的菜單

今天點的餐點
🌟荔枝西米露
🌟椰香紫米粥

今天點的菜單
2022-10-18 388 浏览
🧡🧡🧡泰泰🧡🧡🧡 想食啲酸酸甜甜嘅嘢❤️‍🔥,咁點可以唔食泰國菜🇹🇭一入嚟,呢度嘅老闆同員工都好nice 咁同啲食客講笑🤩🤩喺我哋後面坐咗一大同人慶祝生日,老細仲特別整咗甜品比佢哋🔥🔥🧡泰式海鮮冬陰公 (細)$109 🤩9.5/10上嚟已經聞到酸酸甜甜嘅香料味 聞到流晒口水🤤🤤飲落超級順口 好香椰奶味🥥🥥入面仲有勁多海鮮🦐🐙🦑有蝦 青口 魷魚 等 仲要件件都好彈牙 勁新鮮✨✨🧡泰式蛋包金邊粉 $120 🤩7.5/10一上到嚟就覺得好靚😝😝入面嘅金邊粉炒得好入味😎亦都好大碟 兩個人share都夠食其實都夠😽🧡串燒 (半打) (雞牛豬) $98🤩9.999/10超級超級超級推介‼️‼️‼️‼️食得出炭火燒嘅味🔥🪵每串串燒都非常柔嫩,有肉汁💦特別係雞肉同豬肉,點啊佢比嘅沙嗲醬真係冇得頂‼️______________________________ 味道😋: 9/10環境👀: 9/10服務👨🏻‍🍳: 9.5/10抵食💰: 8/10 泰泰Thai Thai Restaurant佐敦吳松街182號榮國中心地下B-D號舖______________________________#香港美食#餐廳推介#inst
🧡🧡🧡泰泰🧡🧡🧡

想食啲酸酸甜甜嘅嘢❤️‍🔥,咁點可以唔食泰國菜🇹🇭
一入嚟,呢度嘅老闆同員工都好nice 咁同啲食客講笑🤩🤩

🧡泰式海鮮冬陰公 (細)$109 🤩9.5/10

亦都好大碟 兩個人share都夠食其實都夠😽

🧡串燒 (半打) (雞牛豬) $98🤩9.999/10

超級超級超級推介‼️‼️‼️‼️
食得出炭火燒嘅味🔥🪵
每串串燒都非常柔嫩,有肉汁💦
特別係雞肉同豬肉,點啊佢比嘅沙嗲醬真係冇得頂‼️

味道😋: 9/10
環境👀: 9/10
服務👨🏻‍🍳: 9.5/10
抵食💰: 8/10

泰泰
Thai Thai Restaurant
佐敦吳松街182號榮國中心地下B-D號舖

#香港美食#餐廳推介#instafood #likeforlikes #hkfoodie # f手113foodie #大角咀#大角咀美食#旺角#旺角美食#太子#太子美食#佐敦美食#佐敦#泰國美食#泰國#冬陰功#串燒#泰國餐廳