2023-06-28 106 浏览
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧夏天就最啱食泰国嘢。今次我就系佐敦帮衬左间小店《泰识野》。睇个名就知识食之人先揾得到,睇个menu见到lunch set价格都几抵食。泰式猪颈肉炒金边粉 $68充满镬气嘅炒金边粉,炒金边粉橙黄色又唔会太黏。食之前加入点花生、砂糖和辣椒,再搅拌均匀。猪颈肉爽口又有肉香。椰子嫩鸡汤配金边粉 $58一场嚟到梗系要试埋汤粉。金黄色嘅汤式,饮完成身暖哂,又有啖啖椰香。泰式盐烧大鲗鱼$158一见到menu有就已经想叫,因为要即场盐烧,所以都要预一预时间。鲗鱼相当大条又肉厚,可以见到鱼皮都烧到香脆。另外底层嘅肉仲系十分鲜嫩,盐粒又渗入鱼肉,咸度刚刚好。泰式烧蚝 $148生蚝亦都好新鲜,店员即场烧制,蚝味浓又多汁。另外餐厅仲有隐藏Menu,好似冰冻烧菠萝,明太子帆立贝,真系食极都食唔晒呀。佢啲嘢饮又平又抵你好有特色嘅系玫瑰泰式奶茶,你系平时饮泰式奶茶冇咁甜,多咗种花香玫瑰味!绝对推荐!如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧泰识野 (南京大楼) (佐敦

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

泰式猪颈肉炒金边粉 $68

椰子嫩鸡汤配金边粉 $58

泰式盐烧大鲗鱼$158

泰式烧蚝 $148
生蚝亦都好新鲜,店员即场烧制,蚝味浓又多汁。

你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

泰识野 (南京大楼) (佐敦)
佐敦白加士街68-70号南京大楼地下B号舖

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧