今日又係👭🏻孖妹一星期一聚橕枱腳日子,有啲耐冇食冰室常餐,去到銅鑼灣被呢間大隻佬icon 💪🏻冰室吸引左就望下餐牌,見到有好豐富常餐就9秒9沖左入去食😙🥢蔥花滑蛋蝦仁飯 💰64✨呢碟超有驚喜,一共有6️⃣巨型鮮蝦,廚師👩🏻‍🍳先將加入左蔥花、爽脆鮮蝦🦐蛋漿炒成嫩滑炒蛋,碟底鋪滿秘製蔥油豉油醬汁,再放上口感煙韌珍珠米飯🌸每一啖都食到濃濃蛋香同充滿豉油香蔥味既米飯,食完成碟仲想Encore🔥👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌕🥢芝士肉醬牛扒焗意粉 💰72✨坊間比較少見用芝士肉醬汁焗牛扒意粉,廚師先將粗身港式意大利粉煮熟墊底,加入一大塊軟腍薄切牛扒,最後淋上足料免治豬肉既肉醬汁同拉絲Mozzarella 🧀 焗後即成😍醬汁落足所以好掛汁,意大利粉稍為過左火喉,腍左少少但👭🏻孖妹覺得🆗👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌘🌑🥢滑牛肉米粉常餐& 火腿奄列 💰58 + 轉芝士火腿牛角酥 + 💰$6✨鮮牛肉有成7舊幾足料,用上少量美極豉油加上生豆粉水令牛肉滑身,加入切絲薑絲煮熟,牛肉唔韌算腍身,餐廳採用👭🏻孖妹偏好既幼身銀絲米粉,大大碗夠哂熱✨火腿奄列好型大塊,落足長條型火腿絲,蛋香味濃郁✨牛角酥餡料有各半塊火腿同芝士,牛角包🥐帶

🥢蔥花滑蛋蝦仁飯 💰64

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌕

🥢芝士肉醬牛扒焗意粉 💰72

芝士肉醬牛扒焗意粉

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌘🌑

常餐:滑牛肉米粉配火腿奄列+芝士火腿牛角酥

✨火腿奄列好型大塊,落足長條型火腿絲,蛋香味濃郁
✨牛角酥餡料有各半塊火腿同芝士,牛角包🥐帶淡淡牛油香味唔會太油膩,包算鬆脆👭🏻孖妹建議可以將牛角包計餡料加熱令芝士呈半溶狀態,會更加滋味可口😙

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌗🌑

🥢瑞士汁雞髀 💰32

瑞士汁雞髀

✨雞髀大大隻好厚肉,肉質唔鞋口,餐廳將半熟雞髀浸入瑞士汁湯種煮熟,令雞皮滲滿甜甜瑞士汁,調味適中,👷🏻‍♀️細孖比較重口味,所以會挑剔啲想雞髀醃得再入味就更perfect✔️

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌖🌑

🥢 凍棉花糖朱古力 +💰9

朱古力棉花糖+紅豆奶茶

✨👭🏻孖妹由細到大都好鍾意飲三花牌棉花朱古力,每逢冬天都一定要媽咪買😆第一次見到食店有得叫就即刻order 啦🙆🏻‍♀️同時要keep fit叫左走甜走奶
✨朱古力算香,如果濃味啲會更好味,餐廳採用三色棉花糖,完全係igable飲品😉比三花牌既棉花糖更大粒,所以唔會咁快溶哂,有得飲有得食😜

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌘🌑

🥢凍紅豆奶茶 +💰9

紅豆奶茶

✨紅豆🫘好足料,綿綿哋夠哂大粒,無煲到起沙食到一粒一粒,口感level 🔝
✨餐廳唔會再額外加糖水,成杯奶茶唔會過甜😙仲帶出左茶仔紅茶☕️味道

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑

• 常餐:滑牛肉米粉·火腿奄列
  • 芝士火腿牛角酥
  • 棉花糖朱古力
2022-12-17 47 浏览
洛奇冰室銅鑼灣登龍街一直都係美食集中地,前排經過見到有間港式冰室幾吸引;佢唔似其他冰室咁行懷舊港式味道嘅路線,反而結合咗新派嘅創意元素,忍唔住想入去試下~日式咖哩吉列豬扒蛋包飯 HK$62呢個蛋包飯嘅蛋漿多到同咖喱mix 埋一齊,第一眼見到已經覺得好邪惡;咖哩味道剛剛好,唔會太辣亦都唔會太稀,配埋白飯一齊食味道算唔錯,吉列豬排嘅炒漿唔會太厚食到成咀都係油,味道唔錯,如果塊豬排再鬆軟少少就更加好~芝士咸牛肉炒蛋潛艇 HK$38有冇人同我一樣去冰室係搵潛艇食架呢? 依家好多冰室都唔會再整潛艇,但明明就好好食!呢個潛艇有微微烘過,咬落去外層脆脆地,入面餡料用咗芝士咸牛肉炒蛋,成個感覺都好香口好惹味;如果潛艇個包搽上牛油嘅話我應該會更加鍾意~ 佢嘅薯條亦都炸得好香脆~整體感覺呢間冰室性價比真係極高,價錢唔貴之餘仲跟餐送野飲;本身我地想試下仍嘅招牌沙嗲牛,但我地去到已經賣曬,希望下次去食可以試佢嘅沙嗲牛啦~
洛奇冰室

日式咖哩吉列豬扒蛋包飯 HK$62

芝士咸牛肉炒蛋潛艇 HK$38

整體感覺
2022-12-16 48 浏览
香港地最具代表性的餐廳之一地道茶餐廳一定佔一席位全面性的餐牌貼地的價錢親民的裝修服務銅鑼灣作為香港的鬧市之一各國美食琳琅滿目百花齊放之間有一家茶餐廳「洛奇冰室」蔥花滑蛋叉燒飯滿滿一碟 叉燒滑蛋完全蓋過白飯滑蛋出色 蛋液恰恰好 不過老不太生 港式滑蛋風味叉燒份量十足蔥花 甜豉油 叉燒 滑蛋=伴飯神器肉丁辛辣面+火腿奄列+牛角酥茶餐廳x韓風組合冰室在辛辣面加了芝士整件事誠意十足冰室對蛋類食品的把控水準甚高奄列外表蛋皮薄嫩內裡仍處於滑蛋狀態火腿調味剛好 沒有分別調味而導致過咸薄荷朱古力薄荷愛好者福音味道與超市賣的一盒盒片裝薄荷朱古力一樣🥹紅豆奶茶將近半杯紅豆茶底非港式奶茶與台式奶茶更貼近茶味突出可以一試整體質素中上 地方環境闊落中日美法俄試多了回歸港式似乎也不錯
香港地最具代表性的餐廳之一

中日美法俄試多了
回歸港式似乎也不錯
2022-12-09
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 蔥花滑蛋叉燒飯
  • 薄荷朱古力
2022-12-15 837 浏览
拍拖唔一定餐餐fine dining 嘅~去茶記一樣好浪漫😚仲要食到個同大隻佬一樣咁大份嘅重量級洛奇特餐就更加perfect嘞🦾本身諗住叫個<<瑞士汁雞髀辛辣麵配火腿奄列及牛角酥>>($67)追加<<沙嗲牛肉>>🙃估唔到加 $8 係一大碗‼️‼️‼️我以為得幾塊㗎咋🫣我仲追加埋<<牛扒>>($15),諗隻小朋友先至要做選擇…想食咪叫埋囉~~~出咗事🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️塊牛扒都係一大塊😨好彩男朋友會幫手包底🫡講番個大隻佬餐🤭🍜辛辣麵唔會煮到好腍發漲👍🏻仲加咗片邪惡芝士喺面添~~🐔雞髀好入味,仲好大隻!其實鯨呑隻雞髀都飽咗一半~🌮火腿奄列做得一啲都唔馬虎!! 蛋皮好滑之餘,入面做要好多火腿絲👏🏻🥐美中不足係個牛角包係室溫~ 如果焢番熱就正正子喇🙌🏻P.S. 沙嗲牛肉都好好食! 肉質嫩滑而且沙嗲味極濃🫰🏻$8 真係抵加✅<<芝士蕃茄焗豬扒飯>>($68)好怕啲焗豬扒飯嘅豬扒成塊上~咀細細嘅女仔食到好狼狽咁點算🥲呢間茶記就夠晒細心~~切開一條條! 包你每條夾起都見到拉絲
拍拖唔一定餐餐fine dining 嘅~
去茶記一樣好浪漫😚

估唔到加 $8 係一大碗‼️‼️‼️
我以為得幾塊㗎咋🫣
出咗事🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️塊牛扒都係一大塊😨
好彩男朋友會幫手包底🫡

講番個大隻佬餐🤭
🍜辛辣麵唔會煮到好腍發漲👍🏻
仲加咗片邪惡芝士喺面添~~
🐔雞髀好入味,仲好大隻!其實鯨呑隻雞髀都飽咗一半~
🥐美中不足係個牛角包係室溫~ 如果焢番熱就正正子喇🙌🏻

P.S. 沙嗲牛肉都好好食! 肉質嫩滑而且沙嗲味極濃🫰🏻
$8 真係抵加✅

<<芝士蕃茄焗豬扒飯>>($68)
好怕啲焗豬扒飯嘅豬扒成塊上~
咀細細嘅女仔食到好狼狽咁點算🥲
呢間茶記就夠晒細心~~
切開一條條! 包你每條夾起都見到拉絲芝士🧀
炒飯底亦都好夠誠意,炒得粒粒分明又夠金黃🫶🏻

呢兩個餐都有得免費送熱飲㗎❤️
2022-11-27
  • 重量終洛奇特餐
  • 沙嗲牛肉
2022-12-14 47 浏览
💥坐得舒服、野食即整📍洛奇冰室|銅鑼灣📍人均消費 $ 1 X X#CL銅鑼灣 #CL四圍食 #CL西餐 ⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️之前已經聽幾個朋友講過呢間 @rockycafehk 😽話佢大件夾抵食des👻 終於呢日見到唔使排隊即刻狗衝😈 原來佢就連夜晚都已經包咗嘢飲🧃一個餐都係$5、60 😬💟 瑞士汁雞髀撈麵 $ 5 8必食推介‼️雞髀同撈麵都超入味但唔會過咸,麵又煮得啱啱好,Q彈彈牙(👦🏻話以前食過啲舖頭煮撈麵係淋哂🙈)💟 蔥花滑蛋炸蝦餅飯 $ 7 5炸蝦餅新鮮,即炸就唔使講㗎啦🍤蝦膠超有咬口有蝦味👅甜豉油同蔥花滑蛋都好夾,如果個蛋炒得再滑啲會更加正😌💟 雞扒辛辣麵配火腿奄列牛角包 $ 6 7條友話好耐冇食辛辣麵🤷🏻‍♀️估唔到呢度辛辣麵,仲會配埋芝士🧀係幾貼心嘅😏💟 特飲推介 + $ 9其實佢本身都爆咗熱飲嘅,不過我哋幾個想試吓佢嘅特飲😎好少何見到茶記冰室有薄荷朱古力,聞落去已經好重薄荷味,叫少甜應該會好啲🍫另外兩杯係賓治:菠蘿賓治同埋雜果賓治,兩杯都有大量雜果,好fresh好清新🍃💟西多士 $ 2 8 |黑白西多士 $ 3 0叫咗西多士做甜品😂兩款入邊都係有花生醬,普通西多士就係牛油同
💥坐得舒服、野食即整

📍洛奇冰室|銅鑼灣

💟 蔥花滑蛋炸蝦餅飯 $ 7 5

💟 雞扒辛辣麵配火腿奄列牛角包 $ 6 7

💟 特飲推介 + $ 9

💟西多士 $ 2 8 |黑白西多士 $ 3 0
叫咗西多士做甜品😂兩款入邊都係有花生醬,普通西多士就係牛油同糖漿,黑白就係朱古力醬配煉奶🤗 兩款都各有特色~打和SUPER😛

🤟🏻不負責任點評
好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
性價比🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
(十粒為滿分)

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
一向都鍾意食貼地嘅冰室美食,今次放工黎到登龍街,同朋友一齊食下港式冰室😋🔹芝士肉醬牛扒焗意粉 🍝 $72鋪滿濃濃嘅芝士肉醬,仲有大大塊嘅牛扒,岩曬鍾意食焗意粉嘅朋友!牛扒食落唔鞋,而且冧身,都屬性價比之選。🔹日式咖喱吉列豬扒蛋包飯🍛 $65大大碟嘅蛋包飯,豬扒炸到金黃香脆,配上咖喱味道更佳!咖喱食落唔會辣,但味道香濃。🔹瑞士汁雞脾 $32瑞士汁雞脾食落入味,肉質彈牙,雞脾唔會好細隻,都可以試一試!🔹港式懷舊西多士 $28呢個西多士炸到金黃香脆,食落有少少檸檬嘅香味,呢點真係有驚喜!西多咬落去仲有粒粒花生粒🥜,值得推薦!

🔹芝士肉醬牛扒焗意粉 🍝 $72

🔹日式咖喱吉列豬扒蛋包飯🍛 $65

🔹瑞士汁雞脾 $32

🔹港式懷舊西多士 $28
2022-12-13 25 浏览
今晚9點入餐廳諗住食碗麵,當時餐廳只有一座食客,門口收銀男性職員不停強調收10點,10點前要走,我都無所謂,因為食碗麵很快便坐低了。坐低點餐後先覺得賴嘢。個男收銀全程冇戴口罩,一路咳同打乞嗤,佢開始四圍搵職員吹水,行嚟行去,keep住打乞嗤、咳同呻鼻涕,成個過程都冇戴口罩,喂大佬呀!我食緊嘢你喺我面前係咁咳、打乞嗤同呻鼻涕,係咁播毒!之後9:10左右有一對男女入嚟,佢又同人哋講10點前要走,如果佢只係職員唔係老細,真係幫個老細倒米。我碗麵都未食晒就頂唔順走咗,同佢同一個空間一陣後而家個頭開始有啲痛!
銅鑼灣港式茶餐廳,新派香港地道冰室,餐廳裝修光鮮亮麗、整齊企理,坐得幾舒服,而餐牌上食物款式多元化,應有盡有,價格合理平民化,吸引到唔少客人到訪🍴 食物方面,瑞士汁雞牌非常巨型,醬汁香濃入味而唔會太重口味,另外,火腿奄列值得一讚,雞蛋炒得金黃,口感軟綿綿,配上夾心火腿絲,味道相當唔錯~ 而日式咖哩牛肉焗飯,味道偏向甜而不辣,配飯一流~ 整體來講,質素都算有所保證,有別於傳統舊式茶記,屬於一間不過不失既本地茶餐廳👍🏻
2022-12-11 44 浏览
好開心香港茶餐廳可以越做越好,做到裝修又靚,嘢食又正,價格仲要太貴,啱晒繁忙要食得快,但又要食得好嘅香港人😝😝沙嗲牛肉炒蛋三文治🥪 $28 + 2鹹牛肉芝士三文治🥪 $28 + 2沙嗲牛肉餡好多🥰🥰鍾意沙嗲味夠濃,牛肉唔會好韌🎈鹹牛肉芝士勁香🤓🤓仲要拉絲!老細好揼本呢😀😀👍👍留意番🙈烘底三文治要加兩蚊🫣🫣🤩瑞士汁雞髀$32 個瑞士汁整得好出色,好濃味,食得出醬汁係秘制,同出面茶餐廳唔同😉😉🤩炸雞髀🍗 $35 炸皮炸得好鬆脆,滋味無窮😃😃,雞髀🍗本身醃得好入味,雖然好邪惡,但係要食🫶🤩熱棉花糖朱古力🍫$24冬天飲返杯熱朱古力暖下身😗好欣賞棉花糖用大粒個隻,唔會好快溶晒😝🤩凍紅豆奶茶$27紅豆粒粒配奶茶,奶茶香,又有勁多紅豆!口感極佳😋😋🤩熱鴛鴦咖啡奶茶混合的比例剛好💕港式茶餐廳必叫☺️☺️🤩熱摩卡朱古力味香濃,咖啡味也不會被朱古力味蓋過🤓🤓

沙嗲牛肉炒蛋三文治🥪 $28 + 2
鹹牛肉芝士三文治🥪 $28 + 2
沙嗲牛肉餡好多🥰🥰鍾意沙嗲味夠濃,牛肉唔會好韌🎈

🤩瑞士汁雞髀$32

🤩炸雞髀🍗 $35

🤩熱棉花糖朱古力🍫$24

🤩凍紅豆奶茶$27
紅豆粒粒配奶茶,奶茶香,又有勁多紅豆!口感極佳😋😋

🤩熱鴛鴦
咖啡奶茶混合的比例剛好💕港式茶餐廳必叫☺️☺️

🤩熱摩卡
朱古力味香濃,咖啡味也不會被朱古力味蓋過🤓🤓
《鬧市中既港式新派茶記 - 洛奇冰室》🐥 大隻仔_洛奇冰室 🐥《芝士流心西多士🧀🍞》上枱個樣平平無奇不過入面係加左拉絲芝士架‼️可惜可能我地放耐左 唔係好拉到絲食落都會多左份芝士既咸香但都唔會好膩👍🏻有別於一般甜多既西多士重有樣好特別既野‼️🐥🐥們都食到個底有少少檸檬味所以成件事fresh左 幾得意😂💰$42《瑞士汁雞脾辛辣麵🍗🍜》雞脾食落都好入味👍🏻但如果再滑身啲就更好牛角酥都重牛油香但稍嫌唔夠酥脆 扣dd分而火腿奄列入面都幾多火腿☺️而且有濃濃既蛋味辛辣麵亦唔會煮到好淋👍🏻重加左片芝士🧀 變相冇咁辣 岩哂我呢啲唔食得辣既朋友仔🥵💰$67《和牛漢堡tea set🥩🍔》個漢堡唔錯🤣幾大個漢堡牛肉漢堡好淋身 有肉汁 幾好食亦有唔少配料👍🏻生菜蕃茄芝士唔會少當然重有大隻仔最愛既煎蛋 🍳‼️但大家要小心 一咬就爆晒啲蛋漿出黎🤪而薯條係厚身薯條 即叫即炸 都好脆口👍🏻 💰$52另外我地都加左個蝦餅即整 外脆 入面好彈 正👍🏻👍🏻.__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__.總結:銅鑼灣平價之選👍🏻回頭率 :🐥🐥🐥🐥/5
《鬧市中既港式新派茶記 - 洛奇冰室》

即整 外脆 入面好彈 正👍🏻👍🏻

總結:銅鑼灣平價之選👍🏻

回頭率 :🐥🐥🐥🐥/5
2022-12-04 84 浏览
今日同朋友係銅鑼灣行完街就去左登龍街揾食, 因為想快手食個飯, 見選擇都幾多👍🏻就入左去呢間幾有特色既新式冰室我地就叫左日式咖喱芝士漢堡扒蛋包飯🍛 同特飲朱古力棉花糖, 無諗過係冰室都可以食到咁高質既蛋包飯一上枱就覺得賣相超吸引D蛋勁滑身, 加埋甜辣既日式咖喱, 啖啖飯都索唒咖喱, 超滿足😋芝士漢堡扒都超加分, 肉味超香濃而朱古力上怖滿大大粒既棉花糖更顯誠意朋友就叫左芝士蕃茄焗豬扒飯同椰汁紅豆冰焗飯蕃茄味好香濃, 用左珍珠米, 炒飯底, 粒粒分別最有驚喜係可以拉絲😆而豬扒都超冧身整體來講, 食物夠唒平靚正,而且裝修都夠哂簡潔, 坐得非常舒服😌
今日同朋友係銅鑼灣行完街
就去左登龍街揾食, 因為想快手食個飯,
見選擇都幾多👍🏻
就入左去呢間幾有特色既新式冰室
我地就叫左日式咖喱芝士漢堡扒蛋包飯🍛
同特飲朱古力棉花糖,
無諗過係冰室都可以食到咁高質既蛋包飯
一上枱就覺得賣相超吸引
D蛋勁滑身, 加埋甜辣既日式咖喱,
啖啖飯都索唒咖喱, 超滿足😋
芝士漢堡扒都超加分, 肉味超香濃
而朱古力上怖滿大大粒既棉花糖更顯誠意
日式咖喱芝士漢堡扒蛋包飯
朱古力棉花糖

朋友就叫左芝士蕃茄焗豬扒飯同椰汁紅豆冰
焗飯蕃茄味好香濃,
用左珍珠米, 炒飯底, 粒粒分別
最有驚喜係可以拉絲😆而豬扒都超冧身
芝士蕃茄焗豬扒飯

整體來講, 食物夠唒平靚正,
而且裝修都夠哂簡潔, 坐得非常舒服😌
日式咖喱芝士漢堡扒蛋包飯
朱古力棉花糖
芝士蕃茄焗豬扒飯
瑞士汁雞髀撈麵🍗$58嘩一見到個份量即刻哇咗一聲😎雞髀同埋個麵都相當之重瑞士汁味😜係食得出有瑞士汁嗰陣八角嘅香味😚另外雞髀都厚肉滑😍同個麵非常之夾🥳最鍾意係佢表面有一啲炸蒜😙所以更加香😇食完都唔會太肥膩😊因為有少少沙律菜做陪襯日式咖喱吉列豬扒蛋包飯🥚$74呢個蛋包飯個賣相都相當精美😆咖喱係日式版所以係甜😇完全冇辣嘅感覺😂仲有少少蘿蔔同埋薯仔🥰另外係用珍珠米所以粒粒分明😊個蛋份量都好多係可以涵蓋到每一粒飯嘅份量😍豬扒都炸得幾香不過要撈埋咖喱汁食先至完美😙西多士🍞$28嘩超級邪惡勁大嚿西多士😌配埋佢個牛油仲有糖漿任我加😍麵包中間夾咗一層花生醬😙所以多重配搭同埋層次炸雞腿🍗$35食得出係新鮮出爐熱辣辣😙成個皮都好香脆😍但係都唔會炸得好乾😗整體嚟講都唔錯

瑞士汁雞髀撈麵🍗$58

日式咖喱吉列豬扒蛋包飯🥚$74

西多士🍞$28

炸雞腿🍗$35
2022-11-22 72 浏览
時代廣場後邊呢間茶記 下午2:30就排晒隊唔通同我一樣都係等食下午茶?!Tea set I 芝士鹹牛肉炒蛋潛艇($42)配齋啡個熱狗係粗到一口啖唔晒鹹牛炒蛋又多汁又香可以配薯仔沙律或者薯條呢度啲齋啡都幾得 Tea set J 和牛漢堡($52) 隻半山熟太陽蛋浪下浪下有一片軟熟和牛漢堡 加爽口生菜 Tea set G 黑白多士($40)炸得香脆多士 配朱古力醬和煉奶還灑上碎果仁 滋味非常芝士肉醬牛扒意粉($72)上桌時香氣迷人 芝味十足雞扒辛辣麵($62)有韓式辛辣麵 有雞扒 仲有牛角包和香滑炒蛋

時代廣場後邊呢間茶記 下午2:30就排晒隊
唔通同我一樣都係等食下午茶?!

Tea set I 芝士鹹牛肉炒蛋潛艇($42)配齋啡
個熱狗係粗到一口啖唔晒
鹹牛炒蛋又多汁又香
可以配薯仔沙律或者薯條

呢度啲齋啡都幾得

Tea set J 和牛漢堡($52)
隻半山熟太陽蛋浪下浪下
有一片軟熟和牛漢堡 加爽口生菜

Tea set G 黑白多士($40)
炸得香脆多士 配朱古力醬和煉奶
還灑上碎果仁 滋味非常

芝士肉醬牛扒意粉($72)
上桌時香氣迷人 芝味十足

雞扒辛辣麵($62)
有韓式辛辣麵
有雞扒 仲有牛角包和香滑炒蛋

2022-11-09 52 浏览
打工仔食lunch 最緊要 大份兼抵食今日食左滑蛋叉燒飯$63滑蛋炒得好香滑 加上大量蔥花淋上 豉油, 非常香,叉燒好瘦但唔鞋,算不過不失, 米飯用左珍珠米,成碟飯就加左分滑蛋叉燒飯真係快靚正之選
打工仔食lunch 最緊要 大份兼抵食

今日食左滑蛋叉燒飯$63

滑蛋叉燒飯真係快靚正之選

• 滑蛋叉燒飯
2022-10-07 71 浏览
最開心係可以去食碗麵。去得好密,有時朋友來探訪,就去食豬扒牛扒請大家食。我喺成本❰香港散步學❱裡面,唯一提及嘅食肆,就係呢一度。好似行山會遇到嘅士多,呢度煮碗麵唔知點解總係特別好味。南洋咖喱牛肋條焗飯🍛焗咖喱牛肋條飯🍛,咖喱🍛帶小小辣,面層有芝士,牛根和肋條幾淋。😋p.s. 無聊問:大家去茶記/茶檔,如果想飲無奶無糖嘅凍咖啡,係咪都係叫「凍齋啡,走甜」?

南洋咖喱牛肋條焗飯🍛