2025-06-14
好耐冇去食 唔係老豆介紹唔會試嘅小店食過幾次之後就冇再食 因為一個人先可以食 (朋友唔會陪我食辣野 又唔會去呢種小店)而且之前好早就賣哂 漸漸就忘記呢間店呢間店只賣小雲吞、雜醬麵、酸辣粉、肥腸麵同涼麵我之前只食過小雲吞,唔記得有冇試過雜醬麵/酸辣粉😂但成日都賣哂涼麵天氣熱就係想食辣野同冷麵之前陪老豆行街 突然令我想起呢間小雲吞$24 (12粒)中辣走芫茜小雲吞入面係豬肉同木耳碎,我記得之前食嘅湯好辣好正嘅重慶風味?今日食個湯點解好似少左風味嘅呢?即係紅油好似輕手左?雲吞皮薄肉夠味就係冇左上癮嘅湯頭涼麵(細)$13 小辣諗住撈麵就小辣啦,死啦 我又係食唔到辣添唔通要叫大辣?涼麵非常幼身,之前叫雲吞都熱食係唔好食,所以貴$3都要分開叫,唔知道有冇人特別喜歡食撈撈冷麵? 冷麵食唔到鹼水味,撈左辣椒🌶️花生碎🥜蔥粒,仲有芽菜墊底,有啲汁撈下咁,但我覺得加返啲酸會再好食啲其實印尼超哥手打麵都有少少似幼身得黎唔係果啲彈牙曲曲嘅麵條,因為好幼身所以感覺冇咁飽滯好多人會買生雲吞,店員好細心都幾nice會教你自己買返去點煮女生食份量岩岩好唔知道係咪我食得太重口咪?定湯底唔同左呢?價錢經濟實惠,偶爾都會想
唔會試嘅小店
食過幾次之後就冇再食
而且之前好早就賣哂 漸漸就忘記呢間店
呢間店只賣小雲吞、雜醬麵、酸辣粉、肥腸麵同涼麵
天氣熱就係想食辣野同冷麵
之前陪老豆行街 突然令我想起呢間
小雲吞,細涼麵
小雲吞$24 (12粒)中辣走芫茜
今日食個湯點解好似少左風味嘅呢?
即係紅油好似輕手左?
雲吞皮薄肉夠味
就係冇左上癮嘅湯頭
小雲吞
涼麵(細)$13 小辣
諗住撈麵就小辣啦,死啦 我又係食唔到辣添
唔通要叫大辣?
其實印尼超哥手打麵都有少少似
幼身得黎唔係果啲彈牙曲曲嘅麵條,因為好幼身所以感覺冇咁飽滯
涼麵
女生食份量岩岩好
唔知道係咪我食得太重口咪?定湯底唔同左呢?
價錢經濟實惠,偶爾都會想再食
下次再加酸加新試下先😂