2024-04-09
今日同朋友走咗去維港海旁影靚相,影完相身水身汗走咗去K11 Musea涼冷氣兼醫肚😆 因為同朋友都好趕時間,所以去咗food court諗住快快脆食個快飯~ 左揀右揀我最後揀咗呢間個名好特別嘅重慶麵😋 本身都鍾意食辣,所以見到難得food court有得食辣嘢,梗係唔會錯過!毛肚麻辣火鍋麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️原本想叫中辣,但係收銀員同我講都幾辣㗎,所以都係縮沙改叫小辣🫣 好在有聽收銀員講,小辣已經好有重慶風味,我諗再辣啲我應該會食得好辛苦🤣 碗麵勁大碗,入面有好多材料,有毛肚、鴨血、冬菇、腐皮、鵪鶉蛋、豬大腸、芽菜、生菜、木耳等等~ 同個名一樣,食落真係好似打緊重慶邊爐,麻辣味好夠,食完個肚暖笠笠,極力推介鍾意食辣嘅朋友!麻辣杏鮑菇 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️加$14可以加埋呢個麻辣杏鮑菇,加咗同朋友share一齊食👍🏻 以為咁平份量好少,但原來都算幾大碟,杏鮑菇凍食,加埋少少麻辣醬汁同蔥花,好開胃,下次嚟到都一定要再叫🤭
毛肚麻辣火鍋麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
麻辣杏鮑菇 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️