2011-02-13 14 浏览
夜晚同朋友行完街 見到有放題 價錢又不太貴 所以決定去試一試第一次的光顧 印象良好 我們坐靠窗卡位 坐得舒服;-)食物的質素以這樣的價錢算是不錯有不同的食物 還有飲品 甜品芝士焗蠔和天婦羅和和牛粒都不錯 值得推介刺身壽司的賣相更是1流 相信下了不少心思最令我讚的是店員的服務態度 完全受落 nice到爆...多謝店員的用心服務 令我和朋友有一頓愉快的晚餐
夜晚同朋友行完街 見到有放題
價錢又不太貴 所以決定去試一試
第一次的光顧 印象良好
我們坐靠窗卡位 坐得舒服;-)

食物的質素以這樣的價錢算是不錯
有不同的食物 還有飲品 甜品
芝士焗蠔和天婦羅和和牛粒都不錯 值得推介
刺身壽司的賣相更是1流 相信下了不少心思

最令我讚的是店員的服務態度 完全受落
nice到爆...
多謝店員的用心服務 令我和朋友有一頓愉快的晚餐

賣相一流的食物;-)
2011-02-10
賣相一流的食物;-)
  • 天婦羅
三個人本來想去葵芳食廣東小炒,可惜!淨係等位都要等一個鐘,所以放棄!轉乘港鐵去荃灣,諗住好耐無幫襯,不如食返餐日本放題啦!連加一 一百九十八蚊!唔知點解,食物水準每況愈下,同以前比較真係好有分別!唉!連以前我鍾意食嘅雪糕都取消埋!好明顯係為左想要賺多D,所以縮皮啦!唉!E種生意手法!只會令客人有去冇留,雖然表面上好似賺多左錢,其實相對地令自己的客源逐漸萎縮!實在非常可悲的!我可以唯一稱讚,只有係侍應的服務態度!食完之後,心裏便第一句就係…其實一百九十八蚊真係可以有好多其他選擇嘅食野姐!以前我試到好食嘅舖頭一定會通知大家架,食完今次之後!如果有人提議再去幫襯,哎吔!我一定會講:重有無其他選擇呀!

唔知點解,食物水準每況愈下,同以前比較真係好有分別!唉!

連以前我鍾意食嘅雪糕都取消埋!
好明顯係為左想要賺多D,所以縮皮啦!唉!

我可以唯一稱讚,只有係侍應的服務態度!
食完之後,心裏便第一句就係…
其實一百九十八蚊真係可以有好多其他選擇嘅食野姐!

一口油
有沙
2011-01-30
見到浦和宣傳單張168蚊無限時放題仲包埋飲品打邊爐 天氣咁凍 最適合就系打邊爐啦;-)所以成班朋友仔去試下之前睇過食評 都覺得呢間既野食同服務都唔錯..咁樣既價錢 咁多樣野食 都算好好!!一開始個侍應話幫我地落左個刺身拼盤 等我地食住落order識得幫客人著想 印象分大增我地問個侍應有咩必食 個侍應話不如每樣推介都幫我地落少少等我地可以試下! 今時今日咁既服務態度真系大讚!!個刺身拼盤整得好靚呀!!Ok新鮮!!D野食都好好味!效率又快!侍應推介既芝士焗蠔同天婦羅都好正!!!D卷物幾特別 好多都未食過 值得一試仲有暖笠笠既火窩 好好飲既芒果橙汁 超好食既泡芙!!總括來講 今次我地都食得好happy 野食好好味 價錢又唔太貴 環境舒適最緊要既系 服務真系好到爆;-) 最尾我地都寫左張意見卡大讚xd
見到浦和宣傳單張168蚊無限時放題
仲包埋飲品打邊爐 天氣咁凍 最適合就系打邊爐啦;-)
所以成班朋友仔去試下

之前睇過食評 都覺得呢間既野食同服務都唔錯..
咁樣既價錢 咁多樣野食 都算好好!!

一開始個侍應話幫我地落左個刺身拼盤 等我地食住落order
識得幫客人著想 印象分大增

我地問個侍應有咩必食 個侍應話不如每樣推介都幫我地落少少
等我地可以試下! 今時今日咁既服務態度真系大讚!!

刺身拼盤整得好靚呀!!Ok新鮮!!
D野食都好好味!效率又快!
侍應推介既芝士焗蠔同天婦羅都好正!!!
D卷物幾特別 好多都未食過 值得一試
仲有暖笠笠既火窩 好好飲既芒果橙汁 超好食既泡芙!!

總括來講 今次我地都食得好happy
野食好好味 價錢又唔太貴 環境舒適
最緊要既系 服務真系好到爆;-)
最尾我地都寫左張意見卡大讚xd
2011-01-14
  • 天婦羅 , 芝士焗蠔
四個男人出黎聚會, 吹水多個食野, 揀呢間最岩,放題得黎又不限時間。可以訂位,所以入黎唔試等。先講食物,刺身不過不失,部份細細件,不過明白放題係咁樣,而且落完order出得好快, 唔夠喉唯有密密落補番數。刺身款式唔算多,唔好有太大期望,不過不失。寫幾多件真係黎足咁多件,唔會多唔會少呢樣要讚。熟食有串燒等等,芝士焗蠔友人讚好味,但我就嫌佢太細隻。燒雞翼也不錯,寫四件真係黎四件,燒得幾香口。野菜牛肉普普通通,份量好足,冇期望之下可以一試。天婦羅OK,其中炸蝦同炸冬菇真係好好味, 雖然等耐少少,但知道即叫即制,所以都覺合理。手卷可以唔駛叫,出黎個樣有點嚇人, 蒽吞拿魚只係得個頂少少, 仲要好似謝左既花咁撻係度, 侍應提我地快D吃否則紫菜會腍晒,其實未溫馨提示前一出黎已經腍。甜品款式唔多,只有雲呢拿泡芙最好味,芝麻什麼其實只係煎堆,可以不叫。飲品有啤酒汽水,果汁當日則有柑桔青檸、蘋果汁。蘋果汁很難飲,後來留意其他人張枱唔見有人叫,唔通佢難飲係人都知? 友人叫左柑桔青檸冇乜問題,侍應行過亦不停REFILL,十分周到, 後來我改了點啤酒,雖然唔知係乜野牌子但都不錯幾易入口,仲俾埋隻冰杯你裝,放題

可以訂位,所以入黎唔試等。
飲品有啤酒汽水,果汁當日則有柑桔青檸、蘋果汁。蘋果汁很難飲,後來留意其他人張枱唔見有人叫,唔通佢難飲係人都知? 友人叫左柑桔青檸冇乜問題,侍應行過亦不停REFILL,十分周到, 後來我改了點啤酒,雖然唔知係乜野牌子但都不錯幾易入口,仲俾埋隻冰杯你裝,放題唔駛加錢包埋飲品咁樣質素覺得幾好了。
最值得讚係服務好,招呼殷勤, 不停同我地換碟勘茶,侍應笑容夠態度佳,而且四個人坐大卡位,好舒服,四周有電視睇,邊吃邊嘆電視,總括黎講呢餐食得幾痛快。

2010-10-20
  • 天婦羅炸蝦炸冬菇
2010-09-23
今次係第5次幫襯荃灣呢間浦和..食過3次lunch加一次晚市既buffet….完全係熟客一個=] 感覺都好好呀..又唔似D網友講得咁差…可能我好彩xdd今次都係選擇左2個鐘既放題 因為中秋節 一大班人打算食完飯就去玩..一開始都係先來個刺身拼盤 賣相好似比之前更加吸引O係裝飾方面都落左唔少功夫 蘿蔔雕花 好靚呀=] 抵讚!!因為本人唔係好中意食刺身 所以都只係試左少少 都Ok壽司d卷物唔錯 果個香辣三文魚卷第一次食 個味道幾特別熟食方面 D天婦羅超級好味呀 值得推薦 我狂食左唔少 xdd店員推介既芝士局蠔都唔錯 可惜醬多左少少 好漏呀串燒同燒雞翼都好好味^^ 烏冬比拉麵好食..仲有個炸芝士 好好玩 可以拉到出來 同肯德基有得揮xdd好似全部野食只係冇試過咖哩飯 因為真係好飽 = =’’Menu多左甜品 泡芙巴乎條豆沙芝麻球 不過就冇左雪糕食 如果甜品多埋雪糕呢一樣 咁就完美啦 D店員都好nice呀 識講笑=] 不停收碟同加茶..又問我地d野食齊未…岩唔岩食笑容同服務態度值得嘉許 抵讚xdd我地走果陣仲同我地講中秋節快樂;)
今次係第5次幫襯荃灣呢間浦和..
食過3次lunch加一次晚市既buffet….
完全係熟客一個=] 感覺都好好呀..
又唔似D網友講得咁差…可能我好彩xdd

今次都係選擇左2個鐘既放題
因為中秋節 一大班人打算食完飯就去玩..

一開始都係先來個刺身拼盤 賣相好似比之前更加吸引
O係裝飾方面都落左唔少功夫 蘿蔔雕花 好靚呀=] 抵讚!!
因為本人唔係好中意食刺身 所以都只係試左少少 都Ok

壽司d卷物唔錯 果個香辣三文魚卷第一次食 個味道幾特別

店員推介既芝士局蠔都唔錯 可惜醬多左少少 好漏呀
串燒同燒雞翼都好好味^^ 烏冬比拉麵好食..
仲有個炸芝士 好好玩 可以拉到出來 同肯德基有得揮xdd
好似全部野食只係冇試過咖哩飯 因為真係好飽 = =’’

Menu多左甜品 泡芙巴乎條豆沙芝麻球 不過就冇左雪糕食
如果甜品多埋雪糕呢一樣 咁就完美啦

D店員都好nice呀 識講笑=]
不停收碟同加茶..又問我地d野食齊未…岩唔岩食
笑容同服務態度值得嘉許 抵讚xdd
我地走果陣仲同我地講中秋節快樂;)
2010-09-22
  • 炸芝士
2010-09-16
由於book唔到熊貓酒店個間金x~所以揀左黎呢度~book左19:30~9成滿座~心諗咁多人應該有番咁上下質素啦~~點知......................... 1) 嚴重漏單 - 有叫既冇黎~冇叫既就黎~~2) 食物選擇少~刺身非常唔新鮮~3) 環境非常嘈吵~好似向街市咁~~早知比多少少錢去中染個間友x好過......
由於book唔到熊貓酒店個間金x~
所以揀左黎呢度~

book左19:30~
9成滿座~
心諗咁多人應該有番咁上下質素啦~~
點知.........................

1) 嚴重漏單 - 有叫既冇黎~冇叫既就黎~~
2) 食物選擇少~刺身非常唔新鮮~
3) 環境非常嘈吵~好似向街市咁~~

早知比多少少錢去中染個間友x好過......
2010-09-06
2010-09-14 12 浏览
今日黎呢度食日本料理放題(限時2個鐘)真係唔黎好過黎我地7點入座就即刻落左張剌身單之後再落左卷物4款,天婦羅5款等十幾分鐘剌身到左三文魚叫10黎左6玻璃蝦冇黎(卷物,天婦羅未有)剌身我地再落剌身單(落三文魚玻璃蝦,螺,象拔)等左二十分鐘到先黎2款天婦羅(其他個d呢??)我地再落單落卷物3款,天婦羅3款等多十分鐘火黎緊!!!(計埋之前等左半個鐘)等左咁耐先黎得個少少(7點3開始落卷物單,到7點10都仲未見到一樣!!!)剌身我地吹佢,佢先黎個少少!!!!三文魚落10變4,其他有,但璃蝦照舊失蹤呢個時候天婦羅終於識黎,黎左2款(d卷物呢???)再等,由7點10等到8點2卷物終於出現!!!!!!!!!仲要黎得個2,3款(仲要係我地同個經理講點解落三次單都唔黎佢先即刻送過黎)途中我地都有再落單,我地成日睇時間,等太耐d野都唔黎放題慣性漏單,但估唔到呢間咁離譜又要等咁鬼耐!!!!味道幾好,但叫10幾樣等等等到頸長先黎得幾樣,係咁落單d野都係唔出現咪搞啦都係!!!!食餐野都要激死
今日黎呢度食日本料理放題(限時2個鐘)
真係唔黎好過黎
我地7點入座就即刻落左張剌身單
之後再落左卷物4款,天婦羅5款
等十幾分鐘剌身到左
三文魚叫10黎左6
玻璃蝦冇黎(卷物,天婦羅未有)
剌身我地再落剌身單(落三文魚玻璃蝦,螺,象拔)
等左二十分鐘到
先黎2款天婦羅(其他個d呢??)
我地再落單
落卷物3款,天婦羅3款
(7點3開始落卷物單,到7點10都仲未見到一樣!!!)
呢個時候天婦羅終於識黎,黎左2款(d卷物呢???
再等,由7點10等到8點2
途中我地都有再落單,我地成日睇時間,等太耐d野都唔黎
放題慣性漏單,但估唔到呢間咁離譜又要等咁鬼耐!!!!
咪搞啦都係!!!!食餐野都要激死
2010-09-11 3 浏览
今日舊同學生日,近近地選擇了浦和享用晚膳作為慶祝。只是剛剛搭正7:30,已經收到餐廳來電詢問位置及是否繼續留座 入座後,點員細心地解釋點菜規矩及提醒我們限時兩小時 之後便幾款既天婦羅,有茄子、海蝦、多春魚天婦羅等等,味道唔錯,炸得剛剛好,無熱氣感覺及唔會見到好多油。此外也點了三文魚、吞拿魚刺身等入口尚算唔錯除了天婦羅及刺身外,也叫了多款手卷、日式串燒、金茹肥牛卷及炒雜菜,都幾好食 ! 最特別的是,從餐牌中見到有多款迷你烏冬及飯類提供。不過我們無試在享受晚膳其間,經常見到員工主動添荼及收碟。而最後30分鐘及夠鐘時,會有店員主動提醒及詢問會否再點菜。抵讚
今日舊同學生日,近近地選擇了浦和享用晚膳作為慶祝。

入座後,點員細心地解釋點菜規矩及提醒我們限時兩小時

此外也點了三文魚、吞拿魚刺身
入口尚算唔錯

在享受晚膳其間,經常見到員工主動添荼及收碟。
而最後30分鐘及夠鐘時,會有店員主動提醒及詢問會否再點菜。
抵讚

2010-09-11
  • 和牛串
  • 三文魚刺身
  • 吞拿魚刺身
  • 金茹肥牛卷
  • 手卷
2010-09-02 6 浏览
今日係我同女朋友三周年拍拖既大日子 , 朋友介紹下我地選擇左日本餐廳浦和 , 每次經過餐廳都排滿好多人 , 好彩我一早打黎訂檯 , 唔使等位!!!! 入到去有位男侍應仲問我想坐d靜d既位定係想睇到電視既位~俾我既感覺佢地真係好細心 . 坐低一陣好快又有另一位侍應準備左個刺身俾我地食~~ 咁抵既價錢 + 咁好既服務值得一讚 !!!最後值得一提既係多謝餐廳既服務員打番電話俾我, 因為我好大意咁...遺下送俾女朋友既禮物係餐廳入面 , 麻煩哂!!!
俾我地食~~ 咁抵既價錢 + 咁好既服務值得一讚 !!!

八爪魚,螺肉,日本進口三文魚
纪念日
八爪魚,螺肉,日本進口三文魚
2010-09-01 4 浏览
剛剛打電話去訂抬,男子接電話,我說想訂抬,他說明天才打來,我問點解,他說現在繁忙時間,然後cut咗線。我立刻致電問他為何cut線,他才不情願地說現在幫我book,我立刻說唔使啦,然後收線。我覺得依家幫襯你,仲要被人cut線,又要人客明天再打來book.....只因你話繁忙時間 (但當時是10:40pm) ,這應是過了繁忙時間,落booking都是1分鐘的事,有幾耽誤佢嘅時間呢???如果覺得電話booking是咁阻住做嘢,應該訂明人客致電booking嘅時間啦…

(非会员)
2010-09-01 2 浏览
今日剛食完午餐,馬上要介紹這兒的午餐,我覺得質數、環境、價錢都很合理抵食。由於太肚餓,所以食左件壽司先記得影相。我和朋友叫了花之戀餐和咖哩豬,兩個餐都好食種要送汽水、 前菜,花之戀餐的烏冬好滑好爽,咖哩豬的咖哩好香,豬扖都好食。我們叫了才發現有$26特價午餐,下次一定再黎試!
,咖哩豬的咖哩好香
,豬扖都好食。
我們叫了才發現有$26特價午餐,下次一定再黎試!

花之戀餐有壽司、烏冬、前菜、汽水
咖哩好香
花之戀餐有壽司、烏冬、前菜、汽水
咖哩好香
  • 咖哩豬
2010-08-31
被雜誌的廣告吸引了去試但味道實在麻麻...就算只在在荃灣來說~實在有其他選擇比這間好唯一優點是座位較寬敞..放題時間比較多一點~~食物:刺生 - 大路款式, 一坐低佢就會先送上一盤刺身併盤~~服務態度值得讚不過刺身實在水準以下~很濕很多水..應該是解凍得不夠~另外當天可能是第二round入座~侍應說吞拿魚也沒有串燒 - 醬汁味道很怪..完全破壊了整個味道鯖魚 - 算是比較好的一樣~但亦只是合格的水準炸蠔 - 烤漿下得重手了~又好像炸得太久~不好吃甜品類 - 反而有樣像豆沙煎堆(忘了甚麼名)我覺得比較好食和特別~~個人認為除了服務還可以之外..其他都不算合格
被雜誌的廣告吸引了去試

唯一優點是座位較寬敞..放題時間比較多一點~~

食物:

串燒 - 醬汁味道很怪..完全破壊了整個味道

鯖魚 - 算是比較好的一樣~但亦只是合格的水準

炸蠔 - 烤漿下得重手了~又好像炸得太久~不好吃

個人認為除了服務還可以之外..其他都不算合格
2010-08-15
第一次寫食評,原本打算不寫,但實在覺得太差,希望大家小心考慮。食物質素方面,刺身本身其實對於我呢種要求不高的人來說還可以,不過presentation就勁差,刺身完全係好求其亂拋上碟。(但隔離枱的小姐就話食到想嘔,同埋話熟食完全凍,因而食左一陣就憤而埋單全家拉隊走人)。不過樣唔夠靚唔緊要,食到就得啦。點知卷物亦好求其,非常的鬆散,飯多涵少。再者,花之戀並不是捲在一起的,而是散開的"殘花之戀"。熟食方面除了焗蠔外全都只是微暖。講真,俾百幾蚊食刺食,對食物質素不應太高要求。雖然品質可能比部分同價自助餐差d,但食既時候又唔覺得要好似隔離咁埋單怒走。可惜…服務態度亦每況越下。1)開頭果時不停咁將我果枱叫的野同隔離枱搞亂,要我地自己換來換去,此為服務問題一。心想是忙中有錯吧,但問題二又來了....2)唔知點解有好幾個男侍應都好似唔想做咁,叫佢拎wasabi要叫三次,拎過來時係拋落枱度,放低其他野食都係咁。又心想可能是剛入職訓練未夠,但問題三又來....3)另一個侍應過來話last order,我地話佢知有d野好耐未o黎,佢竟然用教訓的口氣講話叫左就會整,好似我地講野多餘,但果時已等左好耐。問題一

3)另一個侍應過來話last order,我地話佢知有d野好耐未o黎,佢竟然用教訓的口氣講話叫左就會整,好似我地講野多餘,但果時已等左好耐。問題一浪接一浪,當我地問佢三文魚可唔可以俾d唔好咁肥果時(我地語氣係超平和的),果個人竟然話"咩叫唔肥啊?魚腩黎喎。"。嘩,做乜會咁既態度架?其實真係好想問那些態度較好的女侍應,但又行開晒,真係好受氣。

4)最後埋單時另一個侍應又連信用卡都跌落地,我地自己執返佢連"對唔住"都冇聲。

浦和新開時都好經常幫襯佢,但後來食物愈來愈差,加上荃灣又有其他選擇就冇乜點黎,今次見佢話有新主廚就試多次,點知食物其實仲差左,連服務都好差。管理方面有問題吧!百幾蚊唔係好多錢,或者食物不應太高要求,但服務方面都搞成咁,真係好唔要得。

一晚就已經起碼有兩枱客超不滿,仲要我自己其實係要求唔太高....本來冇寫開食評,但希望各位小心考慮!食野想開開心心,搞到咁真無意思。有野叫女侍應可能好d掛!
2010-08-28
2010-08-14 3 浏览
因為朋友仔介紹話浦和有個新時段.$138蚊食1.5小時...所以今日同班朋友仔來到浦和..其實我唔喺第一次黎,我都算喺呢度既熟客..入到黎坐低唔到2分鐘已經準備個刺身...d員工服務招呼好好,,教埋我地點落單..同今埋次多咗好多唔同既嘢...最值得推薦榮螺片刺身,象拔蚌刺身,,,非常之新鮮..^^..熟食方面都唔錯,,,最值得推薦既喺...唐揚炸雞塊,炸餃子,芝士焗蠔,白酒煮青口...最可惜喺冇清酒煮蜆 =^=經過一個鐘頭之後其實我地已經食飽咗...因為d嘢食好快就黎,,效率非常高...整體來講,,$138抵...連埋加一,都喺$145咋.....超級大滿足...^^

同今埋次多咗好多唔同既嘢...

最可惜喺冇清酒煮蜆 =^=

2010-08-13
2010-08-14 35 浏览
上次黎過都覺得好抵食, 今次再黎多次試下喇 !! 點知俾我發現左d好野想同大家分享下 !! 琴晚6:00黎到餐廳食放題 , 發現餐廳推出左個新優惠 6:00 - 7:30 收費$138 !!! 見到咁既價位 , 令我眼都突埋!!! 坐低睇下MENU~ 發現清酒同海膽都係買一送一!!! 發現新大陸既我緊係唔執輸試哂去喇 !!! 足料刺身拼盤 + $45兩板海膽 + $28兩支清酒 ............抵X99999大部份既野食都非常好食 , 整體服務都好細心 , 相信下次約埋一大班朋友可以試到更多野食,哈哈!
上次黎過都覺得好抵食
發現新大陸既我緊係唔執輸試哂去喇 !!!

哈哈!

刺身拼盤
$28 買一送一冰凍清酒!!!
2010-08-13
刺身拼盤
$28 買一送一冰凍清酒!!!
  • 海膽 + 清酒 !!! 抵x99999