2021-10-22 636 浏览
食過幾次了,今晚再次光臨,帶埋D同學仔去食😍集會地點近地鐵🚇和西鐵,多條巴士線在附近,非常方便住係港九新界嘅同學👩‍🎓仔的聚腳點🥰講到食物😋每次嘗試不同的食物,今晚試食糯米飯🍚軟硬適中,秋風起,非常啱食😙,另外,蒜蓉豆苗加埋新鮮的櫻花蝦🦐超正😜非一般的豆苗🤪 總有大蝦🍤沙律,色香味俱全🥳賣相及味道一枝棒😙😚😋總有個招牌叉燒,嘩啦啦!入口即化🤩簡直無得頂😝至于廳面環境乾淨企理,感覺好舒適😉連廁所🚾都無異味,一致好評😍值得推介🥰
2021-10-22
  • 大閘蟹
  • 蚵仔煎
酒樓位置離地鐵站幾分鐘路程,算是十分方便,樓面面積雖然不大,但座位分隔寬敞,十分舒適,間了幾個廳房,一家人可以安静的用餐。點心非常美味,數十個點心竟然全部掃清了,一件不留。鹵水豬仔腳十分好味,第一次在飲茶時段吃到的,軟綿入味。而鮮蝦菜苗餃也十分出色!還有蛋黃煎米雞,令我們想起年幼時的街頭美食「炸糉」!
2021-10-10
  • 鹵水豬仔腳
2021-10-18 545 浏览
同家人食一餐豐富晚餐,先有2個前菜,黃金茄子,凱撒沙律(醬汁與衆不同),主菜有長腳蟹,酥炸牛肋肉,酥炸生蠔,菜乾豬肺湯,片皮鴨,刴椒魚頭,黃金蟹籽炒飯,超好味,地點方便,環境舒服,地方整潔,可以預留房間,同家人或者朋友暢所欲言
,片皮鴨,刴椒魚頭,黃金蟹籽炒飯,超好味
,地點方便,環境舒服,地方整潔,可以預留房間
,同家人或者朋友暢所欲言
2021-10-06
  • 黃金蟹籽炒飯
  • 菜乾豬肺湯
  • 酥炸牛肋肉
2021-10-13 311 浏览
地點方便,環境舒適,又可以book定廳房同朋友,家人共聚,食物新鮮,味道一流,份量又足,價錢公道。當日order左酥炸生蠔、清蒸長腳蟹,燒鵝⋯⋯,最美味嘅係酥炸牛肋條,甘香鬆脆,正👍🏻👍🏻
  • 酥炸牛肋條
2021-10-09 359 浏览
🔻黃鱔煲仔炒飯😋😋😋我本身唔中意食鱔,但呢個我ok鱔切成細粒,加入葱、蛋、豉油,炒得好夠鑊氣👍🏻🔻櫻花蝦腸粉😋😋😋😋第一次見咁大粒既櫻花蝦😳腸粉皮薄,入面包左脆米同大大粒鮮蝦,口感豐富👍🏻🔻素翅灌湯餃😋😋😋正常發揮🔻鮮蝦菜苖餃😋😋😋好大隻呀😳 皮厚左d🤔🔻流沙奶皇包😋😋😋奶皇餡味道和質地尚算合格,但包皮太厚,餡太少🙈🔻雪山叉燒包😋😋😋酥皮僅通看得見,但完全食唔出勝在包做得夠香軟,內餡叉燒味道亦不錯都係添好運好食好多😝➡️老實講點心好難有驚喜,我比3個😋唔代表唔好食,只係5分真係要有d驚喜先比得落手😂➡️呢度勝在食物質素平均、乾淨舒適、交通方便、價錢抵食👍🏻☕️壽眉茶好香,濃而不苦澀👍🏻
黃鱔煲仔炒飯

🔻黃鱔煲仔炒飯
😋😋😋
我本身唔中意食鱔,但呢個我ok
鱔切成細粒,加入葱、蛋、豉油,炒得好夠鑊氣👍🏻

櫻花蝦腸粉

🔻櫻花蝦腸粉
😋😋😋😋
第一次見咁大粒既櫻花蝦😳
腸粉皮薄,入面包左脆米同大大粒鮮蝦,口感豐富👍🏻

素翅灌湯餃

好大隻呀😳 皮厚左d🤔

流沙奶皇包

🔻流沙奶皇包
😋😋😋
奶皇餡味道和質地尚算合格,但包皮太厚,餡太少🙈

雪山叉燒包

雪山叉燒包

🔻雪山叉燒包
😋😋😋
酥皮僅通看得見,但完全食唔出
勝在包做得夠香軟,內餡叉燒味道亦不錯
都係添好運好食好多😝

➡️呢度勝在食物質素平均、乾淨舒適、交通方便、價錢抵食👍🏻

☕️壽眉茶好香,濃而不苦澀👍🏻
櫻花蝦腸粉
2021-10-03 358 浏览
因為就住喺附近所以見佢新開幫襯下。一試不得了。樣樣都好好食。假錢中等,不過坐得幾舒服,服務亦都好好。我哋三個女人食咗成5,6樣嘢,人均唔過300蚊。以質素計都幾抵。
2021-09-23
凍龍蝦拼鮑魚
南乳齋煲
炸蟹鉗
去過這一間食肆兩次食晚飯(第一次兩人,第二次四人),最後大的驚喜是它的自創菜式和西菜中食。前者包括第一晚試的「鍋貼小棠菜」,後者要數第二晚試的「香酥牛肋條」。「鍋貼小棠菜」是老闆說他幾十年前自發研製的菜色,賣相既不似鍋貼,亦看不到小棠菜,但煎的方式卻像煎鍋貼,小棠菜隱藏在裏面的蝦膠當中,外面卜卜趣,裏面蝦膠滲着小棠菜絲,沒有因一般的菜出水而影響蝦膠和整個「鍋貼」的乾脆口感,兩個人很快便吃完整碟!「香酥牛肋條」似是高級西餐廳的菜式,不知道廚師如何可以成條牛骨抽出來,牛肉十分林, 烤味香噴噴,配上美味而不鹹的醬汁,連我平時不吃牛的這個食客也吃了很多件!第二晚加埋底食兼大盤的「老壇酸菜魚」(小辣的酸菜水煮新鮮龍躉魚塊)、一碟有小肥但主要是瘦的明爐叉燒和炒一碟菜,食到我們四人十分滿足!
2021-09-28
  • 鍋貼小棠菜
  • 老壇酸菜魚(龍躉)
  • 香酥牛肋條