2024-10-27 72 浏览
啲嘢食唔差,但服務超差,啲樓面成日都當睇你唔到,明明同一批人入去,都可以夠膽一個俾下茶午單,一個俾午茶單。問個白衫點解有差既對待,佢話啲阿姐俾咩卡佢地唔理!大佬啊 咁大間茶樓打開門做生意 點點連啲管理層都可以堂而皇之 咩都唔理 仲可以咁理直氣壯 俾客人一個非常不公既印象

2024-07-05 193 浏览
今日叫八樣嘢有六樣係唔熱 大概是餘温既程度迫人坐問口位 太迫硤 唔舒服要求調去附近一張枱知客話未執枱唔好調一路唔夠冷氣 好唔舒服另一個伙記 叫佢拎壼水 點完頭無件事第二次叫佢拎辣椒油 又係一樣真心太差 連粥都唔熱
今日叫八樣嘢
第二次叫佢拎辣椒油 又係一樣
真心太差 連粥都唔熱

2024-07-05
2024-02-10 621 浏览
嘢食其實唔係差,咕嚕肉係欣賞的。請問點解蒸魚會比陶瓷羹?問服務員攞鐵匙羹 夠膽死講成間酒樓冇鐵匙羹? 想話食完個碟炒飯先係比鐵匙羹,蒸魚冇?請問服務員係咪hea緊我?服務態度撞正新年咪好dd,唔係新年應該匙羹都唔會俾我!冇下次。
2023-12-17 591 浏览
小籠包一拎就爛哂,漏哂水,扁哂服務態度極差,叫佢換過一籠俾我哋,仲問番 ‘’你而家係咪唔收貨‘’,真心痴線主要價錢都唔係平,咁既食物同服務質素真係超唔得,剩係識走嚟sell蘿蔔糕卷
小籠包一拎就爛哂,漏哂水,扁哂
2023-06-14 1081 浏览
服務態度非常差!帶位阿姐有枱都唔俾坐,一定要你搭枱,又唔係繁忙時間,又冇人等位!入座後,啲人又十問九唔應,永遠只有一句“等等”!見到啲阿伯就勁好態度,爭啲唔知自己去咗邊!已經black list!
服務態度非常差!
已經black list!
2022-10-17 1621 浏览
今晚同老父行過李鄭屋,諗住早啲食晚飯,點知一肚氣。當時全場冇人,門口帶位比左張柱邊麻雀台我地,諗住星期日正常,但之後佢地啲冇訂位熟客,可以座4人台,仲聽到個帶位同佢地講,2個人都要座得舒服啲,下?到點菜,想叫個燒羊腩,有個類似經理既人話斷左貨好耐,佢話樣樣都有系呢樣冇,仲話你地真唔好彩等等。冇所謂,我地叫其他,但當我地差不多食完,見到隔離台佢地啲所謂熟客,居然有羊腩。事後我地問另一位女經理,點解人地有,佢先再支吾以對地問我地要唔要再叫多碟。下,我地茶芥加一都系一樣要比架喎。哦,原來呢間酒樓,要系熟客先好去,唔熟既就有咁既招呼。
哦,原來呢間酒樓,要系熟客先好去,唔熟既就有咁既招呼。
2022-08-29 1075 浏览
門口安排座位女職員垃圾級服務態度,經常安排啲好差座位比唔係時常光顧又無比貼士食客,就算佢安排左你坐左呢張枱,如果有相熟食客要你呢張枱,門口個安排女職員會夾硬要你搬去其他差既枱,呢間酒樓無下次!呢個女職員已經唔係第一次囉!上次要我哋3個人面壁!想問下呢間酒樓係咪要比大利是呢位門口女職員先有較好啲位置坐?
2022-03-18 1476 浏览
要說到新年活動,飲茶可以說是必做的事之一。今個農曆年,我們去了一間跟往年不同的茶樓;之前食過一次她們的晚飯,食點心還是第一次。正值長假期人固然多,兩點前到達的我們三人都只是需要等5分鐘,算是很快了。入座後我們都因已很肚餓就盡快點菜,點心亦不用很久就上菜了,可以立即開動!蝦餃皮薄,裡面都幾足料有大大粒蝦仁,味道調教不會太鹹,熱辣辣的特別好吃;北菇雞飯的份量不算很大,但很適合大家點不同點心時每人吃一點試試,沒有飯焦的,有幾件很滑的雞件;鳳爪很肥美,沾上很多醬汁十分惹味。可能你會覺得來茶樓竟然會點擔擔麵?沒錯,這裡的擔擔麵是一道幾受歡迎的菜式:麵雖幼,但廚房煮得剛剛好,每一條麵是分開的保留少許咬口,絕對不糊口,而湯底濃郁帶少辣,唯獨肉碎份量偏少,味道平衡得幾好,難怪其他檯都有點擔擔麵!本身沒有特別喜愛包點,但家人推薦試試。叉燒包質地十分鬆軟,不會是空氣包,餡料多,裡面的芡汁不會做得太厚,而叉燒粒粒分明,比起一般食過的要大粒,不是一堆碎碎如肉醬那樣,很有驚喜小籠包一籠6隻,皮薄,餡料適中,只是肉汁、湯汁不太足夠;牛肉腸粉皮不算很厚,但裡面的牛肉餡較少較薄,普通。牛肉球跟牛肉腸的餡料是一樣的,有

牛肉球跟牛肉腸的餡料是一樣的,有大大粒馬蹄,軟得來有少許彈牙;燒賣肉質結實,表面有一隻蝦,而裡面亦不會混入太多肥肉以致太油膩,都可以的。

爸爸知道我有很長時間沒有食館湯餃了,特意點了一客請我食
不知是否新春限定菜式,這是加入了花膠在旁邊的灌湯餃。花膠爽爽的都算淋,湯底清甜有少許肉味,灌湯餃裡面的餡料都幾多,又有乾瑤柱,帶點鹹香,以醋吊一吊味更開胃。新年期間大概$35食到這客灌湯餃,質素都不錯,可以一試啊。

街坊茶樓,食物質素有驚喜,即使是容易失準的新春期間食物也不會食物,性價比高
希望下次再來的時候可以encore食物,又試試其他新菜式吧!
2021-12-26 929 浏览
今天到長沙灣飲茶,這酒樓在李鄭屋邨,是間新裝修酒樓。這酒樓下午茶都很低食,每星期一至日都有下午茶。酒樓地方不大,枱與枱之間都比較窄,但環境尚算光猛,整潔。食物味道都不錯,可以一試。
2021-10-17 819 浏览
食物有水準,價格合理。感覺食材都覺新鮮,可能屋村食肆食物流量應該都快,食物價格都合理,酒水更可謂幾便宜呢!當日晚上六點多去到,但已經滿左一半,但都可以即刻入座,地方裝修唔錯,非常整潔,服務也很好。
食物有水準,價格合理。

2021-09-24 583 浏览
最近返工食到唔知食咩好,路過見到「海怡」,知佢開咗一段時間但都未試過,就試試佢。盅頭飯$24,南北點心$17;一飯一點心$38,仲跟包紙包飲品。最後叫咗個北菇滑雞飯,山竹牛肉球,外賣返公司食。份量ok,食曬啱啱好夠飽。

2021-09-24
2021-06-01 780 浏览
二人餐算抵食:蒸魚夠新鮮,火候啱啱好,魚肉鮮甜嫩滑;花膠魚翅羹調味適中,勾芡唔會過厚,夠足料;炸子雞味道太淡,少少炸過龍;上湯油菜同椰子糕,中規中矩另外加咗份38蚊嘅特價蒜蓉粉絲蒸扇貝,味道唔錯但口感似係冷凍扇貝。呢度提供嘅大部分係經典粵菜,同其他酒樓差唔多,比較特別少少係每張檯會有一碟花生,俾你邊食邊等。整體環境唔錯,可能因為新開業冇耐,裝修仲好新淨。上菜速度較慢,唔排除係因為假期人多,仍有待改善。侍應服務態度唔錯,執碟快。
二人餐算抵食:
蒸魚夠新鮮,火候啱啱好,魚肉鮮甜嫩滑;
花膠魚翅羹調味適中,勾芡唔會過厚,夠足料;
炸子雞味道太淡,少少炸過龍;
上湯油菜同椰子糕,中規中矩

整體環境唔錯,可能因為新開業冇耐,裝修仲好新淨。
上菜速度較慢,唔排除係因為假期人多,仍有待改善。
侍應服務態度唔錯,執碟快。