2024-12-05 317 浏览
海洋超級漁港是一間專注於深海龍躉的高端海鮮酒家,特大魚缸除了龍躉,還精選來自世界各地的生猛海鮮、澳洲大龍蝦、蘇格蘭蟶子皇、加洲象拔蚌、南非大鮑魚等名貴海鮮。為了提升用餐環境,海洋超級漁港進行了全新裝修,打造了寬敞且雅緻的環境。今天約了朋友來到此店晚飯,經理特別介紹我們吃新鮮運到的澳洲龍蝦,用上湯焗,加入伊麵,上枱時龍蝦的香味撲鼻,令人垂涎欲滴,鮮嫩的龍蝦肉入口彈牙,伊麵吸入鮮甜龍蝦汁,回未無窮。意猶未盡,我們還點了一個四人套餐包括燒味拼盤、白灼蝦、油泡龍躉球、紅酒燴牛尾、海洋流沙包等菜餚。燒味三拼盤 - 叉燒以豐富的蜜汁醬為特色,色澤鮮艷,香氣四溢,肉質甜美。豉油雞皮脆肉嫩,醬油的香氣與雞肉的鮮美相輔相成。燒鵝外皮酥脆,內裡多汁,經典的烤制工藝使得每一口都充滿了濃郁的風味。白灼蝦 - 蝦肉鮮嫩,彈性十足,清爽的口感讓人感受到海鮮的純粹。搭配一旁的醬油風味更為突出。油泡龍躉片 - 口感滑嫩,味道鮮甜。經過油泡處理後,魚片外表微脆,內裡保持了豐富的多汁感。搭配簡單的調味,已能更突顯出龍躉的鮮味。中式紅酒燴牛尾煲的味道濃郁而豐富。牛尾經過長時間燉煮,肉質軟嫩,融入了紅酒的香氣,帶有一絲果香和

中式紅酒燴牛尾煲的味道濃郁而豐富。牛尾經過長時間燉煮,肉質軟嫩,融入了紅酒的香氣,帶有一絲果香和微微的酸味。香料的搭配使整道菜更添層次感,洋蔥和胡蘿蔔的甜味與牛尾的鮮美相得益彰,口感醇厚,令人垂涎。每一口都散發著溫暖和滿足感,讓人心情愉悅。

最後的甜品是海洋流沙包,味道令人驚豔,外皮柔軟細膩,咬開後流沙餡瞬間流出。咸蛋黃的鹹香與奶油的甜腻完美結合,口感濃郁滑順,帶來層次感。這種鹹甜交融的風味,讓人感受到一種獨特的滿足感。

2024-12-01
2024-12-02 356 浏览
放假同朋友嚟佐敦午膳,選了新寶廣場 3 樓這間「海洋超級漁港」。酒樓去年才剛剛裝修過,環境寬敞且別具雅緻,特設 VIP 房,非常適合大班朋友歡聚。點了個 $238 午市自選套餐,當中包括兩款點心、一份小食及粉麵飯類一客。 鮑汁鳳爪:鳳爪大大隻,炆得好入味,入口糯而不爛,腍滑鮮香,滿滿骨膠原,加埋墊底嘅花生一齊食,滋味又滿足😋合桃叉燒酥:酥皮非常鬆化,內層叉燒肥瘦各半,配上頂頭嗰粒酥脆嘅合桃,入口甜中帶微鹹,十分可口!椒鹽魷魚鬚:魷魚鬚炸得啱啱好,炸粉非常薄身,外脆內煙韌,入口香酥又唔油膩,加上份量不少,絕對係必食之選。仲有我至愛嘅生炒糯米飯,滿佈臘味同花生,用料十足,上檯時香噴噴,米飯色澤均勻,入口粒粒分明,口感和味道都很豐富。另外仲點咗籠鴛鴦燒賣 ($9.8)  而家做緊開業 20 週年特價,非常抵食,有燒賣皇同牛肉燒賣,兩款都好新鮮,大大粒,皮薄餡足,各有千秋。
2024-12-01 283 浏览
位於佐敦道的「海洋超級漁港」,無疑是一個海鮮愛好者的夢想之地。這間專門店以其獨特的深海龍躉為主打,提供了一系列精緻的海鮮料理,讓人一走進店內就能感受到濃厚的海洋氛圍。特價上湯西澳龍蝦伊麵這道菜色不僅讓人垂涎,更是顯示了餐廳對於食材新鮮度的重視,龍蝦肉新鮮彈牙,伊麵吸了龍蝦汁的味道,令人一口接一口。錦繡燒味拼盤叉燒、油雞和燒鴨的拼盤色香味俱全,各具特色。叉燒的蜜汁香氣濃郁,油雞的皮脆肉嫩,而燒鴨則烤得恰到好處,令人一試成主顧。足料花生眉豆豬尾湯湯底濃郁,配料豐富,豬尾的肉質軟嫩,與花生和眉豆的搭配,讓整碗湯更具層次感,滋味悠長。碧綠油泡龍躉球龍躉球的魚肉滑嫩,搭配清爽的西芹、甜椒和木耳,讓人感受到鮮香與清新的完美平衡。金銀蛋蒜子浸時蔬這道菜不僅色澤誘人,口味也相當出色。金銀蛋的香滑與蒜子的濃郁相結合,讓時蔬的清脆感更為突出。紅酒燴牛尾煲牛尾煲的肉質軟爛,紅酒的醇厚香氣滲透每一口,令人心滿意足。這道菜絕對是本晚的亮點之一。合時凍糕這道清新的合時凍糕為晚餐畫上完美句號,口感清涼,讓人心情愉快。

特價上湯西澳龍蝦伊麵

錦繡燒味拼盤

足料花生眉豆豬尾湯

合時凍糕

2024-12-01
2024-11-21 469 浏览
今天和親戚飲早茶,選擇了佐敦的「海洋超級漁港」。酒樓在2樓,地方不少,傳統裝飾,座位舒適。我們選了窗邊的一枱,可望街景。佐敦道上的汽車和行人熙來攘往,勾起我不少童年回憶。見點心紙上的點心價錢非常吸引,於是點了幾款早茶優惠的點心。早晨孖寶A($36):“金菇牛肉腸”、“五香鹹水角”,腸粉爽滑,牛肉餡調味得宜,口感味道都不錯;即炸鹹水角,香脆可口,肉餡滲滿五香味。兩款早晨孖寶B($39×2):“鳳爪排骨飯”、“香芋鴨腳扎”、“合桃叉燒酥”、“薑米雞包仔”,排骨飯的排骨位量不少,肉質不錯,有蒜香味;大大隻的鴨腳,滷水入味;雞包仔的肉餡加入薑蓉,薑汁味濃。特色自選點心拼盤($58八件):“蝦餃”、“燒賣”、“鮮蝦菜苗餃”、“潮州蒸粉果”,蝦餃外皮晶瑩爽滑,裏面蝦肉鮮甜爽口;鮮蝦菜苗餃有不同口感,美道也不錯。燒味:“脆皮燒腩仔”($68),皮脆肉嫩,肥瘦適中,脆皮尤其香口,一口一塊,滋味無窮。這裏的點心質素上乘,而且價錢更有驚喜,我們離開時見酒樓面前的海報推廣“龍躉宴”,相約下次再來吃晚餐。

早晨孖寶A($36):

薑米雞包仔
合桃叉燒酥
五香鹹水角
2024-11-11 601 浏览
與好友相聚當然少不了來中式酒家聚餐,中式酒家以圓桌聚餐,方便聊天,而且可以點多款餸菜一同分享,慢慢吃慢慢傾。酒樓有抵吃的晚市優惠,可以點選枝竹羊腩煲或者脆皮南乳吊燒雞,我們揀了一隻脆皮南乳吊燒雞,只需$68 。開初擔心$68的吊燒雞會不會細細份呢?但一看到這客晚市優惠,真的覺得十分抵吃。脆皮吊燒雞外皮脆卜卜,皮薄脆,中間的肉質嫩滑啖啖肉,十分出色。而且份量很足,有足足的雞,又抵食又美味,來吃晚餐,必定要點選!另外我們還點了一客四人套餐,點套餐的好處是菜式包羅萬有,不用費神點什麼菜式。我們也十分欣賞這個套餐,因為份量足,而且款式選擇又多,又有海鮮,又有肉,仲有精美的甜點。高湯白灼基圍蝦,基圍蝦大大隻,又爽又彈牙,蝦肉新鮮鮮甜,令人吃完一隻又一隻。份量也多,每人也可以吃很多隻。燒味拼盤,有叉燒、燒肉、燒鵝。啖啖肉,叉燒蜜香味濃,好惹味。燒肉外皮香脆,中間的肉一層層的,啖啖肉超滋味。燒鵝又香又惹味而且仲十分多汁。足料煲靚例湯,湯十分足料,是日所飲的粉葛豬肉湯,老火足料靚湯,而且湯渣都大大兜,入面有超多腍身的豬肉等等,連湯渣都相當美味啖啖肉的。而且湯的份量超多,每人也可以飲上了兩至三碗。碧綠油

燒味拼盤

碧綠油泡龍躉球

碧綠油泡龍躉球,龍躉球超大塊肉厚,啖啖肉魚味鮮甜又好味,啖啖肉的吃龍躉球,又沒有骨吃起來老少咸宜方便食用。
金銀蛋蒜子浸時蔬

金銀蛋蒜子浸時蔬,青青的蔬菜,蔬菜十分入味,清甜爽口,份量充足,大滿足。
紅酒燴牛尾煲

紅酒燴牛尾煲,做得相當出色的一道菜,牛尾炆得腍身,又香又啖啖肉,做得相當出色。相信這一道菜,廚房也花了不少功夫,炆得又入味,又腍身,很少可會吃到這麼出色的牛尾煲。
流沙包、紅豆椰汁糕

海洋流沙包,包皮軟綿綿熱辣辣的,一咬下流心奶黃餡一湧而出,甜甜的相當好味。
紅豆椰汁糕,相當精緻,一層是紅豆糕,一層是椰汁糕,二合為一。甜甜的口感帶點清爽。

吃得飽飽的一頓晚餐,菜式精美口感味道十分好,而且相當抵食。
2024-11-06
燒味拼盤
流沙包、紅豆椰汁糕
4天前 0 浏览
一家人做冬選擇了海洋超級海港,地點方便,全新裝修羊腩煲-見到每枱都點選,羊腩忟得入味,啖啖肉,仲有大大粒冬菇,支竹,馬蹄,仲有唐生菜,吸入濃郁羊腩汁超正四人套餐燒味三拼盤-叉燒外層有豐富蜜汁,肉質厚淋,燒鵝皮脆肉嫩。加小小甜酸醬更突出,燒肉外層超脆,層次分明白灼蝦-新鮮,彈牙,真心好食油泡龍躉片-味道不錯,口感滑嫩,龍躉外面微脆,保持到多汁炒西芹一流中式紅酒燴牛尾-牛尾份量多,長時間忟煮,肉質軟嫩,加入紅酒香氣,層次上帶果香,洋蔥同紅蘿蔔甜味與牛尾相得益彰。正甜品-海洋流沙包-熱熱的,外皮軟,咬開後流沙錎流出,咸蛋香同奶油甜味完美。整體不錯,冬至食飯好地方
一家人做冬選擇了海洋超級海港,地點方便,全新裝修
四人套餐
白灼蝦-新鮮,彈牙,真心好食
整體不錯,冬至食飯好地方
  • 羊腩煲
2024-12-12 0 浏览
今日約咗屋企人去佐敦食飯,喺佐敦廟街夜繽紛嘅附近,有一間 《海鮮超級漁港》酒樓, 由於有老有嫰,有大有細, 食中菜可謂不二選擇。呢一間酒樓主打深海龍躉, 仲有個款海鮮嘅推介。而且仲會不定時推出晚市優惠2揀1, 認真抵食。餐前小食叫咗個爽口嘅《蒜泥拍青瓜》, 青瓜舊爽夠脆, 非常醒神開胃。另外亦叫咗一個《例牌脆皮燒腩仔》, 燒腩仔外皮香脆, 肉帶鹹香, 而且亦能保持水潤,食起嚟肉質嫩滑, 點埋芥末醬, 真係送啤酒一流。《高湯白灼基圍蝦》 非常之新鮮, 用了最原始簡單的方法, 品嚐出基圍蝦那份鮮和甜。 基圍蝦雖然size唔係好大隻, 但勝在肉質彈牙,更是以甜美見稱,蝦頭嘅蝦膏雖然唔多, 咁未到非常之甘香, 確實令人回味。晚市優惠二揀一選咗《 脆皮南乳吊燒雞》, 特價優惠38蚊半隻, 皮脆肉滑, 肉質飽滿, 而且外皮有一陣香香的南乳香氣。 而且半隻份量亦相當多,一家4口夠曬食。另外一定就要試呢度最馳名嘅龍躉啦~ 呢一道《例牌冰龍躉球》 價錢只係$208, 但份量相當之大碟。 龍躉球非常厚肉,份量大, 最重要的是新鮮,肉質非常之彈牙,肉質爽嫰, 下面襯托住西蘭花球, 簡直係冇得挑剔, 難怪晚市

呢一間酒樓主打深海龍躉, 仲有個款海鮮嘅推介。

而且仲會不定時推出晚市優惠2揀1, 認真抵食。

另外一定就要試呢度最馳名嘅龍躉啦~ 呢一道《例牌冰龍躉球》 價錢只係$208, 但份量相當之大碟。 龍躉球非常厚肉,份量大, 最重要的是新鮮,肉質非常之彈牙,肉質爽嫰, 下面襯托住西蘭花球, 簡直係冇得挑剔, 難怪晚市座無虛席。

最後叫了一個《oreo奶凍畀》小朋友做甜品, 小朋友當然食得開心,滿意。

呢一間酒樓晚市品質相當高, 而且價錢大眾化, 食物質素好,侍應亦有禮, 一家人來晚飯或者慶祝, 都是個好選擇。

2024-12-09 0 浏览
今天和媽媽吃飯,挑選了這一家距離佐敦地鐵站 A 出口只有 30 秒步程的經典中菜廳,方便就腳。藍妹,吃中式小炒,點個啤酒自是不二之選。脆皮燒乳鴿兩隻,乳鴿燒得皮脆肉嫩,入口散發著乳鴿獨特的香酥味道,兩隻乳鴿四個人分也不夠喉。燒腩仔,燒腩仔做得皮薄而香脆,點一點隨附的芥辣,令整個食味更有層次。高湯白灼基圍蝦半斤,基圍蝦新鮮,爽口彈牙之餘甜味更是令人滿足得不得了,我喜歡不點豉油,獨享鮮蝦在口腔中的甜味。脆皮南乳吊燒雞,這個是晚市優惠,半隻燒雞只是 $38,吊燒雞味道十分香濃,南乳味道充分融入到嫩滑的雞肉之中,令人回味。碧綠油泡龍躉球,龍躉球每片也有手掌般的大小,而且極度厚肉,龍躉紮實的口感與西蘭花的爽脆從來都是絕配。

藍妹,吃中式小炒,點個啤酒自是不二之選。

2024-11-30 136 浏览
📍 海洋超級漁港 - 佐敦每逢週末都好想去飲茶🫖番工前飲個茶🩷十分寫意嘅生活😍✨ 蜜汁叉燒包叉燒包熱辣辣,食落又好鬆軟,叉燒口感軟嫩。✨香煎蘿蔔糕蘿蔔絲酥餅外皮一層層好酥脆,包住滿滿嘅蘿蔔絲,入口清甜,煎到外脆內軟 1啖1件 配甜辣醬 更滋味🤤✨蜜汁叉燒腸腸粉皮薄而嫩滑;餡料同樣充足,叉燒肉嫩彈牙,芫荽香口🐷✨鮮竹牛肉球牛肉球鮮美多汁,口感嫩滑🐮✨鴛鴦燒賣{$9.8}分為牛肉同豬肉燒賣牛肉燒賣爽口彈牙 唔同一般豬肉燒賣,食落去口感更加細膩豐富,完美保留肉汁!豬肉燒賣亦有鮮蝦在內🦐✨珍珠雞打開荷葉香氣撲鼻,珍珠雞用料十足,用料豐富,有齊豬肉、雞肉及臘腸等惹味餡料,糯米蒸到吸收哂餡料嘅精華,醬料又唔會太咸😍✨鮮蝦菜苗餃菜苗餃蝦肉及菜苗滿滿又新鮮餃皮晶凝通透 睇到裏面啲餡料菜苗好足料 有隻大蝦蝦蝦🦐

📍 海洋超級漁港 - 佐敦

每逢週末都好想去飲茶🫖
番工前飲個茶🩷
十分寫意嘅生活😍

✨ 蜜汁叉燒包
叉燒包熱辣辣,食落又好鬆軟,叉燒口感軟嫩。

✨香煎蘿蔔糕

✨蜜汁叉燒腸
腸粉皮薄而嫩滑;餡料同樣充足,叉燒肉嫩彈牙,芫荽香口🐷

✨鮮竹牛肉球
牛肉球鮮美多汁,口感嫩滑🐮

✨鴛鴦燒賣{$9.8}

菜苗餃蝦肉及菜苗滿滿又新鮮
餃皮晶凝通透 睇到裏面啲餡料
菜苗好足料 有隻大蝦蝦蝦🦐

2024-11-27 131 浏览
朋友帶我去咗佐敦食飯,見餐牌幾多套餐孖寶$298,仲有好多餸做緊特價。自選孖寶揀咗脆皮燒鵝皇,燒鵝外皮香脆,肉質細嫩,調味剛剛好。另外配寵仔豉汁蒸白鱔,豉汁好香濃,白鱔外皮充滿油脂香,肉質彈牙,一點泥味都沒有,分量又夠大份。南乳吊燒雞,一樣有特價,半分都係$38真係好抵,雞皮香脆,雞肉依然有肉汁,點埋個南乳汁,味道啱啱好!蒜蓉豆苗,炒得香口又翠綠,豆苗幾細嫩,不錯。油鴨髀臘味煲仔飯按人頭計,每位$68位。臘味上枱好大碟,鹹香十足,處理得好,肉質鬆軟,好容易咬得開,臘肉一樣夠鬆軟,唔會又乾又柴。米飯煲得夠乾身,有米香,撈埋臘味一齊食,油香十足,勁香濃,入冬必食之選!餐廳真係幾抵食,下次可以試吓啲全包宴!

蒜蓉豆苗,炒得香口又翠綠,豆苗幾細嫩,不錯。
餐廳真係幾抵食,下次可以試吓啲全包宴!
位於佐敦❣︎海洋超級漁港❣︎係一間食粵菜點心海鮮酒家,點心價錢大眾化,服務態度一流👍🏻,侍應好好笑容好熱情❤️好難得,今日去到全場full晒,仲不停有人客,厲害。❣︎潮式咸菜豬肚❣︎$68天氣凍飲啖豬肚湯驅胃寒最好👍🏻湯頭微辣惹味,豬肚洗得好乾淨,配料有支竹同咸酸菜,份量十足。❣︎南乳豬手❣︎$29豬手炆得軟腍,南乳味道濃郁,底部有大量南乳花生入晒味。❣︎點心拼盤❣︎$68而家好興呢啲點心拼盤😋👍🏻我好鍾意,每樣兩件可以食多啲款,會跟蝦餃同燒賣,另外再自選兩款點心,我拼左潮州粉果同雞包仔,即叫即蒸熱辣辣,超正。❣︎迷你豉汁涼瓜班腩河❣︎$68涼瓜肉質爽脆帶甘苦😋👍🏻班腩肉厚,河粉炒得夠穫氣。

❣︎潮式咸菜豬肚❣︎$68

❣︎南乳豬手❣︎$29
豬手炆得軟腍,南乳味道濃郁,底部有大量南乳花生入晒味。

❣︎點心拼盤❣︎$68

❣︎迷你豉汁涼瓜班腩河❣︎$68
涼瓜肉質爽脆帶甘苦😋👍🏻班腩肉厚,河粉炒得夠穫氣。
2024-11-21
2024-11-21 202 浏览
香港嘅夜市好似冇以前咁旺,但其實我覺得係要睇間餐廳嘅質素。今日同幾個朋友敘舊,去咗佐敦海洋超級漁港食晚飯,質素幾好價錢都合理晚市有好多唔同推廣,其中有孖寶套餐好抵食,$298揀兩款,我哋揀咗燒鵝,因為有四個人,所以加多$80要咗半隻,另外就叫咗籠仔豉汁蒸白鱔燒鵝上枱仲有微暖,光澤鮮明皮脆肉嫩,皮下嘅脂肪唔算好多,而皮嘅脆度仲keep到,肉亦都唔會過鹹,好味豉汁蒸白鱔,個底鋪咗荷葉,有淡淡嘅荷葉香味。而豉汁加咗少少辣椒,微辣更加吊起咗鱔嘅鮮味。鱔肉夠厚身,爽口彈牙脆皮南乳吊燒雞做緊特價,半隻都係$68好抵食。上枱仲熱焫焫,啱啱炸起個皮好脆,有淡淡嘅南乳香,再配上南乳醬味道更加濃郁蒜蓉炒豆苗$118係冬天嘅首選,豆苗炒得翠綠,贊咗酒有酒香,蒜嘅份量剛好,味道平衡最後上枱係等咗半個鐘嘅臘鴨髀臘味煲仔飯$68/位,呢個真係冇得心急,慢工出細貨。臘鴨髀同臘味嘅份量好多,鋪滿成個煲面。侍應幫我哋夾起咗,然後再淋上煲仔飯豉油,飯粒做到粒粒分明,好有飯香,飯又吸收咗臘味嘅油脂,仲有成片嘅飯焦,超好食😋

2024-11-18 212 浏览
假日去咗呢間酒樓飲茶🫖,佢哋嘅午市真係幾抵食,幾平民化。首先,我揀咗自選百搭孖寶$78,包括叉燒湯瀨同鮮竹卷。叉燒湯瀨大大碗,叉燒入味。鮮竹卷餡料夠多。鴛鴦燒賣做緊特價只需$9.8,超抵!燒賣的肉餡鮮美,牛肉賣都唔錯。然後點咗蠔豉咸骨粥$25。粥底滑溜,蠔豉同咸骨足料。好耐無食家鄉咸薄撐$29,薄撐有芝麻香。另外,金蒜蒸排骨$36,排骨蒸得啱啱好,金蒜夠,肉質腍身。燒汁釀茄子🍆$30,茄子鮮嫩,魚肉餡釀料豐富,燒汁味道香濃。最後,翠玉帶子腸$42,腸粉滑溜!

假日去咗呢間酒樓飲茶🫖,佢哋嘅午市真係幾抵食,幾平民化。

然後點咗蠔豉咸骨粥$25。粥底滑溜,蠔豉同咸骨足料。

好耐無食家鄉咸薄撐$29,薄撐有芝麻香。
另外,金蒜蒸排骨$36,排骨蒸得啱啱好,金蒜夠,肉質腍身。

最後,翠玉帶子腸$42,腸粉滑溜!

2024-11-13 152 浏览
這家酒樓位於佐敦站附近,交通方便,室內裝修精緻,環境衛生,有開陽街景,座位舒適。自選二人套餐238元,是包括點心兩款、小食一款和粉麵飯類一款。北菇棉花雞:雞肉嫩滑,魚肚爽口,北菇芳香。茄子燒汁釀茄子:茄子新鮮肉嫩,醬汁美味。椒鹽白飯魚:份量多,白飯魚很巨型,外脆內軟,香口美味。古法龍躉球蒸飯:龍躉肉彈牙惹味,白飯吸收了醬汁,很滋味。單點特價點心燒賣鴛鴦9.8元,豬肉燒賣口感彈牙豬肉味濃,乾蒸牛肉味道正常。

北菇棉花雞:雞肉嫩滑,魚肚爽口,北菇芳香。

茄子燒汁釀茄子:茄子新鮮肉嫩,醬汁美味。

椒鹽白飯魚:份量多,白飯魚很巨型,外脆內軟,香口美味。

古法龍躉球蒸飯:龍躉肉彈牙惹味,白飯吸收了醬汁,很滋味。

2024-11-10
2024-11-08 514 浏览
海洋超級漁港是深海龍躉專門店,座落於佐敦鬧市,主打海鮮佳餚,環境雅致清幽。坐在窗邊,自成一角,點了超值四人套餐,與好友來大快朵頤! 超值四人套餐 $768高湯白灼基圍蝦新鮮大隻的基圍蝦,以灼高湯至鮮紅色,肉質爽彈,入口特別美味鮮甜。錦繡燒味拼盤燒腩仔香脆可口,外層鬆化、啖啖肉,下層幼嫰的豬肉,令人吃得暢快! 肥美的叉燒,帶陣陣炭燒香氣,入口軟腍。柔嫰的鴨肉,鮮香肉汁在口中散發,香口而不油膩,令人胃口大開!足料粉葛鯪魚例湯䁔胃的老火湯,用料及火候十足,鯪魚的鮮味帶額外甜香,瘦肉煲至軟腍,濃郁清甜的粉葛,入口濃郁,飲後很温補。碧綠油泡龍躉球龍躉球肉身圓厚,彈性十足,骨膠原豐盛,經油泡後外脆內嫩,搭配碧綠的蔬菜和脆豆,口感清新,簡單而滋味。金銀蛋蒜子浸時蔬菜心入口軟嫰,鮮菌清潤爽甜,在金銀蛋的包裹下,吸收了蒜子香氣,咀嚼時帶上湯香甜,十分清爽。紅酒燴牛尾煲牛尾香氣撲鼻,燉煮得酥軟入味,牛尾肉質軟腍,掛滿紅酒的香醇,搭配著濃郁的湯汁,吃下去肉香四溢,美味吸引。海洋流沙包咬下去,內餡的鹹蛋黃流露出,裏面滑溜的奶黃,甜度適怡,百吃不厭。椰汁紅豆糕椰汁和紅豆甜蜜融合,入口黏糯、綿密,椰味香甜濃厚,清

超值四人套餐 $768

錦繡燒味拼盤

足料粉葛鯪魚例湯

海洋流沙包

椰汁紅豆糕
椰汁和紅豆甜蜜融合,入口黏糯、綿密,椰味香甜濃厚,清爽誘人。
晚市優惠 全隻$68
雞皮金香酥脆,入口脆卜卜,肉質鮮嫩多汁,油脂芳香,加上南乳香氣四溢,肉味濃郁,鹹香的滋味,讓人忍不住再吃一塊。
  • 脆皮南乳吊燒雞