2024-09-09 153 浏览
海哲拼分蹄作為前菜,海哲夠晒麻油同鹹香。分蹄薄切易入口夠開胃。彩紅雲耳炒龍躉球,都有六大塊龍躉肉仲要係厚切,新鮮既龍躉魚塊好結實爽口,外層魚皮又有骨膠原,配料有雲耳同青豆兩耈者都抄到爽脆香口。果皮蒸龍躉頭腩,果皮蒸特別香口有果皮香味,頭腩骨魚肉爽實。好大舊魚肉外分量又夠多。相對品質質素未說性價比較高。澳州龍蝦上湯焗伊麵底呢家做推廣,二百幾蚊仲可以加錢轉芝士。覺得好底食,係因為龍蝦夠新鮮肉質爽口彈口,肉質就一絲一絲,我地見到好多人都有叫。我地4個人龍蝦每人分到一大而且肉質爆滿。仲有個伊麵本身有質素爽口唔易斷,又唔會食食下變脹,個麵底收晒汁勁入味。最後叫多碟蒜抄菜心苗,份量一樣多菜心苗爽脆夠甜。環境夠大座個舒服,當日其間9成滿座我地座到點都無人叫我地走。房入面都座滿人。員工夠多都好服務,下次會願意再黎食。

最後叫多碟蒜抄菜心苗,份量一樣多菜心苗爽脆夠甜。

1K
2024-09-09 952 浏览
今晚同朋友去了這裡食飯,位置就腳方便,佐敦站A出口轉個灣就到,朋友說每月都有晚市優惠,而今個月就係上湯西澳洲龍蝦伊麵(約壹斤)或脆皮南乳吊燒雞,我們都選擇了上湯西澳洲龍蝦伊麵,而餐牌選擇多,但見到套餐更抵食,於是就點了個超值四人套餐,食物選擇有五餸一湯加埋兩款甜品落單後等了一會,就先上高湯白灼基圍蝦,每隻都大大隻,入口肉質鮮甜彈牙,蝦味濃郁接住就係錦繡燒味拼盤,內有脆皮燒腩仔、蜜汁肥叉燒、嫩滑油雞加埋爽脆海蜇,每款食物都十分好味!追加嘅上湯西澳洲龍蝦伊麵,大大碟,在伊麵上放滿了肉質較飽滿嘅西澳洲龍蝦,龍蝦肉口感爽口彈牙,龍蝦味濃,加上用上湯煮份外入味,伊麵有嚼勁的口感,再加上它耐煮不易糊,吸收龍蝦精華味道十分入味!足料煲靚例湯,估不到有家中老火湯嘅感覺,入口降甜,粉葛煲瘦肉,煲到出曬味之餘,瘦肉加上豉油入口同樣出色!碧綠油泡龍躉球,龍躉球肉質柔嫩鮮美有彈性外,本身廚師嘅厚切,真係讓人有食緊大大塊魚扒嘅感覺,加埋伴碟嘅甜豆甜脆爽口,非常的清爽可口,同龍躉球味道十分配合金銀蛋蒜子浸時蔬,用了我最愛嘅菜心配上金銀蛋蒜子煮,入口軟熟,上面還放滿了金銀蛋紅酒燴牛尾煲,這個絕對夠晒鑊氣,上枱時熱辣

紅酒燴牛尾煲,這個絕對夠晒鑊氣,上枱時熱辣辣,裡面放滿了燴得十分入味嘅牛尾,當中牛肉口感細嫩,肉味香濃,軟滑可口外,骨膠原亦十分豐富!

當主菜食完後,同店員講聲上甜品,接住就係海洋流沙包,新鮮即蒸,包身外軟內裡充滿流沙餡料,椰汁紅豆糕,椰汁味香濃好有懷舊特色甜品

整體服務滿意,店員不時為我們換碟,加水,執碟,服務十分殷勤有禮
2024-09-04 175 浏览
今晚同屋企人去了佐敦食晚飯,酒樓有多款抗通脹海鮮及小菜,幾十蚊起有交易,其中晚市優惠有燒雞或澳洲龍蝦,眼見每枱都必點之一。粉葛赤小豆鯪魚湯:有住家湯的味道,煲至赤小豆溶入湯內,粉葛去濕,十分適合現時天氣飲。冰鎮咕嚕肉:咕嚕肉以冰墊底,入口外脆肉嫩,酸甜度適中,還配上新鮮的菠蘿。金銀蒜蒸生猛元貝:元貝一開二蒸至剛熟,保持嫩滑,加上蒜蓉香味,粉絲鮮味十足。清蒸生猛沙巴龍躉斑:沙巴仔蒸至剛熟,十分嫩滑。上湯西澳洲龍蝦伊麵:特價的龍蝦伊麵,份量十足,龍蝦至少有一斤,而且斬件方便食用,肉質爽彈且雪白,伊麵底用上湯煮至入味。

清蒸生猛沙巴龍躉斑:沙巴仔蒸至剛熟,十分嫩滑。

2024-09-03 232 浏览
位於佐敦地鐵站 地鐵站一出行唔夠2分鐘就到超級方便 而且食物非常高水準 餐廳名叫做#海洋超級漁港入到去酒樓 我哋三個人坐低 睇吓餐牌 晚市有好多 選擇 其中有抵食孖寶套餐 而且配搭都好齊全 所以 我哋叫咗海鮮 孖寶套餐🌸清蒸沙巴仔 見到都好大一條 🌸上湯澳洲龍蝦伊麵 龍蝦都幾多件 肉質又嫩滑 啖啖肉 又好好味 d麵吸湯🌸紅燒脆皮乳鴿 兩隻只是78元 又抵食 又脆 又彈牙 🌸海蜇拼分蹄🌸椒鹽焗鮮魷🌸原煲老火湯🌸椒絲腐乳通菜🌸紅棗糕🌸香芒凍布甸
🌸清蒸沙巴仔 見到都好大一條
  • 紅燒脆皮乳鴿
  • 澳洲龍蝦伊麵
  • 香芒凍布甸
2024-09-02 179 浏览
Weekend約左朋友一齊去佐敦食飯,大家都想食海鮮,於是book左呢間位於佐敦嘅中餐館。餐館地點非常方便,地鐵站一出行3分鐘就到👍🏻我地見到做優惠醬燒琵琶鴨(半隻) 都只係$78,大大隻,吾肥,而且肉質好有鴨味,真係超抵食!再叫左豉椒炒勝旨煎米粉$268,米粉好爽口,份量又足冰鎮咕嚕肉$138,賣相夠靚之外,咕嚕肉冰鎮之後口感十足。再叫左個自選孖寶 $298 我地揀左沙巴龍斑+紅燒脆皮乳鴿,龍斑一啲都唔係欺埸,夠晒大條,魚肉夠新鮮;乳鴿上枱夠熱啖啖肉鮑汁燴滑豆腐$118 ,係店員特意推介,推介喺自家師傅製,出邊好少食到;豆腐真係好滑,真係忍唔住食多幾舊!最後我地仲叫原煲老火湯粉~葛鯪魚煲豬骨 $64湯味夠曬濃郁,見到啲料都到知道,真材實料👍🏻🎇海洋超級漁港 (深海龍躉專門店)🎇📍地址:佐敦佐敦道23-29號新寶廣場3樓📞: 2385 8863@oceansuperseafoodrestaurant#港式酒樓 #粵菜 #佐敦美食 #香港美食 #hk #hkig #hkiger #foodphotography #hkgirl #佐敦酒樓 #相機食先 #冰鎮咕嚕肉 #晚飯小菜
再叫左豉椒炒勝旨煎米粉$268
,米粉好爽口,份量又足
冰鎮咕嚕肉$138,賣相夠靚之外,咕嚕肉冰鎮之後口感十足。

再叫左個自選孖寶 $298
最後我地仲叫原煲老火湯粉~葛鯪魚煲豬骨 $64
湯味夠曬濃郁,見到啲料都到知道,真材實料👍🏻

🎇海洋超級漁港 (深海龍躉專門店)🎇

📍地址:佐敦佐敦道23-29號新寶廣場3樓
📞: 2385 8863
@oceansuperseafoodrestaurant

#港式酒樓 #粵菜 #佐敦美食 #香港美食 #hk #hkig #hkiger #foodphotography #hkgirl #佐敦酒樓 #相機食先 #冰鎮咕嚕肉 #晚飯小菜 #生活隨手拍 #生活隨拍 #佐敦 #新鮮海鮮 #foodielife
#hkboy
#enjoyable #f4follow #lifequotes #linkfu #hkinfluencer #食好西 #好西分享 #美食家
#foodblogger #foodielife

2024-08-24
2024-09-02 132 浏览
這間位於佐敦的【海洋超級漁港】,主打海鮮小菜,晚市有多款優惠。酒樓有自家養魚缸,海鮮每天新鮮運到,即叫即撈,所以十分新鮮。粉葛赤小豆鯪魚湯原煲例湯完全無味精,一大碟湯渣分開上,用料十足,粉葛湯味道濃郁鮮甜。金銀蒜蒸生猛元貝元貝表面舖滿了蒜蓉粉絲,鮮甜無渣又嫩滑。超抵食的晚市套餐,有龍蝦、燒鵝及菜,都只是$488,是必點之一。上湯西澳洲龍蝦伊麵澳洲龍蝦啖啖肉,足一斤重,龍蝦肉新鮮彈牙,伊麵份量足四人分享。海洋極品燒鵝皇燒鵝例牌但份量十足,還是燒鵝脾位,鵝皮香脆且充滿肉汁。金銀蛋蒜子浸時菜苗皮蛋及咸蛋的調味,加上翠綠的莧菜,簡單又好味。

粉葛赤小豆鯪魚湯

金銀蒜蒸生猛元貝
元貝表面舖滿了蒜蓉粉絲,鮮甜無渣又嫩滑。

上湯西澳洲龍蝦伊麵

海洋極品燒鵝皇
燒鵝例牌但份量十足,還是燒鵝脾位,鵝皮香脆且充滿肉汁。

金銀蛋蒜子浸時菜苗
皮蛋及咸蛋的調味,加上翠綠的莧菜,簡單又好味。

2024-09-01 140 浏览
屋企人話好耐冇食海鮮 特登上網搵左間酒樓帶佢哋去食!大海花蝦:啲蝦食落爽口彈牙 好重鹹蛋黃嘅鹹香味生猛西澳洲龍蝦配上湯伊麵:龍蝦好新鮮實肉 而且超多肉👍鮑汁燴滑豆腐:豆腐好入味 好滑 好嫩豉椒洋蔥炒肥蜆:啲蜆食落好惹味 每一隻蜆都好肥 而且一啲沙都冇 金銀蒜蒸生猛元貝:元貝處理得好乾淨 而且配埋粉絲食一流冰鎮咕嚕肉:咕嚕肉冰冰涼涼 酸酸甜甜 食落好開胃 啱唒夏天!我哋勁快搶唒😂椒鹽焗鮮魷:好脆 好香蒜香味我哋四個人食到超飽 超滿足👍而且晚市有優惠孖寶套餐 勁抵食😋
屋企人話好耐冇食海鮮 特登上網搵左間酒樓帶佢哋去食!

大海花蝦:啲蝦食落爽口彈牙 好重鹹蛋黃嘅鹹香味
生猛西澳洲龍蝦配上湯伊麵:龍蝦好新鮮實肉 而且超多肉👍
鮑汁燴滑豆腐:豆腐好入味 好滑 好嫩
金銀蒜蒸生猛元貝:元貝處理得好乾淨 而且配埋粉絲食一流
椒鹽焗鮮魷:好脆 好香蒜香味

2024-08-27 231 浏览
上星期和家人去佐敦食晚飯,在鐵路站附近逛了一下,就選擇了海洋超級漁港食飯,因為有好多特價組合,酒樓環境也不錯,客人都好多。上湯澳洲龍蝦伊麵,賣相好吸引,龍蝦都幾多,肉質厚而嫩,啖啖肉,好美味,伊麵吸收上湯,夠入味。薑蔥爆台山蠔,未食已聞到陣陣香氣,生蠔好肥美,入口軟滑,加上薑蔥,非常惹味。燒鵝例牌都算幾多,鵝味香濃,口感不錯,如鵝皮再脆一些更好。紅燒脆皮乳鴿,兩隻只是78元,超抵食,外皮微脆,肉質有彈性,加點椒鹽好美味。金銀蛋蒜子浸莧菜,都好大碟,滿足我愛食菜的人,莧菜好幼嫩,配上咸蛋和皮蛋食味不錯,不會太咸。清蒸瓜子斑,蒸煮時間把控好好,肉質嫩滑,夠厚肉,相當有鮮味。

燒鵝例牌都算幾多,鵝味香濃,口感不錯,如鵝皮再脆一些更好。

2024-08-27 869 浏览
今晚終於約到久冇見朋友飯聚,找個環境寬倘舒適同坐耐些地方,大家久冇酒樓吃,就選了今晚這間,位置方便大家搭車回家,到達後,環境不錯,坐下看了一陣餐牌叫了原隻澳洲龍蝦伊麵底  大隻,肉厚蝦身舖在麵上,特濃海鮮蝦鮮味,好彈口爽滑,幼滑麵身,麵有好鮮香蝦味,另一種口感海哲拼燻蹄  海哲絲絲滑口,薄薄片燻蹄,海哲同燻蹄爽脆身,燻蹄好鮮肉味,好鮮海哲鮮味自選孖寶-沙巴龍蠆斑  大條,魚厚肉身,嫩口爽滑,濃厚新鮮斑鮮魚鮮味自選孖寶-豉椒炒蜆  微微辣,蜆本身有鮮味,炒過的蜆鮮味更突出,彈牙滑爽,配了辣味,有另類鮮香味道原煲老火湯  原煲上的,湯配料分量十足,有粉葛同瘦肉,飲一啖,湯味特别清香鮮甜,好滋潤椒鹽炸鮮魷  魷魚片片厚身,炸到脆皮,好彈牙滑口,濃鮮魷香味同椒鹽香味椒絲腐乳炒通菜  翠綠菜身炒得好爽脆,加了椒絲同腐乳,好有微辣香味同鹹香味,豐富菜味感紅棗糕  (4件)  細細件,糕身煙煙韌韌,一口嘴嚼到,好重紅棗香味脆皮燒乳鴿  乳鴿身燒得好脆皮,肉質軟霖嫩滑,好濃乳鴿香味香芒凍布甸  軟滑身,好香芒果味,甜度適中紅豆沙  飯後甜品,酒樓免費送給茶客,好香紅豆沙味,甜度剛好

自選孖寶-沙巴龍蠆斑

大條,魚厚肉身,嫩口爽滑,濃厚新鮮斑鮮魚鮮味

椒鹽炸鮮魷

魷魚片片厚身,炸到脆皮,好彈牙滑口,濃鮮魷香味同椒鹽香味

椒絲腐乳炒通菜
紅棗糕  (4件)

細細件,糕身煙煙韌韌,一口嘴嚼到,好重紅棗香味
紅棗糕 (4件)
脆皮燒乳鴿

乳鴿身燒得好脆皮,肉質軟霖嫩滑,好濃乳鴿香味
香芒凍布甸

軟滑身,好香芒果味,甜度適中
紅豆沙

飯後甜品酒樓免費送給茶客,好香紅豆沙味,甜度剛好
2024-08-19
$447.3 (晚餐)
椒絲腐乳炒通菜
紅棗糕 (4件)
2024-08-27 143 浏览
上個禮拜又係family day,就帶咗屋企人去佐敦呢間海洋超級漁港首先必須要講下個大海花蝦,有幾種選擇,分別有避風塘炒,豉油王焗,最吸引我嘅係黃金沙撈啊!所以果斷選擇呢個😚🩷其他仲可以+$20要蒜蓉開邊蒸或者薑蔥粉絲煲呢個黃金沙撈蝦超重咸蛋黃,入口沙沙的,而且蝦超級新鮮,個頭又大,推薦🫶🏻🫶🏻之後叫咗個自選孖寶,只要$298!選擇都幾多,而我哋揀咗豉椒洋蔥肥蜆仲有金銀蒜蒸生猛元貝~最令我驚喜嘅係個蜆,粒粒都超大隻!!最重要嘅係我哋冇人食到有沙,而且夠晒惹味,我哋連配料都食得7788🤣姪女每次去酒樓都必叫咕嚕肉,而呢度更係冰鎮咕嚕肉,酸酸甜甜夠晒開胃,而且入口仲係脆的,真係超好味,個個爭住食🤣🤣🤣跟住見到餐牌上有鮑汁燴滑豆腐,好似係限定㗎,又真係超級滑喎,而且配埋鮑汁配飯一流!!❤️最後大家再叫多個椒鹽焗鮮魷,超夠味,而且魷魚夠新鮮,食落幾爽唔難咬,呢個都幾推薦大家都食得好開心,而且價錢可以接受,要去!!💗👍🏻

大家都食得好開心,而且價錢可以接受,要去!!💗👍🏻
2024-08-26 209 浏览
早幾日在佐敦海洋超級漁港食晚飯,地點十分方便,就在鐵路站附近,環境都唔錯,食客頗多。紅燒乳鴿,超抵食,78兩隻,都唔細隻,外表微脆,肉質緊緻,夠入味,加點椒鹽更正。上湯澳洲龍蝦伊麵,好大碟,龍蝦肉都不少,以例牌而言確實超值,龍蝦肉爽脆鮮甜,配合伊麵一齊食,好美味。薑蔥爆台山蠔煲,蠔好大隻又飽滿,都幾多隻,薑蔥爆令生蠔超香,汁剛好掛著蠔身,入口軟嫩,相當惹味。金銀蛋蒜子浸莧菜,碟頭夠大,不會太咸,菜好新鮮,完全無渣,不錯。清蒸海藍瓜子斑,火候恰到好處,整條魚都好嫩滑,加上薑蔥一齊食更正,伴飯食一流。黃金流沙包,熱辣辣,裏面的奶黃好流心,而且不會過甜。

黃金流沙包,熱辣辣,裏面的奶黃好流心,而且不會過甜。
  • 澳洲龍蝦伊麵
  • 薑蔥爆台山蠔煲
  • 紅燒乳鴿
2024-08-26 211 浏览
大家在佐敦開完會,  一起去吃晚飯,  夏天天氣熱, 多吃海鮮少吃肉類比較健康又實際.  決定去 海洋超級漁港 (深海龍躉專門店),  近地鐵站大家都方便.   門外有菜牌, 介紹小菜, 全包宴.......好吸引.酒家地方寬闊,   適合 喜宴聯歡, 聚會. 朋友, 家庭飯局,侍應先開茶及送上花生小食, 我們點了普洱茶, 水滾茶香. 酒食材款式多, 價錢吸引, 點餐無難度.  酒家內有多個海鮮缸,  海鮮生猛活躍.   我們 立即落單.  先點龍躉, 及晚市優惠.  落了單, 飲杯茶,  第一個菜已速度送到,  鮑魚扣鵝掌,  有北菇同西蘭花伴上,  好有儀飾感, 每客人一碟送到.  鵝掌好大隻, 鮑魚燜得稔滑, 北菇西蘭花索入鮑魚汁, 食得滋味 . 龍躉,    一魚二食最好.  龍躉班很新鮮, 肉質鮮美.   炒的時間控制得很好, 保持滑魚肉, 吾油膩, 配上翠綠青豆,  紅黃椒,   有鑊氣.陳皮香蒜蒸頭腩, 味道清甜,  啖啖肉,  古法蒸魚, 有蒜子香, 果皮味.  加上薑蔥, 魚的鮮味出晒黎.店長介紹優惠孖寶.   大元貝配蟶子 (各4只)大元貝用 金銀蒜蒸,   元貝好
朋友, 家庭飯局,
陳皮香蒜蒸頭腩
 龍躉,    一魚二食最好.
鮑魚扣鵝掌,
金銀蒜蒸大元貝
吾油膩, 配上翠綠青豆,  紅黃椒,   有鑊氣.
生炒龍躉班
店長介紹優惠孖寶.   大元貝配蟶子 (各4只)大元貝用 金銀蒜蒸,   元貝好大粒夠鮮味,  蒸得岩岩好, 又不會韌,  蒜蓉好香,  粉絲撈埋啲蒜蓉同豉油汁入晒味.  真係好唔錯.
洋蔥豉椒炒蟶子,  蟶子好新鮮,  洋蔥, 鼓椒惹味開胃.
蟶子厚肉又爽口, 配了豉椒汁, 可以吃到蟶子皇的鮮味, 肉質好滑.
生猛大海花蝦, (8只)  豉油皇大海花蝦鑊氣十足, 每隻蝦都先走油後入味, 炒得香口.
每隻蝦都鮮甜彈牙, 肉質充實.
籠仔豉汁蒸白鱔   這個蒸白鱔做得好好,  用籠仔保熱,  再用荷葉墊底,
白鱔調上豉汁味, 惹味無比.
洋蔥豉椒炒蟶子
這次海鲜餐, 食物水準不錯, 價錢超值, 有驚喜.
陳皮香蒜蒸頭腩
洋蔥豉椒炒蟶子
  • 籠仔豉汁蒸白鱔
  • 鮑魚扣鵝掌
2024-08-24 207 浏览
今晚同爸爸慶祝生日 因為爸爸鐘意食海鮮 揀咗呢間比較多海鮮種類嘅酒樓試吓 餐牌有好多套餐優惠既然係爸爸生日 所以叫左海鮮孖叄寶 D餐 上湯西澳洲龍蝦伊麵大概一斤既龍蝦肉 份量好多 非常足料 龍蝦肉質不單止鮮甜 而且肥美彈牙 煮出黎既湯濃稠度岩岩好 伊麵掛晒汁 海洋極品燒鵝皇 (半隻)賣相好靚 燒鵝唔算好肥 鵝皮 皮脆肉嫩 鵝肉 肉嫩多汁 就算食多幾件都油而不膩 金銀蛋蒜子浸時菜苗食左咁多肉 要吸收番纖維 上湯浸菜心 減少食肉既油膩感 仲有我鐘意既皮蛋 咸蛋食落唔會單調呢個餐只係$588 食物質素好高 又豐富 而且兩個人已經好夠食同飽 最後叫左個古法馬拉糕做甜品新鮮蒸起 外層輕盈鬆軟 內裡卻香甜濃郁

今晚同爸爸慶祝生日

上湯西澳洲龍蝦伊麵
大概一斤既龍蝦肉 份量好多 非常足料
龍蝦肉質不單止鮮甜 而且肥美彈牙
煮出黎既湯濃稠度岩岩好 伊麵掛晒汁

海洋極品燒鵝皇 (半隻)
賣相好靚 燒鵝唔算好肥

最後叫左個古法馬拉糕做甜品
新鮮蒸起
外層輕盈鬆軟 內裡卻香甜濃郁
2024-08-22 812 浏览
海洋超級漁港係位於佐敦地鐵站一出再行多兩分鐘,地點超級方便而且食物非常高水準。見到餐牌竟然晚巿都有好多款既孖寶套餐,而且啲配搭都幾抵食,所以叫咗個海鮮孖寶套餐,係有清蒸海藍瓜子斑同埋薑蔥爆台山桶蠔煲。首先講下個清蒸海南瓜子斑,一上枱見到都幾大條有啲嚇親。真係有斤幾重,冇呃人。食落去啲魚嘅肉好結實,唔會腍哂,而且好有魚味,淋啲豉油上落去仲會帶出埋個鮮味。另一個餸,薑蔥爆台山桶蠔煲,個蠔超級超級大隻,煮完都勁大隻,想像唔到佢本身係有幾大隻。另外呢個薑蔥味好夾個蠔,勁鮮甜,同埋唔會話俾啲炸粉蓋住哂。仲要我見到有十隻到,粒粒都咁大隻,非常抵食。之後再叫咗個廚師推介,鐵板黑椒牛仔骨。鐵板上,然之後侍應會倒黑椒汁落去,好似食緊黑椒牛扒咁。牛仔骨大大塊,黑椒味夠濃,啱晒鍾意食肉嘅。總結嚟講,呢間海洋海鮮酒家食物非常高質,侍應都非常有禮貌,而且換碟加茶呢啲都好主動做,成個用餐體驗非常滿意,值得推介。🦞海鮮孖寶套餐 $368🥩鐵板黑椒牛仔骨 $158

🦞海鮮孖寶套餐 $368
🥩鐵板黑椒牛仔骨 $158
2024-08-20
  • 薑蔥爆台山桶蠔煲
  • 清蒸海藍瓜子斑
  • 鐵板黑椒牛仔骨
2024-08-21 233 浏览
今日跟幾個同事吃了一個十分抵食的商務套餐餐!點心拼盤蝦餃、燒賣都係上上質素,仲有好鬆軟嘅白糖糕,食得好滋味。碧綠花枝蝦花枝好爽滑好好味,冇諗過個蝦球係咁爽甜大隻,真係比100分🫶🏻🫶🏻🫶🏻足料靚湯粉葛瘦肉,十分足料,有媽媽湯的感覺😋😋清蒸沙巴龍躉呢條魚都算好大條,我哋四個食都食到舔舔脷,好嫩滑好鮮甜。蟲草花珍菌浸菜苗呢碟菜就未食得晒,可能太多了,但總體是可以的👌玫瑰豉油雞玫瑰露好香,豉油入味,雞好嫩滑,讚!合時凍糕點椰汁紅豆糕,份量剛剛好,作為圓滿的句號。

今日跟幾個同事吃了一個十分抵食的商務套餐餐!

點心拼盤
蝦餃、燒賣都係上上質素,仲有好鬆軟嘅白糖糕,食得好滋味。

碧綠花枝蝦

足料靚湯
粉葛瘦肉,十分足料,有媽媽湯的感覺😋😋

清蒸沙巴龍躉
呢條魚都算好大條,我哋四個食都食到舔舔脷,好嫩滑好鮮甜。

蟲草花珍菌浸菜苗
呢碟菜就未食得晒,可能太多了,但總體是可以的👌

玫瑰豉油雞
玫瑰露好香,豉油入味,雞好嫩滑,讚!

合時凍糕點
椰汁紅豆糕,份量剛剛好,作為圓滿的句號。