2019-03-20 923 浏览
當你壓力好大時你會做什麼幫自己減壓?我會選擇看海呢排工作壓力好大放假好想望住個海😂放空自己咁岩同朋友可以望到海而大家的車程差不多就係西貢搵左好耐終於搵到間平平地的海灣吧果日有太陽加埋海風好舒服😌食物預左一般因為賣景 又吾太貴 多數都吾會好食🤷🏻‍♂️我地叫左一隻燒春雞 同一份炸魚薯條仲有一杯青檸梳打同檸檬梳打(吾記得左係咪呢個名)飲品先到我果杯青檸打就正正常常青檸加泰國梳打水我朋友果杯檸檬梳打就好似洗潔精味 仲要面頭浮起d 野所以我地對野食都吾期待野食終於黎炸魚薯條🍟薯仔係粗身薯仔 好食但魚柳雪味好重 好一般早知叫淨薯仔算我地對隻春雞更冇期待點知隻春雞又幾好食 好好食雖然知係雪雞 但都比想像中好食
當你壓力好大時
你會做什麼幫自己減壓?

我會選擇看海

果日有太陽加埋海風好舒服😌
食物預左一般
因為賣景 又吾太貴 多數都吾會好食🤷🏻‍♂️

我地叫左一隻燒春雞 同一份炸魚薯條
仲有一杯青檸梳打同檸檬梳打(吾記得左係咪呢個名)

飲品先到

2019-02-03
燒春雞
  • 炸薯條
2018-06-21 820 浏览
呢期都咁好天,同寶寶出去西貢行吓、發現左呢間海灣吧, 對正個海灘、涼風吹來份外舒服、幸好當日唔算好熱。沿路經過一座四面佛、估計應該係呢間餐廳老闆係信奉四面佛吧,出面市區好少見有咁大型嘅擺設。坐低左之後,我地點左幾樣小食,包括安格斯漢堡包,炸雞件,同埋一個辣味pizza,再嘆番一杯好耐都冇飲過嘅#Hoegaarden , 感覺好爽,嘢食好好味、風景更係一絕!望到成個海灘,餐廳入面仲有人唱live,多數都係外國遊客多,假期過嚟打個轉的確唔錯!
、風景更係一絕!

2018-06-02
2017-06-12 941 浏览
去咗呢間海灣吧度飲嘢。呢度有啲戶外位,對住海景咁都唔錯,只係當日天氣唔係咁好。呢度都有啲主菜,不過我哋最後只係叫咗啲小食。飲品我哋都係叫咗青檸梳打,杯入面冇鮮青檸,飲落有少少似人哋啲鹹檸梳打咁。特色炸魚薯條配他他醬嘅炸魚炸得唔夠透,似乎冇將多餘嘅油份迫出嚟,食起嚟就比較多油同埋膩,入面嘅魚肉都比較濕同鬆散。酥炸八爪魚鬚配山葵沙律醬就反而炸得香噴噴,總算外脆內爽彈,比起佢哋嘅炸魚薯條嚟講就惹味一啲。

去咗呢間海灣吧度飲嘢。

呢度有啲戶外位,
對住海景咁都唔錯,
只係當日天氣唔係咁好。

呢度都有啲主菜,
不過我哋最後只係叫咗啲小食。

飲品我哋都係叫咗青檸梳打,
杯入面冇鮮青檸,
飲落有少少似人哋啲鹹檸梳打咁。

特色炸魚薯條配他他醬嘅炸魚炸得唔夠透,
似乎冇將多餘嘅油份迫出嚟,
食起嚟就比較多油同埋膩,
入面嘅魚肉都比較濕同鬆散。

酥炸八爪魚鬚配山葵沙律醬就反而炸得香噴噴,
總算外脆內爽彈,
比起佢哋嘅炸魚薯條嚟講就惹味一啲。