餐厅: 添好運點心專門店
资讯:

2023-04-04 1831 浏览
第二次加單,將人地張單入左落我張台,之後送食物阿姐搞到係我地問題甘樣,完全聽唔明我講咩野,真係好Q興,仲要冇入到我既加單,溝通完之後都係甩甩漏漏冇入到一樣食物⋯等左超過45分鐘⋯興到冇野形容到,冇下次!d 侍應廢到爆⋯hea 到爆⋯
2020-01-05 3092 浏览
早上搭高鐵前打算先吃點東西醫肚,於是就來到站內的點心店「飲啖茶,食個包」。來到添好運,當然必叫這裡出名的酥皮叉燒包,每個都是熱辣辣新鮮出爐。叉燒包外層酥皮香脆,裡面是滿滿的叉燒餡,味道甜甜地易入口。另外還叫了一些點心, 有蘿蔔糕、腸粉和 糯米雞等,糯米雞份量足料,味道一般,不過不失。腸粉滑溜而且皮薄餡靚,味道不錯。盅飯我們選了牛肉蛋飯,牛肉嫩滑,加上流心蛋黃一起吃味道很夾。點心價錢不算貴,質素也有保證,不過眾多款點心當中,都是酥皮叉燒包比較值得推薦。

叉燒包外層酥皮香脆,裡面是滿滿的叉燒餡,味道甜甜地易入口。

2019-12-31 1682 浏览
今日有試黎添好運飲茶啦,由於上次唔記得影相,於是今次就補返多啲相俾大家睇吓啦,話晒係2019年最後一日,就當然要點多啲嘢食,食飽啲啦!今次又是叫咗流沙奶皇包,呢個確係我嘅推介,可惜係今次三個包入邊有兩個都爆咗醬,食起上嚟冇咁好食。
流沙奶皇包
2019-12-31 391 浏览
鍾意食點心嘅朋友,都應該唔會對添好運陌生啦!呢間添好運位於西九龍站入邊,地理位置都算方便,而且勝在唔需要點等位,佢嘅餐牌每隔一段時間都唔轉一轉,但無論點轉佢依然唔會令你失望。每次黎呢度都會揀佢既菠蘿叉燒包,話晒鎮店之寶呀嘛,今次一於轉一轉,試吓佢嘅流心奶皇包,完全一啲都唔輸蝕,流心非常流心,值得一試!
2019-12-04 1173 浏览
雖然門口很多人等位,但等了不久,便能入座了!鮑汁鳳爪: 鳳爪煮得剛好,不冧,不散。芋茸流沙包: 可能因即蒸的關係,所以ㄧ囗咬下去,芋茸流出,芋茸的味道剛好,有芋味,又不太甜,推介!陳皮牛肉球: 不過不失.黄沙豬潤腸粉: 這ㄧ款點心,不是在很多點心店會常見的,所以趁機點吃!略嫌黄沙豬潤太少,吃不出黃沙豬潤與腸粉配搭出來的味道!由於每碟點心也是即叫即蒸,所以要等15-20分鐘,不過,這樣就能吃到熱騰騰的點心了!
雖然門口很多人等位,但等了不久,便能入座了!

鮑汁鳳爪: 鳳爪煮得剛好,不冧,不散。

陳皮牛肉球: 不過不失.

2019-10-05
2019-11-25 904 浏览
我之前到過添好運一兩次,可能是那店鋪的關係,店舖比較舊,坐得迫一點,地方也不算太潔淨……令到我對食物的印像,也大打折扣。今天我和Honey到西九龍站領取高鐵車票,然後找點吃的,就來到添好運。這裏的座位擺放疏落,而且開揚,坐得舒服。我們叫了四款點心。豬膶腸粉:腸粉非常滑,薄而通透。而且豬潤剛剛熟,不會過熟「粉口」,有豬潤的甘香。Honey非常喜歡!招牌雪山菠蘿包:上面一層雪山,非常香脆。包身鬆軟,漲卜卜。包裏的叉燒,也片片瘦肉,不肥膩。也不會一大堆醬料,乾爽好味。蝦餃:這裡的蝦餃,比起美Y酒樓,還做得精致。澄麵皮的麵皮很「煙韌」。蝦肉大粒且非常爽口。而且,有肥豬肉粒的甘香和竹筍的清爽。最後,是山竹牛肉:這個就一般……腐竹有少少「油益味」。整體而言,吃得滿足,只是$113,不錯不錯!我會再來的!

這裏的座位擺放疏落,而且開揚,坐得舒服。

我們叫了四款點心。
豬膶腸粉:
腸粉非常滑,薄而通透。
而且豬潤剛剛熟,不會過熟「粉口」,有豬潤的甘香。
Honey非常喜歡!

招牌雪山菠蘿包:
上面一層雪山,非常香脆。
包身鬆軟,漲卜卜。
包裏的叉燒,也片片瘦肉,不肥膩。
也不會一大堆醬料,乾爽好味。

蝦餃:
這裡的蝦餃,比起美Y酒樓,還做得精致。
澄麵皮的麵皮很「煙韌」。
蝦肉大粒且非常爽口。
而且,有肥豬肉粒的甘香和竹筍的清爽。

最後,是山竹牛肉:
這個就一般……腐竹有少少「油益味」。

整體而言,吃得滿足,只是$113,不錯不錯!
我會再來的!

2019-11-25
  • 蝦餃
  • 黃沙豬潤腸
2019-08-12 1086 浏览
因為對添好運既雪山叉燒包情有獨鍾,所以耐唔耐都會幫襯下。個雪山叉燒包係添好運既超級招牌菜!其實其他點心同一般茶樓差唔多,而且價錢又唔係特別平,唔係為左個包,我都唔會黎!個包既外皮非常鬆化!甜甜鹹鹹咁!入面係叉燒饀,熱辣辣食個陣簡直係停唔到!一碟有三個,好想自私食,食哂佢!其他點心above average ,又唔算好好食,餐廳提供既選擇亦唔算多。最大既敗北之處就係每次等位都要等好耐,反而上菜速度就好快,所以都有d趕客既服務感覺,因為每個點心一食完,店員都即刻幫你收走。/
2019-08-03 588 浏览
記第1次搭高鐵返香港!記第1次食添好運!我很愛吃!吃好吃的我的最大嗜好!但我不熱衷米芝蓮餐廳!因為,我覺得米芝蓮標準,與我不同步!米芝蓮給星星的,不一定適合我!西九龍站的添好運,是個例外!陪媽媽回鄉辦事,第1次搭高鐵返香港,下午5點到達西九龍站!落大雨!黃色暴雨生效!的士站好多人。。。錯峰,先吃點東西再回家,抬頭看到添好運!而且不用等位,直接入座!點了:#鳳爪排骨飯#白灼生菜#晶瑩鮮蝦餃#煎臘味蘿蔔糕#普洱茶樣樣都好食!不收加一,共計112,好食又抵食!這顆米芝蓮星星,實至名歸!
記第1次搭高鐵返香港!
記第1次食添好運!

我很愛吃!吃好吃的我的最大嗜好!
但我不熱衷米芝蓮餐廳!

西九龍站的添好運,是個例外!

點了:
#鳳爪排骨飯
#白灼生菜
#晶瑩鮮蝦餃
#煎臘味蘿蔔糕
#普洱茶
樣樣都好食!

不收加一,共計112,好食又抵食!
這顆米芝蓮星星,實至名歸!
2019-07-11 494 浏览
叫左招牌酥皮焗叉燒包,上枱時凍嘅!同阿姐反映完,話幫我攞入去叮返熱去。呃人!唔會再黎。所有食品,即叫即蒸,即係呃人。打開門做生意,咁呃人,好無恥。以後唔會黎,以前旺角第一間店真係堅好食,而家係垃圾。
2019-06-19 787 浏览
平時食開添好運都會幫襯香港站分店,因為可以順便食埋Lady M crepe cake 🍰 一次過滿足晒2個願望🤩 但香港站分店就比較多遊客,鋪面亦都比較細,好多時都要先落單,後人坐,再秒速咁食,因為出面勁多人排隊等候😂咁岩諗起高鐵站都開左間添好運,所以就諗住去睇下咩環境啦。係九龍站行過去有少少距離,大概都要10分鐘左右,如果係柯士甸站過去就快好多!高鐵站分店鋪面好大好新淨,晚餐時間都唔洗排隊,只係等左幾分鐘就入得,坐得都比香港站分店舒服同闊落👍🏻👍🏻點心紙鳳爪排骨飯,熱辣辣,鳳爪相當入味,排骨好嫩滑酥皮叉燒包,每次必點嘅,岩岩焗起叉燒份量都唔少炸鮮奶,味道唔錯,好有童年回憶,但個皮略嫌有d硬高鐵站分店開到夜晚10:30,方便大家夜晚都可以黎食返個點心宵夜

點心紙

鳳爪排骨飯,熱辣辣,鳳爪相當入味,排骨好嫩滑
酥皮叉燒包,每次必點嘅,岩岩焗起

叉燒份量都唔少

炸鮮奶,味道唔錯,好有童年回憶,但個皮略嫌有d硬

2019-06-16
午餐
  • 酥皮叉燒包
2019-06-15 405 浏览
今天和朋友去試試這間添好運專門店,我們點了豬膶腸、叉燒包、潮州蒸粉果、蘿蔔糕還有香滑馬拉糕還有一盤蜜味叉燒腸,叉燒包裡面餡料還蠻入味的馬拉糕也很好吃蜜味叉燒腸皮也QQ的,餐點送的速度很快,但是衛生就要改善了,別人還在吃飯餐車直接推出來收餐盤感覺有點不太好~
2019-06-14 295 浏览
上禮拜和朋友辦完事經過了這間添好運,想說來試吃看看,我們點了叉燒包,粉果,蘿蔔糕,蝦餃,馬拉糕,蜜味叉燒腸,出餐速度蠻快的,叉燒包外皮真的很酥,但多吃會有點膩,粉果外皮還有點硬,馬拉糕好吃~蘿蔔糕也吃的到蘿蔔絲,最喜歡的是腸粉!可ㄧ個人吃ㄧ份,但服務態度需加強,且假日通常很多人~
2019-05-28 410 浏览
食過深水埗,奥運既添好運。今次就去試下高鐵站既添好運。由於新開既關係,唔洗排隊。滿心期待咁叫左每次必食既酥皮焗叉燒包,點知一上枱睇到個叉燒包又凍又硬,真係好失望!!!以後都係食反深水埗個間,始終拎過米之蓮。
食過深水埗
,奥運既添好運。
今次就去試下高鐵站既添好運。

以後都係食反深水埗個間,始終拎過米之蓮。
2019-05-17 321 浏览
高鐵站人流多 好多人黎呢度飲茶所以預先用app拎ticket 你會開心d😂😂1. 鮮蝦菜苗餃好足料 皮又薄 推介2. 炒麵炒得有少少乾身 不過唔多油幾好3. 腐皮卷剛剛炸出黎 好脆好好飯 入面好多蝦
高鐵站人流多 好多人黎呢度飲茶
所以預先用app拎ticket 你會開心d😂😂

1. 鮮蝦菜苗餃
好足料 皮又薄 推介

2. 炒麵
炒得有少少乾身 不過唔多油幾好

3. 腐皮卷
剛剛炸出黎 好脆好好飯 入面好多蝦

第1次寫食評,雖然以前有食過呢間但肯定以後不回頭服務差到不得了,臨走仲要被鬧今日下午去完旅行搭高鐵返香港想係高鐵站同媽媽搵啲野食先走除左food court得添好運可以食所以就帶媽媽黎呢間食因為唔太肚餓,只叫左2個點心,2個盅頭飯鳳爪,酥皮叉燒包,排骨飯,雞飯有3樣10分鐘內就到,味道都係唔差,但偏咸但有1個雞飯等超過20分鐘都未到咁附近有個呀姐,叫佢幫手睇睇催一催個飯佢話等多幾分鐘就有前後加埋等左30幾分鐘,再催佢佢又話要等20分鐘 姐係前後要等個飯成粒鐘?咁無奈之下只好取消咁我抱怨左幾句然後個呀姐就黎料,企係隔離幾分鐘不斷講野話佢係有幫我催點樣點樣咁⋯⋯你一係等20分鐘一係走⋯⋯下刪幾百字我已經比佢煩到唔想理佢,淨係想飲埋杯茶先走我就同佢講:得啦,取消就得,你唔洗講咁多,88後尾有位經理行過黎話幫我取消左個飯咁我順便同佢反映你地呢位同事態度超差,都話取消仲係隔離不斷講野想惹爭執咁經理都有講聲唔好意思點知臨走去比錢前個呀姐又衝出黎話我痴線 有情緒病 有病叫我睇醫生我話佢乜做生意咁樣話啲客依家叫你催個飯你冇去催,仲好意思話返客轉頭佢竟然話佢係咁架啦,叫我拍佢片擺上網我有啲後悔冇拍佢片上
第1次寫食評,雖然以前有食過呢間
但肯定以後不回頭

服務差到不得了,臨走仲要被鬧
今日下午去完旅行搭高鐵返香港
想係高鐵站同媽媽搵啲野食先走
除左food court得添好運可以食
所以就帶媽媽黎呢間食

因為唔太肚餓,只叫左2個點心,2個盅頭飯
鳳爪,酥皮叉燒包,排骨飯,雞飯
有3樣10分鐘內就到,味道都係唔差,但偏咸

但有1個雞飯等超過20分鐘都未到
咁附近有個呀姐,叫佢幫手睇睇催一催個飯
佢話等多幾分鐘就有

前後加埋等左30幾分鐘,再催佢
佢又話要等20分鐘 姐係前後要等個飯成粒鐘?
咁無奈之下只好取消

咁我抱怨左幾句
然後個呀姐就黎料,企係隔離幾分鐘不斷講野
話佢係有幫我催點樣點樣咁⋯⋯
你一係等20分鐘一係走⋯⋯下刪幾百字
我已經比佢煩到唔想理佢,淨係想飲埋杯茶先走
我就同佢講:得啦,取消就得,你唔洗講咁多,88

後尾有位經理行過黎話幫我取消左個飯
咁我順便同佢反映你地呢位同事態度超差,
都話取消仲係隔離不斷講野想惹爭執
咁經理都有講聲唔好意思

點知臨走去比錢前個呀姐又衝出黎
話我痴線 有情緒病 有病叫我睇醫生
我話佢乜做生意咁樣話啲客
依家叫你催個飯你冇去催,
仲好意思話返客轉頭
佢竟然話佢係咁架啦,叫我拍佢片擺上網

我有啲後悔冇拍佢片上網
不過點都好 呢間野點好食都好