2014-04-11 2241 浏览
上個禮拜約左朋友係銅鑼灣,朋友一來到就話好肚餓,想買野食,問我知唔知附近開左間新嘅小食店,佢公司d嘴刁姐姐個個食完都話超好食,我話剩係知開左間渣哥,但我未食過。之後佢好開心捉住我,話就係呢間喇!😍陪我一齊搵佢。睇到朋友咁想食嘅樣,搞到我都好試下,於是就開始左尋找渣哥之旅,幾經辛苦先搵到渣哥(原諒我係一個路痴😢)買左豆漿,腸粉同一口腸😋😋1.豆漿比出面更加有豆香同質感,可惜只有凍豆漿冇熱豆漿2.腸粉超香滑,唔會好粉,入口QQ地,真係超好食,魚蛋都好彈牙😊😊,超級值得推介3.第一次食腸仔要加蒜頭,但搭配起來真係好好食,有種刺激嘅感覺,係一個好好嘅新嘗試,下次經過會再買✨✨✨覺得渣哥係經過銅鑼灣必食嘅小食店,可惜得銅鑼灣先有,希望將來越做越大,開多d分店,到時就隨時買到來食😌😊

買左豆漿,腸粉同一口腸😋😋
1.豆漿比出面更加有豆香同質感,可惜只有凍豆漿冇熱豆漿
外卖自取
  • 豆漿,魚蛋腸粉,一口腸
2014-04-10 2151 浏览
與同事放工時行經渣甸街,發現一間新開小食店人頭湧湧,原來是賣港式小食魚蛋燒賣腸粉!掃街精的我們即時行動,買了辣魚蛋,腸粉,一口腸加一串生腸。辣魚蛋好彈牙l,加了店方秘製特辣X0醬,令到嗜辣的我倆食到停不到口.腸粉有驚喜,好軟滑.店方推介一口腸食時要一啖生蒜一啖腸,呢種食法又幾野味,再食串生腸,夠冰凍爽脆.不消一會飽晒!一間質素不俗的小店,會再幫襯.
辣魚蛋
腸粉