2019-07-06
突然好想狂食牛,就約埋阿女卜呢間溫野菜,之前係日本沖繩已經食過,正到不得了。120分鐘和牛任食,一坐底唔洗講野緊係拿拿聲點野先,阿女點左昆布清湯,因佢想食真d牛肉嘅原鮮味,而我就比較喜歡食辣,見倒有款四川麻辣湯底🌶心諗日式放題有麻辣湯底🙄好奇之下就點左呢個湯底🙄湯底一d都唔麻唔辣 -湯底有d中伏感覺😖)第一板鹿兒島黑毛和牛🐮牛肩,果然冇令我地失望,牛肉入口即溶,油花都好香,牛肉味重,正到爆,其他配菜,丸,小食等等都有幾十款,最正👍🏻就係黑松露免治雞肉,起碼order左三次😋不過都係要留番多d quota食牛啦,所以其他配菜只叫左一round。全晚都試左美國、澳洲等等嘅牛,質素都ok,不過最正都緊係鹿兒島A5和牛啦⋯⋯叫到第6、7板牛肉就越來越肥啦🤣⋯⋯不過牛味都keep倒....唔知阿女係咪第二期發育🤭,兩板又兩板咁叫,嘩,全晚食左成十幾板有多,真係值回票價🤣🤣。呢間放題一人一鍋,非常衛生,坐位舒適,用ipad點餐,既方便又環保👍🏻值得比讚。