餐厅: 湊湊火鍋•茶憩 (元點)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
原來湊湊進駐元朗元點啦!趁住國慶節假期同屋企人嚟湊熱鬧,最近佢哋仲推出咗國慶節75折優惠,而且經典湯底大升級都唔需要額外加錢!好抵啊!佢哋嘅新品,貴州木姜子酸湯拼昆布文蛤鰹魚鍋,採用野生木薑子,新鮮番茄🍅放入精選牛骨高壓熬製,風味獨特真係好少機會試到呢類湯底酸酸辣辣,風味獨特昆布文蛤鰹魚鍋,用咗無污染海帶,熬製高湯,咁我嘅湯底一打開鍋蓋已經令我流口水,店員再有介紹湯滾咗之後放鰹魚片同埋新鮮大蜆,再提升原汁原味屋企人最愛食海鮮,叫咗個金鑽海鮮拼盤,特級帶子飽滿大隻,鮮蝦鮑魚爽脆彈牙,新鮮鱔片都唔可以錯過!打邊爐,當然唔可以錯過牛肉,美國特選級牛板腱口感嫩滑無渣,放落去木姜子酸湯絕對冇得彈;貓爪蝦滑絕對適合鍾意可愛嘅你,紛紛嫩嫩可以食到粒粒蝦肉每次都湊湊都一定會叫佢哋嘅台式飲品,米茶」X新品百事生可愛拼蜜桃綠茶,好有驚喜;另一款抹茶生椰椰,抹茶味濃郁,仲有椰汁奶凍豐富口感食飽飽之後,店員仲會俾埋菠蘿沙冰為呢一餐豐盛之旅畫上完美!

酸酸辣辣,風味獨特

食飽飽之後,店員仲會俾埋菠蘿沙冰為呢一餐豐盛之旅畫上完美!
2024-10-07 1460 浏览
家人一起火鍋晚餐,叫了套餐。服務員態度很好,牛肉海鮮等食物也很新鮮及精緻👍🏼👍🏼👍🏼 環境氣氛也非常好,之後有有機會會再回來吃,價錢也10分抵食~ 👍🏼👍🏼👍🏼
2024-10-07
疫情前係深圳第一次食《湊湊火鍋》就被這個^大紅袍奶茶^吸引住了後來香港陸續開了幾間,最近都要去到K11才有,現在元朗終於也開分店了午市下午茶都可以去嘆杯大紅袍奶茶🥤順便打個火鍋暖一暖個胃,幾個湯底都試過曬了,最愛都係老四川麻辣鍋和胡椒豬肚雞湯底濃郁夠味食完又不會太口渴,仲有一如既往的鴨血豆腐任加,加上係台式半自助餐廳,啱曬不同喜好不同口味的朋友一齊聚餐,服務人員態度很好,唯一就係冷氣太凍商場中央控制也沒辦法
2024-10-06 1029 浏览
YOHO MIX新開咗好多餐廳🍴今次去咗食新開既超人氣台灣特色火鍋: 湊湊火鍋‧茶憩🥘破天荒融合深具台灣特色火鍋&手搖茶佢個抹茶開心椰超好飲😚呢度有好多特色湯底選擇我今次揀咗新推出既昆布鰹魚鍋&木姜子酸湯鍋味道都濃郁特別鰹魚湯比較清甜適合煮海鮮🦐能帶出鮮甜味酸湯味道啱啱好🧄放肉類就最吸味叫咗頂級美國牛板腱肥瘦均勻肉質軟滑另外都叫咗華麗海鮮拼盤入面有基圍蝦、南非鮑魚、扇貝、沙白、白膳片全部都好新鮮!!仲有好可愛既貓爪蝦滑唔係得個樣😍味道爽口真材實料性價比超高既一間火鍋店~推介推介!迎國慶限定新品75折💵湯底升級不加價有新鍋底、新海鮮炸物小食優惠期至10月31日喔#台式火鍋 #湊湊火鍋 #coucouhotpothk #hotpot #火鍋 #打邊爐 #花膠雞

YOHO MIX新開咗好多餐廳🍴
酸湯味道啱啱好🧄放肉類就最吸味
叫咗頂級美國牛板腱
肥瘦均勻肉質軟滑
另外都叫咗華麗海鮮拼盤
入面有基圍蝦、南非鮑魚、扇貝、沙白、白膳片
全部都好新鮮!!
仲有好可愛既貓爪蝦滑
唔係得個樣😍味道爽口真材實料
性價比超高既一間火鍋店~
推介推介!
迎國慶限定新品75折💵湯底升級不加價
有新鍋底、新海鮮炸物小食
優惠期至10月31日喔

2024-10-02
2024-10-02 1020 浏览
服務員主動加湯,主動收吉盤。上菜快,又會主動豆腐、鴨血。冷氣足夠,座位寬敞,間距適中。我地4個人食,叫左2人餐,加錢轉海鮮拼盤。另外又叫了炸虎皮蝦卷,加了菜,加了響玲,足夠4個人食。
2024-10-02
2024-09-28 1069 浏览
叫咗青花椒牛油果湯二人海鮮餐非常好食價錢合理環境優美有卡位坐服務非常之好,冷氣呢又啱啱好啦,跟住裝修呢又好新啊,跟住成間店又非常之乾淨啦呢間店呢人手又非常之充足喎,個個都有着制服啊好整潔啊衛生啲餐具呢非常之新啦
依幾日係咁落雨,開始有少少涼涼地🌬️即刻同朋友仔衝去打番個邊爐🍲餐廳行古色古香風既裝飾佈置,近窗邊卡位有大玻璃,令環境感覺上更闊落🤗野食方面,除左有台式火鍋,仲有埋台式手搖🧋打住邊爐飲都幾爽😎~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪鴛鴦鍋 (昆布湯 拼 台式招牌麻辣湯)▫️昆布湯💚 : 昆布 • 菌茸份量都唔少,煮滾之後可落埋蜆▫️台式招牌麻辣湯🌶️ : 配料好多鴨血 • 豆腐 • 紅棗 • 菇 • 草果 • 花椒....▪華麗海鮮拼盤 (小)(5款海鮮🌊) 海蝦 • 鮑魚 • 扇貝 • 蜆 • 白鱔海蝦🦐上枱時仲郁緊,好新鮮。蜆肉飽滿🤍.▪貓爪蝦滑貓控/寵物迷🐾一定鍾意既造型。食落少少彈牙🐱.▪皇帝菜熱量低 • 含豐富蛋白質 • 鉀含量高,有助降血壓💚.▪新鮮白鱔片爽口,冇腥味🤍.▪美國牛肩胛肉睇個色澤都知唔錯,肥瘦適中,食落牛味濃🥩.▪毛肚私心推介配麻辣湯😝掛到湯汁,口感脆爽🤓.▪野飲▫️雙柚愛玉茉莉 (冰沙)▫️雙柚愛玉茉香茶 同樣清新💦香茶可揀甜度,飲到好多愛玉。不過想爽d,又冇牙齒敏感就揀冰沙啦🤣.▪自助區 (任食任拎)醬料🧂(XO醬 • 菇菌醬
依幾日係咁落雨,開始有少少涼涼地🌬️
即刻同朋友仔衝去打番個邊爐🍲
餐廳行古色古香風既裝飾佈置,
近窗邊卡位有大玻璃,令環境感覺上更闊落🤗
▪鴛鴦鍋 (昆布湯 拼 台式招牌麻辣湯)

▪華麗海鮮拼盤 (小)
(5款海鮮🌊) 海蝦 • 鮑魚 • 扇貝 • 蜆 • 白鱔
海蝦🦐上枱時仲郁緊,好新鮮。蜆肉飽滿🤍

▪貓爪蝦滑
貓控/寵物迷🐾一定鍾意既造型。食落少少彈牙🐱
▪皇帝菜
熱量低 • 含豐富蛋白質 • 鉀含量高,有助降血壓💚

▪新鮮白鱔片
爽口,冇腥味🤍

▪美國牛肩胛肉
睇個色澤都知唔錯,肥瘦適中,食落牛味濃🥩

▪毛肚
私心推介配麻辣湯😝掛到湯汁,口感脆爽🤓

▪野飲
▫️雙柚愛玉茉莉 (冰沙)
▫️雙柚愛玉茉香茶

▪自助區 (任食任拎)
醬料🧂(XO醬 • 菇菌醬 • 香醋 • 麻醬 • 沙茶醬 • 蠔油...) • 生果(西瓜🍉 • 芭樂 • 哈密瓜) • 小食/前菜🧆(香辣魚皮 • 香辣杏鮑菇 • 肉躁飯)

另外,仲送左每人1少杯🍍菠蘿蜜桃冰沙🧊
🔺需加𝟏𝟎% 服務費
🔺有一次性即棄圍裙,唔洗怕彈到衫
2024-09-24 963 浏览
當日三人食,食左二人餐及外加2碟肉。湯底當日叫左椰子雞及麻辣鍋椰子雞清甜 有2-3片雞肉麻辣鍋唔錯,我食唔到辣既都食到鴨血好入味。又有得加豬肉同牛肉新鮮,一分錢一分貨。丸類都正正常常。 味道算係可以的。作為中價位打邊爐,呢個價錢同食物質素都算係咁。但店員服務態度都算差,都係香港飲食業通病。食完幫我即日儲分啦,點知儲唔到。第二日去問用不負責任既態度處理。 令人唔想再去呢間分店食。其他分店服務絕對比元朗好好多。
當日三人食,食左二人餐及外加2碟肉。
湯底當日叫左椰子雞及麻辣鍋
椰子雞清甜 有2-3片雞肉
麻辣鍋唔錯,我食唔到辣既都食到

鴨血好入味。又有得加

豬肉同牛肉新鮮,一分錢一分貨。
丸類都正正常常。 味道算係可以的。
作為中價位打邊爐,呢個價錢同食物質素都算係咁。

但店員服務態度都算差,都係香港飲食業通病。

其他分店服務絕對比元朗好好多。
最近一個星期真係忙到飛起,終於搵到一晚可以好好放鬆一下,打算去一間靚靚又近我既火鍋店犒賞自己。朋友介紹咗「湊湊火鍋」比我,佢話呢度既湯底好特別,仲有D特選既食材,聽落幾吸引,咁就帶埋老公過黎試一試。.首先黎講下佢地既「鴛鴦鍋」,我揀左酸菜白肉湯底同台式麻辣湯底。酸菜白肉湯底真係好清甜,粟米同紅棗煲出黎既甜味滲入湯裏面,飲落去吾會太濃郁,岩岩好。薄切既豬五花浸係湯底煮,吾會太肥膩。至於麻辣湯底,果陣香辣味係好紮實,吾會辣得你食唔落,反而食完之後會有一陣陣暖辣。特別提一提,佢地既鴨血同豆腐可以無限添加,鴨血滑滑嫩嫩,豆腐吸哂麻辣湯底精華,味道超級正!.然後講講佢地既「花好月圓海鮮拼盤」,海鮮真係好新鮮,基圍蝦夠彈牙,仲有D鮮甜味。扇貝肉質嫩滑,但又保持一D嚼勁。至於白鱔片,片薄但吾會散開,入口爽滑。鮑魚緊係彈性十足,食落去有D煙韌,真係非常有咬口。最後嘅既海蜆,肉質細嫩,配搭湯底真係一絕。.至於「企鵝賞月」,一聽個名就知真係萌爆!由墨魚漿做既企鵝造型超可愛,煮熟之後口感彈牙,吾會過實,輕輕咬落去仲有D海鮮既鮮味,越食越香,真係又Q又好食.而「新鮮白鱔片」冰鎮上枱時已經睇得出佢新鮮得黎好乾淨

而「新鮮白鱔片」冰鎮上枱時已經睇得出佢新鮮得黎好乾淨,夠薄,落鍋之後滑溜溜,入口柔嫩,完全無腥味,而且吸哂湯底既精華,真係好滋味

而我最期待嘅既就係佢地既「美國特選級牛肩胛肉」。牛肉入口即溶,脂肪分佈均勻,肉質非常柔嫩多汁,黎自美國農場,係玉米飼養既肉牛,所以冇一般牛肉既草腥味,仲有一陣淡淡既牛油香味。呢款牛肩胛肉真係食完會回味無窮,值得一試!

再黎就係「爽口牛黃喉」,煮過之後仲Keep到佢既爽脆口感,每一口咬落去都係脆卜卜既感覺,夠有嚼勁,口感層次豐富

最後一樣係「油墨菜」,煮熟之後葉質仲keep到佢應有既嫩滑,菜味清甜,配搭湯底一齊食,清清地又健康

當然吾少得佢哋嘅台式飲品啦,點左「雙柚愛玉茉莉冰沙」同「雙柚愛玉茉香茶」。呢兩款都係由愛玉搭配茉莉花茶,清新得黎仲帶有少少酸甜既味道,特別係冰沙,食落去冰冰涼涼,超級消暑解渴。至於茉香茶就岩岩好解一解餐後既膩感,唔會太甜,有帶陣陣茶香,感覺非常清爽

2024-09-23 778 浏览
好耐無去元朗食飯朋友想食麻辣火鍋呢間火鍋店遍佈多區店內自助區除咗有不同配料.水果.前菜仲有魯肉飯可以任吃✨鴛鴦鍋昆布湯 拼 台式招牌麻辣麻辣湯底裡面加入鴨血.豆腐真係好正食到辣辣地.仲可以轉返昆布湯中和一下✨華麗海鮮拼盤鮑魚.蜆.海蝦.鱔片.帶子等五種款式.擺盤精緻✨新鮮白鱔片鱔片無幼骨.口感爽彈✨美國牛肩胛肉牛肉質感軟腍.輕輕放在鍋內十幾秒就食得✨貓爪蝦滑蝦滑製成貓貓腳印造型好可愛呀✨毛肚毛肚同麻辣湯係完美配搭超爽.有嚼勁✨皇帝菜配埋新鮮蔬菜.滿足好味的一餐

好耐無去元朗食飯

超爽.有嚼勁

✨皇帝菜
配埋新鮮蔬菜.滿足好味的一餐

2024-09-16 614 浏览
首先 佢話冇哂booking 要walkin 咁咪walk-in 囉 佢同我講話八點有位八點個枱客就走 結果等到八點半入到去諗住可以食啦 本身上菜上鍋都慢㗎啦上咗鍋 個鍋等咗半個鐘都唔滾嘅佢哋話係因為個湯底唔掂 因為我哋嗌咗個個椰子雞湯底咁咪換囉 換咗個番茄湯底 結果又等左十分鐘 終於算滾啲 係啲呀點知其實我覺得係個爐嘅問題囉真係慢到pk 根本個鍋都唔滾嘅夾硬淥熟啲嘢食 其實有冇熟都唔知可能根本就冇熟嘅 個爐根本就唔乸得好啦 終於算食晒啲嘢 其實都唔飽結果 返到屋企半夜嘔 嘔咗三次根本唔乸掂嘅個爐 啲嘢食都唔乸熟到點熟到啊啲嘢食 個爐咁L樣喎本身以為係腸胃差先咁全家一齊肚痛加嘔 唔乸掂個個台式麻辣湯底 根本就係一堆油喺上面加上個爐又唔滾 最後咪即係變咗油加嘢食吞落肚囉都唔知食緊啲乜嘢 唔掂
首先 佢話冇哂booking 要walkin
加上個爐又唔滾
最後咪即係變咗油加嘢食吞落肚囉
都唔知食緊啲乜嘢 唔掂
2024-09-15 1132 浏览
元朗台式火鍋🍲臨近中秋節約朋友一齊去食 佈置得好靚好多燈籠🏮好有氣氛~首先有自助區自由調醬料 重有水果 地瓜球等台灣小食做前菜任夾😍鴛鴦鍋(清涼椰子雞鍋 拼 臺式麻辣鍋)清涼椰子雞鍋 —— 打邊爐之前可以飲番啖湯 勁清甜 散發住淡淡椰子香 夠晒fresh臺式麻辣鍋 —— 必點之一 夠晒正宗嘅麻辣味😍花好月圓海鮮拼盤入面有成五款海鮮:勁大塊嘅扇貝 基圍跳跳蝦 南非鮑魚 白鱔片 同文蛤 全部都好新鮮 鮮甜 自己最鍾意鮑魚 咬落好爽好彈牙!企鵝賞月呢個用嚟打卡岩晒!企鵝有啲似魚蛋口感肉質彈牙 至於個月亮就係飛魚籽墨魚滑新鮮白鱔片無乜骨之餘又有嚼頭~美國牛肩胛肉油花比較小所以食落口感就扎實啲爽口牛黃喉食落非常脆~油墨菜碌大概1分鐘即刻拎上嚟食就啱啱好 入晒麻辣嗰陣味之餘重好爽口~估唔到佢連茶飲都有😍雙柚愛玉茉莉(冰沙)雙柚愛玉茉香茶加一服務費📍元朗朗樂路1號元點1樓B121-126號舖
元朗台式火鍋🍲

臨近中秋節約朋友一齊去食 佈置得好靚好多燈籠🏮好有氣氛~

鴛鴦鍋(清涼椰子雞鍋 拼 臺式麻辣鍋)
臺式麻辣鍋 —— 必點之一 夠晒正宗嘅麻辣味😍

花好月圓海鮮拼盤

企鵝賞月

新鮮白鱔片
無乜骨之餘又有嚼頭~
美國牛肩胛肉
油花比較小所以食落口感就扎實啲
爽口牛黃喉
食落非常脆~

油墨菜

估唔到佢連茶飲都有😍
雙柚愛玉茉莉(冰沙)
雙柚愛玉茉香茶

加一服務費

📍元朗朗樂路1號元點1樓B121-126號舖

2024-09-13 882 浏览
即將到一年一度嘅月餅節,一於食返啲好意頭,團團圓圓嘅菜式🌕 店員中途送上芒果沙冰解膩,又主動幫手添鴨血落麻辣鍋,服務幾好🐧!✨鴛鴦鍋-酸菜白肉湯底酸味突出,味道貼近台灣風味,酸菜愛好者會好滿意🫶🏻 加咗肉類同蔬菜熬煮一陣,味道更平易近人,個湯鹹鹹酸酸都幾好飲😚-台式招牌麻辣鍋辣度適中,唔洗食一啖飲一杯水,麻麻辣辣幾香口,尤其配搭肉類同牛黃喉一流!✨新鮮白鱔片✨花好月圓海鮮拼盤生猛嘅海鮮拼盤,有海蝦、鮑魚、扇貝、大蜆同魚肉等等。✨企鵝賞月企鵝也賞月🐧?其實係企鵝丸同飛魚籽墨魚滑,企鵝接近白魚蛋嘅味道,多咗份獨有嘅墨魚漿風味。飛魚籽墨魚滑同樣十分彈牙。✨美國牛肩胛肉肉味適中,肉質較薄,快速吸收晒湯底既味道。✨爽口牛黃喉好似魚蛋咁爽口彈牙,好食!

✨鴛鴦鍋
-酸菜白肉湯底
更平易近人,個湯鹹鹹酸酸都幾好飲😚

-台式招牌麻辣鍋

✨新鮮白鱔片
✨花好月圓海鮮拼盤
生猛嘅海鮮拼盤,有海蝦、鮑魚、扇貝、大蜆同魚肉等等。

✨企鵝賞月

✨美國牛肩胛肉
肉味適中,肉質較薄,快速吸收晒湯底既味道。

✨爽口牛黃喉
好似魚蛋咁爽口彈牙,好食!
2024-09-12 759 浏览
依排天氣好似無咁熱又想打邊爐就黎Yoho Mix 湊湊因為有鴨血任食我地點左鴛鴦鍋一邊酸菜白肉,一邊招牌台式麻辣🧡企鵝賞月依個超可愛,點黎打卡用好似幾隻企鵝望住個大月亮咁幾有創意店員仲示範左企鵝跳水企鵝係黑白墨魚漿墨魚味好香濃月亮夾雜蟹籽,口感特別🧡海鮮拼盤有齊大蝦,鮑魚,帶子,大蜆等等鮑魚好大隻又夠彈牙帶子唔好滾太耐都唔會點縮水大蜆幾鮮甜🧡美國特選級牛肩胛梗係唔少得點碟牛牛肩胛脂肪比例較低,無咁肥牛味都幾濃🧡牛黃喉食落好爽!本身無乜味所以擺係麻辣個邊吸味就好夾🧡新鮮白鱔片食落肉質都幾嫩🧡油麥菜新鮮爽脆洗得都幾乾淨🧡自助吧有水果有小食有肉臊飯芋泥波波炸得好脆魚皮夠彈牙🧡雙柚愛玉茉香茶🧡雙柚愛玉茉莉冰沙估唔到佢地自家果茶類都幾出色好解膩又解渴🧡紅豆豆腐布丁最後仲有埋甜品紅豆起哂沙夠甜布丁嫩滑,豆腐紅豆味道好夾
依排天氣好似無咁熱
又想打邊爐
就黎Yoho Mix 湊湊
因為有鴨血任食

我地點左鴛鴦鍋
一邊酸菜白肉,一邊招牌台式麻辣

🧡企鵝賞月
依個超可愛,點黎打卡用
好似幾隻企鵝望住個大月亮咁
幾有創意

店員仲示範左企鵝跳水
企鵝係黑白墨魚漿
墨魚味好香濃
月亮夾雜蟹籽,口感特別

🧡海鮮拼盤
有齊大蝦,鮑魚,帶子,大蜆等等

鮑魚好大隻又夠彈牙
帶子唔好滾太耐都唔會點縮水
大蜆幾鮮甜

🧡美國特選級牛肩胛
梗係唔少得點碟牛
牛肩胛脂肪比例較低,無咁肥
牛味都幾濃

好解膩又解渴

🧡紅豆豆腐布丁
最後仲有埋甜品
紅豆起哂沙夠甜
布丁嫩滑,豆腐紅豆味道好夾

2024-09-09
2024-09-06 1080 浏览
見K字頭外賣App買手搖飲品有特價,就叫黎試吓,點知所有同事都覺得中伏。珍珠奶茶嘅珍珠,非常之淋,完全沒有彈性。冬瓜檸檬汁竟然會有奶茶味⋯⋯檸檬汁亦都係非常酸,似濃縮果汁嘅感覺。$20一杯價錢雖然唔貴,但真係唔會再試。
珍珠奶茶嘅珍珠,非常之淋,完全沒有彈性。
$20一杯價錢雖然唔貴,但真係唔會再試。

外卖送餐