2024-10-10
原來湊湊進駐元朗元點啦!趁住國慶節假期同屋企人嚟湊熱鬧,最近佢哋仲推出咗國慶節75折優惠,而且經典湯底大升級都唔需要額外加錢!好抵啊!佢哋嘅新品,貴州木姜子酸湯拼昆布文蛤鰹魚鍋,採用野生木薑子,新鮮番茄🍅放入精選牛骨高壓熬製,風味獨特真係好少機會試到呢類湯底酸酸辣辣,風味獨特昆布文蛤鰹魚鍋,用咗無污染海帶,熬製高湯,咁我嘅湯底一打開鍋蓋已經令我流口水,店員再有介紹湯滾咗之後放鰹魚片同埋新鮮大蜆,再提升原汁原味屋企人最愛食海鮮,叫咗個金鑽海鮮拼盤,特級帶子飽滿大隻,鮮蝦鮑魚爽脆彈牙,新鮮鱔片都唔可以錯過!打邊爐,當然唔可以錯過牛肉,美國特選級牛板腱口感嫩滑無渣,放落去木姜子酸湯絕對冇得彈;貓爪蝦滑絕對適合鍾意可愛嘅你,紛紛嫩嫩可以食到粒粒蝦肉每次都湊湊都一定會叫佢哋嘅台式飲品,米茶」X新品百事生可愛拼蜜桃綠茶,好有驚喜;另一款抹茶生椰椰,抹茶味濃郁,仲有椰汁奶凍豐富口感食飽飽之後,店員仲會俾埋菠蘿沙冰為呢一餐豐盛之旅畫上完美!
酸酸辣辣,風味獨特
食飽飽之後,店員仲會俾埋菠蘿沙冰為呢一餐豐盛之旅畫上完美!