餐厅: 湊湊火鍋‧茶憩 (K11購物藝術館)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-09-27 1341 浏览
想約朋友打邊爐好耐啦!今次就決定黎湊湊打邊爐,試吓佢哋最近推出嘅「鮮活海鮮巡禮」,依家做緊50%OFF象拔蚌$178!抵呀!鴛鴦鍋(昆布鰹魚湯 $138拼 台式招牌$138)昆布鰹魚湯味道十足!用咗昆布鰹魚熬製4小時而成!依家+$28仲可以有鮮活文蛤一份!招牌台式麻辣鍋,麻辣惹味,湯底有鴨血同豆腐,仲可以任添。華麗海鮮拼盤 擺盤好靚,有鮑魚、扇貝、蝦、鱔、文蛤,品質新鮮,尤其系鮑魚,口感彈牙又高質。美國牛肩胛肉 牛肉質地唔錯,油花分布均勻,肉質鮮嫩多汁,食落牛味濃郁。毛肚毛肚勁爽口!淥十五秒就食得,而且掛汁入味。貓爪蝦滑超可愛的貓爪造型真係打卡一流,食落彈牙,搭配火鍋湯底,口感有層次。新鮮白鱔片 白鱔片已經經過去骨,而且好新鮮,大大一盆,砌到好靚仔。皇帝菜 夠新鮮,食落嫩口冇渣,仲可以解油膩。雙柚愛玉茉莉(冰沙)雙柚愛玉茉香茶 嘢飲充滿台式特式,柚子味突出,爽口解膩。自助食物 $19/位多款醬料可以混醬,仲有任食生果、前菜、滷肉飯…

鴛鴦鍋(昆布鰹魚湯 $138拼 台式招牌$138)

招牌台式麻辣鍋,麻辣惹味,湯底有鴨血同豆腐,仲可以任添。

華麗海鮮拼盤

美國牛肩胛肉
牛肉質地唔錯,油花分布均勻,肉質鮮嫩多汁,食落牛味濃郁。

毛肚
毛肚勁爽口!淥十五秒就食得,而且掛汁入味。

貓爪蝦滑

新鮮白鱔片
白鱔片已經經過去骨,而且好新鮮,大大一盆,砌到好靚仔。

皇帝菜
夠新鮮,食落嫩口冇渣,仲可以解油膩。

雙柚愛玉茉莉(冰沙)
雙柚愛玉茉香茶
嘢飲充滿台式特式,柚子味突出,爽口解膩。

自助食物 $19/位
多款醬料可以混醬,仲有任食生果、前菜、滷肉飯…

2024-09-26 1415 浏览
湊湊呢個名聽咗好耐喇,成日聽朋友講好高質🤩今次就去到尖沙咀K11分店,環境都好有台式風味好有氣氛,lunch都食得咁豐富好正🤤✿ 臺式麻辣鍋/ 昆布鰹魚鍋(鴛鴦鍋)麻辣鍋有鴨血同豆腐,朋友表示好鍾意食❤️🤍辣到未至於好高,適合想食辣但係又唔太食得太辣嘅朋友🔥昆布鴛鴦鍋就清新,適合搭配各種食材。✿ 毛肚即牛柏葉🐮依家都好多川菜有毛肚,口感爽口,個人認為擺麻辣鍋湯底嗰邊幾match。✿ 美國特選級牛肩胛 打邊爐食牛肉最中意食牛肩胛,油脂分佈均勻🐮又不失牛肉味。✿ 新鮮白鱔片平時食日式串燒就食得多🍢打邊爐少食白鱔呢,白鱔新鮮吾腥,每一片亦新鮮🐟✿ 華麗海鮮拼盤(小)華麗海鮮拼盤到底有幾華麗✨有大蝦🦐帶子 蜆肉 鮑魚 白鱔,大蝦同鮑魚爽口彈牙,帶子鮮味十足,蜆肉肥美多汁🐚 ✿ 貓爪蝦滑蝦滑系貓爪外型好QQ🐱蝦滑蝦膠打得結實🦐✿ 雙柚愛玉茉香茶/ 雙柚愛玉茉莉冰沙餐廳新品,柚子比人感覺清新💛愛玉Q彈,一路飲野一路食好正😊茉莉茶清醇解膩。✿ 寶寶童樂餐最近餐廳推出寶寶童樂餐,小朋友都可以喺火鍋店佔一席位😁材料喺小朋友用餐黎講頗豐富,用上奶油水耕蔬菜🥬深海昆布柴魚🐟日本A4和牛🐮西班牙伊比利亞豬🐷基圍

✿ 臺式麻辣鍋/ 昆布鰹魚鍋(鴛鴦鍋)

✿ 毛肚

✿ 美國特選級牛肩胛
打邊爐食牛肉最中意食牛肩胛,油脂分佈均勻🐮又不失牛肉味。

✿ 新鮮白鱔片

✿ 華麗海鮮拼盤(小)

✿ 貓爪蝦滑
蝦滑系貓爪外型好QQ🐱蝦滑蝦膠打得結實🦐

✿ 雙柚愛玉茉香茶/ 雙柚愛玉茉莉冰沙

✿ 寶寶童樂餐
最近餐廳推出寶寶童樂餐,小朋友都可以喺火鍋店佔一席位😁材料喺小朋友用餐黎講頗豐富,用上奶油水耕蔬菜🥬深海昆布柴魚🐟日本A4和牛🐮西班牙伊比利亞豬🐷基圍蝦🦐帶子 鱸魚片,和牛油脂多口感肥美,基圍蝦新鮮爽口,鱸魚片滑溜。

2024-09-23
2024-09-12 1411 浏览
臺式麻辣鍋麻辣鍋唔會好辣, 更突顯濃郁嘅香料味, 涮肉一流。 鴨血滑嫩, 豆腐索哂汁好入味。 🥥清涼椰子雞鍋鍋底好清甜, 煮菜同海鮮食都一流, 雞肉留到最後先食都仲滑!🦐花好月圓海鮮拚盤 海鮮拚盤有蝦, 扇貝, 鮑魚, 蜆肉同鱔片。 海鮮質素都唔錯, 蜆肉鮮甜, 鮑魚爽口, 扇貝食落啖啖肉。🐧企鵝賞月 🌕提前訂座送嘅, 企鵝賞月造型得意又應節,企鵝仔係用墨魚漿整,食落爽口仲帶有墨魚嘅鮮甜味, 好好食。 月球都唔錯, 佢係飛魚籽墨魚滑嚟, 飛魚籽一粒粒咁令到佢更有層次感。 🐟新鮮白鱔片個人好鐘意呢道! 白鱔片幾新鮮, 肉質肥美又彈牙! 🐮美國特選級牛肩胛牛肩胛油脂分佈均勻, 口感幾嫩。🌟爽口牛黃喉幾爽脆, 鐘意呢個質感!🥬油麥菜油麥菜落椰子雞鍋煮嚟食好清甜。🥤雙柚愛玉茉香茶一飲就啖啖柚子, 愛玉幾Q, 配合埋茉莉茶整體感覺幾fresh❄️雙柚愛玉茉莉冰沙同上面嗰杯大致相同, 係茶同冰沙嘅分別。 呢度嘅冰沙好細緻, 飲落口感順滑。紅豆布甸布甸淡淡地配上紅豆啱啱好, 幾balance餐廳自助區除咗醬料, 仲有生果 (有芭樂, 西瓜同菠蘿) 、台式肉燥飯,另外仲有菠蘿桃沙冰refresh 返,

臺式麻辣鍋

🥥清涼椰子雞鍋

🦐花好月圓海鮮拚盤

🐧企鵝賞月 🌕

🐟新鮮白鱔片
個人好鐘意呢道! 白鱔片幾新鮮, 肉質肥美又彈牙!

🐮美國特選級牛肩胛
牛肩胛油脂分佈均勻, 口感幾嫩。

🌟爽口牛黃喉
幾爽脆, 鐘意呢個質感!

🥬油麥菜
油麥菜落椰子雞鍋煮嚟食好清甜。

🥤雙柚愛玉茉香茶

❄️雙柚愛玉茉莉冰沙

紅豆布甸
布甸淡淡地配上紅豆啱啱好, 幾balance

餐廳自助區除咗醬料, 仲有生果 (有芭樂, 西瓜同菠蘿) 、台式肉燥飯,另外仲有菠蘿桃沙冰refresh 返, 大滿足。

嘢食評論於後續,因為店員行為覆蓋品嚐美好嘢食!一餐飯,隨咗我地被騙,都聽到幾位食客book左位都被騙😡😠😡😠😡😠同2位朋友一同3人於18:35左右到達餐廳,scan QR code線上攞飛,當時寫住仲有3枱客人先到我地,有位會打電話通知,我地就係商場行下先•18:56收到店員電話話有位,到達餐廳後,聽到有食客(3個男人)話book咗位,但因為搵餐廳搵咗好耐而遲左,但店員話因為過咗15分鐘,所以取消咗booking,食客隨即再解釋真係餐廳太偏僻搵唔到而遲,店員就話唸一唸辦法。隨即就同我地講,因為本身4人枱客人埋咗單,都過左用餐時間,但唔肯走,所以而家比唔到枱我地,問我地2人枱逼啲得唔得,我地最後就選擇等4人枱食客走,先再用餐。係出面等咗10分鐘左右,問店員仲有幾耐,佢話「仲有一碟菜,應該好快得」 ,當時都冇唸到,明明話食哂野,埋咗單,點解又突然會仲有碟菜🤔 不過我地就話不如我地再行陣,有枱再打比我地啦,同埋有問係咪入座先計2個鐘,佢話係!•到19:29店員再次打嚟話有位,我地19:40左右被安排坐係門口嘅4人枱,並非原本話安排比我地嘅4人枱,後來朋友去攞醬汁個時見到原本張4人枱,係遲到個

到19:29店員再次打嚟話有位,我地19:40左右被安排坐係門口嘅4人枱,並非原本話安排比我地嘅4人枱,後來朋友去攞醬汁個時見到原本張4人枱,係遲到個3個男食客坐左😅😅😅 不過有枱坐唔理咁多😂
21:15左右,隔離入座左一陣嘅食客無啦啦同我地講「唔好意思呀,因為我地10個人,又有小朋友,你地可唔可以食快啲,比另外4位都入埋嚟坐?」我地解釋「我地21:40左右先夠鐘喎~」食客:「唔係喎,我地book 左2100,店員話你地係夠鐘,但唔肯走」之後佢地再去同店員理論,店員就走嚟同我地講「其實你地已經夠鐘㗎啦」
Me: 你話入座計2個鐘喎
店員:1930打電話話有位開始計㗎
Me: 緊係唔係啦,我地問清楚你,先走去行街再等㗎,同埋行番嚟都要時間㗎
店員:咁一係我地安排入面座位比你地繼續坐
Me: 唔洗啦,我地食完走啦!

呢個receiption女店員time management差之外,仲要推卸責任落去食客到,唸住用呢招去令人唔會難為佢,亦都唔會覺得啲客會走去同其他食客溝通,想瞞天過海,呃完一次又一次,呃完一個又一個!!!!!幾好食嘅野都被破壞了!

講翻起湯底係叫左胡椒豬肚雞湯&麻辣鍋,鴨血同豆腐可以任加👍🏼2個湯底都好香,鴨血爽口,但係豆腐比例係鴨血嘅1/3
牛肉好嫰,企鵝丸本身為咗造型叫嘅,冇諗到都幾爽口同新鮮,海鮮都唔差
不過真係比店員搞到冇哂mood…..🥲
2024-11-15
庆祝纪念
生日
  • 企鵝丸
2024-11-12 0 浏览
今年已經嚟咗第三次了,服務好,食材非常之新鮮。每次入到呢個餐廳分店都好似入咗園林仙境咁,好養眼,好relaxing。 我自己成日返嚟嘅原因有幾個:1. 正宗滷肉飯 (可任添)2. 湯底真材實料3. 食材夠新鮮 呢幾次encore花膠鮑魚湯作為湯底,非常之足料:有花膠件,冬菇,雞粒,鮑魚仔,幾塊雞髀菇片。 呢個湯底上枱時好濃郁,建議一開始連湯料飲幾碗,然後職員會幫手加入雞湯做火鍋湯底。 今日叫鴛鴦鍋,另外揀多一種湯底試。台式麻辣燙:有鴨血片,豆腐,少許藥材味,不算太辣的湯底。超級鐘意湯底的硬豆腐 (serve時已經煲咗好耐,表面係深啡色,吸晒D汁)。我一開始會食返一細碗正宗台灣滷肉飯(可以任添),我自己鍾意加D香蔥配滷肉飯。今次點了個細海鮮拼盤,魚柳斑塊,同牛肉片。 材料新鮮,牛肉甘香。食到咁上下,又再添多一碗滷肉飯。不得不提,大紅袍奶茶好好飲,尤其係如果你本身唔飲得奶/ lactose intolerant,呢個必試!今日有凍豆腐布丁,好食,可惜唔記得影相。
今年已經嚟咗第三次了,服務好,食材非常之新鮮。

我自己成日返嚟嘅原因有幾個:
1. 正宗滷肉飯 (可任添)
2. 湯底真材實料
3. 食材夠新鮮

食到咁上下,又再添多一碗滷肉飯。

今日有凍豆腐布丁,好食,可惜唔記得影相。

2024-11-10
  • 大紅袍珍珠奶茶
  • 芝麻斑魚片
  • 花膠鮑魚雞湯底
  • 老肉飯
  • 大紅袍奶茶(燕麥奶 )
2024-11-02 251 浏览
同老公慶祝生日🎂難得下晝有二人世界時間,出咗尖沙咀行吓~見到湊湊而家推出左lunch火鍋,仲要有推廣價好似好抵食👍🏻🍲小火鍋午市套餐:🐮日本A4和牛小火鍋 & 🦑甄選海鮮小火鍋套餐有跟埋蔬菜盤🥗,紫薯麵/刀削麵同甜品~蔬菜盤🥗係比想像中豐富,有好多菜仲有丸~而兩款麵係各有各好食,睇個人喜好,紫薯甜啲刀削就有口感啲~至於湯底我哋分別揀咗酸菜鍋同清涼椰子鍋~酸菜鍋重口味少少但唔算好辣,配肉類最夾👍🏻至於椰子鍋配海鮮,就會最食到海鮮嘅鮮甜味👍🏻1百蚊鬆啲就食到咁高質咁大碟嘅🐮A4和牛,質地又滑又嫩,真係超值🤩甄選海鮮🦑每次食材都可能會有少少唔同,時令新鮮先至俾大家~又係估佢唔到咁足料,所有海鮮大大件又新鮮~特別係嗰兩隻大墨魚仔,超級彈牙😋另外,免費加入會員會送自助吧~可以免費任食滷肉飯,小食同生果🤩而且而家5️⃣周年紀念🎉仲每枱送上小酥肉一份添~

同老公慶祝生日🎂難得下晝有二人世界時間,出咗尖沙咀行吓~

套餐有跟埋蔬菜盤🥗,紫薯麵/刀削麵同甜品
蔬菜盤🥗係比想像中豐富,有好多菜仲有丸~
而兩款麵係各有各好食,睇個人喜好,紫薯甜啲刀削就有口感啲~
至於湯底我哋分別揀咗酸菜鍋同清涼椰子鍋~
酸菜鍋重口味少少但唔算好辣,配肉類最夾👍🏻
至於椰子鍋配海鮮,就會最食到海鮮嘅鮮甜味👍🏻
甄選海鮮🦑每次食材都可能會有少少唔同,時令新鮮先至俾大家~
又係估佢唔到咁足料,所有海鮮大大件又新鮮~
特別係嗰兩隻大墨魚仔,超級彈牙😋

另外,免費加入會員會送自助吧~
可以免費任食滷肉飯,小食同生果🤩
而且而家5️⃣周年紀念🎉仲每枱送上小酥肉一份添~
庆祝纪念
生日
  • 日本A4和牛小火鍋
  • 甄選海鮮小火鍋
2024-10-28 201 浏览
湊湊火鍋的貴州木姜子酸湯底讓人驚喜,酸辣的滋味宛如冬陰公,令人一試成主顧。花膠雞湯底則十分足料,湯頭濃郁,搭配新鮮食材,每一口都散發著鮮香,讓人欲罷不能。這裡的火鍋不僅選擇多樣,還能滿足不同口味的需求,絕對值得一試!
火鍋湯底
火鍋湯底
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ▎平日放 ʟᴜɴᴄʜ 都聽尖沙咀打工仔朋友講湊湊午市套餐好抵食 勁足料仲有生果食添所以就搵埋朋友一齊嚟到試一坐低就見到餐牌價錢唔貴 最平 HKD 78除咗鍋物主菜仲有滷肉燥飯 甜品 水果自助吧重點喺 ✧ 無限任添 ✧ 最啱晒食量大嘅我地 我地就主打『 寶島慢煮番茄牛肉小火鍋 』同埋打工仔朋友講明必須要試話一次嘅 『 台北燉排骨飯 』誇張地十分之足料呢 兩份套餐都配齊基本台式拌食 有齊滷肉燥、鴨血、炸雞蛋、滷豆腐、時菜、烏冬 / 白飯 番茄小火鍋湯底重酸又夠香濃 寶島慢煮牛肉軟淋入口即化 超級入味 份量仲超誇張嘅咗多 台北燉排骨飯有骨連肉嘅三大塊 醬汁香口微辣排骨肉嘅肉質處理手法同燉肉唔同 可以同時間享受到兩種肉類處理手法嘅分別 排骨肉更有口感 食到中途 仲見到職員介紹嚟緊『 5週年震撼大優惠 』最低 HKD 49 就食到震撼半價午市套餐精緻小火鍋職員就話『 5週年震撼大優惠 』只做閒日所以有福了 震撼大優惠嘅精緻小火鍋套餐 超級豐富 隨餐齊滷肉燥蔬菜拼盤、刀削麵、自助吧、靚湯底、生果、台式飲品 睇完單張就覺得 『 香濃蕃茄 』同
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇

重點喺 ✧ 無限任添 ✧ 最啱晒食量大嘅我地

我地就主打『 寶島慢煮番茄牛肉小火鍋
同埋打工仔朋友講明必須要試話一次嘅
『 台北燉排骨飯 』誇張地十分之足料呢
兩份套餐都配齊基本台式拌食 有齊滷肉燥、
鴨血、炸雞蛋、滷豆腐、時菜、烏冬 / 白飯

番茄小火鍋湯底重酸又夠香濃 寶島慢煮牛肉
軟淋入口即化 超級入味 份量仲超誇張嘅咗多
台北燉排骨飯有骨連肉嘅三大塊 醬汁香口微辣
排骨肉嘅肉質處理手法同燉肉唔同 可以同時間
享受到兩種肉類處理手法嘅分別 排骨肉更有口感

食到中途 仲見到職員介紹嚟緊『 5週年震撼大優惠 』
最低 HKD 49 就食到震撼半價午市套餐精緻小火鍋
職員就話『 5週年震撼大優惠 』只做閒日所以有福了
震撼大優惠嘅精緻小火鍋套餐 超級豐富 隨餐齊滷肉燥
蔬菜拼盤、刀削麵、自助吧、靚湯底、生果、台式飲品

睇完單張就覺得 『 香濃蕃茄 』同 『 清涼椰子 』相對吸引啲
蕃茄鍋 酸酸甜甜夠開胃 而 椰子鐺清甜夠滋潤 感覺都唔錯呢
而肉類就有幾種不同選擇 上至 「 美國特選級雪花肥牛 」、
「 清遠走地雞 」、「 美國特選級牛板腱 」、「 日本A4和牛 」、
下至「 伊比利亞梅花豬」、「 甄選鮮活海鲜 」都任大家去選擇喔

🜸

▸ 寶島慢煮番茄牛肉小火鍋 ┅ HKD 88
▸ 寶島慢煮番茄牛肉小火鍋 ┅ HKD 98
▸  百香果綠茶QQ (C) ┅ HKD 33
▸  雙柚愛玉茉 (C) ┅ HKD 35

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

𓌈˒˒ 湊湊火鍋 • 茶憩 ᴄᴏᴜᴄᴏᴜ ʜᴏɴɢ ᴋᴏɴɢ
❜ 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B124號舖
Shop B124, B1/F, K11 Art Mall, 18 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui
2024-10-15
2024-10-22 407 浏览
晚孖住火鍋愛好者🙌🏻去朝聖喺香港有好多分店嘅台式火鍋店~佢之前食過話食材好有質素又唔算貴~今次嚟到tst分店發現有新鍋底(湯底升級仲唔加價🤩)、新海鮮炸物小食(食物更多元化啦!!)~加上而家迎國慶限定新品有75折 (優惠期至10月31日)~我哋一致認為咁就更抵食啦🫰🏻🫰🏻.先點咗個鴛鴦鍋底✨貴州木姜子酸湯+昆布鰹魚湯✨$237~滾起先飲啖清甜昆布鰹魚湯頭~再放入附有嘅沙白提升鮮味就打得邊爐啦😆😆我哋仲每位加咗$19享用埋自助區(有新鮮水果🍉🍈、麻辣前菜、炸物小食)~等湯滾就叫住個香口酥脆嘅✨香酥蚵仔$68食住先😗;點埋特色飲品🥤✨抹茶開心椰&✨百事蜜桃綠茶生可樂~兩杯都冰爽又好味道😘😘再嚟有✨華麗海鮮拼盤(小)(限定優惠價$118)勁抵食🤘🏻有齊鮑魚、元貝、鱔片、沙白、海蝦🦐非常新鮮!!然後最矚目嘅係✨美國特選級牛板腱$138~每片都肉質鮮嫩🐂;份✨貓爪蝦滑$59 造型可愛又入口彈牙🐾;另外✨爽口牛黃喉$58又真係幾爽口有咬口👍🏻之後嚟多份✨皇帝菜$38菜肉平衡一下🥬🥬食到尾聲店員仲會送上兩杯迷你✨沙冰 俾我哋清清口腔油膩感😚😚今餐食得滿足又飽飽吖!!

2024-10-21 406 浏览
約左朋友去尖沙咀lunch,我地去左 K11 Art Mall 「湊湊火鍋. 茶憩」,而家5周年優惠,有6款精緻小火鍋套餐震撼半價,幾十蚊就食到,我哋每人揀咗一款小火鍋,咁抵食,真係好正呀。伊比利亞梅花豬小火鍋套餐薄切梅花豬肉片,非常肥美,肉味濃又多汁。清遠走地雞小火鍋套餐切件大小適中,肉質嫩滑,雞味濃郁。湯底我地揀左清清地的昆布鍋及惹味的臺式麻辣鍋,亦包蔬果拼盤配蝦滑肉丸,一款麵,我地揀左紫薯面及刀削面,當日甜品係紅豆豆花布丁,仲有自助吧任食生果同餐前小食,我哋仲叫咗飲品雲朵絲絨大紅袍及冷大紅袍燕麥奶茶。

伊比利亞梅花豬小火鍋套餐
薄切梅花豬肉片,非常肥美,肉味濃又多汁。

清遠走地雞小火鍋套餐
切件大小適中,肉質嫩滑,雞味濃郁。

2024-10-16
午餐
2024-10-19 332 浏览
阿女今日帶咗我去尖沙咀食火鍋,湊湊火鍋. 茶憩位於K11購物藝術館,店內地方都好大,座位舒適,環境優雅。湊湊5週年盛典午市套餐震撼半價優惠,最強小火鍋低至$49起!多款不同套餐選擇,設自助區小食、飯和生果任食。湊湊火鍋5週年午市套餐優惠 :- 美國特選級雪花肥牛小火鍋(推廣價HK$49;原價HK$108)- 清遠走地雞小火鍋(推廣價HK$54;原價HK$108)- 美國特選級牛板腱小火鍋(推廣價HK$59;原價HK$118)- 伊比利亞梅花豬小火鍋(推廣價HK$59;原價HK$118)- 甄選鮮活海鲜小火鍋(震撼推廣價HK$79;原價HK$158)- 日本A4和牛小火鍋(震撼推廣價HK$94;原價HK$188)午市套餐超抵半價優惠由10月18日起至10月22日,僅限5天!!- *每間分店每日限售100套。此優惠於以下分店不適用:K11 Musea。- *此優惠於星期六、日於以下分店不適用:K11 Art Mall, Nan Fung Place及Airside店午市套餐亦有多款湯底選擇,一人一鍋。椰子雞湯底:味道清香,有椰子肉和粟米。酸菜魚牛:內有酸菜,味道比較濃,酸酸辣辣好惹味,美國

湊湊火鍋5週年午市套餐優惠 :

- 清遠走地雞小火鍋(推廣價HK$54;原價HK$108)

午市套餐亦有多款湯底選擇,一人一鍋。

椰子雞湯底:味道清香,有椰子肉和粟米。

酸菜魚牛:內有酸菜,味道比較濃,酸酸辣辣好惹味,

美國特選級牛板腱:牛板腱色澤鮮艷,油花適中,口感軟霖,牛味香濃。

伊比利亞梅花豬:肉質鮮嫩,油花分佈均勻,肥瘦各半的的梅花肉,肉質鮮嫩。

雜錦拼盤色彩繽紛,有新鮮蔬菜、菇菌、丸類。

特別係用新鮮蝦打成嘅蝦丸,煮熟後呈現點點美麗的蝦肉鮮紅,吃得到蝦肉的鮮甜可口,爽口彈牙。

菇菌爽口,蔬菜脆綠甜美。

檸檬紅茶:茶香濃郁,入喉後散發淡淡檸檬果香,解膩去油。
經典奶典:紅茶與奶混合,帶來濃郁且舒適的口感。

自助吧有生果、小食

哈密瓜和西瓜都好爽甜

涼拌魚皮集爽、脆、滑三重口感於一身,味道香辣,層次豐富。
2024-10-17 301 浏览
今日帶大家嚟到尖沙咀K11食台式火鍋,相信大家對湊湊火鍋都唔陌生❤️限定新品有七五折 因為做到10月31號 真係超抵食👏🏻👏🏻 -今次食咗佢哋新出嘅鍋底 分別係貴州木姜子酸辣湯 同埋鰹魚昆布湯 酸辣湯非常開胃 而且唔會太辣食得好舒服 而家啱唔食辣嘅朋友就啱晒啦 鰹魚昆布湯清香鮮甜 ,即使湯底升級亦都唔加價‼️-我哋仲叫咗新品炸蚵仔 炸得好酥脆而且粉漿一啲都唔厚 非常香口💯💯-海鮮拼盤 分別有蝦扇貝白鱔蜆肉同埋鮑魚等等非常豐富,全部都好新鮮 而且上枱都好靚好精緻-另外叫咗美國特選牛板腱 肉質係比較瘦 啱晒我唔鍾意食太肥 而且切得好薄食落一啲都唔韌啱啱好🤍-貓爪蝦滑造型好可愛,好特別 而且口感亦都好彈牙-爽口牛黃喉用咗厚切嘅方式 口感好爽口,都幾鍾意食-皇帝菜同蜆肉菜好新鮮嫩滑 而且蜆肉一啲沙都冇好鮮甜🤍-嘢飲方面叫咗抹茶開心果 味都幾特別 開心果味濃郁 另一杯叫咗百事蜜桃生可樂 估唔到都幾夾 蜜桃味同可樂絕配啊💯-

今日帶大家嚟到尖沙咀K11食台式火鍋
我哋仲叫咗新品炸蚵仔 炸得好酥脆
而且粉漿一啲都唔厚 非常香口💯💯
海鮮拼盤 分別有蝦扇貝白鱔蜆肉同埋鮑魚等等
非常豐富,全部都好新鮮 而且上枱都好靚好精緻
貓爪蝦滑
造型好可愛,好特別 而且口感亦都好彈牙
爽口牛黃喉
用咗厚切嘅方式 口感好爽口,都幾鍾意食
皇帝菜同蜆肉
菜好新鮮嫩滑 而且蜆肉一啲沙都冇好鮮甜🤍
2024-10-11
一直都好想試湊湊火鍋,今日終於同朋友過嚟啦🤣喺尖沙咀地鐵站D出口行過去K11 artmall之後喺餅店隔離轉右電梯上去🤣記得記得一定要食佢個豬油滷肉飯好香同埋好正🥹🍲鴛鴦鍋:貴川木姜子酸湯鍋+昆布鰹魚鍋貴川木姜子有少少辣,酸辣嘅感覺比較配肉類。昆布鰹魚湯比較清甜配海鮮同埋蔬菜會比較好。🥩美國特選級牛板腱因為肉切得比較薄,所以大約幾秒就已經熟咗,肥瘦均勻而且有牛肉味。🦐華麗海鮮拼盤(小)有蝦、鮑魚、蜆同埋白鱔,全部都好新鮮。💫香酥蚵仔呢一款係熟食,炸咗嘅蚵仔好大粒同埋惹味。🐱貓爪蝦滑貓爪形狀好得意,蝦滑好彈牙。☀️爽口牛黃喉係牛嘅喉嚨,非常爽口。🍵抹茶開心椰抹茶味好濃郁,有豆腐花喺入面,我覺得似甜品多啲。🍑百事蜜桃綠茶生可樂朋友話桃味比較重,幾好飲。另外可以出去任攞醬汁生果,同埋最緊要一定攞滷肉飯!

🍲鴛鴦鍋:貴川木姜子酸湯鍋+昆布鰹魚鍋

🥩美國特選級牛板腱

🦐華麗海鮮拼盤(小)
有蝦、鮑魚、蜆同埋白鱔,全部都好新鮮。

💫香酥蚵仔
呢一款係熟食,炸咗嘅蚵仔好大粒同埋惹味。

🐱貓爪蝦滑
貓爪形狀好得意,蝦滑好彈牙。

☀️爽口牛黃喉
係牛嘅喉嚨,非常爽口。

🍵抹茶開心椰
抹茶味好濃郁,有豆腐花喺入面,我覺得似甜品多啲。

🍑百事蜜桃綠茶生可樂
朋友話桃味比較重,幾好飲。

另外可以出去任攞醬汁生果,同埋最緊要一定攞滷肉飯!
2024-10-08 369 浏览
好耐冇食過湊湊鍋,之前嚟親都係食麻辣鴨血湯底,但係其實佢哋有好多唔同嘅特別湯底,趁住佢哋而家做緊國慶優惠,升級咗啲湯底都唔使加錢,所以試吓其他嘅湯底。除咗多咗好多新嘅湯底之外,原來仲多咗一啲海鮮炸物小食,我哋揀咗個香酥蚵仔嚟試吓,完美還原台式風味。而湯底方面我哋叫咗個日式海帶鰹魚湯拼姜子酸湯鍋。佢呢兩款湯都會額外再配咗一樣食材,鰹魚湯配嘅係新鮮嘅蜆,而個子薑湯就跟咗個皇帝菜。同埋鰹魚湯不嬲都係好夾,因為都係清清甜甜。而呢個子姜湯配皇帝菜亦都好特別,因為個湯底本身酸酸地大少少辣,啲皇帝菜放完落去之後會索晒啲汁,都幾開胃㗎。個子姜湯底仲跟咗兩粒心心嘅魚蛋,真係好有情調㗎。如果鰹魚湯除咗一大堆木魚之外,仲有一啲新鮮大大條嘅海帶,所以真係超級鮮甜。打邊爐嘅料我叫咗個海鮮拼盤,包括五樣海鮮,有鱔片,鮮蝦,扇貝,鮑魚同大蜆。啲海鮮都唔細架,樣樣都好新鮮,同個鰹魚湯就最夾啦。肉類方面,我哋叫咗個牛板鍵,都好靚㗎,仲肥瘦均勻,啲雪花幾養眼,不過就留意個火候,如果唔係好快變韌。另外仲叫咗個黃喉,因為佢係厚切,所以淥耐少少都唔怕,仲係好爽脆。另外我見到有一樣嘢叫做貓爪蝦滑,嚟到先知原來係個造型可愛嘅蝦滑,

另外我見到有一樣嘢叫做貓爪蝦滑,嚟到先知原來係個造型可愛嘅蝦滑,食落亦都好驚喜,因為佢唔止睇得仲好好味,因為真係超級彈牙。

除咗打邊爐嘅嘢好味之外,原來佢而家除咗生果同埋肉碎飯之外,仲多咗一啲涼拌小食。今晚嘅係有麻辣魚皮同埋麻辣雞髀菇,呢兩樣嘢都好好味。

飲品方面,見佢都有啲新嘢,因為佢而家做緊國慶七五折,所以都叫嚟試吓。其中佢有將果茶crossover生可樂,我哋就試咗個蜜桃味,都幾得意,唔係好甜,不過我又覺得唔係好夠氣。

另外仲叫咗杯抹茶開心椰,不過佢啲抹茶味好濃,我就唔係好飲到開心果同埋椰奶嘅味道,但係對於鍾意抹茶嘅人就應該好OK。

最後佢哋不嬲都會喺用餐後送一杯沙冰俾你做甜品,今晚嘅係菠蘿沙冰,中間仲有果肉添,成為一個完美嘅結尾。

2024-10-03
2024-09-25 415 浏览
店裡的東西非常的美味可口,造型也非常好看,香味也非常的獨特,是我吃到的非常美味的食物,我以後還會再來這個地方的。這家餐廳的環境很好,非常乾淨整潔。食品不僅外形美觀,zui重要的是味道還非常棒,色味俱佳,做法簡直yi流,保留了食材原有的味道。而且服務態度也很好,就是讓人賞心悅目的感覺。這家店的老顧客了,一如既往的好吃,等於我的第二個食堂,吃的安心放心。店家菜品很全,有很多都可以吃的到,而且味道超正!超級好。
2024-09-25
午餐