2017-10-27 620 浏览
今次重臨此店,因趕時間,選了外賣雞翼云吞回家慢用,發覺雞翼味正咗,辣味層次多咗,讚!云吞水準keep到,店主分開pack的川椒湯給我,回家後加熱,方便,現場一樣!讚讚!
  • 辣味雞翼
  • 重慶云吞
2017-10-15 664 浏览
🌶🌶🌶温+飽🌶🌶🌶呢間小店我真係幾日就幫襯一次架不過搬左之後就少食左 但我真係好掛住佢集合唒我最中意食嘅野 價錢唔貴 值得支持呀💪🏻🌶泡椒雞翼 入唒味好辣好醒胃🌶紅油抄手 今次叫左小辣 一次過啪唒十二粒雲吞又香又麻 一啲都唔膩🌶韓國紫菜飯卷飯卷嘅餡料分量不少 仲有芝士架食一卷做lunch都係個不錯嘅選擇🌶青瓜涼麵 個涼麵好似傷心酸辣粉嗰個甘叫左個小 已經超級大碗 十二蚊抵到爛😱⚠️得外賣喳 我見好多打工仔都外賣返公司食
🌶🌶🌶温+飽🌶🌶🌶

泡椒雞翼
紅油抄手
紫菜飯卷
2017-07-16 804 浏览
平時好少出上環個頭,咁岩有日同朋友行經過發現到,咪試下因為本人愛好食辣,所以就叫左個酸辣土豆粉,因為沒有得坐,所以就坐左附近公園食,點知食完即上癮,見仲有其他小食就反轉頭買埋黎試下😌韓式紫菜卷不能錯過的,大家經過開不妨可以試下,不錯的選擇,價錢超值食野個段期間都見到好多客人排隊,雖然小小的店,人手都得兩個左右,但出餐速度都算快,給大家一個小提示中午時分仲會有糖水賣,不過售完即止😭想試哂我還是建議大家早一點過去
2017-07-06 526 浏览
溫+飽係店舖門外見到不少街坊買佢地既外賣返屋企,應該質素都唔差喎🤔,一於就試下佢啦🤗。 .重慶雲吞 $20/12隻 $26/18隻 :店舖主打重慶雲吞,點可以唔叫😂。雖然雲吞唔算大隻,但26蚊有咁多隻雲吞,抵食到一個點👏!重點係佢地既辣汁辣得超惹味,香料味道好出,絕對會食唔停口💋! .芝士餡餅 (古早豚肉)$18 :係即叫即製的,所以落單後都要等一等⌚先有。餅皮是薄薄的果一種,都幾脆身,豚肉調味適中,加入蔥粒夠香口,再加埋熱溶芝士🧀,好味喔。

溫+飽

2017-06-09 576 浏览
重慶人既性格同山城一樣火爆,辣和麻剛開始比較難接受,愛上後其樂無窮,老麻抄手同涼面也是其中的佼佼者,雖然香港的重慶抄手同重慶不太一樣,但都可以一試,點左小辣,果然係香港小辣,無乜味後悔,但都唔錯,涼面調味料都係太輕手,面既鹼水味有啲重,下次要點中辣以上
2017-05-30 525 浏览
店面雖然唔起眼,係巷既中間,但經常見到有人排隊,所以即管試下。試左雲吞同埋青瓜,好食!雲吞size細,入面只係包肉,但配合麻辣湯一齊食,正!一碗都有十幾粒,夠飽。青瓜又脆又爽,好食!
試左雲吞同埋青瓜,好食!
雲吞size細,入面只係包肉,但配合麻辣湯一齊食,正!
一碗都有十幾粒,夠飽。
青瓜又脆又爽,好食!
2017-05-19
2017-05-28 424 浏览
不知道是否因为白瓷砖,这家店虽然小,但看上去非常干净。芝士饼有酸味,辣鸡肉芝士饼的辣味掩盖了这股酸味,但是抹茶饼的酸味非常明显。抄手酸味适中,有轻微辣味,但只是提味,完全不会让人感到不适。整体来讲物美价廉。点餐后老板才开始做食物,没有位置坐,会让等待时间感觉更久些。
不知道是否因为白瓷砖,这家店虽然小,但看上去非常干净。
整体来讲物美价廉。
  • 抄手
2017-04-22 582 浏览
9點到來,店鋪打烊⋯⋯無湯麵類食,但餡餅廚師推介呀!即刻叫一個,老闆娘推介食辣的話可以食雞肉等左3分鐘左右,熱騰騰既餡餅到手 比想像中薄好多....有d失望咬落口...咦(心心眼),係香脆餅皮,再加上暖笠笠既內餡,又幾香喎!!再食多兩啖,雞肉滑嫩,加上少量辣醬?!,唔算話好辣,仲有大量半溶芝士!!!真係好香口~以18蚊黎講...都算唔錯 而且要支持小店呀!!!老闆娘原本仲推介我食炒粉絲(涷食)....不過今日太飽lu~下次一定再黎

等左3分鐘左右,熱騰騰既餡餅到手
比想像中薄好多....有d失望

以18蚊黎講...都算唔錯
而且要支持小店呀!!!

餡餅
餡餅
2017-04-03 506 浏览
藏在小巷裡的小店,東西品種不多,但都非常好吃。牛肉土豆粉和豚肉芝士餡餅都是心頭大愛。祝老闆早日賣得起正式的堂食店面,接下來天熱了坐在街頭恐怕難以進食。東西質素很高,味道很好。值得一去。
2017-04-01 417 浏览
聽朋友講西環有間好好味既辣野(川菜),就揸車去試下啦,呢間小店係一間川菜口味既小店,雖然款式唔係好多,但可以話係貴精不貴多,我試左三樣野,1.重慶雲吞2.青瓜涼麵3.泡椒雞翼。試完既感覺係超正,個雲吞細細粒一口一粒啱啱好,雲吞係豬肉餡料,無蝦既雲吞係我既最愛,最貼心既係辣味可以自己揀既,今次因爲個朋友唔食得辣所以揀左小辣,朋友食個辣味啱啱好,唔會怕辣食唔到,涼麵超好味,啲汁剛剛掛係麵上面,外賣就唔怕啲麵會淋晒啦,雞翼個皮係爽既,辣辣地好野味,食完一隻又一隻,下次去會試下食辣啲既口味,可以試下中辣,太正太好味,一試難忘,絕對會再去
2017-04-01
2017-01-07 720 浏览
偶爾用重口味刺激神經下班後趕緊會合朋友覓食 於電車路旁 巷內小店經營 家庭式作業 此情境已覺溫馨本為外賣店 但有數張小籐椅供客人暫坐亦有一張小桌 一女職員特意拿走雜物 有幸可以吃得輕鬆點雲吞 小辣 熱騰騰端上 充滿重慶香料的麻香不經不覺已吃完一大碗亦喝了整碗湯 邪惡得好味 當天氣太凍了才喝這碗濃味湯吧涼面 醬汁都能掛面 只是面質普通餡餅 亦是新鮮熱騰騰 皮十分脆 如果份量多點 性價比更高用平民價錢吃高質平民小吃 加殷勤有禮的服務態度 一間高回頭率的小店!
偶爾用重口味刺激神經

涼面 醬汁都能掛面 只是面質普通
餡餅 亦是新鮮熱騰騰 皮十分脆 如果份量多點 性價比更高
  • 重慶雲吞
2016-12-18 636 浏览
幾個月前開的小店,隱世巷子裡。一直迷成都/重慶小食,吃過這店的紅油抄手和重慶雲吞。簡單說皮有彈性咬口,包的肉也不少,湯的口味不鹹不淡。我口味比較重,喜歡麻,回家會自己加絞碎的花椒。觀察店舖滿乾淨,吃得比較放心,有空會時常光顧。
  • 紅油抄手
  • 重慶雲吞
2016-11-12 786 浏览
慕名而來,特別的店名,也不難找,精巧乾淨,餐牌鮮明,不設堂食,故不用等位!味道喜出望外!價錢公道!雖只供外賣,但店口不是對著大街,我總愛站在店前邊點邊食,不阻行人,倍覺味兒!
2016-11-01 682 浏览
自從魚旦媽媽搬左後, 附近就無咩特色小食, 有次行去幸運糖水店買豆腐花, 發現隔離開左間溫+飽川辣小食店, 見人買所以我又買黎試下, 一次過買左 韓國紫菜飯卷 , 古早豚肉芝士餡餅, 紅油炒手 同牛肉土豆麵。原來土豆麵比紅薯粉冧,無太彈牙既感覺, 但牛肉好入味 小食已經變成正餐 紅油炒手 18粒 $24芝士餡餅即點即整 $15韓國紫菜飯卷 $18

紅油炒手 18粒 $24
芝士餡餅即點即整 $15
韓國紫菜飯卷 $18
2016-10-11 709 浏览
昨天經過呢間罕見的香港街頭小食,其實講真現今香港的小食都不外乎一啲嘅咖喱魚蛋,臭豆腐等等。但呢一間小食店不單止你會覺得好抵食之外,你會深深被佢啲味道吸引住,當我見到餐牌上的一款叫蓮藕BB,我已經立刻想去試下,其次另一款重慶雲呑,皮薄饀靚。所以我一定會再去光顧
2016-10-09
下午茶
  • 古早豚肉芝士餡餅、蓮藕BB