2020-11-06 102 浏览
真係好耐無食過放題啦🙂。大滿屋放題有好多選擇,例如刺身,牛肉烏冬,炸芝士波波,壽司,一口燒牛肉等等。每人仲可以叫一倍哈跟大師或者movenpic雪糕,完全值回票價!😁而且就算食物選擇咁多,佢地質量都無馬虎,炸物真係炸得好酥脆,我最中意就係炸蠔🦪同芝士波波。🧀 灼燒壽司真係好大陣灼燒味,增添咗一種風味。芝士控可以好似我地咁大叫芝士壽司,真係好滋味架。葡撻更加係我的最推薦食物。外皮好酥脆,仲好多層次。裡面的蛋布丁都唔會太甜💛。最後我地食得太飽,無人食得落雪糕,真係好可惜啊。😪

最後我地食得太飽,無人食得落雪糕,真係好可惜啊。😪
2020-11-05 78 浏览
約咗好耐,終於可以同朋友仔聚下,梗係放題大吃大一餐,近期都多咗人外出,所以都特登約平日晚,不過估唔到都幾多人,雖然唔需要等,但眼見幾乎檯檯都有人,可能呢d就係報復性消費,不過估唔到未到星期五或假期都咁多人。放題食物轉來都有更新,都幾多新嘢之前無食過,黑松露x赤蝦壽司,黑松露x牛壽司,芝士鰻魚壽司等等... 唔係以為放題食壽司好搵笨,有d 刺身真係要加飯先好味,食到佢呢精髓,如: 黑松露系列壽司。要讚下滿屋,佢都算係幾公道。d 壽司 飯既比例係好少,刺身肥美,真係無偷功減料,令我地食得好開懷。

放題食物轉來都有更新,都幾多新嘢之前無食過,黑松露x赤蝦壽司,黑松露x牛壽司,芝士鰻魚壽司等等... 唔係以為放題壽司好搵笨,有d 刺身真係要加飯先好味,食到佢呢精髓,如: 黑松露系列壽司。要讚下滿屋,佢都算係幾公道。d 壽司 飯既比例係好少,刺身肥美,真係無偷功減料,令我地食得好開懷。

2020-11-05 71 浏览
呢排疫情緩和左,就帶家人去食放題happy 下。首選當然係滿屋啦~ 除咗入座好充足,餐廳嘅準備都做得好足,熟食冷盤同酒水飲品提供都好豐富,有一樣好 吸睛嘅就係豉油大雞脾,好入味雞肉好嫩,啖啖肉好滋味,另外見到金黄炸物又係忍唔住手,熱辣辣脆卜卜,未開始剔紙揀食物就食咗咁多...不得不提係令我地一家最念念不忘係榴槤炸彈。只要食過一次就必定encore…榴槤炸彈係即叫即炸,新鮮熱烘烘... 一口咬下去,榴槤好快流出黎,外層係好似麻糬甘,煙煙unun真係perfect match… 平時想食榴槤都要買一大個有排食,又唔個夠唔夠熟,呢款榴槤炸彈可試到榴槤回甘香味,份量又唔大。作為甜品真係一流,少食多滋味😋😋

2020-11-05 89 浏览
自從疫情之後,好少食自助餐同埋放題之類嘅嘢食同朋友約出街食飯,朋友話好想食放題,終於有機會試吓平日去滿屋食晚市放題,都係$200左右,幾抵食放題分咗自助區同埋菜單點菜,自肋區好似平時食自助餐咁樣出去自己夾,款式都幾多刺身方面最鍾意就係佢個帶子,切得夠厚身又夠新鮮,幾鮮甜次次食放題都離唔開叫羊架,今次的羊架燒得夠香,香草味幾重,羊羶味夠重至於串燒方面,雞肉串真係冇得頂,雞肉嫩滑得黎仲要加咗酸甜醬,勁有泰國嘅味道炸物一定要叫芝士年糕,一落去個流心芝士熱辣辣冇得輸最後每人仲送一杯哈根大師雪糕食,完之後真係甜到入心
自從疫情之後,好少食自助餐同埋放題之類嘅嘢食
同朋友約出街食飯,朋友話好想食放題,終於有機會試吓

平日去滿屋食晚市放題,都係$200左右,幾抵食

刺身方面最鍾意就係佢個帶子,切得夠厚身又夠新鮮,幾鮮甜

炸物一定要叫芝士年糕,一落去個流心芝士熱辣辣冇得輸

最後每人仲送一杯哈根大師雪糕食,完之後真係甜到入心

2020-11-02 70 浏览
跟家人一起來吃,看到價位只是百多元,那好吧,一試無妨!一坐下便開始想,就只有外面的食物嗎?怪不得百多元~但原來,還有兩大疊的餐點紙才是主打,而已居然餐有蟹肉翅及燴花膠食,我不像是回本,大慨應該是吃凸了吧!!小吃看到有芝麻雞翼即點!平常餐廳吃一客都不平,質素方面,居然還要是超好吃,雞嫩有肉汁,外皮炸得香香脆脆;天婦羅大虎蝦,又是超大隻肉實,這餐太超值了!!還有刺身方面,三文魚很肥美,油甘魚也很新鮮,帶子很大隻,連吃了兩盤甜品的話,有名牌雪糕,也有豆腐花,雪櫃裡還有水果切餅等等,有回頭,下次再來吃
跟家人一起來吃,看到價位只是百多元,那好吧,一試無妨!

2020-11-02 76 浏览
疫症下,久違了的自助餐,想易回本又要便宜的話,滿屋也是不錯的一個選擇~現在還有優惠時段,2百元左右入門價,便可吃得很飽了~自肋餐分了熟食區,甜品區,冷盤區及飲品區~熟食區炸物會有炸雲吞,麥樂雞及咖哩角~而旁邊還會有蛋撻及芝士撻,另加4個左右的熱盤~其中蛋撻及芝士撻暖暖的,推介要吃~而冷盤會有螺,蝦,日韓前菜,沙律及無骨鳳爪~其中無骨鳳爪好好吃~另外,還有很多張紙仔可點食物送前來,特別回本推介,花膠雞煲,炆花膠,當然,刺身也有數款的,壽司款也有不少~甜品就可每人選一個Haagen Dazs或Movenpick,如不吃這些,出面還有一個大雪櫃放滿甜品及豆腐花,好多選擇~

2020-10-30 77 浏览
{高質日本放題🥰}#kong_girl_foodie出街食呢間放題食咗好多次了,質素一直都好穩定,而且都好就腳,喺銅鑼灣廣場以其上電梯就係啦!.❣️自助吧有沙律,熟食,甜品,水果,大量飲品選擇!.❣️刺身刺身新鮮,冇腥味,大大件😋.❣️羊架羊肉味好重,超級香,食咗好多舊🤣.❣️壽司三文魚腩壽司,三文魚腩好厚,但係舊飯今日比較淋!所以試咗幾件就冇食了!.❣️牛舌必食嘅牛舌!非常爽口,有口感,調味啱啱好👍🏻.❣️花膠烏冬都幾大嚿花膠,而且配菜都好足,好重雞粉味🤣不過都幾好食㗎😍.📝總結呢間比起旺角嘅分店好食好多,不論係環境服務定食物質素,都比較穩定而且高質!.❣️食完俾分時間❣️🌟食物: 8/10🌟環境: 8/10🌟服務: 7:5/10🌟打卡: 7.5/10🌟推介: 8/10.📍 滿屋日本料理 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期8樓#香港 #香港美食 #美食分享 #香港吃貨 #hkfoodie #hkfood #hongkong #hkig #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #日式放題
{高質日本放題🥰}
#kong_girl_foodie出街食
❣️自助吧
有沙律,熟食,甜品,水果,大量飲品選擇!
❣️刺身
刺身新鮮,冇腥味,大大件😋
❣️羊架
羊肉味好重,超級香,食咗好多舊🤣
❣️壽司
❣️牛舌
必食嘅牛舌!非常爽口,有口感,調味啱啱好👍🏻
❣️花膠烏冬
都幾大嚿花膠,而且配菜都好足,好重雞粉味🤣不過都幾好食㗎😍

📝總結
📍 滿屋日本料理
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期8樓

2020-10-28
2020-10-29 68 浏览
位於銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期八樓的滿屋日本料理,晚市放題性價比超高。有刺身、壽司、手卷、軍艦、天婦羅、串燒、燒物、一品料理、煮物和廚師推介等。還有多款飲料、日本清酒、梅酒及啤酒。品種之多,食客可以任飲任食。刺身:三文魚肥美,赤蝦和甜蝦鮮甜彈牙,帶子、赤貝等夠新鮮,好好味。我至愛燒羊鞍,燒到岩岩好鎖住肉汁,肉質香腍,齒夾留香,非常滿足。燒鰻魚、豉淑炒蜆等夠水準。最後有多款雪糕可選,物超所值,令我驚喜滿屋,以後還會再次光顧。
位於銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期八樓的滿屋日本料理,晚市放題性價比超高。有刺身壽司、手卷、軍艦、天婦羅、串燒、燒物、一品料理、煮物和廚師推介等。還有多款飲料、日本清酒、梅酒及啤酒。品種之多,食客可以任飲任食。刺身:三文魚肥美,赤蝦和甜蝦鮮甜彈牙,帶子、赤貝等夠新鮮,好好味。我至愛燒羊鞍,燒到岩岩好鎖住肉汁,肉質香腍,齒夾留香,非常滿足。燒鰻魚、豉淑炒蜆等夠水準。最後有多款雪糕可選,物超所值,令我驚喜滿屋,以後還會再次光顧。
2020-10-28 108 浏览
好耐沒大口食放題,今晚就來滿屋食日本料理的放題兩個鐘吃到飽,早點入場只要188!刺身刺身厚實,味道不錯。特別推薦三文魚跟干貝,味道鮮美炙燒壽司推薦左口魚及蒜味三文魚,入口即化的口感超棒烤物牛舌相當Q彈,比目魚西京燒味道很好。另外喜歡蒲燒鰻魚的朋友一定要多點幾盤,很好味!炸物最推薦炸雞翅,外皮很酥脆,肉質軟嫩多汁。炸蝦天婦羅皮稍後身也很不錯。另外還點了骰子牛以及魷魚兩盤炒物,味道都很下飯,配握壽司吃很搭!另外還有一區可以自取雪糕最後以消暑的冰淇淋作結仲有哈密瓜口味總體而言,食物種類多,味道都在水準之上,價位合理,環境舒適不會過度擁擠,是平價日本料理的好去處
好耐沒大口食放題,今晚就來滿屋食日本料理的放題

兩個鐘吃到飽,早點入場只要188!

刺身
刺身厚實,味道不錯。特別推薦三文魚跟干貝,味道鮮美

炙燒壽司
推薦左口魚及蒜味三文魚,入口即化的口感超棒

烤物

炸物

另外還有一區可以自取

雪糕
最後以消暑的冰淇淋作結
仲有哈密瓜口味

2020-10-28 65 浏览
歷久不衰嘅放題-考完試食乜好?放題。拍拖又食乜好?放題。約朋友食乜好?放題。好啦,放題真係好百搭,咩時候都係食放題,滿屋已經開左好多年,至今仍然未執笠係有佢原因嘅,所以今日約左朋友一齊食放題。-我覺得滿屋嘅食物選擇好多,有刺身、壽司、烤物、天婦羅、甜品等等,每款再有好多款揀。-我覺得佢嘅刺身同壽司係比較正,有貴價刺身,回本在望呀!佢嘅刺身包括油甘魚、北海道帶子、蝦等,我覺得overall都幾高質,例如帶子好大粒同鮮甜,蝦都冇起白(解凍後翻雪)或者起黑(唔新鮮),所以我地都好滿意。壽司都好多選擇,又有握壽司又有軍艦壽司,款式都好多,我地最鐘意火焰三文魚腩壽司,佢油香味濃,再加少少蒜蓉,超級正。火焰左口魚都好正,魚油多,有少少焦味,好正。軍艦嘅紫菜唔會軟曬,同有我最愛嘅三文魚籽呢!仲有海膽手卷都可以快啲回本。同最值得一讚嘅係佢啲壽司飯唔多,魚生反而大大舊,方便食多幾件!-燒物同熟食方面都幾好,我地試左牛舌串燒,幾好,少少鹽係上面同都幾厚切,食得出係即燒。燒菠蘿都唔錯,係用新鮮嘅,酸酸甜甜,好正。但係有個牛舌嘅小菜就真係唔掂,汁太澀,建議落少啲生粉開會好啲。而個象拔蚌炒菜就得好少象拔蚌,雖然
歷久不衰嘅放題

考完試食乜好?放題
拍拖又食乜好?放題
約朋友食乜好?放題

我覺得滿屋嘅食物選擇好多,有刺身壽司、烤物、天婦羅、甜品等等,每款再有好多款揀。

我覺得佢嘅刺身壽司係比較正,有貴價刺身,回本在望呀!佢嘅刺身包括油甘魚、北海道帶子、蝦等,我覺得overall都幾高質,例如帶子好大粒同鮮甜,蝦都冇起白(解凍後翻雪)或者起黑(唔新鮮),所以我地都好滿意。壽司都好多選擇,又有握壽司又有軍艦壽司,款式都好多,我地最鐘意火焰三文魚腩壽司,佢油香味濃,再加少少蒜蓉,超級正。火焰左口魚都好正,魚油多,有少少焦味,好正。軍艦嘅紫菜唔會軟曬,同有我最愛嘅三文魚籽呢!仲有海膽手卷都可以快啲回本。同最值得一讚嘅係佢啲壽司飯唔多,魚生反而大大舊,方便食多幾件!

燒物同熟食方面都幾好,我地試左牛舌串燒,幾好,少少鹽係上面同都幾厚切,食得出係即燒。燒菠蘿都唔錯,係用新鮮嘅,酸酸甜甜,好正。但係有個牛舌嘅小菜就真係唔掂,汁太澀,建議落少啲生粉開會好啲。而個象拔蚌炒菜就得好少象拔蚌,雖然好有鍋氣,但份量真係唔夠(雖然可以再叫⋯⋯)

佢出面有啲熟食同甜品攞,有鴨胸、熟蝦、薯格、章魚燒、沙律等,我覺得質素都幾好,不過容易飽肚,食唔食就見人見智啦!而我覺得佢甜品就麻麻,有啲真係唔係好掂,唯獨值得讚嘅係佢啲芝士撻,有流心、滑、芝士味濃,出面成$23個,食兩個已經好抵啦!同佢有好多飲品揀,有凍有熱,上至汽水下至維他奶,仲有茶同酒,甚至係熱燒酒,好正!不過佢個地板唔算好乾淨,有啲痴笠笠,有改善空間,不過真係好好坐,好寛落。

最後,好值得一提嘅係佢上菜速度快,就算係第二三四輪都好快,同員工服務態度都好好。我覺得尼個地方無論係食物質素或者性價比都好高,約朋友一流!
2020-10-26 76 浏览
由於疫情關係,真係好耐好而無食過放題!今晚難得搵到機會,幾大都食個夠本!今次黎呢間滿屋日式放題,一入門口,就見到好吸引既冷盤。有蝦有花甲有翡翠螺。仲有自助沙拉吧及日韓前菜。個人建議翡翠螺必食,因為夠大粒,肥美多肉,食落咬口彈牙爽身,夠滿足!仲可以自制蟹子沙拉係餐前先開胃。之後食正餐,梗係刺身優先!肥美既厚切三文魚,一件又一件安撫我飢餓而久的肚仔。厚身帶子彈牙鮮味十足。基本上多款刺身都無可挑剔,所以唔逐一細說。壽司類基本上隨個人喜好,我就叫左花之戀同和牛壽司。精緻小巧,唔怕飯多撐胃,反而味道得宜。到燒物方面,重點推介燒牛舌,燒比目魚同燒羊架。點解?因為我點左呢幾樣囉。無伏有驚喜。羊架5唔老,比目魚夠嫩滑。牛舌彈牙有口感。如果個胃再大d,我真係會想樣樣都試!最後食返少少生果當彌補自己食得太多肉既愧疚。總結: 大滿足!
由於疫情關係,真係好耐好而無食過放題
今晚難得搵到機會,幾大都食個夠本!

到燒物方面,重點推介燒牛舌,燒比目魚同燒羊架。

如果個胃再大d,我真係會想樣樣都試!

最後食返少少生果當彌補自己食得太多肉既愧疚。

總結: 大滿足!
2020-10-22 100 浏览
朋友說想食放題,於是來了滿屋,聽聞評價都不錯,就來試下。😃一來滿滿的刺身盤少不了🤤有三文魚,帶子,甜蝦等等⋯刺身很新鮮很鮮甜的味道,想不到放題的刺身都好食😋要慢慢品嘗味道推介!壽司飽肚食物淺嘗,沒有吃太多。留給大胃的朋友吃,加油😂印象中這個和羊架都不錯😋燒菠蘿🍍燒香蕉🍌燒牛舌是小妹喜愛的,掛住食忘了影相📸️哈哈🤣而炸物方面,炸雞翼是代表,香脆可口,食完一隻又一隻😈還有雪糕甜品飲烏龍茶/解茶服務ok上食物都很快😊食放題除了大xx這間都是不錯的選擇。
朋友說想食放題,於是來了滿屋,聽聞評價都不錯,就來試下。😃

一來滿滿的刺身盤少不了🤤有三文魚,帶子,甜蝦等等⋯刺身很新鮮很鮮甜的味道,想不到放題刺身都好食😋要慢慢品嘗味道
推介!

壽司飽肚食物淺嘗,沒有吃太多。留給大胃的朋友吃,加油😂

印象中這個和羊架都不錯😋

飲烏龍茶/解茶

服務ok上食物都很快😊食放題除了大xx這間都是不錯的選擇。
  • 刺身
  • 雪糕
  • 芝麻雞翼
  • 燒牛舌
2020-10-21 1605 浏览
適逢我朋友今個月生日咁梗係要帶佢去食好嘢慶祝吓啦!佢就交咗比我發板不過佢指定要食放題咁我就上網搵到呢一間礙於銅鑼灣廣場二期嘅滿屋日本料理非常之方便,地鐵站行過5分鐘就到啦呢間餐廳係全層嘅所以都好大嘅空間感坐得都幾舒服一入到黎梗係要睇吓有啲咩好食啦呢度嘅選擇都幾多基本上有嘅你都會搵到唔少得梗係要試吓呢度嘅刺身啦!我哋嗌左三文魚油甘魚大隻蝦帶子等等全部都好新鮮!不得不讚呢度嘅帶子真係好正好甜好口好大粒絕對唔孤寒另外我哋啱啱嗌左唔少嘅壽司有我最鍾意食嘅左口魚啊呢度嘅壽司嘅質素我覺得好食過其他連鎖嘅多多聲!當然我哋都唔少得又叫到一啲牛舌燒雞肉同埋一啲熟食基本上質素都叫做唔錯另外我哋都有叫到花膠同埋燕窩燉蛋估唔到呢一個價錢都可以食到花膠同埋燕窩而每一台每一位客人都可以享有一杯雪糕佢仲有三個著名品牌可以比大家選擇非常貼心另外都要同大家講吓出邊係會有一啲熟食區可以自己去攞嘅亦都有一啲凍海鮮🦞當然唔少得甜品同埋大量嘅飲品啦所以我覺得呢一個價錢可以食到咁多高質素嘅嘢食係性價比好高嘅
適逢我朋友今個月生日咁梗係要帶佢去食好嘢慶祝吓啦!
非常之方便,地鐵站行過5分鐘就到啦
呢間餐廳係全層嘅所以都好大嘅空間感
坐得都幾舒服

唔少得梗係要試吓呢度嘅刺身啦!

另外我哋啱啱嗌左唔少嘅壽司

有我最鍾意食嘅左口魚啊

呢度嘅壽司嘅質素我覺得好食過其他連鎖嘅多多聲!
當然我哋都唔少得又叫到一啲牛舌燒雞肉同埋一啲熟食

另外都要同大家講吓出邊係會有一啲熟食區可以自己去攞嘅
亦都有一啲凍海鮮🦞當然唔少得甜品同埋大量嘅飲品啦
所以我覺得呢一個價錢可以食到咁多高質素嘅嘢食係性價比好高嘅
2020-10-21 83 浏览
疫情前後都會過來用餐, 今次是十月份第二次過來, 因為店家不因為生意不好而降低食物質素, 仍保持疫情前的食物水準, 最重要是4人限聚令, 所以坐的位置較疫情前寛敞, 舒服, 值得再來吃
疫情前後都會過來用餐,
今次是十月份第二次過來
, 最重要是4人限聚令, 所以坐的位置較疫情前寛敞
, 舒服,
 值得再來吃
2020-10-12
  • 羊架很不錯
1K
2020-10-21 329 浏览
之前已經光顧過其分店,對於食物的質素和選擇都滿意,決定今晚帶媽媽來一個盡興地放開肚皮的晚餐,而且晚市還有九折優惠。自疫情發生以來,我已沒有吃任何放題,所以已經忍了半年了,趁今次疫情稍緩,而且秋天正是各種食材最成熟美味的季節,食慾亦隨之大開,可以吃到滿足。一如既往,環境很大,因為全層都是屬於餐廳,甚至有包間,如果是一大群朋友來,就可以直接包一間房了。自助餐吧在餐廳的中央,擺放了各種前菜、沙律、湯、甜品、飲料和水果。我覺得最貼心之處是除了有熱水提供外,還有一個暖玻璃櫃,有維他奶和黑糖薑茶,正合秋冬天氣涼意起的時節,讓人吃刺身的時候,都可以暖烘烘。服務:上菜和收拾碗碟的速度都快,而且會提醒客人在外面拿食物時需帶口罩,保持衛生。桌與桌之間都有隔版,防疫措施足,食得也安心。唯一的缺點是二人桌實在太少了,如果客人點叫的食物多一些就放不下了。食物:種類選擇多,質素和味道都可以,但沒有驚喜位。刺身最肥美就是三文魚、最新鮮的是赤蝦和甜蝦,其他就一般,可以不用點。火灸壽司系列之前在其他分店已吃過,雖然有新配搭,例如火灸海膽蟹棒壽司,但味道一般,有點失望。至於芝味系列,我覺得其配搭很平凡,都是用鰻魚、蝦、蟹

一如既往,環境很大,因為全層都是屬於餐廳,甚至有包間,
如果是一大群朋友來,就可以直接包一間房了。
自助餐吧在餐廳的中央,
擺放了各種前菜、沙律、湯、
甜品
飲料和水果。我覺得最貼心之處是除了有熱水提供外,

食物:
種類選擇多,質素和味道都可以,但沒有驚喜位。
至於芝味系列,我覺得其配搭很平凡,都是用鰻魚、蝦、蟹棒和帆立貝,所以對於我來說是沒有驚喜,可能之前在其他分店已嚐過,所以無甚感覺。如果可以用一些水果,例如芒果、牛油果或蘋果作不同的新配搭會更好。
我反而是覺得炸物是挺出色,芝麻雞翼炸得皮脆肉嫩,榴連波波充滿流心的餡,我媽喜歡吃海螺,她說肉夠厚夠大。

整體來講,對媽來說是滿意的,但我希望下次有新配搭的壽司
2020-10-20
用餐优惠