2023-03-08
漁吉今日星期六同朋友係觀塘行街睇戲, -到lunch apm 就好多人, 間間都要排長龍, 好在我朋友係觀塘地頭蟲, 帶我去apm 附近既工業大廈去買魚生飯, 然後上我朋友屋企慢慢食,行過去約3-5 分鐘, 都幾方便.我朋友話平日都多人食, 今日weekend 去到就少人d , 唔洗等可即叫, 大約10 分鐘就可以攞外賣走人👍👍( 因我我好怕同人迫同要等位)餐廳裝修簡潔乾淨, 不算華麗, 坐位都寛闊, 堂食應該都舒服.今次叫咗二個丼飯.比目帆立丼- 左口魚裙邊好滑,帆立貝厚切切, 啖啖肉,三文魚籽份量多👍👍北海帆立海老丼: 有帆立貝, 牡丹蝦, 赤蝦甜. 所有刺身都大隻鮮甜, 帆立貝輕輕炙過,口感更好.😋
今次叫咗二個丼飯.