2024-09-03 220 浏览
呢間居酒屋成日經過都未有機會一試,咁啱見到openrice訂位有7折就決定去試一試,店內裝修好有日式風格,座位空間夠而且私隱度高,好啱同朋友傾計飲返杯。魴佛魚刺身平時少食刺身嘅我都俾呢條魴佛魚一啖吸引住,肉身白裡帶紅,肉質彈牙有口感而且好鮮甜,特製醬汁令鮮甜味更突出,食完仲有魚湯跟埋,非常推薦👍🏻。自家製厚燒玉子外表金黃色賣相好吸引,有提供埋沙律醬,味道方面蛋味夠濃而且帶少少甜,口感鬆軟而扎實。燒三文魚頭魚皮入口卜卜脆,魚肉就相反口感非常嫩,而且越接近面豬肉就越滑,加少少檸檬汁同醬汁一齊食味道更出色。柚子汁牛脷沙律第一次食牛脷沙律,爽口彈牙嘅牛脷配埋沙律菜同柚子汁味道夠晒清新,估唔到兩者配埋都幾夾。燒豬肝串豬肝好感軟嫩一啲都唔硬,帶有鹽味同豬肝嘅獨特鮮味。一口蕃薯串有保留到蕃薯嘅甜味,一口一個幾過癮。蕃茄豚肉卷串蕃茄夾住豚肉一齊燒,酸甜加上豚肉口味清新又惹味。汁燒帆立貝香味十足,帆立貝食落夠鮮甜。七味豬腩串咸香味夠突出,加埋七味粉一齊燒好惹味。五目炒什菜有粟米荀、香菇、青椒、、椰菜、芽菜等,上面再鋪上柴魚片,日式風格炒雜菜,口味清新爽口。炸墨魚咀外層鬆脆,內層煙韌有口感,送埋啤酒一齊食

魴佛魚刺身

自家製厚燒玉子

燒三文魚頭

柚子汁牛脷沙律

燒豬肝串
豬肝好感軟嫩一啲都唔硬,帶有鹽味同豬肝嘅獨特鮮味。

一口蕃薯串
有保留到蕃薯嘅甜味,一口一個幾過癮。

蕃茄豚肉卷串
蕃茄夾住豚肉一齊燒,酸甜加上豚肉口味清新又惹味。

汁燒帆立貝
香味十足,帆立貝食落夠鮮甜。

七味豬腩串
咸香味夠突出,加埋七味粉一齊燒好惹味。

五目炒什菜

炸墨魚咀
外層鬆脆,內層煙韌有口感,送埋啤酒一齊食一流。

烏賊紫蘇梅子脆卷
店員建議一定要趁熱食先可以試到烏賊蓉嘅口感,外層少少脆,內層軟滑帶少少彈牙口感,味道鮮甜帶少少酸,口味好獨特。

Suntory(白)
叫咗兩杯啤酒,第一杯係純白啤,味道較易入口。

Suntory(黒白)
另一杯係店員推薦嘅一半白啤配一半黑啤,口味無黑啤咁濃郁,保留到白啤嘅爽口,配搭唔錯。

漁正居酒屋 (佐敦)
佐敦庇利金街42號金陵大廈地舖
2024-08-24 250 浏览
身處這片繁華的都市中心,我偶然發現了一家隱藏在小巷中的居酒屋🏮。推門而入,彷彿穿越時空,置身於日本的傳統庭院之中,感受到濃濃的東方韻味。🦞龍蝦沙律新鮮的龍蝦肉鮮嫩多汁,糅合清新酸甜滋味,為這頓美味日式盛宴揭開序幕。🐟 魴佛魚刺身魴佛魚鮮嫩多汁,肉質細緻,口感清新爽口。這樣的開胃菜帶領我們進入了日式料理的無限魅力。🦪味噌燒蠔蠔肉肥美飽滿,經過特製的味噌醬汁調味,散發出濃郁的香氣。😋燒帆立貝貝肉飽滿鮮甜,表面微焦,散發出誘人的香氣。🦢汁燒鵝腸醬汁濃郁,鵝腸有嚼勁,令人忍不住一口接一口。🐷七味豬腩串豬肉串鮮嫩多汁,放上特製的七味粉,令人垂涎欲滴。🐮牛小排牛小排是紅燒入味,肉質鮮嫩柔軟,化在口中。這些精心烹調的燒烤,無疑都是本餐廳的招牌菜。🐔雞翼串雞翼肉質鮮嫩多汁,美味可口,烤得恰到好處。🦑烏賊紫蘇梅子脆卷脆卷外酥內軟,烏賊的鮮甜配上清爽的梅子醬,令人回味無窮。🥒🍠🥕蔬菜天扶良天扶良外酥內嫩,配以特製天婦羅醬汁,是日式餐宴上的清爽佳餚,亦為整頓大餐劃下了完美的句號。總的來說,這家日式餐廳不僅環境優雅,菜品更是精緻美味,無愧於它在當地的美譽。我相信每一位到訪的食客,都會對這裡的日式風情留下深刻印

🦞龍蝦沙律

🐟 魴佛魚刺身

🦪味噌燒蠔
蠔肉肥美飽滿,經過特製的味噌醬汁調味,散發出濃郁的香氣。

😋燒帆立貝
貝肉飽滿鮮甜,表面微焦,散發出誘人的香氣。

🦢汁燒鵝腸
醬汁濃郁,鵝腸有嚼勁,令人忍不住一口接一口。

🐷七味豬腩串
豬肉串鮮嫩多汁,放上特製的七味粉,令人垂涎欲滴。

🐮牛小排

🐔雞翼串
雞翼肉質鮮嫩多汁,美味可口,烤得恰到好處。

🦑烏賊紫蘇梅子脆卷
脆卷外酥內軟,烏賊的鮮甜配上清爽的梅子醬,令人回味無窮。

🥒🍠🥕蔬菜天扶良

總的來說,這家日式餐廳不僅環境優雅,菜品更是精緻美味,無愧於它在當地的美譽。我相信每一位到訪的食客,都會對這裡的日式風情留下深刻印象。
2024-08-22
2024-08-23 228 浏览
呢間居酒屋之前聽朋友介紹過。佢話嘢食好食而且環境好有日本當地居酒屋嘅感覺。咁啱見到而家做緊正價食物七折,即刻去試一試!原來除咗七折外仲做緊飲品買一送一!😋🍺目仁奈刺身(包咗兩碗鮮魚湯)🐟第一次食呢種魚嘅刺身。刺身質感爽口,肉質有彈性同埋冇筋👍🏻啖啖鮮味!點埋配有既醬油一齊食!更加帶出魚嘅香味🤩而碗鮮魚湯熱辣辣,飲到甜甜地鮮魚既味道😋安康魚肝第一次食魚肝,切到細細粒,所以食落唔會太油膩。感覺上同鵝肝有少少似。呢碟魚肝配上蔥粒,蘿蔔蓉仲有秘製嘅汁。酸酸地好開胃👍🏻柚子汁牛脷沙律🥗牛脷薄切成片,再以輕輕炙燒。牛脷食落去好嫩滑,再撈埋淋有柚子汁既沙律菜食,配搭幾特別!燒油甘魚胶 魚胶份量一啲都唔少。魚胶燒得好好,魚油香味好出,而入面既肉仲係保持到鮮嫩滑身🫶🏻小豆池魚炸得香脆,鹹鹹香香,點埋沙律醬更加好食!串燒類🐔🐷-雞皮串-大蔥雞柳-雞翼串-燒豬肝串呢度既串燒係幾掂🤭唔會得個咸字。雞皮脆卜卜!大蔥雞柳,雞柳嫩滑,雞皮邪惡🙂‍↕️平時吾食大蔥既我,都食晒!因為啲蔥好甜!雞翼串,成個外皮都好脆,超級香口!可以食多幾隻!豬肝串,呢個就正常發揮。苦瓜炒豚肉🥚呢個菜式聽落好住家飯🤣用苦瓜豚肉一齊炒蛋。上邊

目仁奈刺身(包咗兩碗鮮魚湯)🐟
第一次食呢種魚嘅刺身刺身質感爽口,肉質有彈性同埋冇筋👍🏻啖啖鮮味!點埋配有既醬油一齊食!更加帶出魚嘅香味🤩
而碗鮮魚湯熱辣辣,飲到甜甜地鮮魚既味道😋

安康魚肝

柚子汁牛脷沙律🥗

燒油甘魚胶

小豆池魚
炸得香脆,鹹鹹香香,點埋沙律醬更加好食!

串燒類🐔🐷
-雞皮串
-大蔥雞柳
-雞翼串
-燒豬肝串
呢度既串燒係幾掂🤭唔會得個咸字。
雞皮脆卜卜!
雞翼串,成個外皮都好脆,超級香口!可以食多幾隻!
豬肝串,呢個就正常發揮。

苦瓜炒豚肉🥚
呢個菜式聽落好住家飯🤣用苦瓜豚肉一齊炒蛋。上邊再加咗木魚絲。呢個配搭食落竟然好夾喎!
2024-08-22 150 浏览
同事話我知漁正做緊5週年活動,OpenRice 訂座全單可享7折優惠,所有飲品買一送一,部分食品仲有激安價添,甘抵,我地緊係即刻去OpenRice 預訂啦。餐廳面積唔算大,以木色作主色調,經典日式居酒屋設計,柔和燈光,感覺放鬆舒適。魴佛魚刺身:擺盤精緻,師傅刀工一流,每一片魚生切得好平均,口感富彈性,食落鮮甜爽口,再以魴佛魚熬製而成既魚湯添,飲落鮮甜可口。味噌燒蠔:滿滿既味噌醬汁,大大隻既燒蠔,厚身肥美,好鮮味。芥辣八爪魚:食落順滑帶點辣,胃口即時大開。清酒煮蜆:上枱熱辣辣,蜆肉新鮮肥美,無沙。荔枝豚肉卷串:豚肉燒到微脆,用豚肉包住荔枝肉黎食,肉汁香味配荔枝肉既清甜味,估唔到味道甘夾。鹽燒鯖魚:燒到外脆內軟,口感富豐加上檸檬汁,味道鹹中帶酸,好正。七味豬腩串:燒到金黃色,食落脆口,嫩滑爽口。露筍豚肉卷串:露筍食落爽口,豚肉燒到焦香juicy。冬菇串/ 雞腳筋/燒豬肝串/雞腎串:燒得剛剛好,調味適中,食落爽脆可口,惹味香口。五目炒什菜:有不同既蔬菜,食落清甜可口。Suntory 白酒:天氣甘熱,緊係要飲返杯啤啤佢先盡興啦,飲落醇厚香濃,爽口解渴。🔎漁正居酒屋 (佐敦)📍佐敦庇利金街42號

魴佛魚刺身

味噌燒蠔:
滿滿既味噌醬汁,大大隻既燒蠔,厚身肥美,好鮮味。

芥辣八爪魚:
食落順滑帶點辣,胃口即時大開。

清酒煮蜆:
上枱熱辣辣,蜆肉新鮮肥美,無沙。

荔枝豚肉卷串:

鹽燒鯖魚:
燒到外脆內軟,口感富豐加上檸檬汁,味道鹹中帶酸,好正。

七味豬腩串:
燒到金黃色,食落脆口,嫩滑爽口。

露筍豚肉卷串:
露筍食落爽口,豚肉燒到焦香juicy。

冬菇串/ 雞腳筋/燒豬肝串/雞腎串:
燒得剛剛好,調味適中,食落爽脆可口,惹味香口。

五目炒什菜:
有不同既蔬菜,食落清甜可口。

Suntory 白酒:

🔎漁正居酒屋 (佐敦)
📍佐敦庇利金街42號金陵大廈地舖
2024-08-20 155 浏览
伊佐木刺身🐟$280佢哋呢度嘅原條魚刺身好抵食,平時出面叫完條魚刺身點都$500起跳,呢度二百零蚊就有交易,而且仲好新鮮!伊佐木肉質雪白通透,肥美甘香,質感比較柔軟,都幾好食~順帶一提,喺呢度嗌完條魚刺身,仲會附送兩碗魚湯添!🤩活石蠔 🦪$18呢一個生蠔係佢哋近排做緊promotion嘅,大大隻有礦物味,超抵食!不過每日限量50隻,大家有買趁手啦!燒鱈魚乾🐟$48開胃小菜必點系列,香脆好食,送啤酒一流啊!五目炒雜菜 🥬$68最欣賞呢度嘅炒雜菜唔會好多油,感覺上健康好多!燒油甘魚鮫🐟$128My Favorite油甘魚鮫!好有魚嘅油香,好食又有益必嗌!沃川黑醬油拉麵🍜$98呢個拉麵嘅叉燒肥瘦適中,幾好食!值得一提嘅係餐廳好貼心,可以將一碗拉麵分成兩三份比大家一齊share食!雞翼串🐔$56 佢哋呢一個雞翼真係好考串燒師傅嘅功夫,佢哋燒到外皮脆卜卜,又可以保留到裏面嘅肉汁真係好犀利!🤤🤤鴨心串 🦆(兩串)$56雞心就見得多,鴨心真係比較少見,一於試一試~燒豬頸肉🐷(兩串)$56幾串串燒入面,我最鍾意嘅就係呢個燒豬頸肉,豬肉同埋豬油嘅比例好夾,好好食!
伊佐木刺身🐟$280

活石蠔 🦪$18

燒鱈魚乾🐟$48
開胃小菜必點系列,香脆好食,送啤酒一流啊!

五目炒雜菜 🥬$68
最欣賞呢度嘅炒雜菜唔會好多油,感覺上健康好多!

燒油甘魚鮫🐟$128

沃川黑醬油拉麵🍜$98

雞翼串🐔$56

鴨心串 🦆(兩串)$56
雞心就見得多,鴨心真係比較少見,一於試一試~

燒豬頸肉🐷(兩串)$56
2024-08-19 110 浏览
出開附近行街,見到OpenRice 漁正居酒屋做緊5週年優惠,用app訂座正價有7折,真係超級大優惠,飲品仲買一送一,即刻訂枱試下先🤩🤩🐟 伊佐木刺身(一魚三吃,份外滋味)🥳🥳🥳1)前排刺身可以蘸醋來吃,肉質鮮味彈牙✨2)後排刺身,師父將魚皮輕輕火炙過,蘸豉油Wasabi真係另一種風味✨3)仲有將魚骨煲出兩碗新鮮魚湯✨🔥伊佐木高品質真係雪白通透,肥美甘香仲有柔軟的質感🔥柚子汁牛脷沙律🥗夏日炎炎,好開胃嘅沙律,配上柚子汁非常開胃,牛脷肉質柔軟又彈牙,幾好食份量又多燒牛小排🐮牛小排的油花分佈均勻,肉質鮮美味噌燒蠔🦪燒蠔大大隻隻又厚肉、入口爽滑鮮甜,食落口感超肥美✅(必點)汁燒帆立貝大大粒燒帆立貝,貝肉鮮甜,外圍裙邊超級彈牙仲多左多款串燒、餃子、小吃(樣樣都好鬼正)🍢雞軟骨串🍢雞皮串🍢荔枝豚肉卷串🍢豬天梯🐙芥辣八爪魚🥟煎豬肉菜餃子✅推介✨雞軟骨串必點菜式,軟軟硬硬嘅質感,加上酸酸哋檸檬汁,脆口有口感唔好看呢間店鋪細細,裝修風格是日本居酒屋設計🎎真係有返左鄉下的感覺👍現在仲做緊7折優惠,真係當飛左一轉日本✈️✈️漁正居酒屋🍶📌佐敦庇利金街42號金陵大廈地舖#居酒屋 #佐敦美食 #佐敦站 #漁正居酒

🐟 伊佐木刺身(一魚三吃,份外滋味)🥳🥳🥳
1)前排刺身可以蘸醋來吃,肉質鮮味彈牙✨
3)仲有將魚骨煲出兩碗新鮮魚湯✨
🔥伊佐木高品質真係雪白通透,肥美甘香仲有柔軟的質感🔥

柚子汁牛脷沙律🥗

燒牛小排🐮
牛小排的油花分佈均勻,肉質鮮美

味噌燒蠔🦪
燒蠔大大隻隻又厚肉、入口爽滑鮮甜,食落口感超肥美

✅(必點)汁燒帆立貝
大大粒燒帆立貝,貝肉鮮甜,外圍裙邊超級彈牙

仲多左多款串燒、餃子、小吃(樣樣都好鬼正)
🍢雞軟骨串
🍢雞皮串
🍢荔枝豚肉卷串
🍢豬天梯
🐙芥辣八爪魚
🥟煎豬肉菜餃子

✅推介✨雞軟骨串
必點菜式,軟軟硬硬嘅質感,加上酸酸哋檸檬汁,脆口有口感

漁正居酒屋🍶
📌佐敦庇利金街42號金陵大廈地舖

#居酒屋 #佐敦美食 #佐敦站 #漁正居酒屋 #串燒 #日本菜 #伊佐木 #刺身 #居酒屋關注組 #美食關注組 #相機食先 #美食博客 #捐窿捐罅搵美食 #香港必食 #旅客必食 #旅遊區 #香港旅行 #放工好去處 #晚飯 #必食榜
2024-08-16 169 浏览
漁正第二次到訪,第一次係朋友帶我黎食生日飯,印象不錯,所以今次又再食多次啦~。基本上除左order成支sake之外,所有飲品都係買一送一,酒鬼黎到就可以大飲特飲啦。店長刺身拼盤($398)有8款刺身,款款都好新鮮,當中我最欣賞係爽口八爪魚,平時成日都食到擦膠,爽口嘅真係差好遠呀~ 另外仲有我最愛嘅炙燒左口魚裙邊 😍。燒豬潤串($28)露荀豚肉卷串($28)荔枝豚肉卷串($28)雞皮串($28)燒豬頸肉($28)和牛串燒($98)。除左和牛呢款比較特別嘅食材,串燒基本都係$28,調味無過鹹係ok嘅。燒芝士年糕($58)呢個唔洗多講,勁流心芝士+煙韌口感 = 無得輸。燒三文魚頭($98)唔好睇小呢個魚頭,有唔少滑滑魚肉,送酒一流。味噌燒蠔($48)優惠價2隻蠔都只係$48,自己買都無咁抵。@uosei_ 。#gpigjordan

店長刺身拼盤($398)

燒豬潤串($28)
露荀豚肉卷串($28)
荔枝豚肉卷串($28)
雞皮串($28)
燒豬頸肉($28)
和牛串燒($98)

燒芝士年糕($58)
呢個唔洗多講,勁流心芝士+煙韌口感 = 無得輸

燒三文魚頭($98)
唔好睇小呢個魚頭,有唔少滑滑魚肉,送酒一流

味噌燒蠔($48)
優惠價2隻蠔都只係$48,自己買都無咁抵

@uosei_

#gpigjordan
2024-08-07
炎炎夏日,天氣總是熱辣辣,只要在戶外行下,行多兩步都想死🥵,走進探知館的圖書館,衣度冷氣夠又有凳坐,舒舒服服睇下書,確實唔錯!😌原來假日六點便關門了,沿路走落佐敦,經過一間滿有日本風的居酒屋《漁正居酒屋》,這裡裝潢以木系為主,感覺特別舒適。餐廳時令活動「即開活石蠔」都只係18元只😍,急不及待,即點來兩只,蠔肉豐滿,肉質爽嫩鮮滑。「象拔蚌刺身」口感鮮甜爽脆。「芥辣八爪魚」濃郁的芥末和鮮味八爪魚配搭上來十分醒胃。「柚子汁牛脷沙律」這種配搭食法都是第一次吃,牛脷厚度切得恰到好處,肉質爽嫰,配搭上柚子汁及沙律菜,清新開胃又美味。打開胃口後,正好迎接溫暖熱食時光🤩,奉上一系列燒物串燒🍢,包括有入口甘甜又肥美的「汁燒帆立貝」,燒至金黃色香脆多汁的「雞翼串」,口感軟嫰的「燒豬肝串」,肉質嫰滑的「大蔥雞柳」及日本居酒屋常見熱門小吃,以雞皮取代傳統餃子皮的「雞皮餃子」👍🏻再食埋個全條吞拿魚最嫩滑的部位,「鹽燒吞拿魚下顎」,此部位油脂豐腴,魚肉鮮嫩多汁,再配合埋鹽燒,誘發出無窮鮮味!😍驚唔夠飽,最後再吃多碗「沃川黑醬油拉麵」,半肥瘦叉燒,較為香濃的烏卒卒湯底,拉麵口感煙韌,十份滿足了🥰P. S. 記得用o

「象拔蚌刺身」口感鮮甜爽脆。

「芥辣八爪魚」濃郁的芥末和鮮味八爪魚配搭上來十分醒胃。

P. S. 記得用openrice餐廳訂座有七折優惠架!😉

2024-08-13 155 浏览
在OpenRice上見到訂座有七折,就立刻約時間試一試。店內裝飾很豐富,有些座位需要除鞋入座,很有日本居酒屋的氣氛!🔸即開活石蠔生蠔超級新鮮!完全沒有腥味 😍 加少許柚子醋令到鮮味更上一個層次 🥰 🔸新鮮刺身 8 款刺身擺盤超級漂亮,個人喜歡吃甜蝦和帶子,超級鮮甜的!另外左口魚裙邊超好吃 🤩 油脂滿滿 😆🔸芥末八爪魚🔸炸河蝦寶寶🔸串燒 5 款串燒方面汁燒帆立貝超好吃!帆立貝表面的醬汁燒到像包了一層薄薄的糖 😋 荔枝豚肉卷很有特色,蘆筍豚肉卷也很好吃!🔸虎蝦天婦羅卷

🔸即開活石蠔

🔸新鮮刺身 8 款

🔸芥末八爪魚

🔸炸河蝦寶寶

🔸串燒 5 款

🔸虎蝦天婦羅卷

2024-08-13 122 浏览
居酒屋位於佐敦,好方便。今晚約朋友聚會,想食日本野。餐廳環境日系而且坐得舒服,有置身日本既感覺。[原條魚刺身]伊左木刺身-成盤刺身上菜,賣相超精緻,刺身色澤透白好新鮮,而且刀工好好切到成薄片,口感超級嫩滑。凍凍地又超鮮味,點埋秘製醬超好食😋[熟海鮮]清酒煮蜆—熱清酒🍶 味道好香,湯頭好甜,蜆大隻口感好彈牙。味噌燒蠔—蠔肉肥美,味噌味道鹹香。自家製後燒玉子—質感超軟軟同好滑,蛋味香濃。炸日本河蝦—超細隻,炸迷你河蝦好得意;一口食晒質感仲好脆。雞皮、雞腎、雞軟骨、雞腳筋串—送酒一流燒豬頸肉蒲燒鰻魚飯—必食次選,鰻魚無暗骨;照燒汁好甜。

[原條魚刺身

[熟海鮮]
清酒煮蜆—熱清酒🍶 味道好香,湯頭好甜,蜆大隻口感好彈牙。
味噌燒蠔—蠔肉肥美,味噌味道鹹香。
自家製後燒玉子—質感超軟軟同好滑,蛋味香濃。
炸日本河蝦—超細隻,炸迷你河蝦好得意;一口食晒質感仲好脆。
雞皮、雞腎、雞軟骨、雞腳筋串—送酒一流
燒豬頸肉蒲燒鰻魚飯—必食次選,鰻魚無暗骨;照燒汁好甜。
  • 串燒
  • 伊佐木
  • 蒲燒鰻魚飯
2024-08-09 137 浏览
今日收工同Mina爸去佐敦一齊剪頭髮,剪完後已經天黑,唯有我哋自己去搵食啦,Mina爸話想食日本壽司,我哋就去咗OpenRice超多人推介嘅漁正居酒屋!鋪外及鋪內的裝修充滿日式風情,座位寬敞,卡位多,坐得好舒服!每一款食品的擺盤同味道,都好高質數,性價比非常高嘅日式居酒屋🏮🌟象拔蚌刺身新鮮彈牙又清爽嘅象拔蚌刺身,非常地道又美味嘅日式料理🌟活石蠔現場即叫即開嘅新鮮活石蠔,肉質鮮甜口感嫩滑,可以配搭檸檬汁食用🌟 三文魚魚生飯面層鋪到滿滿的三文魚各切粒,每一口都食到三文魚嘅鮮味🌟烏賊紫蘇梅子脆卷炸得香脆可口嘅烏賊卷,中間包住彈牙嘅烏賊及爽脆的紫蘇葉,口感層次感豐富🌟雜錦天婦羅將各款不同嘅蔬菜炸得香外脆內軟,配上特製的天婦羅汁一齊食,口感更佳🌟小豆池魚新鮮多汁嘅小池魚,炸得香脆又可口🌟蘆筍豚肉卷串/蕃茄豚肉卷串/荔枝豚肉卷串將不同嘅水果及蔬菜用薄切的豚肉片包住,各有特色,口感層次極佳🌟大蔥雞柳嫩滑多汁的雞肉配上清脆可口的大蔥,口感清新🌟汁燒鵝腸鵝腸爽口嫩滑,配上濃郁嘅醬汁一齊燒風味口感極佳🌟燒豬肝串燒得唔會太乾,豬肝質感爽滑又彈牙🌟味燒羊肉串羊肉冇臊味,加埋秘製醬汁,滋味滿分🌟七味豬腩串半肥半

🌟象拔蚌刺身
新鮮彈牙又清爽嘅象拔蚌刺身,非常地道又美味嘅日式料理

🌟活石蠔

🌟 三文魚魚生飯
面層鋪到滿滿的三文魚各切粒,每一口都食到三文魚嘅鮮味

🌟烏賊紫蘇梅子脆卷

🌟雜錦天婦羅

🌟小豆池魚
新鮮多汁嘅小池魚,炸得香脆又可口

🌟蘆筍豚肉卷串/蕃茄豚肉卷串/荔枝豚肉卷串

🌟大蔥雞柳
嫩滑多汁的雞肉配上清脆可口的大蔥,口感清新

🌟汁燒鵝腸
鵝腸爽口嫩滑,配上濃郁嘅醬汁一齊燒風味口感極佳

🌟燒豬肝串
燒得唔會太乾,豬肝質感爽滑又彈牙

🌟味燒羊肉串
羊肉冇臊味,加埋秘製醬汁,滋味滿分

🌟七味豬腩串
半肥半瘦的豬腩肉,燒到外脆內軟

🌟雞腎串
燒得岩岩好,雞腎有爽脆有咬感,香口又惹味

🌟雞軟骨串
雞軟骨烤得好香脆又好易咬

2024-08-01
  • 烏賊紫蘇梅子脆卷
2024-08-08 119 浏览
今次介紹呢間居酒屋真係超方便‼️佐敦地鐵站C2出口一出行唔洗1分鐘就去到👍揀呢間居酒屋主要原因係見到佢做緊優惠🈹️全單正價有7折‼️飲品仲要買一送一🍻✅️酒盜芝士🧀|$78用咗內臟做嘅鹽漬🥰食落鹹鹹地,同cream cheese幾夾喎‼️食第一啖覺得怪怪地,之後又覺得幾好食幾特別😂送酒一流🍻✅️伊佐木刺身|$280|原價$420 優惠價$280|送兩碗魚湯喺香港未試過呢款咁特別嘅刺身😯,都係第一次聽😂,食落味道鮮甜脂肪豐盈🥰佢薄切嘅口感爽口又唔油膩,有啲肥啲嘅位置就厚切加火炙🔥,燒完油香更加濃郁👍‼️配合柚子汁更加清新🌱跟刺身仲會送埋兩碗魚湯🐟,魚嘅精華喺晒啲湯到,飲得出無加味精👍✅️柚子汁牛脷沙律👅🥗|$78牛脷有略略燒過🔥有燒烤的香氣,口感有嚼勁和彈性👍👍✅️田樂豆腐|$48口感好似臭豆腐咁,外脆內軟👍 面頭有啲白麵豉醬汁,甜甜地,一咬爆漿都幾特別👍✅️串燒|雞皮串|豬頸肉|雞腳筋|羊肉串各$28@1黎到居酒屋梗係要點串燒啦🍢大部分都係$28串,仲要有7折‼️$20串都唔洗🈹️超抵食‼️串燒質素有保證‼️燒得啱啱好🔥👍✅️雞皮餃子 |$58/ 3串雞皮燒到好脆,內裏豬肉餡🐷好香✅️鹽燒吞拿魚下顎|$128呢個係我

揀呢間居酒屋主要原因係見到佢做緊優惠🈹️
全單正價有7折‼️飲品仲要買一送一🍻

✅️酒盜芝士🧀|$78

✅️柚子汁牛脷沙律👅🥗|$78

牛脷有略略燒過🔥有燒烤的香氣,口感有嚼勁和彈性👍👍

✅️田樂豆腐|$48

✅️串燒|雞皮串|豬頸肉|雞腳筋|羊肉串
各$28@1
黎到居酒屋梗係要點串燒啦🍢
串燒質素有保證‼️燒得啱啱好🔥👍

✅️雞皮餃子 |$58/ 3串

雞皮燒到好脆,內裏豬肉餡🐷好香

✅️鹽燒吞拿魚下顎|$128

呢個係我朋友點嘅,本身我對魚頭冇乜特別興趣,見佢又做緊優惠價$128就叫黎試下😝
食完先知原來魚頭下顎係咁滑😍,充滿油脂香味,又唔會太油膩👍超肥美👍

✅️燒芝士年糕 |$58@3件

芝士年糕爆晒漿,可以一試👍

➡️總結:由於刺身同吞拿魚下顎已經係優惠價冇得7折外,其餘正價都有🈹️7折‼️最後折完減$129‼️👍我由於唔太好酒精同埋唔飲得凍飲,如果唔係全場飲品啤酒都係買一送一🍻🥤‼️超抵👍👍

➡️佢仲有兩款魴‘’魚弗‘’魚同埋目仁奈刺身我都未聽過,而家都係做緊優惠價$280就有一大盤😍下次可以試埋先
2024-08-06 125 浏览
放工不想排隊食壽司,取而代之走到佐敦內街漁正居酒屋食晚飯。因為五週年正在做優惠,Openrice訂座全日全單都享有7折,算係好抵食!目仁奈刺身擺盤好靚,切咗一朵玫瑰花出嚟。目仁奈肉質柔軟而帶爽,鮮味非常,而魚頭則拎返去煮湯,一魚二食!個湯仲要好奶白好好飲~螢光魷魚爽脆有咬口,好肥美,有爆漿口感,因為本身已經有調味,所以什麼也不用點都好好食!小豆池魚細細條好香口,咸香滿分,點沙律醬就已經好好味。烏賊紫蘇梅子脆卷這個小卷很驚喜,有淡淡的紫蘇味,入面包著烏賊、梅子,還有卜卜脆的蟹籽,口感豐富。稻庭烏冬滿滿的一碗熱辣辣上枱,以蔬菜為主,湯底比較清淡,但係好鮮甜。烏冬有滑嘟嘟,好食!串燒一次過上枱,點了雞翼串、雞心串、蘆筍豚肉卷、汁燒帆立貝,新鮮即燒起。蘆筍豚肉卷爽脆肉嫩,雞翼大大隻皮脆肉滑,帆立貝大大粒又啖啖肉,至於雞心則爽脆有咬口,全部都燒得出色!燒三文魚頭一大個三文魚頭燒得焦香帶脆,三文魚肉夠肥美,連皮食多了份香口!大大一個,佐酒佳物!小店食物有水準,亦有賣相,加上全單7折真係好抵,的確係佐敦日式料理的好選擇。
小豆池魚細細條好香口,咸香滿分,點沙律醬就已經好好味。
2024-07-29
2024-08-05 146 浏览
同朋友黎佐敦試下同事推介的日本居酒屋, 地點方便, 店內有兩層, 裝潢以日本風格和木系為住, 的確好有日本風味~ 餐牌選擇很多樣化, 而家係OpenRice 訂座有七折優惠, 我地當然訂左先啦! 所有飲品買一送一, 部分食品仲做緊激安價, 太好啦!*墨作螢光魷魚 $98食落咸咸地, 好爽口, 幾好食喎, 推介*活石蠔$18(1隻)新鮮活石蠔,大隻厚肉, 很肥美、鮮甜滑口, 抵食*伊佐木 $280擺盤精緻, 魚片口感好爽,很鮮甜,喜歡串燒:*燒豬肝串~ 慢烤薄切豬肝,不油膩,肉質鮮不會粉*荔枝豚肉卷串 ~ 半肥瘦豚肉包住粒荔枝,外脆內甜*七味豬腩串, 唔錯*汁燒帆立貝, 好juicy*雞腎串, 有咬口*雞肝串, 唔錯*燒油甘魚胶 $128油甘魚胶煎得很香, 一夾開, 熱氣上升, 熱騰騰的, 勁喜歡, 食落香口, 特別重魚油香, 點埋蘿蔔蓉同豉油,味道提升了*三文魚魚生飯$128三文魚粒厚身, 份量多, 配埋紫菜一齊食, 無得輸!Suntory(黑白, half half) $88 ~ 買一送一食串燒配啤酒, 正! 好飲! 整體用餐愉快, 店員親切有禮, 食物好味, 會和朋友再次光臨用餐~

*墨作螢光魷魚 $98

食落咸咸地, 好爽口, 幾好食喎, 推介
*活石蠔$18(1隻)

新鮮活石蠔,大隻厚肉, 很肥美、鮮甜滑口, 抵食
*伊佐木 $280

擺盤精緻, 魚片口感好爽,很鮮甜,喜歡
串燒:

*燒豬肝串~ 慢烤薄切豬肝,不油膩,肉質鮮不會粉

*荔枝豚肉卷串 ~ 半肥瘦豚肉包住粒荔枝,外脆內甜

*七味豬腩串, 唔錯

*汁燒帆立貝, 好juicy

*雞腎串, 有咬口

*雞肝串, 唔錯
*燒油甘魚胶 $128

*三文魚魚生飯$128

三文魚粒厚身, 份量多, 配埋紫菜一齊食, 無得輸!

食串燒配啤酒, 正! 好飲!
2024-07-30
  • 墨作螢光魷魚
  • 活石蠔
  • 伊佐木
  • 荔枝豚肉卷串
  • 燒油甘魚胶
  • Suntory
佐敦有間居酒屋以木系裝修,有卡位,仲有上下兩層,好似去咗日本嘅居酒屋咁咁。第一次叫魴佛魚刺身食,一上檯擺盤成一條魚,打卡必叫好吸晴,證明夠新鮮。味噌燒蠔蠔肉鮮嫩多汁、味噌調味恰到好處、酸甜滋味鹹香並存,值得一試。安康魚肝肝肉細膩嫩滑,絲絲甜味。經過特製醬料調理,口感絕佳,營養豐富,是健康又美味的佳餚。煎豬肉菜餃子餡料鮮嫩多汁,肉餡味美可口、餃子皮煎得酥脆,外酥內嫩、搭配各種醬料,口味層次豐富。荔枝豚肉卷串嫩滑多汁的豬肉、配上爽脆的荔枝,口感層次豐富,清新可口。汁燒帆立貝帆立貝Q彈鮮甜、濃郁汁料襯托出貝肉鮮味醬料調和恰當,口感細緻,喜愛海鮮的朋友必叫。雞肝串雞肝肥嫩鮮嫩,無腥味,與燒烤的香氣完美融合。配上每款特製醬料,各有特色。是一道值得品嘗的美味小吃。蕃茄豚肉卷串豚肉燒鮮嫩多汁,搭配酸甜蕃茄。卷成筒狀,串燒後外焦內嫩。汁液入口即化,口感豐富層次牛舌串牛舌食落非常爽口,好重牛味雞腳筋串燒咬勁十足,肉質軟嫩鮮香,入口即化,層次豐富可口。雞腳筋串燒雞腳筋富有咬勁。汁液鮮美,味道濃郁。 燒烤後外酥內嫩,入口即化汁燒鵝腸鵝腸夠爽口,入晒汁嘅味道令鵝腸更鮮味。羊肉串羊肉好鮮嫩,會唔會太蘇。燒三文魚

味噌燒蠔

安康魚肝

煎豬肉菜餃子

荔枝豚肉卷串
嫩滑多汁的豬肉、配上爽脆的荔枝,口感層次豐富,清新可口。

汁燒帆立貝
帆立貝Q彈鮮甜、濃郁汁料襯托出貝肉鮮味
醬料調和恰當,口感細緻,喜愛海鮮的朋友必叫。

雞肝串

蕃茄豚肉卷串

牛舌串
牛舌食落非常爽口,好重牛味

雞腳筋串燒
咬勁十足,肉質軟嫩鮮香,入口即化,層次豐富可口。

雞腳筋串燒

汁燒鵝腸
鵝腸夠爽口,入晒汁嘅味道令鵝腸更鮮味。

羊肉串
羊肉好鮮嫩,會唔會太蘇。

燒三文魚頭
三文魚頭非常新鮮,食落去魚的皮外脆,魚肉內軟,好有三文魚味。

虎蝦天婦羅卷
天婦羅虎蝦新鮮炸完,放入壽司裏面,入口軟中帶脆,雙重口感。
2024-07-25
  • 串燒