2017-12-19 4108 浏览
Ordered kim chi stew - there was no kimchi at all. Their excuse was that they made the soup with kimchi so there should be no kimchi in the stew. The menu said there would be dumplings in the stew but we saw none. Meat in the stew comprised of solely fat. Ingredients were old and disgusting.Taste was terrible; the service was worse. They refuse to communicate, with the assumption that everyone speaks cantonese. No foreigners should ever enter that restaurant in their lives.
2017-11-27 4148 浏览
一直以黎都好中意食韓燒,但有時唔想食咁貴就會選擇漢和~~真係平價得黎又好食既選擇行街睇戲專登等到宵夜時段先去食又平少少 選擇佢既原因係因為漢和款式種類真係算多,甜品 熟食 水果 飲品都好多選擇個人最喜歡食佢醃既雞肉同燒火腿~~小食方面就中意涼拌芽菜我覺得佢個老火湯都尚算可以 又未至於話好多味精~~漢和真係值得推介 如果一大班朋友黎食都可以岩唔同人既口味~幾好幾好!!
行街睇戲專登等到宵夜時段先去食又平少少

個人最喜歡食佢醃既雞肉同燒火腿~~小食方面就中意涼拌芽菜
我覺得佢個老火湯都尚算可以 又未至於話好多味精~~
2017-10-27
$150 (宵夜)
2017-11-19 3461 浏览
漢和星期六有set lunch, 大約4-60,韓燒就1個人連加一大約140度,冇限時間,我個日就12點食到3點乜都夠啦,我食個日就唔算多人,所以油煙味都唔算太勁,都換左4次個底,姐姐服務態度都良好,叫乜都會做,飲過佢地個人參雞湯,味精味轉較重,人參味就唔覺,仲有老火湯,西湯揀,有卷可以食,同埋都好滿,我揀左牛豬雞黎燒,好味,韓燒佢地啲奄汁好入味,不過金茹就差啲,應該冇洗過,好大味,尤魚就比較un, 野飲有可樂,啤酒揀
人參味就唔覺,仲有老火湯,西湯揀,
有卷可以食,
2017-11-11
午餐
2017-11-13 2435 浏览
好耐未食過韓燒啦難得星期六下午 韓燒唔洗等位 就決定入去試一試爐算乾淨 同換得快侍應 一叫都即刻換個新爐可能人少少 油煙味唔算勁 可以接受可能太耐未食過韓燒 所以覺得好好味人蔘雞湯味好濃 但頗油膩下 所以飲左一碗食物方面 選擇算多蔬菜好齊 豬牛羊都有 腸仔更加唔少得由於本人戒牛肉 所以無得評價牛既質素反而令我驚喜係羊肉 羊肉味很濃 但又不算好蘇 咸度適中 燒一燒後 羊肉味更香口🤤🤤飲品方面係大路野 可樂 罐裝飲品甜品方面有雪糕 生果 豆腐花 味道不錯😋
好耐未食過韓燒啦

由於本人戒牛肉 所以無得評價牛既質素

飲品方面係大路野 可樂 罐裝飲品
甜品方面有雪糕 生果 豆腐花 味道不錯😋
2017-08-24 4887 浏览
星期五既晚上同朋友去旺角食飯,因為朋友同我都係食肉獸,所以前一晚係openrice做左陣功課,決定揀漢和試試,仲book定枱先放工早左少少到旺角,仲有時間同朋友行陣街再上去,呢間漢和分店係正地鐵站出面,唔洗驚趕唔切去啊哈哈!一上到去講左訂座資料就帶我地入座,等都唔洗等,場內都唔full,如果walk in都唔驚冇位。一放低啲野就緊係即刻出去拎野食啦!我地夾左啲肉,仲見到有三文魚刺身同壽司,當然要拎返啲邊燒邊食,唔比個胃有空閒時間除左三文魚,場內仲有好多熱食,例如韓式炒粉絲(好食!)、三文魚炒飯(我覺得有啲腥)、碗仔翅(湯稀但多料)、薯條春卷韓式泡菜餅等等,最驚喜係有個芝士焗蠔仔(定帆立貝?),因為我都睇唔清係乜,淨係一舊野咁,但芝士咪濃幾好食!之後想再拎多隻,發現已經冇哂又冇擺出黎了講返啲肉食,其實我就唔鍾意醃得好勁既肉,但係朋友鍾意咁我都冇所謂啦肉類選擇有好多,豬有豬扒、豬頸肉、五花腩,牛有肥牛、西冷排、牛仔骨、仲有牛舌!而雞就有雞扒同雞翼,我最愛既肉就緊係雞扒啦成晚都淨係食雞扒,因為我只係覺得呢個好食食飽飽仲有胃食甜品!有維記雪糕、豆腐花、中式糖水同糕點,我最鍾意就係牛奶布丁同涼粉

一放低啲野就緊係即刻出去拎野食啦!我地夾左啲肉,仲見到有三文魚刺身壽司,當然要拎返啲邊燒邊食,唔比個胃有空閒時間

成晚都淨係食雞扒,因為我只係覺得呢個好食

牛奶布丁夠creamy、牛奶味濃,細細一杯食足3杯先夠喉
而涼粉本身涼浸浸凍冰冰已經好吸引,旁邊有花奶任加,我成晚食左兩大碗花奶涼粉,真係好食到停唔到口

總括黎講,漢和夜晚加一後收220一位,食物種類夠多,但係肉食味道一般,只係由熟食甜品搭夠,而且飲品種類真係好少,得汽水同盒裝雪梨茶,完全唔想飲
同埋啲侍應都算勤快收碟,態度都唔錯,雖然整體冇大問題,但係如果再食韓燒我會將呢間放係較後考慮
2017-08-20 2682 浏览
就喜歡吃他家泡菜,牛仔骨,今天一家三口又去,估計市道不好,餐飲行業難做,曾幾何時要排隊的漢和,7:30時間也能馬上有沙發位置!雖人不多但食物水準好保持,愛吃三文魚等等都有,不管了一頓狼吞虎咽,最後滿意離場,值得一贊的是感覺服務較以前好好多
,值得一贊的是感覺服務較以前好好多
2017-08-18
庆祝纪念
生日
  • 牛仔骨~泡菜~什菜沙律
2017-05-07 4047 浏览
2015年9/9牛一@22:30我本人對韓燒🔥一般般,回想起來材料還算ok,味道都還算可以啦、怎樣都好多謝老婆為我慶祝生日,那年我們還沒結婚!地方環境挺寬闊的!
2015年9/9牛一@22:30
,那年我們還沒結婚!地方環境挺寬闊的!

2017-04-22 4040 浏览
來到旺角等老婆收工,因為已經8點半有多,所以想簡d唔會太多人嘅餐廳,來到漢和,其實都好多人,但等左15分鐘就有位了肉類:有牛肉、牛扒、西冷、豬肉、豬扒、腩肉牛肋骨、雞翼牛肉都有幾種,但就唔係好知係咩種類配料:有冬菇、雞脾菇、南瓜腸仔、芝士腸等等冷盤:三文魚刺身、壽司有圖有真相,魚生裡有乜,大家自行判斷😏#曲線要說明,和諧才出街$198咁嘅質素,你覺得值嗎?!
來到旺角等老婆收工,

因為已經8點半有多,

所以想簡d唔會太多人嘅餐廳,

來到漢和,其實都好多人,

但等左15分鐘就有位了

肉類:有牛肉、牛扒、西冷、

豬肉、豬扒、腩肉牛肋骨、雞翼

牛肉都有幾種,但就唔係好知係咩種類

配料:有冬菇、雞脾菇、南瓜

腸仔、芝士腸等等

冷盤:三文魚刺身壽司

有圖有真相,魚生裡有乜,大家自行判斷😏

#曲線要說明,和諧才出街
韓式放題
$198咁嘅質素,你覺得值嗎?!
2017-02-11
2016-10-14 10770 浏览
I like the food it provides to me, but it would be better if there were more options!!!💕 💕💕💕💕
屋企人特別喜歡吃燒, 總會有一個月一次嘅韓國燒烤聚餐, 之前都去過同品牌嘅銅鑼灣同觀塘分店, 今次轉戰旺角都希望有意外驚喜啦, .........點知個意外驚喜係質素下降四個字...唔知點解覺得佢啲食物少咗, 尤其是熱食方面, 但係亦都有好嘅, 就係多咗汽水任飲, 亦都有啤酒啦, 比起之前剩係得酸梅湯選擇係多咗既.  甜品方面, 我相信食呢間野嘅人都係好鍾意去自己"不"雪糕食, 但係而家轉左牛奶公司雪糕, 好似有點兒扣分啦.....另外豆腐花亦沒有比以前的好味, 原因何在呢??牛肋骨依然美味, 亦是這間鋪頭的主打菜 (我本人覺得) 其他亦不過不失.  但是雞翼燒起來肉質有點兒問題, 不知是否太多調味呢??

2016-08-12
2016-06-01 13314 浏览
韓燒其實好耐都冇食上一次食都4年前今次真係突然好想食所以同女友一齊食連加一每人$138左右晏就比午餐既選擇少好多但比起幾年前多左選擇可能係多左對手我估有無限生菜同蒜頭 我最愛但冇左三文魚 得加洲卷大部份既野食都係雞豬同牛 冇咩特別最特別既係有火腿隻火腿厚身但係有咬感 好難形容甜品既有雀巢雪糕芒果糕 椰汁糕 豆腐花同中式糖水我就冇逐樣試只係試左雪糕同糕點湯就兩款 有人蔘雞湯既 清清地唔算太咸你要換爐佢地都冇問題 即時換到 唔似以前咁你要換就黑口黑面加上冇咩油煙味食左兩個鍾都唔覺有 比以前更好整體都唔錯 如果食物選擇多D會更好
韓燒其實好耐都冇食

加上冇咩油煙味食左兩個鍾都唔覺有 比以前更好
整體都唔錯 如果食物選擇多D會更好

2016-05-08
2016-05-20 10016 浏览
抵食的自助韓燒時間長(可坐耐d)11:30-4:00款式多……肉有唔同味道(除了肥牛,豚肉,其他肉類已有調味,不用再加調味,直接燒都好好味)仲有其他熟食(味道不算出眾,但食材新鲜)推介豬腳薑(肉質煲得好軟身)另一推介人參雞湯(好甘香的人參香味)仲有豆腐花,西米糕,芒果糕,雪糕食好滿足的一餐這價錢3人行(超值)!
抵食的自助韓燒
時間長(可坐耐d)11:30-4:00
款式多……
仲有其他熟食(味道不算出眾,但食材新鲜)
推介
豬腳薑(肉質煲得好軟身)
另一推介人參雞湯(好甘香的人參香味)

仲有豆腐花,西米糕,芒果糕,雪糕食
好滿足的一餐
這價錢3人行(超值)!

2016-05-18
2016-01-27 9033 浏览
同朋友喺旺角行完街想食燒肉放題,本身想去果間要等成個半鐘,於是周圍搵下蕩下,後來上到呢度見到即時有位唔洗等(之前黎過幾次都要等),心諗唔通加左價?唔理咁多喇,既然大家都肚餓就坐低啦~每次我哋黎到都會先食大大盤三文魚刺身博回本,不過第一輪出去見到刺身個樣唔係好靚仔,於是開始燒住食物先,等佢轉頭出第二盤再去夾過,點知後來出第二盤都唔係太好樣,之前黎食好多次都覺得呢度雖然唔係專門食日本野,但d三文魚刺身質素都唔錯,所以覺得抵食,今次就真係有d失望喇~燒物方面,頭號最愛係牛仔骨,但今次唔知係入貨唔靚定咩原因,真係舊舊都9成係骨,無乜肉食,要係一大堆肉入面翻來覆去先揀到一兩件比較多肉嘅,so sad~而個豆漿都比之前淡左,不過之前飲開既酸梅湯就轉左做柚子蜜,反而好飲過豆漿,叫做有d新意思啦~另外之前無既金菇牛肉卷今次亦試到,算係咁多食物裡面最有水準既,燒起黎好香又惹味,唯有放棄牛仔骨,轉攻金菇牛肉卷啦~整體而言食物質素好似有下降趨勢,唔知係咪因為咁樣所以人少左呢?希望下次黎會有改善啦~

2016-01-16
2016-01-14 4513 浏览
朋友同我都好中意韓食,所以揀左宜間餐廳試試,點知中哂伏!!餐廳沒有一點韓式氣氛,好多唔係韓燒既野都有...好似港式碗仔翅,咖哩魚旦...仲有日式壽司同刺身…成間餐廳好似大雜薈!!壽司飯仲係暧,而且飯亦十分鬆散。壽司表層既蟹子粒份量唔多,仍可見到壽司飯!!賣相不吸引!!!燒烤既肉以雞、牛、豬為主,但大部份都偏鹹!!牛肉入口比較靱!!總括黎講...食物太多元化,質素不高!!!
朋友同我都好中意韓食,所以揀左宜間餐廳試試,點知中哂伏!!

餐廳沒有一點韓式氣氛,好多唔係韓燒既野都有...
好似港式碗仔翅,咖哩魚旦...
仲有日式壽司刺身
成間餐廳好似大雜薈!!
壽司飯仲係暧,而且飯亦十分鬆散。
燒烤既肉以雞、牛、豬為主,但大部份都偏鹹!!
牛肉入口比較靱!!
總括黎講...食物太多元化,質素不高!!!
2016-01-13
2015-11-19 5624 浏览
只可以講話非常抵食210蚊 有埋啤酒飲旺區嚟講都算係可以 服務員 態度唔錯 野食 都好多種類除左各式肉類燒烤外仲有熟食餃子湯仲有壽司魚生亦都尚算新鮮燒烤肉類 醃得太勁'la' 爛曬d肉連紋理都冇埋食得出係羊但口感好差只好用汁醬加菜( I was suprised! that is quite traditional )增加口感壽司飯冇醋味食完有兩三個要去廁所唔知乾唔乾淨Love the mushrooms BTW
只可以講話非常抵食
210蚊 有埋啤酒飲