澳牛食幾多次都唔厭😭最好食蛋治沒有之一 奶茶亦係超好味💕!其實每次遇到嘅澳牛哥哥都超nice😳但內心總會怯怯地🤣💦🥚雞蛋文治💰HKD22(Rating:10/10)作為蛋控:sry我絕對係澳牛打手🙈佢地嘅炒滑蛋真係世界級好食😋入口又香又滑 唔太鹹唔太油但又夠蛋味 配埋厚身得嚟唔乾的白方包 烘底但又唔會壓扁晒🍞以前食過芝蛋 反而芝士可有可無 冇加分 其實單單係蛋治烘底對我嚟講已經超過100分😖❣️覺得無可匹比 可能遺傳咗媽媽從廿歲已經係澳牛fans的DNA👀

🥚雞蛋文治💰HKD22(Rating:10/10)

• 蛋治
2022-07-24 998 浏览
一直都有留意澳牛🫢打算睇完牙去食下雙皮奶好記得澳門那間嘅雙皮奶好好食點知呢度就相反🫠 無話好說😎會回訪嗎: 𝐦𝐚𝐲𝐛𝐞等候時間: ~15 mins (假日中午)💰$50 below/人 ≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋🤧蛋白燉鮮奶 $33 ▶️ 4/10 睇分數都可以睇得出我有幾後悔叫左佢😭奶味淡 只係食到甜味🤢勝在佢夠凍且口感軟滑🤡見到周圍嘅人都食火腿通粉 就知道自己中咗伏💩(絕對唔係偷懶嘅食評 只不過無話可說)😚環境 ▶️ 🐤🐤🐤/5 環境夠大但出面依然要排隊🥹裏面冷氣夠但坐得唔舒服好有港式茶餐廳嘅風格👍🏻尤其係上面嘅大風扇😚衛生 ▶️ 🐤🐤🐤🐣/5 😚服務 ▶️ 🐤🐤🐤/5 真係「快靚正」但真係好唔習慣未戴好口罩已經叫其他客人坐我個位😰節奏好快令到我地食野轉眼間都好快🤣周圍有好多著住白色衫嘅服務員一定有個人可以幫到你😹講野好大聲 禮貌就麻麻地😚推介指數 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🥚🥚🥚🥚🥚🥚(🐤為1分;🐣為半分)唔值得係度食雙皮奶😣但係如果係早餐嘅話值得考慮的😚-🙋🏻‍♀️自費食評 🙏🏻食評只供參考 視乎當日出品 ≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋☆☆小編推介指數表☆☆7以下:好似被人伏左🤮7/7.5:非常
一直都有留意澳牛🫢
打算睇完牙去食下雙皮奶
好記得澳門那間嘅雙皮奶好好食
點知呢度就相反🫠 無話好說

😎會回訪嗎: 𝐦𝐚𝐲𝐛𝐞
等候時間: ~15 mins (假日中午)
💰$50 below/人
≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋
🤧蛋白燉鮮奶 $33 ▶️ 4/10
睇分數都可以睇得出我有幾後悔叫左佢😭
奶味淡 只係食到甜味🤢
勝在佢夠凍且口感軟滑🤡
見到周圍嘅人都食火腿通粉
就知道自己中咗伏💩
(絕對唔係偷懶嘅食評 只不過無話可說)
蛋白燉鮮奶

周圍有好多著住白色衫嘅服務員
一定有個人可以幫到你😹
講野好大聲 禮貌就麻麻地

😚推介指數 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🥚🥚🥚🥚🥚🥚
(🐤為1分;🐣為半分)
唔值得係度食雙皮奶😣

8:可以試但可能會令你失望😬
8.5:值得一試應該唔會令你失望😚
9:幾好食wor推介👍🏻
9.5或以上:深刻難忘一定要試😍
好耐無去澳牛食野行過佐敦見條人龍都算短就屎弗痕諗住入一入去俾人X@Y!Z下啦好快手咁係門口排隊時已經做好晒入場儀式入到去被安排面壁的卡位唔晒1分鐘就落左單仲要有得叫埋野飲可能呢張卡位檯面夠大掛黎左通粉黎左奶茶但炒蛋多士起碼等左10分鐘好唔合理🤔因為見到其他人都有了鼓起勇氣追一追單竟然無俾人鬧『我即刻幫你跟一跟呀!』之後炒蛋多士就立即送上走既時候仲會聽到『慢慢行呀~戴返口罩先!唔洗急架!』❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓雖然服務態度好左但作為犯賤的我就好唔慣啦希望下次去回復原貌啦😅
好耐無去澳牛食野
好唔合理🤔
因為見到其他人都有了
鼓起勇氣追一追單
竟然無俾人鬧
『我即刻幫你跟一跟呀!』
之後炒蛋多士就立即送上
走既時候仲會聽到
『慢慢行呀~戴返口罩先!唔洗急架!』
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
雖然服務態度好左
但作為犯賤的我就好唔慣啦
希望下次去回復原貌啦😅
2022-06-18
2022-07-09 669 浏览
已經食過澳牛無數咁多次 都係會為咗佢炒蛋同多士而再黎食😆餐牌上既選擇唔多 主要都係茶餐同快餐 今次就叫咗個茶餐 要咗個叉燒通 炒蛋 多士 加杯凍奶茶 落咗單應該1分鐘都唔洗啲野食就到咗喇🤣 個叉燒通同出面一般茶餐廳質素無太大分別 澳牛比其他茶餐廳做得好既我覺得係佢既炒蛋同埋多士 炒蛋好嫩滑好香 唔會過熟 多士就係好厚身既 不過厚得黎又唔會好乾淨淨又硬 個多士仲係好軟熟嫁 牛油既份量都比得相當慷慨🙈🙈 最後點少得一杯凍奶茶~ 不過今日杯奶茶就有少少失望啦 鍾意茶味濃既我就覺得佢個茶底唔係好夠濃啦 而且仲有啲太過甜添 😢
已經食過澳牛無數咁多次 都係會為咗佢炒蛋同多士而再黎食😆

餐牌上既選擇唔多 主要都係茶餐同快餐

今次就叫咗個茶餐 要咗個叉燒通 炒蛋 多士 加杯凍奶茶

落咗單應該1分鐘都唔洗啲野食就到咗喇🤣
個叉燒通同出面一般茶餐廳質素無太大分別

澳牛比其他茶餐廳做得好既我覺得係佢既炒蛋同埋多士

炒蛋好嫩滑好香 唔會過熟

最後點少得一杯凍奶茶~
不過今日杯奶茶就有少少失望啦
鍾意茶味濃既我就覺得佢個茶底唔係好夠濃啦
而且仲有啲太過甜添 😢

2022-07-08 415 浏览
雖然好多茶記都有經典常餐😆但係食過幾多次 都係最鍾意食澳牛嘅常餐❤️叉燒湯意粉🍝加埋嫩滑嘅火腿炒蛋同香脆嘅牛油多士🥚🍞🧈簡單嘅滋味 已經好幸福~叫多杯咖啡 真係一流☕️
難得同男朋友一齊收工,就去食佢嘅comfort food 😌每次食澳牛我都對佢上餐嘅速度感到驚訝🙀今次……都唔意外!轉個頭,哇!兩個餐已經送上嚟😵‍💫啱晒我呢啲餓鬼😹😹我最鍾意嘅係佢個炒蛋😍點解!可以!咁滑!咁香!每次都會叫男朋友學下,第時整畀我食😂😂😂 而佢個多士都好正呀!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)搽滿牛油🧈烘到金黃色脆脆地,夾埋個炒蛋食簡直係一流!!😎澳牛真係快靚正!啲叔叔仲好好人😌時不時都會同男朋友一齊去食🥰

而佢個多士都好正呀!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
搽滿牛油🧈烘到金黃色脆脆地,夾埋個炒蛋食簡直係一流!!😎

2022-07-04 306 浏览
下茶記周圍都有~都係最鍾意都係食澳牛嘅常餐😋嚟到當然係食佢哋個叉燒意粉配火腿炒蛋牛油多士!個蛋真係炒得好滑 而且雞蛋味仲好濃郁🥚再配埋塊烘到脆卜卜嘅多士同火腿一齊食 真係好正!
2022-07-03 312 浏览
澳牛有種魔力,專做幾道菜,但其他地方揾唔到呢種味道,簡單而滿足既味道。🥪芝士雞蛋三文治:炒蛋嫩滑,滑到好似唔洗咀嚼。炒蛋好厚,同埋本身有調味,所以加芝士反而多左,其實純蛋治已經very good !👍🏻 🥛蛋白燉鮮奶:熱食好滑,好似豆腐花咁滑。奶味淡,少少偏甜。朋友就好中意食KO成碗。☕️凍奶茶:茶味淡,普普通通。味道:🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

☕️凍奶茶:茶味淡,普普通通。

味道:🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
2022-07-01 283 浏览
My partner didn’t know this famous local cafe in Jordan so I decided to take her here today.The famous scrambled egg was was perfectly scrambled and there is no gimmick.The other famous food on the menu was steamed egg white dessert. It’s super silky but I wish is less sweet.I would Come to this place just to get an egg toast sandwich for sure and you won’t regret a penny.The restaurant staff was attitude friend but make sure you are ready to order, as soon as you are seated you will have to pla

The restaurant staff was attitude friend but make sure you are ready to order, as soon as you are seated you will have to place an order and finally cash only.
2022-07-01
$50 (早餐)
  • 炒蛋多士
  • 蛋白燉鮮奶
  • 火腿通粉
店面伙計統一嘅白裇衫同牛仔褲👖,仲有粗獷豪邁嘅落單聲,一睇就知係「澳牛」啦!聽講之前啲夥計更加火爆💥,而家已經禮貌咗好多,仲有得揀卡位坐咁好。食食吓先發現呢度好似只係收現金💵,身上嘅錢啱啱好夠比兩個茶餐,唔夠錢叫嗰個燉鮮奶⋯面對住溫和咗嘅大哥們,都唔敢問係咪只收現金🤣,唯有厚住面皮問隔離枱可唔可以借$100現金 , PayMe返佢哋,我地應該係史上最瘀嘅食客🙈————————————————👅茶餐($52)👉🏻牛油方包可以揀烘底牛油多士,火腿煎雙蛋又可以轉滑蛋🍳,叉燒意粉唔啱食都可以揀通粉,簡單嘅套餐都有少少彈性,滑蛋比茶記嘅油啲自然滑啲好食啲,食曬成份都幾飽㗎👅 蛋白燉鮮奶($33)👍🏻香!滑!甜!奶皮之下係半凝固燉奶🥛,一碗兩份食啱啱好————————————————🚩總結:重要事講三次‼️記得帶現金!———————————————— 🌟注意:只收現金,如果套餐供應時間有限————————————————📍 澳洲牛奶公司地址:佐敦白加士街47-49號地下

————————————————
👅茶餐($52)

👅 蛋白燉鮮奶($33)
👍🏻香!滑!甜!奶皮之下係半凝固燉奶🥛,一碗兩份食啱啱好

————————————————
🚩總結:重要事講三次‼️記得帶現金!
————————————————
🌟注意:只收現金,如果套餐供應時間有限
📍 澳洲牛奶公司
地址:佐敦白加士街47-49號地下
2022-06-21 343 浏览
哈哈 一間餐廳以惡同快為賣點都幾特別 我今次買外賣就體驗唔到要幾光速啦但餐廳既老伙記我覺得都幾有禮貌火腿蛋三文治 雖然好多地方都有 不過整得好食既又有幾多間呀!? 呢間岩我口味 比較似傳統茶餐廳既味道👍🏻👍🏻決定下次再黎體驗光速餐 我鍾意食常餐呀🫶🏻🫶🏻🫶🏻
哈哈 一間餐廳以惡同快為賣點都幾特別
我今次買外賣就體驗唔到要幾光速啦
但餐廳既老伙記我覺得都幾有禮貌

決定下次再黎體驗光速餐 我鍾意食常餐呀🫶🏻🫶🏻🫶🏻
外卖自取
2022-06-21 335 浏览
終於來了久仰大名的澳洲牛奶公司進去還未坐下,侍應已經問吃什麼。於是快速決定點了茶餐。不消10秒的時間,火腿炒蛋和多士已經上枱。不消20秒的時間,叉燒濃湯意粉也到場。火腿很有經典的味道,不是一般處理得淡而無味的火腿。多士也很香脆,厚度亦十足,能夠吃出外脆內軟的口感。重點當然是炒蛋,雖然偏油,但非常面滑,會想一啖接一啖的不停吃。叉燒意粉的質素普通,但吃後十分飽肚。整個用餐時間也發不了15分鐘。離開時,侍應也有說再見,比傳聞中有禮貌。
終於來了久仰大名的澳洲牛奶公司
進去還未坐下,侍應已經問吃什麼。於是快速決定點了茶餐。

2022-06-16 549 浏览
佐敦 - 澳洲牛奶公司一間係香港佐敦老牌著名茶餐廳,爬文先知原來已經有50年歷史,出名光速餐、員工服務態度差,小編嚟之前都好怕畀佢哋鬧,但都想試試佢哋嘅風采。是日係星期日,出面排隊排幾個舖位,但由於小編一個人走去食,吾洗排隊就入到去,即刻心裏暗爽🤭一坐低已經有位侍應哥哥企係隔離等你嗌嘢食,嗌完基本上吾洗一分鐘就上咗,隔多幾分鐘已經上齊曬,果然係「光速餐」👍🏻茶餐(🌟92.44/100)💲52有牛油方包、火腿煎雙蛋、叉燒湯意粉,可選擇煎雙蛋或炒蛋、意粉或通粉,小編揀咗叉燒湯通粉、火腿炒蛋,叉燒湯通粉,正正常常茶記味道,湯底清清哋;牛油方包,麵包好軟熟,表面烘得微脆;火腿炒蛋,炒蛋果然係招牌菜,蛋味好濃郁、好滑溜,必點!!!茶記一定要試奶茶,奶味偏重,但差唔多落到喉嚨茶味會出嚟,好滑順🤤下次嚟必定試燉奶、燉蛋同encore 炒蛋,期待一下次食評🤩🤩🗺 澳洲牛奶公司 (佐敦)佐敦白加士街47-49號地下
佐敦 - 澳洲牛奶公司

茶餐(🌟92.44/100)💲52

🗺 澳洲牛奶公司 (佐敦)
佐敦白加士街47-49號地下
2022-06-14 327 浏览
媽咪成日都話好鍾意舊時既茶餐廳味道每次同佢黎澳牛食,佢都好開心咁講佢想當年🤭呢間澳牛既特色就係爽快無論落單,上餐,都係好快速伙記既態度都係爽快同伶俐🤣茶餐,叉燒湯意粉/通粉湯底夠入味,又熱辣辣!炒蛋好香蛋味,又滑,非常岀色!多士都係大大件,正!
媽咪成日都話好鍾意舊時既茶餐廳味道
每次同佢黎澳牛食,佢都好開心咁講佢想當年🤭

呢間澳牛既特色就係爽快
無論落單,上餐,都係好快速
伙記既態度都係爽快同伶俐🤣

茶餐,叉燒湯意粉/通粉
湯底夠入味,又熱辣辣!
炒蛋好香蛋味,又滑,非常岀色!
多士都係大大件,正!
茶餐 $52牛油方包超軟有厚度既包,加埋牛油好香,烘左底都係咁軟身,好味!火腿煎雙蛋火腿炒蛋蛋係滑同香蛋味,份量好夠!叉燒湯意粉叉燒湯通心粉有咬口,懷舊既味道!熱奶茶熱咖啡