去深水埗買完電腦用品 順便吃個晚飯這間主打澳門葡國菜的茶餐廳裝修新淨企理 價錢都好相宜 一於自製個澳葡美食放題先炸馬介休球 去澳門必吃的一道葡國小食綿密薯茸和淡淡魚香味 外脆內軟香煎魚餅配馬介休醬魚肉口感彈牙有魚味 沾不沾醬都好吃金沙雞翼必食!超香口 完全超出一般茶餐廳水平葡汁牛脷焗飯牛脷好軟滑 葡汁夠香口氹仔咖哩魷魚麵印象中氹仔咖哩好香好辣 這個只有香味 但辣度10分滿分 大概只有1宇治金時鮮奶/蝶豆花鮮奶一般茶仔正常水準 粉藍色蝶豆花比較有特式最後再吃個雙皮奶和杏汁燉奶點了凍食依然幼滑 好重奶味 跟澳門大馬路那間老字號有得揮自製澳門美食之旅 完
去深水埗買完電腦用品 順便吃個晚飯

點了凍食依然幼滑 好重奶味
跟澳門大馬路那間老字號有得揮

自製澳門美食之旅 完
2022-04-27 35 浏览
晚市可以重開,終於回復正常可以同朋友晚餐甜品直落今次黎《澳葡牛奶餐室》可以一次過滿足曬兩個願望 餐廳位置方便,西九龍中心對面,行5分鐘都到🙌🏻緊係叫返個葡汁焗飯,試下有無澳葡風味啦🤣另外叫左吉列魚柳蛋蓋飯,小食瑞士雞翼,炸韭菜餃同特飲兩杯份量好巨🤣魚柳好大塊,啖啖肉炸得岩岩好👍🏼蛋蓋飯配埋照燒汁 食落好濕潤滿蛋香味瑞士雞翼好入味👍🏼炸韭菜餃脆卜卜 岩曬我重口味🤣特飲冰鎮奶茶 奶茶香滑,外型幾岩打下卡宇治金時鮮奶好濃綠茶味,有花奶香味👍🏼最開心可以叫埋甜品,好滿足雙皮奶加杏汁燉奶🥰好好味 好香滑😋亦好懷念去澳門必定會叫一碗
晚市可以重開,終於回復正常可以同朋友晚餐甜品直落

今次黎《澳葡牛奶餐室》可以一次過滿足曬兩個願望
餐廳位置方便,西九龍中心對面,行5分鐘都到🙌🏻

緊係叫返個葡汁焗飯,試下有無澳葡風味啦🤣

另外叫左吉列魚柳蛋蓋飯,小食瑞士雞翼,炸韭菜餃同特飲兩杯

份量好巨🤣魚柳好大塊,啖啖肉炸得岩岩好👍🏼
蛋蓋飯配埋照燒汁 食落好濕潤滿蛋香味

瑞士雞翼好入味👍🏼炸韭菜餃脆卜卜 岩曬我重口味🤣

特飲冰鎮奶茶 奶茶香滑,外型幾岩打下卡

宇治金時鮮奶好濃綠茶味,有花奶香味👍🏼

最開心可以叫埋甜品,好滿足
雙皮奶加杏汁燉奶🥰好好味 好香滑😋
亦好懷念去澳門必定會叫一碗
2022-03-19 112 浏览
朝早食早餐,只有一個夥計那位短髮的夥計非常之沒有禮貌。店內亦不是太多客人,當時叫了一個魚柳餐,一個蕃茄牛肉餐,見到圖片有粟米,上菜嘅時候那個魚柳餐啲魚柳炸都好濃又細塊,冇咗粟米換來兩片蕃茄,同個職員講,佢好晦氣咁話圖片只供參考⋯⋯其實如果你一早同我講冇粟米嘅話我根本唔會叫嗰個餐,同對住人亦唔需要咁晦氣……我整份餐索價$40喺深水埗區中等價錢但係收到的食物很凋零,我另外加咗錢飲一杯加咗$12飲一杯碟豆花鮮奶極度難飲,冇味道只有色素
2022-02-26 109 浏览
疫情都兩年啦,真係好耐冇去過澳門啊,今次嚟到我澳萄餐室懷念下先。入到餐廳第一個感覺就係整潔同埋好光猛👍🏼坐得舒服,上菜都幾快,主菜小食甜品都點齊哂😝咖喱牛坑腩飯咖喱香得來唔會太辣,味道比較溫和,牛坑腩肉質嫩滑。吉列魚柳蛋蓋飯配照燒汁吉列魚柳鬆脆,魚柳夠厚身,蛋夠晒香滑,配埋照燒汁一齊食👍🏼瑞士雞翼無法抗拒嘅瑞士雞翼,皮爽肉嫩,夠晒入味。香炸韭菜餃即炸外皮香脆,餡料夠多,仲保留到肉汁添。正宗雙皮奶雙皮奶牛奶味好重,又香又滑,真係食唔停口。杏汁燉奶呢幾日天氣凍咗咁多食返個甜品滋潤一下,我就比較偏愛杏汁嘅味道,入口順滑,杏汁味道香濃。好想試埋葡撻㗎但真係已經好飽下次再嚟食過啦😃

咖喱牛坑腩飯
咖喱香得來唔會太辣,味道比較溫和,牛坑腩肉質嫩滑。

吉列魚柳蛋蓋飯配照燒汁
吉列魚柳鬆脆,魚柳夠厚身,蛋夠晒香滑,配埋照燒汁一齊食👍🏼

瑞士雞翼
無法抗拒嘅瑞士雞翼,皮爽肉嫩,夠晒入味。

香炸韭菜餃
即炸外皮香脆,餡料夠多,仲保留到肉汁添。

正宗雙皮奶
雙皮奶牛奶味好重,又香又滑,真係食唔停口。

杏汁燉奶

好想試埋葡撻㗎但真係已經好飽下次再嚟食過啦😃

2022-02-23 98 浏览
🤍澳葡牛奶餐室 (深水埗)🖤深水埗汝州街278號地舖今日同朋友喺深水埗唔知食咩好,就試吓呢間新開嘅茶記,呢間茶記主打雙皮奶同埋葡式食物,比起一般茶記都幾舒適乾淨。巨人豬扒包 $36牛油豬扒包夠大個烘得香脆,,豬扒大大塊又夠鬆軟,而且醃得夠入味,加埋生菜同蕃茄夠晒清新,食落唔會覺得好膩。吉列大蝦蛋蓋飯配燒汁 $62個飯足足有兩碗飯咁多,如果細食嘅女仔一定要嗌小飯!滑蛋份量多,而且好香濃牛乳味,照燒汁連入邊白飯都有淋上,唔驚唔夠汁撈飯食。香煎韭菜餃$28韭菜多而且好香濃,加埋辣椒醬點嚟食勁開胃。金沙雞翼$26大大隻雞翼上面鋪上大量鹹蛋黃碎,就咁望落都已經夠晒吸引,外皮好脆,真係好邪惡!韓國蜂蜜柚子茶/檸檬菊花蜜另外我哋仲嗌左兩杯飲品,味道就普通茶記咁啦~
🤍澳葡牛奶餐室 (深水埗)
🖤深水埗汝州街278號地舖

巨人豬扒包 $36

吉列大蝦蛋蓋飯配燒汁 $62

香煎韭菜餃$28
韭菜多而且好香濃,加埋辣椒醬點嚟食勁開胃。

金沙雞翼$26

韓國蜂蜜柚子茶/檸檬菊花蜜
另外我哋仲嗌左兩杯飲品,味道就普通茶記咁啦~
  • 金沙雞翼
2022-02-23 51 浏览
見而家冇得去澳門食葡國野🙉前排經過深水埗以澳門葡國菜為主嘅茶餐廳——🌟澳葡牛奶餐室🌟,就入去試下😋入到去比一般茶餐廳座位寬敞,環境潔淨光亮👍🏻._.🤎|瑞士雞翼|🐥瑞士汁好入味,上碟見到雞翼都係深啡色🤎食落口鹹味合適,唔會過鹹🐥雞翼肉質嫩滑👍🏻·🐟|香煎魚餅配馬介休醬|💛魚餅係菱魚肉,每一塊都有好香嘅菱魚香味,再配上馬介休醬好特別,點少少已經有足夠嘅香濃鹹味👍🏻·🐃|葡汁牛脷焗飯|🍚飯同牛脷份量都算多,牛脷香濃,再配埋濃濃嘅葡汁焗法,味道真係好夾💕飯底仲要係炒蛋飯,令到成個焗飯都好香好好味😋·💛|咖喱牛坑腩飯|🐃咖喱味香濃,唔算太辣,咖喱汁同牛腩都好豐富,分量足夠配飯食🤤·🧋|飲品|🥤🍍菠蘿冰🧊🧊冰鎮奶茶☕️._.📍澳葡牛奶餐室📍深水埗汝州街278號地舖
._.
._.
📍澳葡牛奶餐室
📍深水埗汝州街278號地舖
下午茶
今日出嚟深水埗買野,順便又搵下附近有乜好野食店內環境乾淨舒適見到呢間餐廳下午茶同焗飯都好吸引。「葡汁雞皇焗飯」即叫即焗熱辣辣,葡汁同飯嘅比例好好,唔怕食食下無哂汁,個汁好香,雞皇啖啖肉。等15分鐘都值得。「金莎雞翼 + 薯條」雞翼大大隻,炸到金黃香脆,好香鹹蛋味「香炸韭菜餃」見好多人食,我又試下,餃皮好脆,真係有薯片咁脆,裡面包著滿滿嘅韭菜「正宗雙皮奶」好耐無食雙皮奶,難得嚟到梗係要叫嚟食下,口感好滑,好香奶味「碟豆花鮮奶」粉藍色嘅碟豆花,加入鮮奶味道唔錯,充滿奶味「宇治金時鮮奶」「美祿鮮奶」鮮奶加入紅豆及抺茶,唔會太甜,好味
今日出嚟深水埗買野,順便又搵下附近有乜好野食

店內環境乾淨舒適

見到呢間餐廳下午茶同焗飯都好吸引。

「葡汁雞皇焗飯」

「金莎雞翼 + 薯條」

雞翼大大隻,炸到金黃香脆,好香鹹蛋味

「香炸韭菜餃」

「正宗雙皮奶」

好耐無食雙皮奶,難得嚟到梗係要叫嚟食下,口感好滑,好香奶味

「碟豆花鮮奶」

粉藍色嘅碟豆花,加入鮮奶味道唔錯,充滿奶味

「宇治金時鮮奶」「美祿鮮奶」

鮮奶加入紅豆及抺茶,唔會太甜,好味
2022-02-21
午餐
  • 香炸韭菜餃
  • 正宗雙皮奶
  • 金莎雞翼
  • 葡汁雞皇焗飯
2022-02-20 44 浏览
深水埗澳門地道茶餐廳 今日呢間開咗唔係好耐主打澳葡美食 例如 豬扒包 葡撻 馬介休 雙皮奶有少少好似去咗澳門咁.⭐️巨人豬扒包$36 跟薯條$42豬扒包真係勁大塊 勁厚👍🏻隻碟差少少放唔落塊豬扒👍🏻豬扒好鬆軟 唔會炸到硬晒 包 用咗脆脆豬 比較特別平時其他餐廳 脆脆豬 口感似法式麵包咁硬🤔次次食完都成枱碎 仲可能刮親口🤔但今日呢個 保持有麵包嘅軟 包邊位先脆咁樣唔夠爆脆 我個人反而幾鍾意.⭐️正宗雙皮奶$26(凍)👍🏻望落又白又滑 表面奶皮夠厚👍🏻口感似好滑既牛奶布丁 奶香甜香都夠唔算貴 而且唔使排隊 又健康既甜品.⭐️香煎魚餅 配馬介休醬馬介休類野食喺香港真係少見魚餅係用鯪魚肉 口感有小小彈彈地食到少少碎鯪魚球骨 陳皮feel馬介休醬味道肉鹹魚加腐乳醬味呢個未必個個朋友仔都鍾意如果平時鐘意到蝦醬/鹹魚雞粒炒飯應該先會鍾意呢個.⭐️金沙雞翼$26大量鹹蛋粒 重鹹蛋香 外層炸粉極鬆脆👎🏻但入面吸左好重油份 望圖都見到油份爆緊出嚟👍🏻亦都因為重油份 雞翼肉質重滑好食 又爆肥既食品 但唔建議再點🤦🏻‍♀️.佢地特飲都唔錯 跟餐加$12⭐️宇治金時鮮奶 ⭐️碟豆花鮮奶 ⭐️美祿鮮奶三杯顏色都分幾層 賣相靚個餐
⭐️巨人豬扒包$36 跟薯條$42
平時其他餐廳 脆脆豬 口感似法式麵包咁硬
🤔次次食完都成枱碎 仲可能刮親口
🤔但今日呢個 保持有麵包嘅軟 包邊位先脆
咁樣唔夠爆脆 我個人反而幾鍾意
⭐️正宗雙皮奶$26(凍)
👍🏻望落又白又滑 表面奶皮夠厚
紅豆有起沙 三杯甜到啱啱好
呢間澳門嘢食都唔錯 唯一遺憾係 佢葡撻竟然賣哂🤦🏻‍♀️
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_深水埗
#澳葡牛奶餐室 (深水埗)
地址:深水埗汝州街278號地舖
⭐️評分:
味道:3.5/5
環境:3.5/5
服務:4/5
抵食:3.5/5
‼️想睇更多資訊
‼️ig/youtube/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #食好西 #相機食先 #香港美食 #深水埗美食 #雙皮奶 #豬扒包 #澳門美食
2022-02-19 41 浏览
不知不覺已經兩年冇去過旅行,今次👦🏻👧🏻就揀咗以澳門🇲🇴/葡萄牙🇵🇹式為主題嘅澳葡牛奶餐室作Early Dinner~ ,緬懷下澳葡滋味🤭。由於唔太想食澱粉質,今次都叫咗比較多小食同甜品🥘🌟金沙雞翼金沙雞翼係極度Eye Catching! 咸蛋黃醬幾掛身,呈金黃色,味道剛剛好唔會太咸!🌟香煎魚餅配馬介休醬本來係想食炸馬介休球,可惜咁岩賣曬🥲 見到魚餅係配馬介休醬,所以都個機會佢啦!有3塊煎鯪魚肉餅,煎得金黃冇咩油,口感彈牙冇咩粉👍🏻 馬介休醬實情有啲似腐乳醬,跟魚餅挺匹配。🌟瑞士雞翼同金沙雞翼一樣,雞翼都算係Jumbo Size多肉。瑞士汁甜咸平衡得不錯。🌟吉列大蝦蛋蓋飯配照燒汁吉列炸蝦🍤都係大路貨色,而蛋蓋非常滑,忍唔住就食多兩啖飯🤣🌟熱正宗雙皮奶熱燉奶暖暖地容易入口,嫩滑又唔甜。🌟熱杏汁燉奶燉奶杏仁味平衡得幾好唔會太濃,👧🏻就認為杏汁燉奶比雙皮奶表現更出色!🌟紅豆冰去得餐室冇理由唔飲紅豆冰!紅豆粒大大粒又煮得綿軟,唔算太甜👍🏻🌟冰鎮奶茶🧋冰鎮奶茶係用上一大桶冰保溫🧊,甜度係固定,奶茶香滑口感不錯☺️

🌟金沙雞翼

🌟香煎魚餅配馬介休醬

🌟瑞士雞翼

🌟吉列大蝦蛋蓋飯配照燒汁
吉列炸蝦🍤都係大路貨色,而蛋蓋非常滑,忍唔住就食多兩啖飯🤣

🌟熱正宗雙皮奶
熱燉奶暖暖地容易入口,嫩滑又唔甜。

🌟熱杏汁燉奶

🌟紅豆冰

🌟冰鎮奶茶🧋
2022-02-18 61 浏览
係深水埗搵到間抵食餐廳「澳葡牛奶餐室」,真係比外面餐牌嘅圖片同價錢吸引咗入去試。下午茶 巨人豬扒包+薯條 $42估唔到下午茶都可以食到巨人豬扒包,超級大塊豬扒,肉質夠嫩滑,厚切蕃茄。蔥油雞扒撈丁 $45,流心熟雙蛋+$8好邪惡呀!蔥油味好香,雞扒煎得很香夠嫩。$8有兩隻煎雙蛋好抵食。香炸韭菜餃 $28 (5隻)配有辣醬,炸得香脆,餡料好多。金沙雞翼 $26 (4隻)大大隻雞翼,鹹蛋黃已黏在雞翼上,味道不會太鹹,都算適中。𣲙鎮奶茶茶味濃,夠滑。冰鎮奶茶唔怕冰溶令奶茶嘅味道變淡。凍正宗雙皮奶 $26,凍杏汁燉奶 $28每次去澳門一定會食雙皮奶,難得去澳葡牛奶餐室當然一定要試吓啦!餐廳內的座位寬敞舒適,有卡位和高枱。

下午茶 巨人豬扒包+薯條 $42
巨人豬扒包+薯條

蔥油雞扒撈丁 $45,流心熟雙蛋+$8
蔥油雞扒撈丁 ,另加$8流心熟雙蛋

香炸韭菜餃 $28 (5隻)
配有辣醬,炸得香脆,餡料好多。
香炸韭菜餃

金沙雞翼 $26 (4隻)
大大隻雞翼,鹹蛋黃已黏在雞翼上,味道不會太鹹,都算適中。

𣲙鎮奶茶
茶味濃,夠滑。冰鎮奶茶唔怕冰溶令奶茶嘅味道變淡。

凍正宗雙皮奶 $26,凍杏汁燉奶 $28

餐廳內的座位寬敞舒適,有卡位和高枱。
巨人豬扒包+薯條
蔥油雞扒撈丁 ,另加$8流心熟雙蛋
2022-02-17 35 浏览
吉列大蝦🍤蛋蓋飯配照燒汁份量十足的蛋蓋飯配照燒汁好好味,吉列大蝦🍤炸得酥脆香口,俾多2隻就好啦😋氹仔咖喱🦑魷魚麵咖哩🦑魷魚比較似香港style多過氹仔😂不過好入味,美中不足係個麵煮得太淋🤦🏼‍♀️澳門美食不得不提豬扒包下午茶 - 巨人豬扒包配🍟薯條或🌽粟米低食又好味👍🏻大大塊豬扒,煎得香口,連埋飲品成個餐都係40幾蚊,低💯點知最想食的葡撻🥧竟然售罄😰都可以暫時幻想一下自己去咗澳門🤠

吉列大蝦🍤蛋蓋飯配照燒汁

氹仔咖喱🦑魷魚麵

澳門美食不得不提豬扒包
下午茶 - 巨人豬扒包配🍟薯條或🌽粟米

2022-02-17
2022-02-15 41 浏览
當我有時間都喜歡去澳門行吓,因為澳門地方小但充滿葡萄牙特色,以及人們的風土人情和美食,但疫情下連澳門都未有機會去呢.. 幸好原來深水埗開咗間「澳葡牛奶餐室」,有澳門美食啊!餐廳外已看到一碗碗的燉奶好吸引,所以和朋友幫襯下!餐牌有各種不同的午餐,我們其中點了人氣之選葡汁雞皇飯、瑞士雞翼牛奶意粉、下午茶更有金莎雞翼粟米!甜品當然要選原味雙皮奶、杏汁雙皮奶!葡汁雞皇飯即叫即焗,熱辣辣新鮮出爐果然有驚喜,雞翼類好入味、而甜品雙皮奶確好香滑,下次一定再來幫襯!是平靚正之選,仲會叫埋葡撻呢!澳葡牛奶餐室深水埗汝州街278號地舖

甜品當然要選原味雙皮奶、杏汁雙皮奶!

澳葡牛奶餐室
深水埗汝州街278號地舖
2022-02-15 38 浏览
深水埗新開餐室,有飯有麵仲有雙皮奶😍、下午茶仲好抵添💫吉列大蝦蛋蓋飯配照燒汁 🍤 $62超級大個飯😳,食唔哂🤪有4隻吉列蝦,照燒味撈飯好味😁香炸韭菜餃 $265隻肥嘟嘟好飽滿,香口野無得輸👍🏻巨人豬扒包配粟米🌽 /薯條🍟 $42真係好大個,個豬扒包到見唔到個包😲,有埋野飲超級抵💛氹仔咖喱魷魚麵 🦑 $46第一次咖喱魷魚撈麵😂,鍾意食咖喱魷魚嘅必食,不過個麵就淋咗小小,落單時可要求麵爽D正宗雙皮奶 $26好耐無食過喇😍,26蚊真係好抵,雖然奶味唔係太重但夠滑,亦唔會過甜👍🏻菠蘿冰及忌廉溝鮮奶係特飲跟餐+$12 就有架喇,兩個都係飲到我兒時回憶,係細個既味道🥰
深水埗新開餐室,有飯有麵仲有雙皮奶😍、下午茶仲好抵添💫

吉列大蝦蛋蓋飯配照燒汁 🍤 $62
超級大個飯😳,食唔哂🤪
有4隻吉列蝦,照燒味撈飯好味😁

香炸韭菜餃 $26
5隻肥嘟嘟好飽滿,香口野無得輸👍🏻

巨人豬扒包配粟米🌽 /薯條🍟 $42
真係好大個,個豬扒包到見唔到個包😲,有埋野飲超級抵💛

氹仔咖喱魷魚麵 🦑 $46

正宗雙皮奶 $26

菠蘿冰及忌廉溝鮮奶係特飲
2022-02-11 521 浏览
肺炎疫情持續,昔日每年最少會去一趟的澳門已經沒去數年,澳門街的風土人情,濠江的中西美食,已經久違多時,所以這天路經這間名叫「澳葡牛奶餐室」,不禁被它吸引,入內一試它的午餐。點了「金沙雞翼牛奶濃湯意粉」($43)做午餐。這菜的金沙雞翼跟湯意粉是分開上的,三隻金沙雞翼十分大隻,大量的鹹蛋黃早已黏附在雞翼上面,顏色橙黃明亮,味道幸好不會太鹹,都算適中,配以湯味足,份量也足的湯意粉,都幾飽肚。太太吃的則是「秘製蔥油豬扒飯」($53),美味蔥油加帶骨豬扒,配以椰菜與車厘茹,佐以白飯,都是個午餐的好選擇。說想吃澳門菜,小食「炸馬介休球」($33)當然不能不試。這一客三件的小食,以葡國鹹魚馬介休做主角,炸得熱燙,味道適中而不過鹹,不過魚肉應該不是太多,就令我有點失望。另一道小食「香炸韭菜餃」($28)一客五隻,炸得外皮脆卜卜但又不會太油,裡面的韭菜肉餡也多,香口好吃。還吃了「葡撻」($12),這葡撻味道中規中矩,都算香甜,不過酥皮就還不夠酥脆,比澳門街的有名葡撻,仍然有所不及。這裡的可樂跟餐價是 $6,如果加檸檬冰底只需要多加 $4,凍檸樂當然比淨可樂好喝多了,所以兩夫妻不約而同都選了「無糖可樂加檸
這裡的可樂跟餐價是 $6,如果加檸檬冰底只需要多加 $4,凍檸樂當然比淨可樂好喝多了,所以兩夫妻不約而同都選了「無糖可樂加檸檬冰底」做飲品,一杯冰凍的檸樂,解渴消滯,無與倫比。
往日常去的澳門,已經多時沒有與它見面,實在非常懷念,真不知道何年何月,才可再次與它相見!
午餐
2022-02-09 54 浏览
深水埗茶餐廳都比較多,見到有間新開的澳葡牛奶餐室,有我最鍾意食的蔥油撈丁和杏汁燉奶,就同朋友入去試下,餐廳裝修光猛舒服,點餐都是用QR code,方便簡單👍蔥油原味炸雞翼撈丁擺盤精緻,雞翼煎得好香口,雞肉嫩滑,雞翼沒有太多醃製原汁原味,麵煮得煙煙韌韌,蔥油份量適中,不會太油,撈埋一齊食,正😋瑞士雞翼雞翼咬落已經食到好淋好入味,甜甜地好開胃!香炸韭菜餃皮薄到肉眼巳經見到脹卜卜的餡料,韭菜豬肉分量十足,比例剛剛好,鍾意食韭菜嘅我食唔停口,一粒接一粒😋熱杏汁燉奶天氣凍食返碗燉奶都係不錯的選擇,食落已經聞到好香的杏汁味道,每一啖都好香好幼滑!最後飲番杯冰凍嘅可樂同埋香滑奶茶做結尾,這餐好滿足👍
蔥油原味炸雞翼撈丁
瑞士雞翼
雞翼咬落已經食到好淋好入味,甜甜地好開胃!
熱杏汁燉奶
最後飲番杯冰凍嘅可樂同埋香滑奶茶做結尾,這餐好滿足👍