2024-05-27 41 浏览
今次係食肉獸🐖叫左很多好食的肉🦴大牛骨呢個就係斧頭板但幫你切粒嘅大牛骨,除了幫你切左粒,同時都醃製好,好入味😆🐷花卷五花肉 超級好食的五花肉,肥瘦適中,份量超級多😆我認為那個係呢次bbq最愛嘅🐔蘋果梨汁雞肉呢間燒烤店的醃肉都非常好食,雞肉都唔例外😆🧅辣炒年糕煙煙靱靱嘅年糕、魚糕配合燒肉,食韓國食物不能冇嘅Tteokbokki😆📍:濟州燒肉食堂 (九龍灣)九龍灣偉業街33號德福廣場2期5樓Foodeli 501B號舖#濟州燒肉食堂 #濟州 #Jeju_bulgogi # #韓燒 #燒肉 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓牛

今次係食肉獸🐖叫左很多好食的肉
🦴大牛骨

🐷花卷五花肉

🐔蘋果梨汁雞肉
呢間燒烤店的醃肉都非常好食,雞肉都唔例外😆

🧅辣炒年糕

📍:濟州燒肉食堂 (九龍灣)

同事係 Openrice apps 訂枱時, 發現沒有得選擇11位, 所以就直接至電店舖訂抬, 後來有兩位未能出席又至電更改為9位, 結帳時因未見單上有discount, 所以詢問後得知, 如over 8位時就應該先從 Openrice apps 內先 訂枱8位, 其後再至電店舖增加人數, 才可有折扣優惠, 下次大家訂枱時要注意一下了!(因直接至電訂位時無人會提示您的.) 提外話 $1 外賣盒/碗 都冇考究係咩嘢嚟了!

提外話 $1 外賣盒/碗 都冇考究係咩嘢嚟了!
2024-05-26
  • 海鮮煎蔥餅
  • 前菜
  • 大醬湯
2024-05-22 36 浏览
德福食店多,如果要食燒肉,這家店不論食物還是環境質素俱佳。店內環境寬敞明亮,座位舒適,設有卡座和圓桌,適合朋友聚餐或家庭聚會。餐廳的抽風系統良好,即使是燒烤也不會感到油煙味過重。大牛骨:份量十足,肉質軟嫩,調味恰到好處,骨髓香濃,非常入味。全份花卷五花肉:肥瘦相間,烤制後肉嫩多汁,肉香撲鼻,非常美味。蘋果梨汁雞肉:雞肉幼滑,帶有淡淡的水果香氣,非常清爽可口。辣炒年糕:年糕軟糯彈牙,辣度適中,非常開胃。梳打:吃燒肉一定要喝點梳打,解渴解膩,我們點的是柑橘梳打和荔枝梳打,讚。服務餐廳的服務人員態度親切,上菜速度快,而且會主動提供燒肉技巧,服務周到。

大牛骨:
份量十足,肉質軟嫩,調味恰到好處,骨髓香濃,非常入味。

全份花卷五花肉:
肥瘦相間,烤制後肉嫩多汁,肉香撲鼻,非常美味。

蘋果梨汁雞肉:
雞肉幼滑,帶有淡淡的水果香氣,非常清爽可口。

辣炒年糕:
年糕軟糯彈牙,辣度適中,非常開胃。

梳打:

°•大牛骨$360這道牛骨超級juicy好吃,可以吃到牛肉的鮮味濃郁,入口滋味豐富,吃完想再encore‼️°•花卷五花肉(全份)$268擺盤美美的,油脂感滿滿的五花肉,口感豐富,五花肉保持了豐富的油脂和口感,必點😋°•蘋果梨汁雞$88雞肉鮮嫩多汁,蘋果和梨的酸甜味與雞肉配合得宜,燒完後吃起來很清新😆°•辣炒年糕(M)$98年糕經過炒煮,口感彈牙,辣椒的辣味與年糕的甜味相互配合,還有魚糕口感qq彈彈吃上隱喇~°•荔枝梳打$32梳打清涼解渴,還有一顆荔枝,很鮮甜°•柑橘梳打$32帶柑橘的酸甜味的氣泡飲料,比較開胃特別一讚這裡的店員差不多幫忙燒了大部分的肉,服務一級棒💯
°•大牛骨$360

°•花卷五花肉(全份)$268

°•蘋果梨汁雞$88

°•辣炒年糕(M)$98

°•荔枝梳打$32
梳打清涼解渴,還有一顆荔枝,很鮮甜

°•柑橘梳打$32
帶柑橘的酸甜味的氣泡飲料,比較開胃

特別一讚這裡的店員差不多幫忙燒了大部分的肉,服務一級棒💯
辣炒年糕
荔枝梳打
蘋果梨汁雞
花卷五花肉
2024-05-20 69 浏览
餐廳位置十分便利,位於九龍灣地鐵站上蓋,餐廳係大食代附近好容易搵,性價比都唔錯👍🏻 - 大牛骨牛肉有預先醃製,帶有甜甜的醬油味,肉汁滿滿,可以encore🤣 - 全份花卷五花肉份量十足!用鐵板燒烤帶出陣陣油香,夾埋啲泡菜食一流😋 - 蘋果梨汁雞肉尼嗰俾想像中有驚喜,雞肉帶有甜味,燒烤後香脆雞皮不得了! - 辣炒年糕都算出色,配埋爐邊芝士變咗芝士炒年糕🤩用左正宗韓国糖漿,食到好地道既味道 - 柑橘梳打、荔枝梳打兩杯梳打可以中和左熱氣,配埋啲烤肉真係超正

- 大牛骨

- 全份花卷五花肉
份量十足!用鐵板燒烤帶出陣陣油香,夾埋啲泡菜食一流😋

- 蘋果梨汁雞肉
尼嗰俾想像中有驚喜,雞肉帶有甜味,燒烤後香脆雞皮不得了!

- 辣炒年糕

- 柑橘梳打、荔枝梳打
兩杯梳打可以中和左熱氣,配埋啲烤肉真係超正

2024-05-20
2024-05-13 46 浏览
依間位於九龍灣德福廣場嘅濟州燒肉食堂非常值得一試😍 大牛骨 $360花卷五花肉 $268蘋果梨汁雞肉 $88辣炒年糕 $98濟州特飲 $32青檸梳打 $32大牛骨好貼心地已經起曬啲牛肉,切成骰子牛嘅形態,燒起上嚟十分方便。花卷五花肉絕對係招牌菜,肥美嘅五花肉油脂分布平,口感絕佳。蘋果梨汁雞肉係一道清爽嘅菜色,雞肉嫩滑多汁又清甜。辣炒年糕送酒一流,年糕嘅彈牙口感搭配香辣的刺激,讓人食指大動。濟州特飲同青檸梳打係絕佳的飲品選擇,非常適合搭配燒肉🔥 值得一提,泡菜爐邊蛋同粟米芝士都係任加,配菜加$28都可以無限添加👍如果想品嚐道地嘅濟州燒肉,絕對值得一試。
依間位於九龍灣德福廣場嘅濟州燒肉食堂非常值得一試😍

青檸梳打 $32

2024-05-08
  • 大牛骨
  • 食堂蘋果梨汁雞肉
呢間韓燒主打濟州豬肉🐖佢個位置好奇怪,響德福food court入邊,但係又有自己專屬嘅坐枱。對於唔係成日行德福嘅朋友,唔太易搵。我哋無叫套餐,叫咗四樣嘢:斧頭牛、豬腩肉、鱔、雞肉斧頭牛👋🏻本人覺得腌料比較偏甜、燒完之後食落好似啲蜜汁牛柳粒粒咁,個人覺得浪費咗牛嘅本身有嘅味道,而加了腌料,令到舊牛好甜,十分失望豬腩肉👍🏻厚切,燒出嚟好香口,配泡菜、蒜片、辣椒、包菜醬、加埋生菜包住食好好味、豬比牛更為出色燒鱔👋🏻燒出嚟不過不失,無脆口嘅感覺,佢無傳統配上腌咗紫蘇葉,只係跟咗新鮮嘅紫蘇葉,唔會推薦雞肉👋🏻不過不失,正常發揮,無乜特別話好定唔好包肉嘅生菜要另外單點,38蚊份,有啲唔抵(食開嘅韓燒店都係無限追加🥬)。其它前菜算唔錯,尤其是個雞蛋芝士🧀,泡菜雞蛋都唔錯,可以任添🤭題外話,當晚我地個枱全程有待應主動幫忙燒肉,所以有感服務豈不錯👍🏻
呢間韓燒主打濟州豬肉🐖

我哋無叫套餐,叫咗四樣嘢:斧頭牛、豬腩肉、鱔、雞肉

斧頭牛👋🏻

豬腩肉👍🏻

燒鱔👋🏻

雞肉👋🏻
不過不失,正常發揮,無乜特別話好定唔好

2024-05-04 56 浏览
我又嚟食韓國菜啦!一邊坐下,食下小食,同朋友傾下計,放鬆一流!呢度嘅配菜亦都好豐富,例如泡菜、爐邊蛋,芝士等等。佢哋嘅配菜可以搭配燒肉一齊食,增加口感同層次。燒肉方面,一級五花肉套餐($688),佢哋有好多款式嘅肉,例如和牛,安格斯牛五花肉同蘋果梨汁雞肉算。和牛牛五花肉質新鮮又多汁,每一件都好嫩!仲有我最鍾意嘅係佢哋有好多烤肉醬汁,好香又有層次感,令肉味更加突出。蘋果梨汁軟化咗雞肉,令佢更加軟滑😋五花肉都好出色,燒完後油香四溢,餐廳建議點wasabi帶出香辛味😋餐廳環境都好舒適,好闊落,氣氛好悠閒。職員會嚟幫你燒肉,仲會教你點樣食最好。原來燒豬腩片同牛肉嘅網係唔同,真係好貼心!

2024-05-04 31 浏览
今日同同事收咗工就落嚟Kownloon Bay度食飯,咁佢有少少想試下韓燒,咁佢就帶咗呢間濟州燒肉食堂, 一入去真係幾有韓國feel, 而且入面整潔,感覺很不錯, 廢話少講大家睇我食咗啲乜:一級五花肉套餐是一道豐盛的韓燒菜品。這個套餐包括了一級五花肉、和牛牛五花、安格斯牛外裙肉、牛小排、一口鱈魚肉以及蘋果汁雞肉。這些都是高品質的,具有鮮美的口感和豐富的肉汁。在韓燒爐上烤熟後,肉質更加嫩滑多汁,帶有獨特的燒烤香氣。這道套餐還附帶了薯仔排骨湯,為整個餐點增添了一份豐富的口感和滿足感。生牛肉石頭鍋飯是一道特色的韓國菜品。以生牛肉作為主要,配以蛋蔬菜和米飯,在熱騰騰的石頭鍋中煮熟再溝嚟食。生牛肉在鍋中稍微熟化後,口感鮮嫩多汁,保留了肉質的嫩度。配以蔬菜和米飯的組合,帶來了一種豐富的口感和營養均衡的美食體驗。這道菜以其獨特的石頭鍋烹飪方式和鮮美的口感而聞名。海鮮煎蔥餅是一道受歡迎的韓國小食。這道菜以新鮮的海鮮和蔥作為主,食落去金黃酥脆。這道煎蔥餅具有濃郁的海鮮風味和蔥的香氣,口感酥脆多汁。Overall,以上所述的韓燒菜式都具有獨特的特色和口感。一級五花肉套餐提供了多種高品質的肉品選擇,讓你在韓

Overall,以上所述的韓燒菜式都具有獨特的特色和口感。一級五花肉套餐提供了多種高品質的肉品選擇,讓你在韓燒中享受到豐富的口感和美味。生牛肉石頭鍋飯的鮮美令我喜愛。海鮮煎蔥餅則是一道美味的小吃,為韓燒增添了一份特殊的風味。
朋友就來生日,知道佢鐘意吃韓燒🔥🥩叫咗個CP值勁高既「一級五花肉套餐」,牛肉高質,可以試到4款牛1款豬肉,食肉獸朋友好開心😍款式,我哋3個朋友去食份量岩哂😆😍套餐包括🐮和牛牛五花、🐮一級五花肉、🐮安格斯牛肉、🥩牛小排、🐠一口鱈魚肉、🐤蘋果汁雞肉、🐮生牛肉石鍋飯、🥔薯仔排骨湯、海鮮煎餅🫓✨✨仲有烤芝士🧀 & 🥚蛋漿 & 🥗韓式前菜都可以任添任食,大飽口福🤩✨✨和牛牛五花(大堆👍🏻超正)🔥呢款肉好高質✨和牛口感軟腍,入口充滿和牛感既油脂,油脂爆多,真係好正,燒烤到全熟口感都係非常之軟腍👍🏻✨安格斯牛肉😍含有較多油脂,燒烤過後肉質仍然保持軟嫩✨牛小排牛小排肉質扎實,真係甘香味撲鼻呀,好味呀🐽五花肉好厚身,包菜🥬吃法非常之正肉質非常軟嫩,烤到微微焦香,韓式食法,包生菜食減少油膩感,再加配菜及泡菜、韓式辣醬一大啖擺入口超滿足🐮生牛肉石鍋飯一上枱見到好吸引,生牛肉好正,由店員攪拌飯後牛肉已變熟,但係肉質仍然非常嫩🥔薯仔排骨湯、海鮮煎餅🫓2款食物都好味🤤
朋友就來生日,知道佢鐘意吃韓燒🔥🥩

✨✨和牛牛五花(大堆👍🏻超正)🔥

✨安格斯牛肉
😍含有較多油脂,燒烤過後肉質仍然保持軟嫩

✨牛小排
牛小排肉質扎實,真係甘香味撲鼻呀,好味呀

🐽五花肉好厚身,包菜🥬吃法非常之正
一大啖擺入口超滿足

🐮生牛肉石鍋飯

🥔薯仔排骨湯、海鮮煎餅🫓
2款食物都好味🤤
  • 和牛牛五花
2024-04-28 52 浏览
想食正宗韓國燒肉真係要黎呢度食!!雙人餐850蚊,好多肉!!!加40就可以任加前菜小菜,包括鷄蛋芝士,最中意一級五花肉,可能我本身中意五花肉,但係呢度d五花肉肥肉相間,真係好好食,最緊要會有服務員幫手燒,本人手殘黨就唔驚會燒焦左啦,套餐兩人食完全可以食到超級飽。餐廳環境都好好,坐得又舒服!
2024-02-12
1K
👧🏻😋👅🍽✨新出一級五花肉套餐 豐富抵食-🇰🇷 雖然餐廳地址係Foodeli, 但其實有自己鋪位, 有table service, 店員會建議返咩肉用板燒, 咩肉用網燒, 幫我地換埋網; 仲有免費無限添加爐邊蛋同芝士粟米, 燒到脆卜卜好正🇰🇷 新出左一級五花肉套餐, 豬牛魚雞同主菜都有, 燒肉仲可以一次過試晒多款靚肉, 抵食好多!-😋一級五花肉套餐 $688🐷一級五花肉: 一碟兩大條份量夠多, 五花燒到乾身脆卜卜完全唔覺肥膩, 仲有迷迭香加乘🐮牛小排: 近乎入口即溶既肉質, 脂肪滿滿的🐮和牛牛五花: 唔會好肥但一樣咁軟腍, 肉味好鮮甜🐮安格斯牛外裙肉: 食落似牛肋條但冇咁多筋膜, 肉質有彈性好重肉味🐠一口鱈魚肉: 肉質結實, 充滿海鮮汁🐔蘋果梨汁雞肉: 甜甜地有果香, 雞肉好滑🍲薯仔排骨湯: 有驚喜! 薯仔煲到好腍好入味但唔會溶晒碎晒, 排骨有軟骨位, 配上好索既蔬菜啖啖都好滋味-🪨 生牛肉石頭鍋飯💯生牛肉切成一絲絲, 撈生蛋黃又撈海量蔥蒜巨好味, 唔會太鹹但好香蒜味; 炒得慢手腳左少少有少少金黃飯焦仲正!-🫓海鮮煎蔥餅✨脆卜卜好好食! 炸漿乾身唔油但入面海鮮粒粒又保持濕潤鮮甜, 剪好
👧🏻😋👅🍽✨
新出一級五花肉套餐 豐富抵食

😋
一級五花肉套餐 $688

🐮牛小排: 近乎入口即溶既肉質, 脂肪滿滿的
🐮和牛牛五花: 唔會好肥但一樣咁軟腍, 肉味好鮮甜
🐠一口鱈魚肉: 肉質結實, 充滿海鮮汁
🐔蘋果梨汁雞肉: 甜甜地有果香, 雞肉好滑

🪨

🫓
海鮮煎蔥餅
✨脆卜卜好好食! 炸漿乾身唔油但入面海鮮粒粒又保持濕潤鮮甜, 剪好左一塊塊好方便食,夾起見到碟底真係一滴油都冇!

🍹
Drinks $32/杯
💯荔枝梳打 同 梅子青檸梳打 都有真果肉, 梳打好爽!

薯仔排骨湯
今日我又留港消費了,同五位朋友一齊食燒肉✌️我們五個人安排坐在大枱🤩最喜歡這裏的泡菜蛋可以任食!還有的是粟米芝士都是任食!免費任食的東西最正❤️呵呵!但這裏的涼拌配菜不是任食的🥲需要額外加錢才能任食!所以那一天沒有加配。我們點了一些套餐和散叫食物,肉類都很新鮮。以及散叫的食物也不是很昂貴!但缺點是抽氣系統非常一般!在烤肉時,時不時也傳出了隔離枱,烤燶食物的味道😂如果抽氣系統加強一下便更好了。
今日我又留港消費了,同五位朋友一齊食燒肉✌️
我們五個人安排坐在大枱🤩

2024-04-23 30 浏览
今晚嚟到濟州燒肉食堂九龍灣新舖,位於港鐵站上蓋商場好方便選了一級五花肉套餐,再加石頭鍋飯同煎餅😋食韓燒當然要飲番杯韓國燒酒Soju 🍶一級五花肉爽滑,加埋生菜及泡菜食味道更突出安格斯牛外羣肉和牛牛五花牛小排~各款牛肉多汁鮮嫩蘋果梨汁雞肉蘋果醬好入味,雞腿肉好嫩滑一口鱈魚肉魚肉爽口,肉質幼滑薯仔排骨湯薯仔湯好好飲,入面充滿排骨香味生牛肉石頭鍋飯鮮嫩生牛肉石頭鍋,熱熱飯鍋,還可以有美味飯焦海鮮煎蔥餅香煎蔥餅新鮮又香脆,加上甜酸醬汁好好味韓國蜂蜜燒酒韓國柚子燒酒~兩款各有特色,一樣咁美味韓燒款式好多,又有鍋物選擇,而且CP值又高👍
今晚嚟到濟州燒肉食堂九龍灣新舖,位於港鐵站上蓋商場好方便

選了一級五花肉套餐,再加石頭鍋飯同煎餅😋
食韓燒當然要飲番杯韓國燒酒Soju 🍶

一級五花肉爽滑,加埋生菜及泡菜食味道更突出

安格斯牛外羣肉
和牛牛五花
~各款牛肉多汁鮮嫩

蘋果梨汁雞肉
蘋果醬好入味,雞腿肉好嫩滑

一口鱈魚肉
魚肉爽口,肉質幼滑

薯仔排骨湯
薯仔湯好好飲,入面充滿排骨香味

生牛肉石頭鍋飯
鮮嫩生牛肉石頭鍋,熱熱飯鍋,還可以有美味飯焦

海鮮煎蔥餅
香煎蔥餅新鮮又香脆,加上甜酸醬汁好好味

韓國蜂蜜燒酒
韓國柚子燒酒
~兩款各有特色,一樣咁美味

韓燒款式好多,又有鍋物選擇,而且CP值又高👍
2024-04-23 175 浏览
最近食過韓燒後,有點意猶未盡,搜一下公司附近的韓燒店,發現這間評價不錯的餐廳,於是便在太太接我收工後一起去試試😁✏️位置(9/10):Food Court內自成一角的餐廳,由港鐵站前往只需幾分鐘✏️環境(9/10):裝修有格調,抽風機時尚亦高效,空氣清新✏️服務(9/10):侍應主動詢問要否加爐邊蛋,上菜收拾也很有效率✏️食物(9/10):食材用料比不少韓燒店更好,甚至爐邊蛋味道同樣出色🌟一級五花肉套餐 - $688根據侍應推薦,點了這款套餐,果然性價比相當高,先是有一碟長而厚切的一級五花肉,燒出來油香十足,配山葵吃真的味美🥰然後上了一碟超高質的燒肉拼盤,包括粉嫩油花的和牛牛五花、肉質紅潤中帶均勻油脂的牛胸肉、鮮紅厚切牛味極香的安格斯牛外裙肉、肉嫩香甜的蘋果梨汁雞肉,以及嫩滑可口的一口鱈魚肉。每款都相當吸引,單是這碟已值回票價😃最後套餐餐附上用韓式鐵鍋盛載的薯仔排骨湯,份量多且味道很鮮甜😚🌟生牛肉石頭鍋飯 - $98放上新鮮生牛肉及新鮮的雞蛋石頭鍋飯,伴勻後帶飯焦,香口而味美,更感裝滿四大碗呢😋🌟海鮮煎蔥餅 - $138煎得薄身而香脆,放上鮮蝦、魷魚、蠔等海鮮,以及大量的香蔥,很是惹味😉🌟梅子

🌟一級五花肉套餐 - $688
一級五花肉

燒肉拼盤

🌟生牛肉石頭鍋飯 - $98

🌟海鮮煎蔥餅 - $138
梅子青檸/柑橘梳打

🌟梅子青檸/柑橘梳打 - $32/杯
每次食韓燒,也必點梳打,這間餐廳的梳打不會太甜,正合我們口味😆

🏠濟州燒肉食堂(九龍灣)
📬地址:九龍灣偉業街33號德福廣場2期5樓Foodeli 501B號舖
2024-04-10
一級五花肉